Jag har börjat spela: New Style Boutique 3~

Nintendo presents: Style Boutique (i resten av blogginlägg utelämnas "Nintendo presents" för samtliga titlar) släpptes 2009 till Nintendo DS. Tre år senare, alltså 2012, släpptes New Style Boutique till Nintendo 3DS. Och det är med det spelet som min historia börjar. För två år sedan var jag och Andreas på en leksaksbutik som hade en stor rea på DS och 3DS-spel. Bland de titlarna fanns New Style Boutique - ett spel som jag aldrig hade hört talas om. Med en prislapp på 50 kronor hade jag inte direkt några stora förväntningar på spelet. Efter en snabb googling såg vi att det hade fått ganska höga betyg. Så jag tog en chansning. 50 kronor kunde jag ju avvara för vad som skulle kunna vara ett roligt spel. Och visst hade jag kul med det! Hela 22 timmars fantastisk spelglädje. (Som ni kanske märker på alla länkar så har jag bloggat den hel om de här spelen tidigare, haha).
 
I november 2015 köpte jag New Style Boutique 2. Som gjorde allt det som New Style Boutique gjorde, plus mycket mer! Den här gången var du inte bara en stylist - du kunde även extraknäcka som frisör, modell och designer. (Jag är själv väldans nöjd med att jag tydligen lyckades länka till ett inlägg som hette samma sak som länken). När det sedan blev dags för mig att köpa en ny 3DS då min gamla fick för sig att stänga av sig när den kände för det (den hade ändå hängt med mig sedan 2011), blev valet enkelt. Passande nog kom det ut en konsolbundling med en New 3DS och New Style Boutique 2! 
 
Och nu, för bara ett par veckor sedan, släpptes New Style Boutique 3. Det fjärde Style Boutique spelet, men det tredje till 3DS med "New" i titeln. 
 
 
Jag började spela det i onsdags, och eftersom jag tycker så otroligt mycket om föregångarna har jag höga förväntningar på det. Precis som i de tidigare spelen så får du ta över en klädesbutik. Och som alltid så gäller det ju att ha ett välfyllt lager av kläder som du sedan kan sälja till dina modemedvetna kunder. En sak som jag tycker var en rolig detalj är att du kan be kunderna vänta ett tag medan du snabbt som sjutton springer iväg till utställningshallen och köper de där blåa strumporna som kunden villa ha men som du inte hade i ditt lager. Istället för att säga "nej, tyvärr" och kanske förlora en kund, får du en chans att köpa in varorna i sista minuten. Hittills har jag spelat i sju timmar, så jag har mycket kvar att upptäcka. Jag längtar mest till att frisörsalongen ska öppna - Stylist-Mlie är i stort behov av en makeover, haha.
 
En vanlig dag för Stylist-Mlie börjar med att hon väljer ut en snygg outfit för dagen och matchar med smink och naglar. Just att kunna måla naglarna är nytt för det här spelet. Och det är en rolig detalj som jag uppskattar. När Stylist-Mlie sedan är redo går hon ner till butiken och börjar jobba. Sedan kanske lagret måste fyllas på, så hon beger sig till utställningshallen och köper in lite nya plagg och accessoarer. Och så fortsätter det, med några bitar av story här och var. Tiden flyger iväg, och plötsligt har jag spelat längre än planerat.
 
New Style Boutique är en spelserie som för mig snabbt blev en oväntad favorit. Än så länge är New Style Boutique 2 min favorit - men vi får se om 3 tar över den titeln! Jag har minst sagt många roliga timmar framför mig med New Style Boutique 3.
 
 

Kommentarer

Skriv gärna vad du tycker!

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (Publiceras inte på bloggen)

URL/Bloggadress:

Här skriver du dina tankar:

Följ mig på:
Twitter | Instagram | TwitchEmelie är mitt namn - Mlie är en förkortning. I den här bloggen skriver jag mycket om Resident Evil, spel och annat smått och gott!


RSS 2.0