Dags att klara - Resident Evil 4 HD

Jag trodde att det skulle behövas fler än två blogginlägg för den här omgången, eftersom Resident Evil 4 är lite längre än Code: Veronica X. Fast det är klart, att det bara blir två inlägg av det här också kan ju bero på att det förra täckte nästan hela spelet...

Det var alltså dags att möta Salazars högra hand - Verdugo. Jag fick smått panik under den här delen, mest för att tunnorna tog slut och jag tvivlade på att min ammunition skulle räcka. Visst, jag hade kunnat fly iväg i hissen när den väl kom - men jag ville kunna få Salazar Family Crown. Jag lyckades besegra detta monster, och med inte alltför mycket ammunition kvar tog jag mig vidare.


Mitt inventory efter striden mot Verdugo. Rocket Launchern var fortfarande avsedd för Salazar, så den sparades.

 

När det sedan blev dags för den "härliga" striden mot två El Gigantes på samma gång, tog min ammo slut. Så klart. Jag hade lyckats döda en av dem, men den andra hade ganska mycket kvar innan den skulle falla till marken. Att släppa ner den i lavan var inget alternativ - jag var girig och skulle ha pengarna. Vad gjorde jag? Tog fram min kniv. Det gick faktiskt bra - åtminstone ett tag. Sen dog jag. På nästa försök försökte jag vara lite mer taktisk, men det blev ändå jag, en El Gigante och kniven kvar i slutändan. Och det gick. Jag hade väldigt lite health kvar, så klart, men jag lyckades komma levande därifrån.

Min Rocket Launcher hade fått legat länge i mitt inventory och det var dags för den att säga hej till Salazar. Efter ett mangum skott och Rocket Launchern hade jag blivit av med honom. Jag tyckte att jag förtjänade en lätt seger efter allt mit slit mot de jobbiga trollen. Herr Oven Man skrämde slag på mig även denna gång. Fast att jag vet att han kommer vara där blir jag ändå lika rädd varje gång. Speciellt nu när jag inte hade spelat det på länge...

 


Kändes otroligt bra att ha ett så fullt inventory igen.

 

Knivfighten mot Krauser (QTE) slutade med en död för mig - på det sista momentet. Kändes så lagom kul, men jag fick snabbt min revansch. Skyllde på Ada för att det var hon som dök upp för sent. En annan sak som verkligen gjorde mig galen var den sista Bottle Capsen. Det GICK bara inte att träffa alla måltavlorna - Ashley var ju i vägen hela tiden. Efter en rad misslyckade försök fick jag till slut min vinst. Man kan då lugnt säga att den var värd att kämpa för.

 


Trophy <3

 

Jag oroade mig verkligen inför striden mot "It", som Saddler så fint kallar honom (U3 är hans riktiga "namn"). Den här lilla minibossen klarade jag dock av utan större problem. Efter den striden kände jag dock att det kanske var lika bra att köpa den där skyddsvästen som Merchant tjatat om så länge...

Krausers bossfight är alltid lika underhållande - åtminstone de moment som leder fram till den. Som att få honom att hoppa upp och ner vid stegen hela tiden medans man skjuter honom utan att behöva oroa sig för att ta skada... När så den riktiga striden mot honom kom dog jag på mitt första frsök. Dels för att min ammunition nästan helt tog slut, men även för att tiden tickade ner till noll. Jag hade inte nå större förväntningar inför mitt andra försök. Jag såg tiden komma allt närmare noll, men kämpade ändå. Det sista emblemet sattes in med bara ett par hundradelar mer än en sekund kvar på klockan.

Det sista kapitlet sparade jag till ett senare tillfälle - vilket blev idag. Blev dock ganska så besviken på Saddler som dog alldeles för lätt. Det räckte med ett par shotgun-skott, ett par skott från min TMP och två röda tunnor för att Ada skulle kasta ner Rocket Launcher Special. Även fast min ammunition säkert hade räckt, kände jag inte för att fortsätta försöka klara honom med mina vanliga vapen. Jag hade alldeles för få First Aid Sprays och Herbs för det.

 


Mina stats för den här rundan.
Hit Ratio: 68%
Enemies Killed: 935
Number of Deaths: 12
Time: 14:08'08''

 

Det hade så klart kunnat gå bättre än vad det gjorde, men jag är ändå nöjd med resultaten. De flesta av dödsfallen skyller jag dock på Ashley =D Det har varit riktigt kul att få komma tillbaka till RE4, speciellt med denna nya grafik. Nu väntar en liten matpaus, sen tänkte jag börja med Seperate Ways. Efter det får vi se vilket spel som är näst på tur, helt enkelt.

 

 


Sista trophyn för denna rundan. Har fortfarande två kvar att ta, men det får bli en annan gång. Pro lockar inte så jätte mycket just nu direkt.

Följ mig på:
Twitter | Instagram | TwitchEmelie är mitt namn - Mlie är en förkortning. I den här bloggen skriver jag mycket om Resident Evil, spel och annat smått och gott!


RSS 2.0