När två peruker blir en~

Att jag ska cosplaya en Little Sister från Bioshock 2 på årets Närcon är ju inte direkt någon hemlighet. Nu i veckan kände jag att det var dags att ta itu med lite av det massiva arbetet som ska göras med perukerna. Varför behöver man två? Därför att hästsvans på peruk ser mycket bättre ut om man ser till att den verkligen håller sig i den frisyren. Det första steget är att fixa med den peruk som ska vara basen. Peruker är ju menade att vara nedsläppta - vilket gör att själva insidan av peruken syns när man sätter upp den i en hästsvans. Hur löser man det här? Man syr på ett extra lager med perukhår! Eller två. Eller tre. Men först måste man ju få tag på det där extra lagret perukhår - vilket, så klart, i det här fallet är från den andra peruken. Genom att bara sprätta bort sömmarna kan dessa rader med perukhår tas bort från peruken och fästas på insidan av basperuken. Krångligt? Vilken tur då att jag har lite bilder att visa!
Här är mina båda peruker. De är exakt likadana, eftersom jag ville vara säker på att jag skulle få rätt färg även på själva hästsvansen. Sedan kan man ju även se hur vacker en peruk ser ut på insidan och hur de olika tränsarna är fastsydda (alltså själva perukhåret).
 
Och här är anledningen till varför man inte ska sätta upp en peruk i en hög hästsvans. Den är verkligen inte gjord för det.
Så då får man ta tag i en sprättare och ge sig på en intet ont anande peruk! Kände att tre tränsar nog kommer räcka så länge, men får se om jag sprättar till mig någon mer när jag väl sytt på dem på basperuken. Och visst blev jag väl fin i min manliga mustasch?
 
Det viktiga när man ska sy på de extra tränsarna blir ju att man sätter dem på insidan av peruken så att man täcker det som faktiskt ska täckas. Och sen gör det inte så mycket om det inte är så rakt - det blir nästan bättre när peruken väl töjer ut sig när man har den på sig om det inte är helt spikrakt.
 
Sådär ja! Det var vad jag hade att visa upp idag. Det är en bra början, men det är mycket jobb kvar.
 

Ännu mera shopping till cosplay~

Idag var jag iväg på ett äventyr med Hanna och Lisette. Det blev en riktig shoppingrunda efter cosplaymaterial. Hanna köpte sitt tyg, Lisette köpte dekorgummi och färg medan jag själv fick tag på det lim jag behöver när jag ska fixa med mina peruker (mer information om mitt perukbygge kommer när jag har lite mer progress). Hon i kassan i tygaffären kollade konstigt på mig när jag tog upp en träns från min peruk och sa att jag behövde tråd i en färg som matchade bra. "Det är lugnt, det är syntethår." Nu har jag åtminstone de material jag behöver för att kunna göra en del framsteg. Men nu - lite bilder från dagen! (Jag måste bli bättre på att ta bilder när det är cosplayrelaterat).
Medan vi väntade på Hanna i bilen tog Liss fram sin PS Vita och började spela Crash Team Racing (ett spel jag bemästrade som liten). "Du kan inte slå mig, för du kan inte spela med mig!" Ja, jag vann över henne när vi spelade tillsammans sist ;D
 
Förutom färgen och dekorgummit köpte Liss även "lite" superlim =D (Bara tio flaskor).
 
Och det här var det lim jag köpte! Vilket faktiskt, förutom tråd och en dragkedja, var det enda jag köpte till cosplayen den här gången. Men det räcker gott och väl för att hålla mig sysselsatt ett tag till.
 

Ett år äldre~

Igår var det min födelsedag, vilket betyder att jag blivit ett helt år äldre. Egentligen var det "bara" familjen som skulle komma och fika, men Hanna och Lisette fick vara med ändå. Och som vanligt hade de kommit på ett tema.
 
År 2011 var det Resident Evil-tema - jag fick en svart trälåda med Umbrella-loggan på och en massa REfierade godsaker. Weskerchips, till exempel. Och två riktigt fina teckningar de hade målat!
Förra året var det hajtema. De hade bakat hajcupcakes och köpt en massa leksakshajar (jag har inte direkt ett normalt favoritdjur, jag vet). Och så fick jag en Applejack som en extra bonus!
Men i år då? Temat var Bioshock! Jag fick ett galet snyggt Little Sister-porträtt av Lisette som hon hade målat, en vattenväxt i en vas med riktig Bioshock-anda och så kallade cake pops (bakverk på pinne) i form av Eve hypo.
 
Förutom det som Hanna och Lisette gav mig fick jag dessa presenter:
Diablo III-knästrumpor, limpistol (bra när man jobbar med cosplay!), en PS Vita-väska, första volymen av The Umbrella Academy (inte Resident Evil), choklad, ett sött halsband, Kingdom Hearts 358/2 Days och massa gott att dekorera cupcakes och andra bakverk med.
 
Det här var utan tvekan en bra födelsedag.
 

Nämen se där - länkarna leder någonvart!~

Det har blivit lite petande med bloggen även idag. Understrykningen på länkarna i menyraden har tagits bort och jag har äntligen fixat så att drop-down flikarna för cosplay faktiskt fungerar och leder någonstans. Och eftersom jag endast ville ha de cosplaykategorierna synliga i de flikarna och inte i menyraden vid alla andra kategorier fick jag fixa det på egen hand utan en smart automatisk kod. Krågligt att hänga med? Tänk då hur det var att få allting att bli som det skulle ;D
 

Ny bakgrundsbild~

Jag har länge haft en vision om hur jag vill att min blogg ska se ut - som ett riktigt långt papper liggandes på ett träbord. Efter att ha suttit i gimp med en tutorial på youtube uppe i bakgrunden, har jag lyckats skapa just det där bordet. Man lär sig mer och mer om gimp för var dag som går!
 
Så, vad är det som har ändrats på bloggen de senaste dagarna förutom bakgrunden? Jo, en grå linje har tagits bort, hela bloggen har blivit mer centrerad (dessa två saker fick jag hjälp med), jag har nya flikar och sökfunktionen (som ändå inte fungerar) har tagits bort. Just nu är jag väldans nöjd med hur allt ser ut, även fast de fina länkarna i flikarna inte leder någonstans. Än. Men när jag har tid och ork nog att koda lite mer ska det också fixas. Bloggen ser då utan tvekan bättre ut nu än tidigare!
 
 
Min förra bakgrund. Trivs mycket mer med den nya.

Ursäkta röran, vi bygger om~

Eller något i den stilen. Jag har äntligen bestämt mig för att ändra mina kära flikar på bloggen till flikar med drop-down-meny. Just nu leder inte hälften av länkarna någonstans, men det är, så att säga, under konstruktion. Innan allt fungerar som det ska måste jag kategorisera alla inlägg i min blogg så att de ligger där det ska. Det är ett par inlägg, så vi får se när det är klart. 
 

En photoshoot i kylan~

Min vän Sanna kom på besök för ett par veckor sedan. Vi hade cosplayverkstad, shoppade och hade en photoshoot i våra cosplays tillsammans med Lisette och Hanna. För att nämna en del av alla de grejer vi hann med under påskhelgen. Det var en väldigt kall helg. Och som vanligt hade vi inte direkt anpassat våra cosplays efter väder! Eller ja, Lisette hade lyckats lite bättre på den punkten. Här får ni se en del av bilderna.
Jag cosplayade Sakura från Street Fighter, främst eftersom jag har så få bilder av den cosplayen. Jag har ju trots allt bara haft den på Gamex. Det var, faktiskt, väldigt kallt att gå runt i en kort kjol och en kortärmad tröja. Men kul var det!
 
Sanna cosplayade Cammy, som också är från Street Fighter-serien. Riktigt snygg dräkt!
Lisette hade som sagt lite varmare kläder - hon cosplayade sin Thief från Dark Souls. Även det en väldigt snygg cosplay!
 
"Men Hanna då?" kanske ni tänker. Jo, hon var vår fotograf den här gången. Lyckades få med henne på ett par behind the scenes bilder.
 
Trots kylan var det en rolig photoshoot. Längtar tills nästa gång!
 

Ett spontanköp utan dess like~

Jag hade bokat Premium Edition av Bioshock Infinite, eftersom jag kände att jag ville ha mer än bara spelet men inte riktigt hade råd med Songbird Edition. Premium Edition fick följa med mig hem på releasedagen. På grund av en hemtentavecka kunde jag inte börja förrän i måndags. Mina tankar om Bioshock Infinite kommer i ett inlägg när jag spelat klart det - jag har fortfarande lite kvar att göra. Idag blev det "lite" spontanshopping. Jag skulle köpa Limited Edition av guideboken, men i slutändan blev det mer än så. Säg hej till min spontanköpta Songbird!
Jag tänkte att jag ändå kommer köpa den någon gång i framtiden, så varför inte bara göra det direkt? Det är ju trots allt ändå samma pengar det handlar om. Får dock leva lite snålt framöver efter det här köpet.
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0