Närcon~ <3

Nu har det gått en hel vecka sedan jag kom hem från en riktigt rolig Närcon-helg i Linköping! Det var min första tur till den staden, så det var spännande att se något nytt (Närcon har tidigare år varit i Örebro). Lyckades gå väldigt mycket vilse i alla korridorer på själva området dock.

Jag gick upp väldans tidigt på torsdagen för att packa det sista (hade inte alls skjutit upp det alldeles för mycket, nej då), ta på mig cosplayen och göra mig redo att åka tåg. Jag hade sovit ytterst lite eftersom jag hade suttit uppe och sytt på det sista. Jag lyckades bli klar i tid - dock fick det bli utan Umbrella-text och logga. Men det hann jag inte med, helt enkelt. Skrivaren ville inte det jag ville. Jag mötte Elisabeth på tågstationen i Linköping, och vi åkte buss med massa andra konventare den sista biten. Sen var det dags att köa! Det är, trots all väntetid, faktiskt roligt att köa inför konvent. Man hinner se en massa olika personer (med eller utan cosplay) och man hinner fota. Och dansa till Caramelldansen. Jah. För en gångs skull hade jag valt en cosplay som det gick att köa i i det väder som var. Det var varmt. Nog för att det blev varmt i vinterstövlarna (som jag fått hemskickade bara någon dag innan det var dags för Närcon), men jag hade med mig ett par flip-flops som faktiskt fungerade helt okej till cosplayen.

Fredrika kom till kön lite senare, med sin cosplay kvar i bilen. Tvivlar på att hon skulle vilja köa i den, haha. Vad hon var? En Reaper från Resident Evil 5. Hennes första cosplay - inte blev det något simpelt där heller =D Och sen kom Lasse som Stormtrooper från Star Wars. Han blev riktigt populär. Något som är riktigt bra med konvent är att man kan träffa personer man annars inte ser så jätte ofta. En helg går dock väldans fort. Vi fick våra fina gröna band (som går jättebra ihop med Uppcons blåa band från i år) och sovsalsband till slut, och vandrade iväg till sovsalen för att lämna alla våra väskor. Sen mötte vi till slut upp med Lisette och Hanna - och så var vi alla samlade.

Jag tog alldeles för få bilder den helgen. Min digitalkamera strulade och telefonen tar inte tillräckligt bra bilder. Funderar starkt på att köpa en ny kamera, även fast jag inte haft denna så länge. Fick åtminstone ett par riktigt bra bilder. Vissa av de jag kommer visa upp i det här inlägget är dock inte tagna av mig. Det kommer nämnas under bilderna, så klart. Tog ingen bild på lilla Trent, fast att jag sprang på honom nästan varje dag. Det var städpersonalens lilla maskot - ett litet haj-gosedjur. Jättesöt. Mina egna hajar, Neptune och Minilodon, hade säkert gärna velat träffa den lille krabaten. Han var mysig.

På fredagen var Fredrika med i Soul Calibur IV-turnering, och kom till Semifinal! Tyvärr blev det ingen vinst, men hon var jätteduktig ändå! Hon började sin första runda i första matchen med en Perfect =D

Lördagen var en riktigt spännande dag. Den viktigaste punkten på schemat för mig och mitt lilla gäng var cosplaytävlingen. Alla cosplayare fick vara i en fin liten loge, där det fanns tillgång till speglar och sittplatser, och det var vårt safe haven innan tävlingen. Vi fick äta hur mycket frukt och godis vi ville, och dricka så mycket saft och vatten vi orkade med. Vi behandlades som riktiga stjärnor, och hade till och med en röd matta i gången från scenen till logen. Sen fick vi två gratis måltider också. Det var verkligen uppskattat.

Efter cosplaytävlingen var det dags för fotografering för alla cosplayare. Fredrika blev jättebra på sin bild. På kvällen åkte vi till stan, och det var bara Elisabeth som cosplayade då. Efter att ha gått runt ett tag bestämde vi oss för att äta kvällsmat på Subways. Vi hade riktigt roligt när vi gick tillbaka till bilen. När vi kom till konventsområdet igen fanns det kladdkakor i massor eftersom det var 10-års jubileum för Närcon. Det fanns verkligen hur många som helst!

På söndagen blev vi väckta tidigare än planerat, eftersom de snart skulle stänga sovsalen och vi var tvugna att ta oss därifrån. Lisette och Hanna åkte bil medans vi andra gick. Vi stannade till och köpte frukost på Pressbyrån.

På vägen hem var det skönt att för en gångs skull inte ha ett tåg att passa - åkte med i Lisettes bil och tog direkttåget hem senare på kvällen, efter att ha ätit god kinamat med riktigt trevligt sällskap. Årets Närcon var verkligen ett lyckat konvent - skulle gärna ha tagit ännu fler bilder än vad jag gjorde. 54 stycken är inte så mycket att hänga i julgranen direkt. Nej, nästa gång ska jag ta ännu fler. Synd bara att det är tag dit.Här kommer lite bilder!
Torsdag


Min packning inför helgen - tycker jag hade packat relativt lätt ändå.

 


Under my Umbrella~

 


Fredrika n___n

 


Join the darkside, we have cookies~
Elisabeth som Wesker, jag som Claire.

 


Vanille och Fang =D

 


"
Den bästa cosplay dräkt någosin, det ser verkligen ut som ett trä 8D" som Elisabeth kommenterade detta foto. En utmärkt cosplay, må jag säga.
Foto taget av Hanna. Riktigt lyckat =D

 


Lisette som Kitana och Hanna som Mileena från Mortal Kombat ^^

 


Dags igen för Trädpselet!

 


I'm a Lumberjack and I'm okay~
Det gick ju inte så jättebra för mig direkt. Men till mitt försvar så spelade vi på en löjligt svår nivå!

 


Fick en tärning som tröstpris n__n Med en lipande apa på. Bra där 8'D


Fredag


Naminé =D

 


Lightning n__n

 


Sailor Moon =D

 


Delar på en smoothie från josbaren med Wesker 8') Det var våran frukost. En riktigt god Kirby!

 


Lisette tog en paus från Kitana och cosplayade Rika istället - komplett med skrubbsår, ärr och tatuering fixat av Hanna. Här hade Liss Lasses Stormtrooper-vapen 8')

 


Här har vi Laxhmi och Hanna. Hanna cosplayade Jill Valentine alternative ^^

 


n__n

 


Wesker~

 


Hittade en Yuna ^^

 


Red Scout =D

 


Lisette n__n

 


Organization XIII ^^

 

 


Captain Jack Sparrow, som var riktigt in-character =D

 


=D

 


Vapenbyte ftw!

 


Mileena, Bayonetta (en väldigt awesome sådan!) och Kitana~

 

Lördag


Kejsare Kuzco =D

 


Vilopaus i sovsalen n_n
Min Umbrella-tröja <3
Och Fredrikas forever alone-min... XD aaaw
Bild tagen av Hanna

 


Minen jag pratade om. Även den här bilden är tagen av Hanna.

 


Inne på Subway ^^ Ser på bilder efter maten.

 


Roligare sätt att gå nerför en gata existerar bara inte =D

 


Kladdkakshimlen <3
Bild tagen av Hanna.

 


Blev lite nom nom från Josbaren efter kladdkakan.
Hannas bild.

 

Söndag


Köar inför avslutningen. Min plats i kön är i det där tomrummet bredvid Fredrika.
Bild tagen av Hanna.

 


Här är de två nyckelringarna jag köpte =3


Och mina två tröjor. Mer än så köpte jag inte den här gången.

Det var de bilderna jag hade att bjuda på! Än dröjer det lite till nästa års Närcon - men redan har man börjat längta dit <3

Följ mig på:
Twitter | Instagram | TwitchEmelie är mitt namn - Mlie är en förkortning. I den här bloggen skriver jag mycket om Resident Evil, spel och annat smått och gott!


RSS 2.0