Hemma från Närcon~

Som vanligt har jag tagit en massa bilder under helgen, men eftersom jag har lite fullt upp innan det är dags att bege sig till sommarjobbet hinner jag inte med att blogga om helgen just nu. Årets Närcon var verkligen helt fantastiskt, lovar att lägga upp bilder så fort jag får chansen! Längtar redan till nästa konvent.
 

Inte riktigt som planerat~

Har man ett sommarjobb i staden man bott i hela livet, när man själv har flyttat därifrån, blir det en massa pendlande mellan sitt eget hem och föräldrarnas (speciellt om man jobbar skift). Med andra ord blir det inte så mycket tid till att sätta sig ner och jobba på en cosplay.
 
Jag hade planerat att cosplaya Sakura från Street Fighter på årets Närcon. Eftersom jag hade mycket jobb hann jag inte köpa tyg förrns det blev lite för nära konventet. Jag hann sy klart kjolen, och det enda som var kvar att göra på tröjan var att sy fast kragen. Det var det jag skulle göra igår, men det uppstod ett par problem jag inte hade räknat med. Imorgon åker vi iväg til Närcon, och jag har bestämt mig för att inte göra klart den här cosplayen - det är alldeles för mycket kvar för att hinna på en dag, speciellt om jag vill att det ska se bra ut. Med andra ord får Sakura sin premiär på Gamex istället.
 
Så, vad gäller cosplay på årets Närcon kommer jag ha med en enda - den jag sydde till förra året, alltså Claires Battle Game-stil från Code: Veronica. Annars? Nördiga kläder, och sen går jag, så klart, klädd som min blogg-header en av dagarna. Nej, nu ska jag städa upp alla trådar och tygrester som ligger så snyggt över hela lägenheten, sen ska det packas!
 
 
 

Min första egna konsol~

För fem år sedan tröttnade jag på att bara kunna spela på min brors PlayStation 2 när han själv inte gjorde det. Jag hade stått ut i ett par år med minimalt med spelande (de gånger vi spelade tillsammans vägde upp en massa - Onimusha och Resident Evil 4, bland annat), men kände att det var dags för en liten förändring. I början av år 2007 fick jag nys om en rosa slimversion av PS2an, och redan samma sommar - idag är det exakt 5 år sedan om man ska vara så noga - blev den min. Inte nog med att den var rosa (mitt 16-åriga jag var överförtjust i just det faktumet), det var även min första helt egna (ej bärbara) konsol.
 
 
Eftersom den här bilden är hela fem år gammal är det svårt att säga, men jag antar att det här var alla de spel jag hade till PS2 på den tiden (jag har kvar dem allihop, vissa ligger bara som grund längst ner i spellådan. Eller ja, förutom SSX 3 - det enda spelet jag faktiskt någonsin har gjort mig av med). Klart är iallafall att de REspel som syns på bilden är den lilla början på min numera lite större samling. Code: Veronica X, som ligger överst, var det allra första. Dead Aim och Survivor 2 är de som sedan gjorde CVX sällskap. Att RE2, RE3 och RE4 inte är med på bilden är för att de vid den tidpunkten inte var helt mina. En av de många fördelarna med att ha en äldre bror!
 
Utan den här rosa konsolen vet jag inte hur jag skulle klara mig. Precis som med mina andra konsoler har den, så klart, ett namn. Än en gång, jag var 16 när jag köpte den - säg hej till Pinkie!
 

I väntan på nummer 40~

När Resident Evil 6 utannonserades satte jag upp ett mål. En så speciell händelse som en riktig ny del i serien förtjänade en speciell plats i min samling. Eller åtminstone ett speciellt nummer. Som jag nämnde i förra inlägget har REspelen i min samling nummer, i den ordningen jag köpte dem. Fram tills RE6 släpps har jag gett mig själv köpstopp vad gäller spelen. Allt annat RErelaterat är okej att köpa; som figurer, guideböcker och speltidningar med recensioner från när de gamla spelen var nya (min samling har växt lite, åtminstone). Det planerade numret för RE6 är 40, vilket i dagsläget är näst på tur. Alltså har jag inte köpt något REspel sedan jag köpte Operation Raccoon City.
 
Nu i helgen som var satte det numret som väldigt mycket bestämt - jag förbokade en Collector's Edition. Eftersom det fanns ett par olika versioner var det svårt att bestämma sig, men jag tror jag tog ett bra beslut. När det gäller antalet spel i min samling satsar jag på att närma mig 45 till årets slut - med tanke på att jag har 39 just nu och fortfarande måste köpa Operation Raccoon City på PS3 och även RE6 till en till konsol (och samtidigt en annan version av collector's-boxen - dyrt att vara samlare ibland!), kommer det nog inte vara alltför svårt. Tro mig när jag säger att det är lätt att bli frestad att bryta nummer-planeringen när man ser andra spel man gärna vill ha som kanske inte finns tillgängliga till samma pris (eller tillgängliga alls) när nummer 40 väl har kommit hem. Men, har jag klarat mig så här länge tänker jag hålla ut i ett par månader till. Det börjar närma sig nu!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0