ACTA - Anti Counterfeiting Trade Agreement

Tycker ni att SOPA och PIPA var jobbiga har ni inte sett ACTA. Istället för att rabbla på om detta tänker jag bara lämna ett par länkar till mer information.

http://www.stopacta.info/


Say NO to ACTA (Kort video)

ANTI-ACTA - What can you do? (Längre video)

Draw this again~

På deviantART finns det ett riktigt roligt meme - "Draw this again". Det går helt enkelt ut på att man ska ta en gammal teckning och göra om den från grunden. Man märker verkligen hur mycket folk har utvecklats. Jag har haft ett par funderingar på att måla om en gammal teckning, men aldrig vetat vilken. Tills jag hittade en när jag rensade mitt rum.

Jag är inte helt säker på när jag målade teckningen, men eftersom den är lite smått manga-inspirerad (jo, jag har haft en sån period jag med) skulle jag tippa på att jag var... kanske 14-15. Det var ju ett par år sedan, iallafall. Så fort jag hittade den teckningen bestämde jag mig för att göra om den, men det tog ett tag innan jag faktiskt tog mig tid att göra det.

Som vanligt så har jag målat första versionen av min remake på papper, för att sedan scanna in och fortsätta jobba i GIMP. Använder samma metod för linjerna som jag gjorde när jag målade min Meg.

Blyertsversionen blev så här till slut. Hur originalbilden (som är så väldans gammal) ser ut får ni se lite senare ;D Ändrade nästan allt flera gånger för att jag inte blev nöjd. Men sen så!

Alltså, det här verktyget är rena drömmen. Det blir så mycket enklare att måla!

Ögonen är färdiga~


Så här blev min färdiga lineart. Äntligen dags att färglägga! Efterom jag målar om en gammal bild ville jag hålla mig så gott jag kunde till originalets färgval...


Vilket innebar att jag var tvungen att ge henne rosa hår. Nyansen ändrades flera gånger, precis som med mina övriga färgval. Svårt att bestämma sig!


Men till slut blev den klar! Hur originalbilden såg ut? Vill ni verkligen veta?
Okej då!


Vad ska man säga - det är ju lite skillnad! Men så har det ju gått ett par år emellan. Hade det inte varit någon skillnad alls hade jag blivit lite ledsen.
Bilden finns även upplagd i sin meme-form på min deviantArt:
http://mlie-redfield.deviantart.com/art/Draw-this-again-meme-281136102
Jag har fortfarande mycket jag måste jobba på, mycket mer som fortfarande kan förbättras. Ska definitivt göra om den här memen någon gång i framtiden - det är först när man jämför två så olika teckningar som man inser hur mycket man faktiskt har förbättrats.

 


Ny design~

Jag har ÄNTLIGEN tagit mig i kragen och faktiskt fixat en ny design på min blogg. Det tog ett tag att fixa "header"-bilden i GIMP - tog mig tid till att fixa en vit outline runt Valkyrien medans det andra skulle vara genomskinligt, men det tyckte inte bloggen om, så då fick visst allt bli vitt. Där ser man. Den rosa bakgrunden har gått och blivit lite mer rödaktig. Själv är jag riktigt nöjd med hur det blev - är verkligen en skillnad! Valkyrien som finns i "headern" är för övrigt den som sitter så fint på ryggen av min Let Me Live-väst (för min cosplay från Resident Evil Darkside Chronicles - Game of Oblivion. Eller, för att förenkla, den uppdaterade versionen av hur Claire Redfield ser ut i Code: Veronica). Själva linearten är målad av mig på papper, sedan har Sanna fixat till den och färglagt digitalt. Tyckte den skulle passa bra i min blogg =)

Det var verkligen dags för en förändring!


Dags att testa: Resident Evil Revelations (nyaste demot)~

Det släpptes ett nytt demo för Resident Evil Revelations till 3DS idag. Jag och Sanna spelade det samtidigt när vi hade ett videosamtal på Skype. Hon fick nöjet att se och höra mig bli lika rädd på samma ställe varje gång...

Det tog ett tag innan vi kom på hur vi skulle heala oss, och Item Scannern var lite smått förvirrande tills vi märkte att det inte var papprena som var det intressanta objektet. Det roliga var dock när det föll ett par söta gubbar från taket, och jag hoppade till på riktigt (och smällde i min fönsterbräda) samtidigt som jag skrek "ÅH JÄVLAR!". Sanna tyckte att det var väldigt lustigt.

Vi bestämde oss för att ta screen-prints på oss båda när vi spelade. Vi hade då pausat spelen, och upptäckte att demot stängs av om man pausat för länge. "Thanks for playing". Så då var det bara att börja om. Man kan ju tycka att jag inte borde bli rädd när de faller från taket igen. Men det blev jag. Jag hoppade till, men det blev inget skrik. Jag var lite mer förberedd på det ändå. Men bara lite.

Eftersom det tog ett tag innan vi kunde komma på hur man skulle kasta granater blev jag dödad. Sanna fortsatte, och jag fick börja om. Så kom jag till korridoren igen... "Jag borde veta att de kommer fa-" *hoppar till*. Att man blir rädd av spelet är med andra ord konstaterat, haha! Den gången klarade jag mig förbi alla fiender, men hade helt slut på ammo. Den sista fienden jag mötte fick jag till och med kniva ihjäl, lite halvt i desperation. Tur att jag hade nog med herbs! Min första tanke när demot sen tog slut var "Var det allt?"

Jag ser verkligen fram emot att spela hela spelet när det släpps, det kan verkligen bli hur bra som helst.

Här kommer några av bilderna! Två är Sannas, en är min. (Man märker att texten på min tröja är spegelvänd i min bild...)


Tummen upp - demot är redo att spelas!

 


Försöker fundera ut hur man ska heala mitt under en strid...

 


En ledsen Emelie och en chockad Sanna =D

 

Tack Sanna för bilderna, och för att du ville spela så här - riktigt roligt! =D


Min Resident Evil-samling - Januari 2012~

Jag tänkte att det kunde vara kul att börja året med en helt ny bild av hela min Resident Evil-samling. Jag har nämnt ett flertal gånger hur min REsamling började växa till sig, men tänkte det kunde vara intressant att ta en liten snabb resa genom mina år som REfan.

Första mötet med Resident Evil-serien var när min bror lånade det första REspelet av en klasskompis. Min bror spelade, jag såg på och hjälpte till lite smått med puzzlen och liknande (jag var runt en 6-7 år då, ungefär). Det första REspelet han faktiskt köpte var Resident Evil 2, platinum. Efter det blev det RE3 och senare RE4. Det var först RE4 jag klarade ut själv. Det första REspelet jag köpte helt själv för egna pengar var Code: Veronica X platinum år 2007. 2008 var det år då jag försökte spela alla spelen i serien - eftersom skivan till vårt RE3 hade försvunnit köpte jag det till PC. Efter en ragequit på grund av kontrollerna köpte jag det senare till GameCube. Det var även det året då jag äntligen fick tag på det allra första spelet och faktiskt började köpa fler av spelen och en massa andra saker.


I Juni 2009 var det här min "lilla" samling.
18 spel och en massa annat.


Augusti 2009 hade jag samlat på mig det här.
20 spel - alltså två fler än förra bilden. Det här var enda gången jag på något sätt låtit mina affisher vara med i bilderna. De hänger på väggarna och jag är för slö...


April 2010. Bara spelen med på den här bilden - 24 stycken.


Edit: Känner mig riktigt duktig. Märkte nyss att jag glömt tagit med den här bilden! Den är tagen i februari 2011. 27 spel och lite extra saker. Det fattas dock lite från bilden, eftersom allt tydligen inte fick plats. Där ser man.


I september 2011 var det här de saker jag hade i min samling som inte är själva spelen. Foten kom med som en bonus - den är inte min x)


September 2011, samma dag som förra bilden togs. 31 stycken spel.


Den här bilden och nästa är från igår. Nedersta raden är innehållet i den vita boxen (15th anniversary). Soundtracken fick inte vara med här, hehe.
Jag fick hem mitt REArchives för bara ett par dagar sedan, så det är det första REspelet jag köpt i år.
Just nu har jag så många som 37 spel.


Och slutligen, det i min samling som inte är spelen. Mitt RE Deck Building Game Nightmare kunde jag hämta ut i torsdags, men blev inte gjort förrns i lördags. Spelen i den vita boxen fick hänga på ändå i den här bilden igen, ville inte direkt lägga mina soundtracks på golvet. Allt som har med filmerna att göra fick ligga på sina respektive platser utan att vara med på bilden. Mina 3 kalendrar och mina 4 affischer hänger så bra på väggarna =D

Ja, det är så min samling har växt genom åren. Tänk att det faktiskt fanns en tid då alla mina REsaker fick plats i en och samma bild! =D Det finns säkert personer som har större samlingar än mig, men jag är otroligt stolt över allt det jag har. Det har trots allt tagit ett par år att få ihop det här.


Terragrigia~

Låter det namnet bekant? Terragrigia är platsen där ett visst nytt Resident Evil-spel kommer utspela sig. För att skapa ett större intresse för spelet Operation Raccoon City, skapade Capcom en websida där man fick lösa olika ledtrådar för att få reda på sanningen om Umbrella. Nu har Capcom även gjort något liknande inför Revelations 3D.

En video om en mystisk varelse har lagts upp på YouTube och en BSAA-hemsida är igång. Sidan ber om en kod för att man ska kunna komma vidare - för att lära sig mer om vissa delar som har med spelet att göra. Jag lyckades till slut hitta en kod efter lite letande - men jag tänker inte avslöja hur jag gjorde. Ni får tänka själva om ni är intresserade ;) Skall nämnas att resultatet är värt det! Vill ni veta mer är det bara att läsa här där videon jag nämnde finns, och även länken till den mystiska hemsidan.

Peppad inför Revelations? Så klart!


Meg~

Jag har alltid älskat Disney-filmen Herkules. Den är så himla bra, helt klart min Disney-favorit. När jag var liten hade vi nästan alla Disney-filmer hemma (VHS), men la ner dem i källaren när vi barn blev "för stora" (hur det nu kunde vara möjligt). För några år sedan räddade jag de filmerna från källaren och bar upp dem på mitt rum. Herkules var dock mystiskt försvunnen... Eftersom det hade gått så lång tid sedan jag sist sett den filmen kände jag att jag var desperat nog att se den på YouTube. (Nu har jag den dock på DVD, fortfarande inte hittat den andra).

Jag ska inte dra upp mitt Herkules-fangirlande alldeles för mycket här, och tänker nöja mig med att säga att jag har målat min första fanart av Meg.

Blyertsversionen av teckningen började jag med i augusti. Det vara bara några dagar sedan som jag äntligen scannade den.

Medans jag fixade med line-arten i GIMP hittade jag detta lilla finurliga verktyget med hjälp av en tutorial. Allting blev plötsligt väldigt mycket enklare.


Så här blev min färdiga line-art ^^ Mycket bättre än de line-arts jag tidigare gjort.


Det svåraste med färgläggningen var att försöka hitta rätt färger. Eftersom jag som sagt inte målat Meg förut hade jag ju ingen egen färgkarta att låna färgen ifrån. Bilden här ovanför är ett klipp från den färgkarta jag fick göra medans jag fixade färgerna. Jag testade så mycket som 35 olika fäger för hennes hudton...


Så här blev till slut min färdiga Meg <3 Riktigt nöjd med resultatet ^^


 


Gott nytt år~

2011 var ett år som bjöd på en massa blandat. Det blev, så klart, en massa nya minnen och en massa härliga upplevelser. Och så klart massor med tid med vänner. Och en massa spel.

Jag gjorde fler cosplays under 2011 än jag gjort tidigare år (men så hade jag ju bara gjort en seriös cosplay innan dess - min REClaire). Det var två olika Claire-outfits (RECVX, den uppdaterade versionen från Darkside Chronicles) och Battle Mode (som hon har i Battle Game is Code: Veronica X) och sen Skarlet från Mortal Kombat (inte riktigt klar med den, så ska fixa det sista innan jag ska ta seriösa cosplay-bilder med den dräkten). Med andra ord var 2011 både det år då jag gjorde flest cosplays, samtidigt som det var det år då jag (äntligen) cosplayade något annat än Claire. Det kändes som att det blev lite mycket av samma sak efter tag, helt enkelt.

Nu i år har jag ganska så många och väldigt olika karaktärer jag skulle vilja cosplaya. Allt från den första spelkaraktären jag någonsin fangirlade (och nej, det är inte Claire) till karaktärer jag bara tycker ser så fina ut. Vilken som blir först vet jag dock inte riktigt än - har två stycken jag väljer mellan just nu.  

Nyårslöften också ja...
x Jag ska försöka rita och måla mer - minst en bild i månaden, även om det kanske bara blir kladd om inspirationen saknas. På det sättet kanske jag kan utvecklas mer och bli bättre.
x Ta vara på det faktum att jag är så petig med detaljer när det kommer till cosplaydräkter och göra ännu bättre ifrån mig i år.
x Jag ska försöka koncentrera mig på ett spel i taget (bärbart räknas inte in) så att jag någon gång kan ta mig igenom alla spelen i min spellåda.


Tre räcker, känner jag. Tycker det är lite smart att ta löften som inte känns alltför omöjliga att uppnå, ändå. Sen hur länge det här håller återstår att se.

Hur som helst - gott nytt år allihopa -hoppas ni får ett fantastiskt år!Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0