Now that's G~

Man vet att man har lyckats i Versus-spelet Biohazard i Operation Raccoon City när ens team totalt samlat 4 av de 5 G-virus samples som behövs - och man själv samlat 3 av dessa. Ni får ursäkta, men jag tänker faktiskt skryta lite om det =D


(Jag vet, jag har tagit OTROLIGT många achievements ;D )

 

Speciellt roligt blir det med tanke på att jag vid tillfället var på rank/level 18 och de jag spelade med var runt level 30 och upp till 60 (okej, en var på 23, men ändå). Kände mig faktiskt lite duktig, men delar så klart den äran med underbara Beltway.

 


Ja, de andras namn är utsuddade på ett väldigt fint sätt. Lev med det x)
Och HEJ jag tar kort på min TV.

 


I told you I'm a psycho~

Idag var det dags att äntligen fortsätta med min cosplay. Jag har haft den här låten på repeat ett tag eftersom jag tyckt att det passat in så bra (nej, min cosplay har inget att göra med Alan Wake. Jag har inte ens spelat American Nightmare än!).

Dagens uppdrag har varit att fixa ärmarna. Det har gått mycket bättre än jag trodde det skulle göra - speciellt eftersom min symaskin har en helt egen vilja. Men, istället för att babbla på om allt och ingenting tänkte jag visa lite bilder på det jag hunnit med idag.


Så här såg mina ärmar ut för några timmar sedan. Detta ritades upp den helgen jag var hos Sanna, och vi överdrev rätt så mycket när vi skulle måla upp för ärmarna.Fick sy in ett par gånger för att få dem att sitta bra. Tror det här var söm nummer 2 eller 3 på den sidan.Haha, det ser så fint ut! =D
Som sagt, fick sy in rätt så mycket. Och fantastisk logik att prova vänster ärm på höger arm.Nästa steg var att fixa det sista på handskarna. Blev till att sy för hand eftersom jag inte vågade lita på maskinen. Och ja, jag hade fortfarande min pyjamas på mig, när klockan var 17:51 på en lördag 8'D Timmarna flög iväg!Och när jag väl var klar såg det ut så här =3
Det ser fortfarande lite tomt ut där vid handleden - det ska på ett par band där så småningom.Det här är vad min cosplay består av just nu - en överdel som inte är riktigt färdigt och ett par handskar med lösa ärmar. Varför gjorde jag dem separat? Well, jag vill ju gärna kunna äta =D och för att snabbt och enkelt kunna visa mina konventsband utan att behöva ta av mig handskarna.


Det som är kvar nu är alltså att sy byxorna och fixa med alla band och andra detaljer som behövs. Och så klart det som är så otroligt utmärkade för den här karaktären - hans gasmask. Eftersom det är en manlig karaktär jag ska cosplaya är det här tekniskt sett en crossplay. Vilken karaktär? Hehe, det har jag ju varit lite halvhemlig om än så länge, men nu kanske ni lyckats lista ut det ändå. Bland annat har jag ju en lite halv-avslöjande titel... Så kan lika gärna säga.

Min allra första crossplay blir ingen mindre än Psycho Mantis från Metal Gear Solid. Den ni! =D


Att sy för hand~

...Är något jag tycker är lite sådär extra jobbigt. Denna gången var det resten av hakarna som skulle sys fast i halsen på överdelen till min cosplay. Lyckades tappa nålen på golvet (det som hamnar på golvet försvinner automatiskt i denna lilla röra) så det är slutsytt för idag. Än är det mycket kvar att göra, men har fått lite idéer till hur jag ska kunna fixa några av de viktigaste detaljerna för den här cosplayen.


Så här den ut på insidan just nu, med alla massa hakar.


Och utsidan. Tro mig, utan hakarna skulle den vara omöjlig att få på sig!

Det som är kvar att göra på överdelen är att den ska sys in lite lite till, sen är den i stort sett klar. Innan jag kan börja med det måste jag dock ha byxorna någotsånär klara så jag kan anpassa dem till varandra så det hela ser bra ut. Sen blir det dags att jobba med detaljer! Har inte så jättemycket tid jag kan lägga ner på att sy och pyssla nu i veckan, så får sätta mig i helgen när jag tar pauser från Resident Evil Operation Raccoon City.


Mer till cosplayen~

Har äntligen köpt lite mer av de grejer jag behöver för min cosplay. Bandet jag köpte var dock lite för brett (tur att jag bara köpte lite), så ska försöka se om jag kan klippa det på mitten på ett bra sätt eller om jag måste leta nytt. Men nu har jag åtminstone rätt sorts hakar, så de ska sys på på överdelen. Idag har jag även insett att jag faktiskt KAN få på mig den själv och att jag inte blir helt kvävd när jag försöker. Kommer bli måttligt svårt att röra sig när väl byxorna blir klara också. Men det ska bli kul =D


Och den där ringen... det måste vara en av de få gångerna man faktiskt kan hitta cosplay-material på IKEA. Tjugo stycken gardinringar var måttligt mycket billigare än mitt andra alternativ. De ska bara målas lite, sen är de klara. Blyertsstrecken ska inte vara där egentligen - var bara jag som inte hade så mycket att göra på tågresan hem idag. Det var även då jag insåg att bandet trots allt var för brett. Inte okej. Känner mig faktiskt motiverad att fixa lite med cosplayen nu, så det är bara att köra igång igen!


Cosplayverkstad hos Sanna~

Sportlov är en lyx man saknar när man går på Universitet och ledighet knappt ens existerar över huvudtaget. Den här helgen kunde jag dock ta en liten mini-semester (så länge jag inte hamnar efter med pluggandet, så klart), så då bestämde jag och Sanna att jag skulle komma förbi och hälsa på. En av våra planer var att hon skulle hjälpa mig komma igång med min cosplay.

 

Handskarna var det första vi tog itu med – en av de saker jag verkligen tycker är jobbigt att göra själv. Sanna kom med en massa bra idéer och var väldigt hjälpsam. Det känns bra att äntligen vara igång! Den karaktär jag valt har ett par väldigt speciella handskar. Nej, jag kommer inte nämna hans namn än, men ni kanske kan gissa er till det genom att titta på progress-bilderna? =D Skall nämnas att det blir varmt, riktigt varmt, när man har handskarna på sig. Spännande att se hur man kommer må på Uppcon – det är ju trots allt på sommaren.

 

 


Först måste man ju så klart måla ut var man ska klippa.

 


Koncentrerad Emelie~

 


Sanna är lite skeptisk...

 


Rock on! =D

 


Vi provade en ny taktik - att sy fast tummen separat. Så den fick klippas bort.

 


Nya tummen~

 


Sanna trär om symaskinen~

 


Vad är det egentligen för karaktär som har såna här handskar? Hmm... Insåg direkt att det är väldigt behändigt att ha pekfingret bart när man ska sitta vid en laptop =D

 

 


Passar på att äta lite godis innan vänstra tummen ska sys fast.

 

 


Det går liksom måttligt mycket enklare att hålla i en godisbit med tummen och pekfingret 8')

 

Det var de bilderna jag hade att bjuda på just nu. Hand-delen av båda hanskarna är klara nu, så fattas bara att göra en del för armen så de blir längre... =D


Fem meter tyg~

Så mycket har jag (hittils) köpt för årets första cosplay. Förhoppningsvis ska det räcka, så jag slipper köpa mer. Har ju trots allt en massa många fler saker jag måste köpa för att kunna fixa alla detaljer som behövs. Ser riktigt mycket fram emot att börja med den här cosplayen. Det ska bli så spännande!

Jag tänker hålla karaktären hemlig ett tag till, bara tills jag kommit igång och är 100% säker på att cosplayen faktiskt blir av. Det skulle ju så klart bli jättejobbigt om det inte blir av nu när jag har så väldans mycket tyg! Plus att den här karaktären förtjänar lite kärlek.


Jag vek ut tyget på golvet för att påminna mig själv om hur mycket tyg det faktiskt är. Det jobbiga är att när jag vek ihop tyget igen hamnade den fina sidan utåt... Jag är alldeles för slö för att vika om =D Imorgon bär det av på ett litet äventyr - tyget får hänga på. Längtar~

Och visst ja - idag har jag faktiskt haft mitt Haunting Ground i hela 4 år. Dett ska firas med en genomspelning. Siktar på Ending C ;D Men nej, det har ingenting att göra med min cosplay. Tyvärr x)

Söndagspyssel~

Spontan-pysslade ihop ett litet bokmärke idag. Superlim är verkligen användbart, men inte kul när fingarna limmas ihop. Jag antar att inspirationen till det kom från den låt jag har haft på repeat i stort sett hela dagen (musikvideon släpptes igår, låten hade jag dock hört tidigare. Köpte singeln så fort den släpptes).

Även fast det är menat som ett bokärke kommer jag nog inte använda det som ett - åtminstone inte till skolböckerna som blir halvt misshandlade i min väska. Tänk vad man kan göra med en tunn kedja, papper, superlim, band, fjäder och lite fantasi. Hade ingen som helst aning om hur jag ville att den skulle blit till slut - den skapade sig själv och jag hjälpte bara till. Kreativiteten fick ta över totalt.


Dags att börja i tid~

För en gångs skull. När det gäller cosplay har jag på den senaste tiden börjat alldeles för sent, vilket gjort att jag fått panika mig genom hela veckan innan den ska vara färdig. Det har till och med varit så illa att jag blivit färdig bara några timmar innan tåget går. Nu är det dags att bryta det här mönstret, äntligen.

Den cosplay jag bestämt mig för att göra den här gången kommer bli otroligt mycket annorlunda mot mina tidigare. Den största skillnaden är att det inte ens är en kvinnlig karaktär... Jag kan säga att det är en karaktär jag länge gillat, mest för att han var så annorlunda och definitvt är någon man minns. Mer än så tänker jag faktiskt inte avslöja för tillfället ;)

Jag köpte det tyg jag behöver för några (ganska många) veckor sedan, så det som står först på listan nu är att fixa mönster. För att få någonting som passar som det ska tänker jag utgå från kläder jag redan äger. Det innebär bland annat att jag måste klippa sönder mina absoluta favoritbyxor. Börjar ändå bli dags att göra sig av med dem, så kan lika gärna ge dem den stora äran att få vara cosplay-mall. Killing my darlings på hög nivå.

Det jobbiga med att cosplaya en manlig karaktär - crossplaya är väl mer den rätta termen - är ju att han (uppenbarligen) är byggd på ett annorlunda sätt. Dock har han ungefär lika mycket muskler som mig, så jag slipper hårdträna på gymmet åtminstone =D Det kommer bli mycket jobb med den här cosplayen, men det känns som att jag äntligen är redo för den. Börjar jag tillräckligt tidigt med den har jag förhoppningsvis nog med tid för att få den att bli bra. Det handlar trots allt om att visa min uppskattning för en av de karaktärer jag minns mest från min barndom. Bara det borde vara motivation nog.


Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0