Lite färg muntrar upp~

Den här röriga och smått tråkiga anslagstavlan köpte jag för nästan ett och ett halvt år sedan. Planen var att jag skulle göra den mer personlig, men tog mig aldrig riktigt den tid som behövdes för det. På bilden ovan är det mycket blandade saker lite varstans på den. Jag ville ha ett mer sammanhängande tema. I onsdags kände jag att det var dags att göra någonting åt den. Igår blev den klar.
 
Jag började med att måla själva ramen svart.
 
En viss logga fick sin plats i mitten. Men... det var något som fattades.
 
Mycket bättre!
 
Och så på med lite blandade Resident Evil-relaterade saker: en bild på Wesker, stats efter en runda i Resident Evil 5 Mercenaries med Lisette (dubbel Jill BSAA på Prison), min Let Me Live-valkyrie, bandet från Resicon 1, biobiljett till Retribution, en mini-Umbrella och mina stats från Resident Evil Code: Veronica HD (spelat med all text på japanska).
 
Så vad tycks om min personliga anslagstavla?
 

Nu är den på väg~

...Men var sjutton ska jag ha den? Jag har lite mer tid på mig att bestämma mig för en bra plats och förbereda, sen kan jag äntligen välkomna den till min samling.
 
 

Dags att börja samla på något nytt~

Att jag samlar på Resident Evil har väl inte direkt undgått någon, men visste ni att jag även samlar på BioShock och Alan Wake? Mitt fokus ligger på min Resident Evil-samling, men det är alltid kul att ha något extra vid sidan om som omväxling. Just Alan Wake finns det inte så mycket runt omkring, men BioShock är åtminston lite mer omfattande. Nu har jag en fjärde samling på gång: Disney. Men, för att begränsa mig lite - inget Pixar, inget live-action. Vanligt, underbart Disney, helt enkelt! Med eventuella undantag. Herkules-spelet har jag redan två av, och jag har ett par Disney-spel liggandes. Det var dock inte förrän nu i veckan som jag bestämde mig för att börja samla. Målet med den här samlingen är inte att få ihop allting som finns så snabbt som möjligt. Jag vill bara ha något mer att titta efter på spelmässor. Att bara leta efter Resident Evil blir faktiskt lite tröttsamt när man har kommit upp i ett högt antal spel och bara ser samma saker över allt. Det jag köpte till den samlingen förra veckan är därför en bra kontrast till det. Men nog om Resi för den här gången - det här är det officiella startskottet på min Disney-samling.
 
Kingdom Hearts-guiden följde med mest för att det är ett av de spel jag haft som allra roligast med - sen är det ju ändå Disney. 102 Dalmatiner spelade jag mycket på PC när jag var liten, men jag tyckte det skulle vara kul att ha det på PlayStation. De andra två har jag inte spelat, så de ska bli kul att testa!
 
Det här fina två-i-ett spelet fick jag av min sambo i veckan, när jag sagt att jag skulle börja med Disney. Han hade det bara liggandes ändå. Gillar placeringen av prislappen! 
 
Det ska bli riktigt kul att se vad det kan bli av det här beslutet.
 

Ett klipp för förändring~

I tisdags fick jag mitt långa hår klippt i en kortare frisyr som jag trivdes i från första stund. Men håret var inte det enda som klipptes den här veckan. Till tonerna av Poets of the Falls låt Given And Denied tog jag idag ett par djupa andetag och tog det stora steget. Ett par minuter senare låg de där, uppradade på köksbänken. Det är något jag har velat göra ett längre tag, men hela tiden skjutit upp det. "Jag göra det nästa år. Jag gör det när jag slutat på mitt sommarjobb." Idag var det bara dags, helt enkelt.
 
 

Fler Little Sister-bilder~

Jag hade en liten mini-photoshoot på Närcon (bilder från Närcon finns här och här), med Sanna som fotograf. Det var riktigt roligt, och nu har jag redigerat mina favoriter för att kunna visa upp dem här på bloggen.
 
 
 
 
 
Den sista bilden har Sanna redigerat. Hon är så duktig!
 
Själv har jag precis börjat redigera bilder - det är verkligen stor skillnad på en oredigerad bild och en som man jobbat med för att få fram ett visst resultat. Det blir som en helt ny bild!
 
Vill du se mer av den här cosplayen och veta hur jag sydde och fixade med den? Då kan du klicka in här, och scrolla ner till lite tidigare inlägg.
 

På camping i Rapture~

Jag har dragit ner lite på Animal Crossing-spelandet den senaste tiden. Det ledde ju dock till att min fina Pierce flyttade, så jag försöker spela åtminstone lite varje dag för att ta hand om min fina stad. Något som är riktigt roligt med Animal Crossing New Leaf är att man kan bygga en campingplats. Självklart kan folk campa där - ett perfekt sätt att träffa djur från andra städer, och kanske även få dem att vilja flytta in! Sedan Raptures campingplats öppnades har en hel del besökare kommit och gått. Här får ni möta Raptures alla campare.
 
Så här såg det ut när campingplatsen invigdes. Längst till vänster ser vi en smått uttråkad, men ändå underbar, Pierce.
 
Det första tältet!
 
Tyvärr kunde jag dock inte övertyga henne att stanna.
 
 
 
Trots att många lovordade Rapture under deras stund på campingen, ville ingen av dem stanna. Men så kom Antonio...
 
 
 

Det är någonting på gång~

Jag har ett lite mer "seriöst" blogginlägg på gång, men det är inte det som jag ska skriva om här. Betalningen för en sak jag beställde har precis gått igenom. Vad det är för något jag köpt får ni se när jag har den här! Det är dock värt att vänta på...
 

Jag saknar dig~

Du fanns där redan från början, men det tog ett tag innan jag hittade dig. Även fast det var många runt omkring oss drogs mina ögon till dig. Det enda jag har kvar nu är minnen och foton av vår tid tillsammans. Det var jobbigt att du ville flytta, men jag förstår dig. Jag hade inte ansträngt mig nog mot slutet. Vi fick åtminstone bo tillsammans ett litet tag. Jag vill att du ska veta att jag saknar dig, Pierce. Rapture är inte detsamma utan dig.
 
 

Närcon 2013 del 2~

 
Samtliga bilder i det här blogginlägget är tagna och redigerade av mig om det inte står annorlunda. 
 
Fredag 26/7
 
Den dagen skulle vi ha på oss våra superhjälte/superskurk inspirerade dräkter. Här har jag precis sminkat mig i Captain Americas färger som en sista detalj.
 
 
Lisette valde att bli inspirerad av Iron Man, komplett med en Arc Reactor.
 
 
Här har vi Fredrikas tolkning av Poison Ivy, med en fin liten kvist.
 
 
Hanna fick sin inspiration från Loki.
 
Och jag själv som Captain America! Jag missade tyvärr att ta bilder på Sascha som Doctor Doom - konvent blir liksom inte riktigt som planerat alla gånger.
 
 
Fotograf bakom dessa två bilder: Kasper Holmberg, som cosplayade bland annat Dante.
 
Hades från Herkules!
 
Rapunzel och Flynn Rider från Tangled.
 
Klädbyte innan maten. Jag och Fredrika höll oss till våra outfits. Åtminstone tills efter vi kom tillbaka. Eftersom jag skulle vara med i cosplaytävlingen hade jag fått en fototid på fredagskvällen. Efter maten var det bara att bege sig snabbt tillbaka till sovsalen och byta om.
 
Så galet glad att jag blev färdig med cosplayen!
 
Hittade även en Splicer, passande nog! Fotograf bakom dessa två bilder: Sanna och Hanna.
 
Juri (Street Fighter) som jag missade att fotas tillsammans med. Det är det som är nackdelen med att ha med sig flera cosplays. Men jag fick en fin bild på henne!
 
Fredrika hittade en ros.
 
Lördag 27/7
Dagen för cosplaytävlingen!
Lisette som Raiden från Metal Gear Rising Revengeance.
 
Hanna cosplayade en Forsworn från Elder Scrolls V: Skyrim. Fotograf bakom dessa två bilder: Sascha.
 
 Sanna som Mercedes från Odin Sphere. Alla tre var otroligt häftiga i sina dräkter!
 
Jag såg en som sprang runt med den borren under konventet, och kunde inte låta bli att tänka på en avsliten Big Daddy-arm. Jag fick lov att låna den för ett par foton! Fotograf: Sanna.
 
Mr Bubbles och Yoshi blev bästaste vänner!
 
Söndag 28/7
Närcons sista dag.
Fredrikas Pokémons tog över hennes väska.
 
Eftersom sovsalarna stängde tidigt på morgonen blev det en lång kö till garderoben där alla ville lämna in sina väskor så de slapp släpa på dem innan hemfärd.
 
Jag och Fredrika satt och väntade på Sannas och Saschas tur i kön.
 
Jag sprang på ett gäng som hade mustasch-tejp på rulle. Kan man ju inte säga nej till! Fotograf: Fredrika.
 
En galet fin Poison Ivy på utställning.
 
Sedan var det dags för avslutning och prisutdelning.
 
 
 
 
 
 
 
Stort grattis till vinnarna!
 
Det var mitt Närcon det. Det blev en hel del bilder, men det är ju så det ska vara. Vi ses igen nästa år, Linköping.
 

Närcon 2013 del 1~

Samtliga bilder i det här blogginlägget är tagna och redigerade av mig om det inte står annorlunda. 
 
Onsdag 24/7
Årets Närcon började egentligen på torsdagen, men det fanns möjlighet att hämta ut sitt band en dag tidigare. På det viset fick vi bra platser i sovsalen och slapp spendera en hel dag med att köa.
Hanna gjorde om sin biljett till en hatt som jag bar resten av kvällen. Otroligt vackert!
 
När man är på konvent får man ett fint band - den här gången var så klart inget undantag. Börjat bli en hel del!
Lisette fick låna dessa YOLO-glasögon. Vackert!
 
 
 
Fredrika och Elisabeth var också på plats på onsdagen.
 
Lite kvällsmat.
 
I sovsalen ville Lisette visa sin cosplay - som för övrigt passar otroligt bra till hennes kjol... Haha!
 
 
 
 
Torsdag 25/7
Närcons första heldag.
Hanna bestämde sig för att ha rött hår dagen till ära (underbara peruker) och Lisette hade sin Elena Fisher (Uncharted) cosplay.
 
För mig blev det Sakura!
 
Vi hämtade upp Sanna och Sascha när deras tåg kom fram till Linköping. Vi lämnade dem vid kön till banden och äventyrade vidare utan dem ett tag.
 
 
Hittade en Ariel!
 
Lisette ville ha en liten mini-photoshoot i sin cosplay. Den här bilden är en av mina personliga favoriter.
 
Det tog ett tag innan vi hittade Sascha och Sanna bland allt folk. Helt galen kö!
 
 
Passade på att posera för ett par nya Sakura-bilder. Fotograf: Sanna.
 
Efter klädbyte och lite minishopping. Jag ville dock ha min Sakura ett tag till.
 
Här har vi Dante och Lady (Devil May Cry 4)!
 
Det fanns en del Street Fighter-cosplayare på Närcon, men vi hade valt olika dagar. Jag skulle inte vara Sakura när Yuri skulle vara på plats, men lyckades få en bild med Ryu! Fotograf: Lisette.
 
Elizabeth och Booker gjorde den här Bioshock-fangirlen riktigt glad!
 
 
Fniss, Castiel (Supernatural).
 
Sascha som Luigi, Fredrika som Cynthia (Pokémon) och Sanna som Mario.
 
Närcon brukar nästan alltid sammanfalla med en annan speciell dag - Hannas födelsedag. Så det blev ett litet tårtkalas!
 
Hideo Baba, producenten för Tales-serien, var hedersgäst på Närcon.
 
Jag fick mitt 65:e Resident Evil-spel av Fredrika.
 
Eftersom jag har så otroligt många bilder från konventet blir det ett tvådelat blogginlägg. Vad som hände under fredagen, lördagen och söndagen får ni se i nästa del!

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0