En långsam flytt~

I år har jag tagit det stora steget att (äntligen) flytta hemifrån. Inte nog med det - jag bytte till och med stad! Det jobbiga med att flytta är att försöka få med sig allting. Det mesta av min Resident Evil-samling är kvar hos mina föräldrar - riktigt jobbigt de gånger man känner att man vill ta en liten rundtur i sitt eget minnesmuséum och återuppliva all den glädje från när man köpte spelen (och allt annat i samlingen). Tro mig när jag säger att ingenting slår känslan av att få hem det första Resident Evil-spelet efter ett par års sökande. Det första Resident Evil-spelet jag köpte själv, Code: Veronica X (platinum) finns så klart här hos mig, tillsammans med 14 andra av mina totalt 39 Resident Evil-spel. Det senaste tillskottet i min samling fick jag av Fredrika under Uppcon-helgen - en Resident Evil Pad (handkontroll till PlayStation) som jag själv funderat på att köpa ett par gånger men aldrig tagit itu med. Den ser riktigt bra ut min lilla spelhylla!
 
 
Det stora uppdraget i sommar blir, förutom att försöka lista ut vilket spel i min samling som har vilket nummer (alltså den ordning jag köpte dem i), att få hit alla mina REsaker och placera ut allting snyggt. Det jobbiga blir att tänka ut hur jag ska få plats med allting...

Uppcon XII~

Vilken helg! Det har tagit ett par dagar att återhämta sig från årets Uppcon, som tyvärr verkar bli det sista. Det var en helt fantastisk helg där jag fick träffa de vänner som bor lite längre bort och umgås med alla de bästa på en och samma gång. På fredagen vandrade vi runt, åt god mat (jag och Lisette valde dock "bara" en efterrätt) och avslutade kvällen med disco.

Här har vi Hanna som Shuichi Shindo och Lisette som Elena Fisher när vi var på väg mot Uppsala.


Eftersom jag länge klagat på att jag har så få bilder på min Code: Veronica cosplay (ska man vara jobbig är det de kläder som Claire har i Darkside Chronicles och inte vanliga CVX) blev det massvis med ego-bilder.
 
På restaurangen innan vi skulle hämta maten. Elisabeth som Eiri Yuki, Hanna som Shuichi, Fredrika som Vriska och Sanna som Maya Fey.


Sascha som Scout och Helen ^^


Efter maten bytte Elisabeth cosplay - här som en riktigt häftig Wesker!


Chillar i koridoren =D


Lisette och jag, som de tuffa brudar vi är x)


Jag ville återskapa en viss scen från Code: Veronica X. Det gick dock inte så bra att vara seriös!


(Point proven. Seriösa miner, det är det jag är bäst på!)


"I'm going to let you live. A little longer."


Minns ni Pärry Fluff från förra årets Uppcon? Han var lika awesome i år igen - den här gången som Dr Mugg =D


=D


Vår packning. Inte alls mycket eller så, neeeeeeej då.

På lördagen var det sedan dags för cosplay-tävlingen! Eftersom det var fotografering så himla tidigt på morgonen i år blev det lite strul med min cosplay när vi var tvungna att fixa baldcapen mitt i all stress. Jag fick klara mig utan ärren, tyvärr! Jag har själv inga bilder på mig som Psycho Mantis, men jag hittade den här bilden på konventsbilder.se. Den är tagen av Mattias "Artano" Persson som lät mig lägga upp den i båda mina bloggar!Jag var riktigt dålig på att ta bilder backstage, vilket jag skyller på sömnbrist och det faktum att min cosplay inte direkt lät mig sitta ner (blev väldigt jobbigt!)... x) De av mina vänner som var med i tävlingen såg helt fantastiska ut, och både Hanna och Sanna vann pris för sina dräkter!


Här har vi Lisette som Jammer från Killzone 3.


Och Hanna som Justine från Shadows of the Damned!


Eftersom jag inte var 100 % nöjd med min Psycho Mantis under tävlingen (stress är inte okej!) kände jag att jag ville få av mig cosplayen och bara gå runt lite mer som vanligt. I en nörd-tröja. Elisabeth var en Hunter från Left 4 Dead ^^


Efter den absolut godaste måltiden någonsin (hade bara ätit ett päron under hela dagen - fanns inte tid till att äta något innan tävlingen!) satte vi oss för att bygga ihop ett pussel. Här har vi Sanna och Sascha.


Ni kan ju aldrig gissa vem som är Sannas favoritkaraktär! =D


Vi satt och lyssnade på en föreläsning om peruk-styling när dessa två sirs (Lisette och Hanna) gjorde oss sällskap! Efter föreläsningen kunde ju inte vi andra vara sämre...!


Men först, ett litet mustasch-byte.


Helen passade otroligt bra som en sir!


Hanna får en helt ny mustasch. Oroa er inte - det är smink =D


8')


Riktigt härligt litet gäng =D


Sascha fick sig en unibrow!


Och Hanna blev om möjligt ännu vackrare! En helt vanlig lördag, inga konstigheter! =D


Även Sanna fick en extra makeover!

Efter att ha dansat som riktiga sirs stötte vi på en Leon!
 
Bästa lördagen på ett konvent någonsin. Hade så himla roligt!
 
Jag passade på att säga hej till en Wesker också =D
 
Sedan blev det söndag - den sista dagen på det sista Uppcon.
 
Den här lilla gruppbilden får avsluta det här inlägget. Tack alla för en helt fantastisk helg. Ni är bäst <3 (Detta gäller så klart även er som redan hade smitit hem).
 

Mattias Artano Persson

 • Emelie Thid
  för 2 timmar sedan
  Emelie Thid
  • Hallå där! ^^
   Jag cosplayade Psycho Mantis på Uppcon i lördags, och tänkte höra om det är okej ifall jag laddar upp fotot på mig från cosplay-tävlingen (den som finns på konventsbilder) till mina två bloggar? Jag har tyvärr själv inga bilder alls på den cosplayen.

   /Emelie

 • Mattias Artano Persson
  för 56 minuter sedan
  Mattias Artano Persson
  • Hej! De e helt okej

  • Länka gärna bloggarna så man kan läsa

 • Emelie Thid
  för 36 minuter sedan
  Emelie Thid
  • Tack! ^^
   Länkar så fort jag skrivit klart =3

 
 
 
Steven Kalan

Mot Uppcon~

För första gången på flera år känner jag mig faktiskt nöjd med det jag gjort på den här cosplayen. För första gången på flera år är jag också redo för konventet utan att behöva stressa med något annat än packningen. Jag hade tänkt skippa cosplay helt och hållet imorgon, vilket är Uppcons första dag. Mina vänner tyckte dock annorlunda, så jag kommer ha den cosplay jag panikade ihop till förra årets Uppcon - min CVX-Claire.

 

På lördagen blir det så klart Psycho Mantis! Bättre bilder på den cosplayen kommer någon gång nästa vecka - ni får den här så länge ;D

 

Och på söndag? Då blir det ingen cosplay - åtminstone inte riktigt. Jag har planerat att glida runt på konventets sista dag som min header/toppbild på den här bloggen: S.T.A.R.S.-tröja och mina RE2shorts! Den fantastiska bilden är målad av min vän Elisabeth ^^

 

Ska ni till Uppcon får ni gärna komma fram och säga hej! ^^ Nu måste jag fortsätta packa - nedräkningen har börjat!

 

Tre kilo hårspray och en baldcap~

Igår var jag hemma hos Hanna för ett sminktest inför min Psycho Mantis-cosplay. Titeln på det här inlägget speglar ungefär vad det handlade om. Uppcon kommer närmare och närmare och jag gör mitt bästa för att slippa sitta i sista minuten (som vanligt). Efter en kopp kaffe och en macka var det dags att börja fixa för min baldcap.


Det blev en massa små flätor för att kunna få undan allt hår på ett bra sätt. När det väl är dags att fixa det "på riktigt" blir det gjort lite annorlunda - färre flätor fram.

Det var här hårsprayen kom in i bilden för att kunna hålla allt på plats utan en massa hårspännen överallt.


På med balcapen! Det ska såklart bli en massa mycket smink för att den bättre ska smälta ihop med min egen hudton som, eftersom jag ska vara Psycho Mantis, kommer vara mycket blekare än så här.


*Fniss*

Eftersom det var mest ett test tänker jag inte visa bilder på slutresultatet - ni får vänta tills jag är klar med hela cosplayen ;D Dagens arbete med dräkten har gått bra, överdelen har sytts in så den sitter bättre och jag nästan inte kan få av mig den (lyckat) och den fina "selen" har blivit lite längre. De 12,5 meter band jag köpte börjar dock ta slut. Trodde inte att jag skulle behöva så här mycket!


Förvirrande mycket band! De två ringarna längst ner i bilden är de första av de som ska sitta vid benen. Med andra ord går det åtminstone lite framåt!


Sommarlov~

Det där med att vårterminen flyger förbi stämmer än en gång - jag har precis klarat min andra termin på universitetet! I sommar ska jag slappa (läs: ha så fullt upp att jag knappt hinner med) och försöka spela igenom alla spel som väntar i hyllan. Till höstterminen tar jag sedan en paus från alla teoretiker och siktar in mig på att uppdatera mina språkkunskaper.

Om jag ska vara helt ärlig så hade jag svårt att tro att jag skulle orka plugga på universitet alls, någonsin. Jag var väldigt skoltrött efter gymnasiet. Men jag är så otroligt glad över att jag tog steget och sökte en utbildning, och så klart ännu gladare att jag faktiskt kom in. Innan jag började på uni hatade jag grupparbeten - folk gled med så lätt medan andra slet för att bli klara. Nu är det något man ser fram emot - ett tillfälle att få andra synpunkter och åsikter om det man skriver om och diskutera och argumentera för varenda litet ordval. Men, nog om uni nu - det är ju faktiskt sommarlov!

Först ut på min lista över vad jag ska ta itu med i sommar är så klart min Psycho Mantis-cosplay. Uppcon kommer närmare och jag har fortfarande massor kvar att göra. Nu i veckan ska jag få hjälp med att ta fram en bra sminkning och få in allt mitt hår i en bald-cap. Den här cosplayen har tagit längre tid att göra än vad jag hade räknat med, så förhoppningsvis blir jag klar innan det är dags att åka.

Jag har sedan länge bestämt vem jag ska cosplaya nästa år, så jag ska försöka komma igång väldans mycket tidigare. Visst, jag hade gott om tid på mig när jag började med Mantis, men det är främst därför det har gått så sakta. "Äh, jag hinner fixa det sen." Nu är det "sen" och jag har massor att göra, haha. När Mantis väl är klar ska jag uppdatera några av mina äldre cosplays som jag inte är så nöjd med och som jag vet kan göras bättre.Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0