När ordet "bara" har en annan betydelse~

Innan jag skriver det jag egentligen skulle skriva vill jag börja med att säga att jag nu, med hjälp från Lisette, har SS-rank på alla banor med alla karaktärer i Resident Evil 5 Mercenaries på PS3an! Som skrivits tidigare har vissa rundor varit en riktig utmaning, medans andra varit så enkla i jämförelse att man blir lite fundersam, hehe.

Jag spelade som Jill Battlesuit, och Lisette spelade som Wesker S.T.A.R.S.
Detta är resultet från den rundan som gjorde att jag fick SS med alla karaktärer på alla banor.
---

Över till det jag skulle skriva om. Jag är säker på att jag tidigare nämnt alla de olika utmaningar som Lisette och jag brukar ta oss an för att göra Mercs-rundorna lite mer avancerade och mer spännande. När man spela något så ofta som vi gjort måste man ju ha lite förändring, hehe. Vi brukar spela som dubbel Clubbin' Sheva på vissa banor, och eftersom henne vapen är... mindre bra, så att säga, är det en utmaning i sig att köra dubbel på det. Vad har hon för vapen då? Jo, hon har en machine gun som faktiskt inte är helt illa. Det är dock hennes rifle man blir galen på - det är bolt action, och hon måste alltså ladda om efter varje avfyrat skott. Under de få sekunderna kan en fiende lätt komma upp och döda en. Än värre är det så klart om skottet man just skjutit missade. Då får man riktiga problem. När jag och Lisette spelar som henne båda två brukar vi spela "Rifle Only" - vilket faktiskt inte alls betyder att vi bara använder det vapnet. Det är i de lägena som ordet "bara" inte betyder "bara". Det är då vi menar att Shevas machine gun ska kastas bort, och även så skotten till det. Hennes rifle är det enda riktiga vapnet man får använda. Kniven, alla granater man hittar, ruttna ägg... allt man kan plocka upp, är dock tillåtet att använda. Vi tycker dock att det är bättre att säga "rifle only" än "rifle only med inslag av kniv, ägg, granater och proxy". Ser ni min poäng? Haha.

Vi har genomfört många fler "___ only"-rundor, som "Flash only" med dubbel Excella, "Stun rod only" med Chris Heavy Metal (även fast vi brukar döpa om den till "No Gatling Gun", för det är i stort sett så det är), och svårighetsgraden kan ju ändras riktigt mycket beroende på vilken bana man spelar på. Vi har spelat som dubbel Clubbin' Sheva "Rifle Only" på Public Assembly, Missile Area (på just den gick det väldigt bra), Ancient Ruins och Village. När vi spelade på Experimental Facility prövade vi något nytt och körde dubbel Clubbin' utan rifle. Går att variera sig mycket i Mercenaries, mer än man först tror.

Igår blev det Double Clubbin' "Rifle Only" i The Mines. Efter åtminstone två misslyckade rundor i rad (som slutat med att Reapern dödat oss på sitt egna lilla brutala sätt) lyckades vi få ihop till ett A. Skall nämnas att jag får panik bara av att vara i gruvan, haha! Att sedan tvingas gå in dit med ett av spelens sämsta vapen... inte direkt något man skulle göra på egen hand. Jag kommer då aldrig kunna säga att jag trlttnat på RE5 Mercenaries - man kan variera det så otroligt mycket, och verkligen göra varje runda till en helt ny upplevelse. Om inte annars får man helt enkelt tänka ut något än mer avancerat för att det ska bli en utmaning igen. Som att spela med endast en hand på kontrollen, eller kanske rent av genomföra en runda utan att se vad man gör (även kallat blunda, hehe). Allt handlar om att våga, och så klart om att ha tålamod nog att försöka bemästra dessa små utmaningar. För visst går då allt bara man har vilja nog att ta sig igenom det.

Och nej, jag har inte spelat en runda Mercs utan att titta än. Vill dock väldigt gärna prova. Undrar hur det slutar!

Här nedan följer lite bilder med exempel på dessa "___ only"-rundor.

Det underlättar verkligen att skriva på bilderna vad det var för speciellt med rundan. Lättare att komma ihåg vad som är vad~ På denna såg det bra ut att bara skriva Rifle Only.Till skillnad på hur det blev här, haha! Därför det är så mycket enklare att skriva "Flash Only"."No Gatling Gun" fungerar riktigt bra här, fast för att ge en bättre förståelse för de vapen som används tycker jag ändå lite bättre om varianten "Stun Rod Only"~

En kombination som verkade omöjlig~

Min vän Lisette och jag hade en plan - att få SS-rank (den högsta) på alla banor med alla karaktärer i Resident Evil 5 Mercenaries Duo. För att göra allting lite mer intressant var vi ofta samma karaktär. Vissa rundor gick riktigt bra, som när vi båda var Wesker. Andra rundor gick så klart lite sämre, som när vi båda var Clubbin' Sheva. Hennes vapen är bara inte tillräckligt bra. Till slut hade Lisette bara en enda karaktär kvar att få SS-rank med - Jill BSAA, på Prison. Visst att Prison är en riktigt jobbig bana med alla Executioners som smyger runt med sina yxor, men det hade ju fungerat med andra karaktärskombinationer. Så jag gick så klart med på att köra dubbel Jill BSAA.

Det började helt okej ändå - vi bestämde oss för att ta alla tidsbonusar först, och sen börja döda. Vi hittade ett nytt ställe att stå på när det väl var dags att "ta hand om" alla Majinis. Det flöt på helt okej. Men sen gick det bara utför. Jag vet inte hur många gånger vi försökte, men det gick bara inte att få SS som dubbel-Jill. A gick helt okej att få, även S på sina håll. Men inte SS. För att få den rankingen måste man ha över 150,000 poäng på en runda. Vi var jobbigt nära flera gånger. Men vi gav aldrig upp. Två rundor vi körde var så otroligt elaka att det inte var sant. I den ena fick vi bara två Executioners, de andra vägrade komma fram. Vi hade inga fiender. Rundan hade gått så bra förutom det. Poägen räckte till ett S iallafall.

Den runda jag dock aldrig kommer glömma var senare samma kväll. Vi hade riktigt många fiender runt oss, bland annat en massa Big Mans. De tycker riktigt mycket om att slå folk i ansiktet, och de tål mer än vanliga Majinis. De är som mini-bossar, helt enkelt. Vi hade poäng nog för att få det SS vi kämpat så hårt för, och det var inte långt kvar av rundan. Det enda vi behövde göra var att överleva. Vilket visade sig vara lättare sagt än gort med alla Big Mans. Jag blir mörbultad så extremt mycket att jag hamnar på dying, och när man kör Duo Mercenaries måste ens partner komma fram och antingen heala eller trycka på resuscitate. När så Lisette var på väg mot mig (själv var jag koncentrerad på att backa ifrån alla Big Mans i den otroligt låga hastighet man tvingas röra sig när man är döende) blev hon slagen till marken av en Big Man. Jag backar längre bak, och Lisette kom knappt fram igenom den farliga folkmassan. Det lilla liv jag hade sjönk ännu mer. Jag backade till slut in i en av de små cellerna, och en Big Man följer sakta efter. Han tittar på mig ett tag, lyfter sina armar över huvudet, och slår till mig. Med endast två sekunder kvar av rundan dör jag, och vi förlorar vår SS-rank. Trots detta skrattade jag så jag grät. Eller om jag grät så jag skrattade, haha! Blev iallafall båda delarna. Dubbel BSAA Jill på Prison - det var nu personligt.

Att ge upp var inget alternativ. Vi försökte igen och igen. Vi skulle ha våran SS-rank, och till slut, efters otroligt mycket slit fick vi den. Vi lyckades. Vi skrek av glädje - pinan var äntligen över. Vi hade lyckats. Gladare hade jag inte varit på länge! Och så klart tog jag kort på resultatet, och det är bilden ni ser här nedan. 172,270 poäng med dubbel Jill BSAA på Prison. Det är om något värt att vara stolt över.

Och i och med den SS-ranken har Lisette nu SS med alla karaktärer på alla banor i RE5 Mercenaries! =D Stort grattis till henne! =D Själv har jag ett par rundor kvar, men snart är jag där också. Och vi har redan bestämt oss för nästa långvariga utmaning. Vad det är avslöjar dock en annan gång.

(Och nej, jag har inte stavat mitt eget namn fel där. Det är ett av mina många smeknamn - som skapades ur en felstavning Lisette lyckades med, haha!)

En stege man gärna klättrar i~

"Vad är det för en titel?" kanske ni tänker. "Det har väl inget med spel att göra?" Men jo, det har det faktiskt. Hur? Vänta och se!

Jag spelade ett par rundo Mercenaries och Mercenaries Reunion i Resident Evil 5 idag, Solo, på Public Assembly. Excella i reunion, Sheva Tribal i vanliga Mercs. Jag har som sagt spelat så mycket Duo på senaste tiden att jag nästan glömt bort hur man spelar Solo. Men idag gick det oväntat bra - iallafall som Excella. Hennes handgun känns som ett bättre val än Shevas pilbåge när man ska "ta hand om" Executioners och andra mini-bossar. Plus att hennes flash-rounds i grenade launchern är snäppet bättre än Shevas flash grenades. Hur som helst - i Mercenaries Reunion läggs mer fokus på kombon, än på hur mycket tid som finns kvar när man dödat alla 150 fiender på banan, som det är i vanliga Mercenaries. I den första rundan jag spelade som Excella idag lyckades jag få ihop till en 66-kombo, med 119 dödade. Med andra ord var det väl inte den bästa rundan jag lyckats med, tänkte jag. Men oj, där hade jag allt fel!

Det blev tydligen ett nytt personligt rekord på Public. Blev förvånad över det, och tog mig bort till Leaderboards för att titta hur jag låg till där, när jag nu ökat min poäng. Plats 3168 av 177641 var väl inte så illa, haha! Nästa person på listan har 30 poäng mer än mig. Jag tog beslutet att försöka mig på ännu en runda, men det gick inte alls lika bra. Måste ha varit mycket tur med fienderna i första rundan. "Men den där stegen då, den har du ju inte nämnt än!" Jo, tänk för att jag har det - Leaderboards. Ju bättre poäng, detso högre upp kommer man. Med andra ord är Leaderboards definitvt en stege man gärna klättrar i.

Ska dock nämnas att rundorna som Sheva inte direkt gick som planerat. Jag skyller på Executionern - den tredje på banan var riktigt elak. Så nog sjutton ligger det mycket slit bakom varje steg på den långa stegen mot toppen.


Nytt år, nya möjligheter~

Känner mig alltid så himla positiv när jag skriver den texten, haha!
Gott nytt år på er alla glad och alla ledsna, och så klart alla andra också. 2011 känns som ett sånt där bra år - det går lätt att säga (2010 kändes så jobbigt med alla t:n), och det har bara börjat. Jag hade själv en bra start på året - allting kändes så himla positivt. Hoppas bara att resten av året fortsätter på samma sätt. Jag har ett par nyårslöften, men bestämde mig att köra fegt och bara ta såna jag vet att jag kan hålla, så ett om godisförbud kommer ju aldrig hända. Usch nej, haha. Jag har bestämt mig för att koncentrera mig mer på min pågående fanfic (som snart får sitt tionde kapitel, blir en riktig långkörare det här) och så klart även på att försöka måla mer. Nu när jag har både en ny datormus och en egen skrivare - kombinerat med min kära scanner - känns det lite mer frestande att faktiskt få någonting gjort.

För att gå över till något helt annat kan jag nämna att jag fortfarande kämpar på med min nya omgång av Kingdom Hearts. Jag har även i min frustration över att inte kunnat spela Dreamcast-versionen av Code: Veronica spelat igenom alla utom det sista kapitlet av Game Of Oblivion i Resident Evil Darkside Chronicles. Sen igår gav jag mig på ett tappert försök att spela igenom en Mercenaries-runda i RE5 som Tribal Sheva helt själv. Har spelat Duo så mycket nu, så tänkte det kunde vara kul med lite omväxling. Har dock blivit alltför van att ha någon mer med mig, så det gick inte lika bra som det kunde ha gjort, haha. Jag har varit bättre på det, men nu gick det inte alls. Men gav inte upp så lätt, utan körde igenom en Mercenaries Reunion-runda med Excella. Fick betydligt bättre poäng, men inte sjutton gick det så mycket bättre heller. Blir till att vara envis och försöka få SS med alla karaktärer på alla banor helt själv. På både 360n och PS3an. Usch, vad mycket jag fick att göra helt plötsligt då, haha. Får se hur det går med det.

Och visst, har försökt komma på ett bra sätt att länka till min deviantART-sida här på bloggen, men eftersom jag aldrig vart någon höjdare på att leta får jag slänga in den här i slutet av inlägget istället. Så var det problemet löst! Lite smygreklam för mig själv så där.

~Mlie-Redfield

---

http://mlie-redfield.deviantart.com/

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0