Mycket på gång~

Jag har många spel i min spellåda jag vill klara ut. Killzone 3, Bioshock 1 och 2, Uncharted 2 för att nämna ett par. Jag har försökt koncentrera mig mer på Resident Evil Zero den senaste tiden, och har kommit relativt långt ändå. Jag jobbar på det. Fast under en veckas tid har minst tre timmar om dagen gått åt till att titta på serien Supernatural. Fick som sagt två säsonger i födelsedagspresent av min pappa, och som jag nämnt tidigare har jag lite lätt att bli skrämd av den.

Innan jag fick de två första säsongerna på dvd hade jag sett 16 avsnitt från första säsongen. Att ha dem på dvd gjorde allting mycket enklare, märkte jag. Sedan förra måndagen har jag sett klart de sex återstående avsnitten av första, och alla 22 av andra säsongen. Så, Supernatural har tagit upp mycket tid, uppenbarligen. Och inte blir det "bättre" av att jag nyss fick hem tredje och fjärde säsongen. Beställde dem igår, går snabbt det här.

Idag har jag dock spelat ett annat spel än Zero - Silent Hill Homecoming. Köpte det i söndags. Jag har spelat det förut med Lisette, så jag är inte så jätterädd för tillfället. (Den första Lurken skrämde mig, men det behöver vi ju inte nämna). Och denna gången var jag beredd på rullstolen. När jag spelade med Lisette var jag faktiskt lite (läs: väldigt) rädd, och tog mig fram genom att gå sakta. "Du gör det bara värre om du går" sa Lisette, och jag skulle visa hur modig jag (egentligen inte) var. "Kommer den där trappan göra något?" frågade jag ängsligt medans jag närmade mig den. "Nej då" fick jag som svar, och jag sprang den sista biten - och blev attackerad av en rullstol. "Men den kommer göra det."

Lisette har sagt att hon ska slå mig om jag klarar ut Homecoming före henne, haha. Samma sak gäller om jag skulle bestämma mig för att cosplaya Rebecca Chambers (fast då var det fingrarna hon "bara" skulle slå. Tro mig, jag passar bättre som Claire, haha). Än så länge går det helt okej att spela det, eftersom jag fortfarande är i början - som jag redan spelat en gång. Kommer jag vidare kommer jag dock utan tvekan bli så otroligt rädd att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Förhoppningsvis jagas jag inte in i en låst dörr, som jag blev av en Leechman när jag spelade Zero igår. Hade gett mina molotovs till Billy och helt glömt bort att det var på nerevåningen den skulle vara. Märkte sen att det inte var så jättesmart att låta Billy ha hand om all ammo.

Tror jag spelat nog med Homecoming för idag dock. Både Zero och Supernatural ropar på mig, och jag har tre timmar kvar innan pappa kommer och hämtar mig. Bäst att bestämma sig snabbt. Att jag egentligen vill spela något av de andra spelen också ignorerar jag för tillfället. Mycket enklare med färre alternativ, haha.

Från Supernatural-avsnittet "Tall Tales". Alla avsnitt är inte läskiga (enligt vissa är inte något det) - det här är ett av mina favoriter. Slipper iallafall läskigheter som "You were right daddy, he IS my friend!"

Gå vilse med låsta dörrar~

Jag fick de två första säsongerna av Supernatural i födelsedagspresent av pappa och har alltså, som Lisette uttryckte det, inte längre någon anledning att inte se avsnitten. Supernatural är en riktigt bra serie, men jag har lätt för att bli skrämd av den. Skulle jag bestämma mig för att se om första säsongen från början igen finns det många avsnitt jag gärna skulle hoppa över. Som Bloody Mary, som det tog mig flera dagar att ens samla mod till att se. Och Scarecrow vill jag inte se ensam. Absolut inte.

Serien är inte fullt lika läskig i dagsljus, så idag har jag sett två avsnitt - Provenance och Dead Man's Blood. Dock var det avsnittet jag såg igår det som gav mig inspiration till det här inlägget - Hell House. Jag ropade ut åt en tjej att hon inte skulle gå ner i källaren. Försökte depserat få henne att inse att om en dörr är låst så öppnar man den inte. Att det är låst betyder att det, så klart, kommer hända någonting när man väl går in. Men hon gick in ändå. Och jo, nog hade jag rätt alltid.

Även när jag spelar märker jag hur lugn jag blir så fort jag kommer till en låst dörr. Om jag inte har något efter mig, så klart. Ja, Haunting Ground, det är dig jag tänker på. Att en dörr är låst får mig att slappna av, att känna mig säker (för tillfället). Så länge man kommer ihåg vilka dörrar man faktiskt kan gå igenom när man behöver fly någonstans, så klart. Silent Hill badar ju nästan i låsta dörrar, haha. För att inte tala om Project Zero 2 - fler nycklar i ett spel har jag nog aldrig stött på. Så länge Sae inte är efter mig känner jag nästan för att krama alla låsta dörrar och bevara nycklarna i någon fin monter.

Något jag saknar med de nyare Resident Evil-spelen är att man inte har de låsta dörrarna på samma sätt. Hela spelet följer ett redan väldigt bestämt mönster, och man behöver inte gå vilse och bli frustrerad över att man inte kommer någonstans. Ju längre jag kommer på REZero, desto mer inser jag hur mycket jag saknat just de momenten. Nej, jag är inte färdig med min omgång av Zero än. Dels för att jag just nu har mina molotovs på helt fel ställe (saknar Item Box. Så otroligt användbart!), och dels för att RE5 trots allt ändå är lite mer lätt-tillgängligt. Dock är det mer Mercenaries och inte själva storyn som gäller i femman. (Om jag får skryta lite är jag bland de 2000 bästa på Missile Area på Xbox 360. Det tar sig!)

Det finns dock något jag saknar mer än att gå vilse med låsta dörrar - Herkules. Jag köpte filmen på DVD åt mig själv, eftersom VHSen helt är borta. Trots att jag inte hade sett filmen på riktigt länge innan jag såg den med min lillasyster tidigare ikväll kunde jag i stort sett alla replikerna utantill. Behöver jag säga att det är en av mina favoritfilmer? Hehe. Det jag istället saknar nu är PlayStation-spelet baserat på Herkules jag hade som liten. Jag tror det kan ha hamnat på vinden någon av de gångerna jag bestämt mig för att lägga barnfilmer och liknande på hyllan. Fast när allt kommer omkring skulle ju livet vara otroligt tråkigt utan alla de sakerna.

Nej, Disney kommer jag nog aldrig sluta att älska. Åtminstone inte de filmer som är från 90-talet. De gör allting så mycket roligare.

Att ha Daniella efter sig med glasbiten/grillpinnen i högsta hugg när man desperat försöker öppna en dörr som är låst är inte så kul direkt.

Inte längre en tonåring~

Söndagen den 17:e april fyllde jag hela 20 år. Under helgen har jag haft Sanna, Lisette, Hanna och Fredrika på besök, och vi  hade riktigt roligt =D Det blev bland annat en cosplay-photoshoot i lördags, så nu har man både fantastiska minnen och otroligt fina bilder från helgen. Tack än en gång för att ni ville komma och hälsa på =D (Dessa underbara tjejer kan ni ju läsa mera om här)

Jag brukar alltid köpa någonting åt mig själv till min födelsedag - förra året köpte jag Disney Think Fast, och året innan dess blev det filmen Casper. Årets present blev Herkules på dvd. Det var en av de få Disneyfilmer jag inte kunnat hitta sedan de alla togs ner i källaren (nu har jag dock en hel låda Disneyfilmer i mitt rum), så tänkte att det kunde vara perfekt att avsluta mina tonår med en film jag alltid tyckt mycket om.

Fixade ihop en liten mix-cd i onsdags, där varje låt representerar en del eller period av mitt liv. Det börjar med Disneylåtar, och går sedan över till ett par låtar pappa spelade för mig som liten. Boris The Spider fick dock inte vara med, hoho! Märkte lite för sent att jag helt glömt bort att lägga in låtar med Bee Gees. Words och World hade passat otroligt bra ihop med de andra låtarna. Förutom att vara mitt liv fram tills nu i musik visar den även hur min musiksmak har förändrats genom åren. Lyssnar dock fortfarande på många låtar fortfarande, hehe.

Jag har gjort rätt så många olika mixer. Det är så mycket enklare att ha med sig en cd med flera artister och låtar än att ta med sig hela cd-samlingen. Senaste mixen var Emelies Septembermix som jag tyckte blev så bra att den nu hackar när man försöker spela den, haha! Istället för att döpa den här nya cd:n till Emelies Aprilmix fick det bli Emelies Tonårsmix. Det var ju trots allt den sista bland-cd:n jag gjorde som tonåring.
En bild från cosplay-photoshooten =D Jag som Claire, Lisette som Jill, Sanna som Rebecca, Hanna som Ada och Fredrika som zombie n____n

n___________n

Cosplay S.T.A.R.S.~

Härlig titel, inte sant? ^^ Det är namnet på den lilla cosplaygruppen jag är med i. I det här inlägget tänkte jag presentera de andra lite mer. Men jag börjar med en liten kort information om själva gruppen.

Cosplay S.T.A.R.S.
är som sagt namnet på vår cosplaygrupp. Första gången vi använde det namnet var när vi framförde en cosplaysketch på Närcon 2010. Sketchen kallade vi för "Resident Evil - The Picnic", och vi var glada över att ha Youtubes egna Albert Wesker, Andrew Smylie, som en liten gäströst i introt. 

Resicon var det vi kallade den helg i September 2010 då vi gick på 3D-bio (tydligen såg jag lite lustig ut i 3D-glasögonen. De var lite stora, hehe) och såg Resident Evil Afterlife i våra cosplaykläder, och följde upp med en photoshoot dagen efter. Tyvärr kunde dock inte alla i gruppen vara med under det privata lilla mini-konventet, men klart är iallafall att det kommer bli fler Resicons i framtiden.

Så vilka är dessa "vi" då? Jo, det ska ni snart få se. Jag har gjort små intervjuer med ett par av de andra, så ni ska få lära känna dem på ett bättre sätt än att jag bara skriver om dem, hehe.

~.*.~

Först ut är jag själv, Mlie-Redfield - eller Emelie, om man ska ta mitt riktiga namn - självutnämnd Resident Evil-"expert", REsamlare, författar-wannabe och ClairexCarlos-fangirl på heltid.

Jag cosplayar Claire Redfield, och har gjort det sedan 2009. Mitt första konvent var Närcon 2009, där jag cosplayade Claire som hon ser ut i Resident Evil Degeneration.

En intervju med mig själv känns dock lite överflödig, hehe. Så vi struntar i det för den här gången. Men kan slänga in en länk till min devinatArt iallafall: http://mlie-redfield.deviantart.com/


~.*.~

Sen har vi den person som nämnts här i bloggen ungefär lika många gånger som "Roger" nämns i Resident Evil 5 - Lisette, förvirrad tv-spelande biolog 8D

När gick du på ditt första konvent?
NärCon 2009, där jag träffade massa awesome människor =D

Där cosplayade du Jill Valentine från Resident Evil 3. Var det din första cosplay?
Jupp, jag valde att göra något relativt enkelt då det som sagt var min första (Vi ignorerar att jag var tvungen att klippa peruken xD)

Hur många cosplays har du gjort totalt?
Jag har gjort tre totalt, jobbar på min fjärde nu.

Vilken har det varit mest jobb med hittils?
Det måste antingen vara Jill Valentine i S.T.A.R.S uniformen då jag fick sy mycket för hand (hölster, shoulderpads) eller Grell Sutcliffe då det var många olika klädesplagg att sy.

Till sommarens konvent blir det en helt annan karaktär du cosplayar. Vad vill du berätta om det?
I sommar tänkte jag cosplaya Alexia Ashford från Resident Evil - Code: Veronica X. Det blir min första cosplay där jag får göra mer än sy, jag får bygga en peruk från grunden och jobba med latex och diverse andra material, vilket kommer bli riktigt roligt. Sen tänkte jag även cosplaya Rika Raja från Uncharted: Eye of Indra (även Uncharted 2: Among Thieves multiplayer) då jag tycker det är kul med lite omväxling. =)

Har du några planer på cosplays du tänkt göra i framtiden?
Hm, jag har inte tänkt jättemycket på det, men något jag tycker skulle vara kul att göra - och som jag förhoppningsvis gör till UppCon nästa år - är en Helghast från Killzone, vilken det blir har jag inte riktigt bestämt än. Jag skulle även vilja cosplaya Jammer från Killzone 3, då jag tycker hon är en allmänt badass tjej x) Battlesuit Jill och BSAA Jill är även de tänkbara cosplays.

Har du något mer du vill tillägga?
Emelie är en awesome Claire-cosplayare =D

Lisettes deviantArt hittar ni här: http://hellduck.deviantart.com/

~.*.~

Näst på tur är Hanna, den virriga slashfangirlen.

Hur länge har du cosplayat, och vilken karaktär var den första?
Sen 2010, Ciel Phantomhive från Kuroshitsuji som jag hade på Uppcon var den första.

När gick du på ditt första konvent?
Måste varit NärCon 2008 =)

Du cosplayade Ada Wong på Närcon 2010 - vad var det som fick dig att välja henne?
Dels var hon en av dom få tjejer som fanns kvar att välja på som ingen av er andra gjort än, visste inte att Sascha också skulle vara henne då. Sen vill jag alltid göra saker få människor gör för då har jag större chans att vara bäst, så därför ville jag göra Assignment Ada outfiten.

Nu till Uppcon i år har du också valt en unik karaktär att cosplaya. Hur mycket om det kan och vill du avslöja?
Det är ingen hemlis, jag har valt Guardian of Insanity från Resident Evil 5, Lost in Nightmares (minispelet). det är min första monstercosplay och jag har inte sett någon göra den alls än så så vitt jag vet är jag först!

Det måste väl så klart bli väldigt mycket jobb med en sådan cosplay?
Ja, sjukt mycket men jag kommer lägga ner nästan varenda dag fr.o.m nästa vecka för att få klart den, så det ska nog gå bra till slut (hoppas jag XD)

Ser fram emot att se det färdiga resultatet! Har du något mer du vill tillägga?
Det känns som jag borde komma på nåt konstigt eget talesätt XD Du vet som rockstjärnor typ du vet "Just keep rocking" eller nåt. Ah jag har en bra! Cosplay - När du vill vara nån annan för en stund.

Hannas egna blogg hittar ni här. http://dolleffect.blogspot.com/

~.*.~

Nu är det dags för den tecknarglada och tv-spelberoende tjejen Sanna.


Vilken karaktär var den första du cosplayade, och när var det?

Min första cosplay var en karaktär från spel-serien Megaman Zero, och hon heter Leviathan. Det var 2007 i September då jag skulle på Uppcon första gången som jag cosplayade henne.

På Närcon 2009 cosplayade du Rebecca Chambers. Varför blev det just hon?
Det var självklart för mig att jag ville vara henne, eftersom hon är en av mina favorit karaktärer från Resident Evil. Dessutom tyckte jag att jag var lite lik henne, utseendemässigt och personlighet, så det bidrog också till varför jag var henne. Planen var för att jag skulle göra hennes S.T.A.R.S. outfit, men jag hade inte tid till att göra den innan Närcon så jag valde att göra hennes cowgirl klädsel. Det är inte många andra vad jag vet som har gjort den heller så tyckte det var en kul idé! n_n

S.T.A.R.S. outfiten hade du dock på Uppcon 2010. Hur många cosplays är det du har gjort?
Det stämmer. ^^ Sammanlagt har jag gjort 5 st. Leviathan som jag nämnde tidigare. Maya Fey från Phoenix Wright, och tre st dräkter som Rebecca Chambers har.

Vilken har du tyckt bäst om att cosplaya?

Oj, vilken svår fråga! Det har varit en rolig upplevelse med alla mina cosplays. Men om jag måste välja en så blir det nog Rebeccas S.T.A.R.S. outfiten. Jag är nöjd med den cosplayen och den var bekväm att ha på sig. Jag trivdes väldigt bra i den och kände mig häftig i den, eller hur man ska uttrycka det. X)

Hur ser cosplayplanen ut för årets konvent?
Det här året har jag verkligen utmanat mig själv. Det här är nog den svåraste cosplayen jag någonsin har jobbat med, men förhoppningsvis så blir det också en av mina bästa om jag lyckas, vilket jag hoppas!

Något extra du vill tillägga?
Till er som är intresserad att prova på cosplay och gå på konvent, kör hårt! ;D Det är en otrolig rolig upplevelse och man träffar så mycket trevligt folk och nya vänner på konvent som man kan dela sina intressen med. Det gjorde jag, och det kan säkert ni också göra. ^^

Sannas deviantArt hittar ni här: http://sting-chameleon.deviantart.com/

~.*.~

Över till Fredrika, eller Kiika, är en glad fangirl som älskar tv-spel, katter och monster : D

Vilket var ditt första konvent?
Närcon 2010.

Du cosplayade inte då, men du kommer göra det på sommarens konvent. Blir det din första?
Ja, om man inte räknar min låg-budget Jill Valentine "cosplay" som jag hade på mig på min studentfest XD Men ja, det blir min första "riktiga" cosplay ^^

Vad kan och vill du berätta om den planen?
Tja, jag har tänkt att cosplaya en Reaper från Resident Evil 5 ^^ Ööh, vet inte riktigt vad jag ska berätta, jag har inte börjat än men jag har samlat på mig lite material ^^ Kommer sitta och papier mache:a på hönsnät iallafall XD

Med andra ord blir det ingen liten början för dig och cosplay, haha! Vad fick dig att välja just Reapern?
Haha XD Jag vet inte riktigt, jag satt och tänkte på en del karaktärer från spel som jag ville cosplaya men kände inte riktigt för att göra nån av dom nu. Sen fick jag bara nån kick att jag skulle göra en Reaper, för jag tror jag skulle kunna klara av att bygga en sån cosplay utan att behöva så mycket hjälp. Jag är inte så jättehaj på att sy och jag har ingen symaskin, men det behövs inte till Reapern (förhoppningsvis 8'D)

Har du något mer du vill tillägga?
Hmm.. Jag tror inte jag har något att tillägga XD Kanske att det är en ära att få vara en del av Cosplay STARS ;w;

Fredrikas deviantart hittar ni här: http://kiikeluren.deviantart.com/
Och sen finns ju den här sidan också:
http://kiikelurenslair.com/

~.*.~

Och så Zaza, Master of absolutely NOTHING! But good at stuff xD

Vilket konvent var ditt första?
Närcon 2010.

Där cosplayade du Ada Wong. Vad fick dig att välja den karaktären?
För att sanna berättade om sitt RE gäng hon skulle hänga med på Närcon, och jag hade svårt att välja vad jag skulle vara, så jag fokuserade mig på RE för att passa in lite, och Ada var den första jag kom att tänka på, she awesume :3

Var det första gången du cosplayade?
Yapp yapp

Vad har du för framtida cosplay-planer?
Ja det är ju Jack of Blades på Uppcon 2011, och en vacker dag SKA jag cosplaya Luigi! För I'm in luuve with him :3

Spännande! Så inga fler Resident Evil karaktärer för tillfället?
Wesker! xD och funderar på att vara nått häftigt monster också x3 men har svårt att bestämma mig, så många!

Haha, jo det finns ju många att välja på =D Har du något mer du vill tillägga?
Ada face all the way! xD

~.*.~
Nu är det dags för Helene, sockertokig dansoman.
Vilken karaktär var den första du cosplayade?
Sheva Alomar.

Var Närcon 2010 ditt första konvent?
Ja.

Vad har du för cosplayplaner för i år?
Sheva Fairytale.

Vad tycker du bäst om med att cosplaya?
Att träffa folk.

Finns det någon karaktär du väldigt gärna vill coslaya någon gång?
Kyo Sohma

~.*.~

Det var lite om medlemmarna i Cosplay S.T.A.R.S.! ^^ Jag är relativt säker på att det här inte är det enda ni kommer höra om oss här =D Jag har ju trots allt en egen kategori för oss här på bloggen~


Vårstädning~

Igår påbörjade jag det stora uppdraget. Vårstädning. I mitt rum. Alldeles för mycket saker och ingenstans att ha det är en bra beskrivning över varför det tar så lång tid att gå igenom allt. Jag har kämpat länge även idag, och tagit mig igenom mer än hälften. Imorgon blir det dags att ta itu med det sista (hoppas jag).

Man gör riktiga fynd när man går igenom lådor man inte öppnat på ett tag (står de längst in under sängen är det ju inte så enkelt direkt), och ett av de fynden var det block jag letat efter. I den planerade historien har jag inte bara vanliga zombies, utan även ett par olika "steg" i utvecklingen för dessa odöda. En enda A4 sida i blocket innehåller med andra ord väldigt mycket text. Resten av blocket är tomt. Förhoppningsvis får jag snart idéer att fylla det lite extra med.

Det har varit lite glest på blogg-fronten den senaste tiden, och det var ju inte direkt meningen. Jag har haft ett par idéer för nya inlägg, men de har bara inte känts bra nog. Har dock ett på gång som kan läggas upp om inte en alltför avlägsen framtid. Vad det handlar om får ni se då =DFölj mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0