Årets sista 150-combo~

Jag har inte spelat mycket Resident Evil 5 Mercenaries i år. Knappt alls, känns det som. Åtminstone inte under denna slitsamma C-kurs. Men både förra veckan och idag har jag och Lisette tagit oss an detta underbara minispel igen. Min styrning var ju inte direkt den bästa i början - efter alla timmar med Kingdom Hearts blev jag väldans förvirrad över hur man skulle styra kameran. Det var liksom åt fel håll.
 
För er som inte vet det så gillar Liss och jag att göra Mercs lite svårare. Här hade vi till exempel kört en dubbel Jill BSAA med pistolen som enda tillåtna startvapen. Hennes pistol är inte så jättebra, men ändå inte den sämsta. Vi dödade den sista fienden med mindre än en sekund kvar på klockan.
 
Vi hann med ganska många rundor idag, både med bara pistol och med alla vapen. Som avslutning körde vi en dubbel Sheva Tribal på Public, och lyckades få årets sista 150-combo! Mercenaries blir verkligen svårare om man tar en paus från det.
 
Här har vi min totala speltid i Resident Evil 5 på PlayStation 3. Jag har fler timmar än så på 360, mest för att jag har haft RE5 på den konsolen i ett år mer än PS3. Det roliga med den här speltiden är dock att det är vad jag har lyckats få ihop under tre års tid. I Animal Crossing New Leaf nådde jag 180 timmar på ett halvår. Galet!
 
Jag hoppas att jag ska kunna spela mer Mercenaries nästa år. Det är ju så roligt! Speciellt när man har världens bästa partner vid sin sida.
 

2013 Summary of Art~

Detta är ett meme på deviantART som går ut på att man väljer en teckning eller bild för varje månad från sitt galleri och sammanställer allting på ett fint sätt. Detta är för att man ska kunna se hur mycket man har utvecklats under det gångna året. Jag har inte hunnit med att rita och måla så mycket som jag skulle ha velat i år, men jag försökte åtminstone göra något varje månad.
 
 
Så här har mitt 2013 sett ut på deviantART! Det är inte så lätt att se, men jag har övat på skuggning i år. Tagit ett par små steg och bara provat på. Nästa år hoppas jag att jag får bättre kläm på det. I år har åtminstone varit en början. Vill ni se större versioner av varje månads bild kan ni klicka här för att komma till deviantART. Väl på plats där har jag listat upp vilken teckning eller bild som hör till vilken månad. Det ska bli kul att se vad jag hinner göra nästa år!
 

Kingdom Hearts 1.5 HD Remix~

Slutbossen är besegrad. Tårar har fallit. Jag har än en gång klarat ut Kingdom Hearts - även om det den här gången var spelets HD Remix. När jag först började spela tyckte jag inte att det var så mycket skillnad. De såg liksom ut som det alltid har sett ut. Sedan lade jag märke till alla de nya detaljerna. Vissa av fienderna har fått en makeover vad gäller färgen, nya fiender ha tillkommit och det finns ett par nya scener. Bara något så enkelt gör att det här spelet är så mycket mer än en överföring till HD-grafik. Det har putsats till där det har behövts, och vi som har spelat det förut lägger märke till de nya färgerna. De som inte har spelat originalet kommer inte tänka lika mycket på det.
 
En sak som jag faktiskt störde mig lite på är att det har gjorts mer likt Kingdom Hearts II i och med att man öppnar kistor och utför specialattacker genom att trycka på trekant. Jag som i originalet är van att använda just den knappen till att få mitt följe att bli mer aggressiva i strid glömmer ibland bort just det. Men trots detta lyckades jag ta mig igenom spelet. Den första gången jag spelade Kingdom Hearts för väldigt många år sedan tog mig igenom ungefär halva spelet utan att förstå det där med abilities. Eller vad man skulle göra med de nya nycklarna man plockade upp. Man kan väl lugnt säga att jag har lärt mig mycket sedan dess!
 
Jag hade aldrig hört talas om Kingdom Hearts innan jag såg det i en filmuthyrningsbutik. De hade nyss tagit in spel som man fick hyra, så jag frågade snällt min pappa om jag fick hyra två spel över helgen. Det blev Kingdom Hearts och Ape Escape 2. Jag hann inte klara ut Kingdom Hearts den helgen. Det tog ett tag, men till slut fick jag tag på mitt alldeles egna. Det tog mig 70 timmar att klara ut det första gången. Detta för att jag, som sagt, inte hade en aning om att man behövde abilities. Numera känner jag mig väldigt vilse utan Scan.
 
Genomspelningen av Kingdom Hearts HD Remix tog många timmar, det gjorde den. Grejen var att jag valde fel drömvapen och fick springa runt och levla upp som en galning för att kunna lära mig Leaf Bracer. Medan jag gjorde det passade jag på att hitta alla dalmatiner, alla trinities och vinna Hades Cup. Ultima Weapon blev inte min den här gången. Det skyller jag på ett visst gäng av rosa apor. Divine Rose blev istället min högra hand under spelets sista stunder.
 
 
Målet var att klara av det innan årets slut, och jag ville dra ut på det så länge som det bara gick. Jag tog mig till Final Rest, men bestämde mig för att smyga iväg till Traverse Town ett tag till. Sedan kände jag att det var lika bra att ge sig in i striden mot slutbossen och alla fans former. En strid jag normalt sett brukar räkna på ungefär en timmes tid. Idag tog det en halvtimme. Jag tror, bara tror, att jag var "lite" överlevlad. Åh, vad jag längtar tills jag kan spela HD Remixen av Kingdom Hearts II!
 

Dags för något nytt~

Jag lade precis till en ny kategori här på bloggen! Den har ett ganska långt namn, men vad gör man väl, haha. Men varför skapade jag en ny kategori? Jag har en ny cosplay på gång! Jag har sagt tidigare at jag jättegärna vill cosplaya Blind Mag från Repo! The Genetic Opera. Idag var det rea i tygaffären, så då passade jag på att köpa på mig lite tyg jag spanat på tidigare. När jag senast nämnde Blind Mag i samband med cosplay skrev jag att jag behövde mer tid att fundera på vilken av hennes fantastiska dräkter jag ville göra först. Nu har jag äntligen bestämt mig - det blir de kläder som hon har på sig när hon sjunger låten Chromaggia! Riktigt bra låt, otroligt häftiga kläder.
 
Eftersom jag just nu jobbar med det sista på min C-uppsats har jag inte direkt tid att börja på den här cosplayen. Men eftersom det som sagt var rea i tygaffären kunde jag inte låta bli att fortsätta med min planerings-skiss. 
 
Det var först idag som jag lade märke till att nitarna på halsbandet och diademet är blandade. Och att hennes vänstra sko är fint dekorerad, medan hennes högra är fri från krimskrams. Åh, vad jag längtar tills jag kan börja med den här dräkten!
 

Då var julen över för den här gången~

Jag vill börja med att säga tack till er som följde min lilla julkalender i år! Även fast planen från början var att måla någonting till varje dag, märkte jag rätt snabbt att det inte passade så bra för vissa av de planerade luckorna. Jag tycker det blev bra ändå till slut!
 
Det blev väldans mycket julfirande i år! I söndags fick jag fina julklappar från min pojkväns familj eftersom jag skulle till min familj över jul. Julafton började med en mysig julfrukost, sedan bar det av till farmor och farfar för att fira med farbror, pappa och bror. Runt klockan 5 åkte jag och bror till mamma och hade julfirande med morfar, morbror, min extrapappa och min söta syster. Idag kom min extrapappas bröder med familj och min extrappas mamma. Mycket julmat, med andra ord! Nu för någon timme sedan hade jag ett litet julfirande med min fina pojkvän. Men nu är minsann julen över för i år! Jag har tagit totalt 196 bilder under allt julfirande. Många minnen från en riktigt härlig jul!
 
Vad fick jag i julklapp då? Jo, jag fick en kombinerad plattång och locktång av mamma och extrapappa. Underbart litet verktyg som gjorde mitt hår extra julfint! Sedan har jag lite tv-serier jag får grotta ner mig i när min uppsats är klar, och massor med Stephen King-böcker! Självklart på engelska. Världens mest underbara smörgåsgrill och fina smycken. Sedan har jag en ny vattenkokare för att min gamla gick sönder i en liten olycka. Sötaste syster gav mig ett presentkort på Panduro (perfekt så här i cosplay-tider!). Sedan har jag äntligen en vit hylla att ha i sovrummet. Bror gav mig en underbar stickad tröja med fåglar på. Och min finaste pojkvän gav mig världens finaste hjärt-halsband! För att nämna några. Har man stor familj så!
 
Eftersom ni säkert är nyfikna på att se vad det var jag fick i paketet från Lirod (från Nesdbs julklappsbyte där Andreas var med och jag fick en bonus-julklapp) så hade jag faktiskt tänkt visa er vad det var!
 
Claire Redfield och fin liten zombie! Även fast hon är min favoritkaraktär har jag väldans lite Claire-grejer i min samling. Så den här var ett härligt tillskott! 
 
Min jul var så perfekt som den bara kunde bli. Hoppas ni hade minst lika härligt under denna underbara högtid! Kram på er.
 

Mlies Julkalender, Lucka 24~

Nu är vi här - Julkalenderns sista dag.
 
Julgranen är klädd, och alla paket är på sin plats!
 
Som vanligt hade mamma fixat ett litet paket att öppna på morgonen. Utan att öppna paketet visste jag vad det var - Romerska Bågar!
 
Det här paketet ska bli spännande att öppna sen! Andreas var med i årets julklappsbyte på Nesdb, där han skulle få en julklapp av Lirod, som var snäll nog att skicka med ett paket till mig med! Det ska bli kul att se vad som gömmer sig i paketet. Tack så mycket!
 
Jag hoppas att ni alla kommer ha en fantastisk dag och kväll! Ta hand om er. Kram, och God Jul.
 

Mlies Julkalender, Lucka 23~

Då var det dags! Näst sista lucka i Mlies Julkalender! Tänkte passa på att dela med mig av lite jullåtar så man kommer i rätt stämning. Sitter just nu och väntar på att det ska bli dags att åka tåg hem till familjen. Jag har så mycket packning att jag inte vet vad jag ska göra, haha! Jag har tre fina jullåtar i år. Alla är lite... "speciella" av sig. Smått känsliga tittare varnas. Åtminstone för den första!
 
Först ut är en gammal favorit - Jingle Hell:
 
Nu börjar julstämning komma fram! Näst på tur är Albert Wesker's 12 Days of Evil, där D.C. Douglas (Albert Weskers senaste röstskådespelare) sjunger fina toner:
 
 
Härliga jullåtar, verkligen! Men vi har ju en kvar. Resident Evil Montage Rumble 3 - Holiday Special, gjord av den alltid så underbara ShadowLeggy:
 
 
 Nu är julstämningen verkligen på plats! Imorgon är det dags för kalenderns sista lucka - och julafton!
 

Mlies Julkalender, Lucka 22~

Jag hade väntat. Så länge. Efter tre års tid skulle idag äntligen vara dagen då jag kunde spela Resident Evil Code: Veronica första gången. "Men du har väl redan spelat-" blanda inte ihop Code: Veronica X och Code: Veronica nu! Det må låta som samma spel, men det finns en del skillnader. En av dem är Steves frisyr.
 
Den främsta anledningen till att jag vill spela båda versionerna av spelet är att Code: Veronica har ett par scener som X inte har. Idag trodde jag att jag äntligen skulle få uppleva det här äventyret. Om det ändå vore så väl.
 
Den 22:a december 2010 skulle jag äntligen få spela Code: Veronica för första gången. Trodde jag. Jag hade precis fått hem min Dreamcast, och hade bunkrat upp med choklad, Coca Cola Vanilla och T-Virus Antidote. Jag såg fram emot att spela hela natten.
 
Men säg den lycka som varar länge. Det visade sig att båda skivorna var så repiga att de inte gick att läsa. Istället för en hel natt med spelande blev det en hel natt med krångel för att försöka få det att fungera. Men det gick bara inte. Idag, hela tre år senare, skulle jag äntligen få min revansch. Jag har köpt ett nytt Code: Veronica till Dreamcast. Det har stått i hyllan ett tag - jag ville vänta till just 22:a december.
 
Jag ställde upp allting ungefär som det såg ut för tre år sedan.
 
Jag satte i spelet i maskinen och tröck på Power-knappen.
 
Medan spelet startade passade jag på att hälla upp min dricka.
 
Spelet fungerade!
 
Och eftersom jag aldrig har spelat Dreamcst tidigare tyckte jag att det där med skärmen i kontrollen var väldans häftigt.
 
När man är inne i menyn tittade Claire fram på skärmen! Jag ska vara helt ärlig - det blev faktiskt någon tår av lycka av att äntligen kunna spela det, efter all den väntan. När jag gick upp för trappan mindes jag hur rädd jag var när jag spelade Code: Veronica X för första gången, för så många år sedan. Senast jag spelade det var med Andreas, innan vi blev tillsammans. Jag skulle skryta om hur duktig jag var, men det gick inge vidare. Den här gången kom jag förbi zombierna i kyrkogården med endast ett litet bett.
 
Men som sagt - säg den lycka som varar länge. Dreamcasten bestämde sig för att det var dags att starta om spelet. Så jag var tillbaka vid titelskärmen. Det startades om igen. Och igen. Och igen. Pålitlig konsol, den där Dreamcasten. Jag startade om hela konsolen och hoppades att det skulle bli bättre. Och det blev det! Jag sparade vid första sparstället "ifall något skulle hända." Jag kom förbi kyrkogården utan något bett alls. Jag skulle äntligen, äntligen få se Steve. Och det fick jag. Men innan cutscenen var slut bestämde sig min Dreamcast för att sova ett tag till. 
 
En Dreamcast. Två spel. Tre års väntan. Det verkar som att min väntan inte riktigt är över än.
 

Mlies Julkalender, Lucka 21~

Idag blir det cosplaysnack! Jag tänkte berätta lite om ett par av mina dräkter - jag har delat upp det efter lite olika kategorier. Vi kör igång direkt!
 
Vilken cosplay har varit roligast att göra?
Svårt val, men det måste vara Sakura. Det var i och med den cosplayen jag insåg att jag nog faktiskt kan sy rätt bra ändå! Det gick åt lite mer än tre meter tyg till den där kjolen - så många veck! De bara äter tyg. Trodde jag överdrev när jag köpte tyget. 
 
Vilken är jag mest nöjd med?
Svårt val även här, men jag säger nog Little Sister. Dels för att hennes peruk var den första peruken jag gjorde annat med än att bara klippa, men även för att jag är väldans nöjd med hur den blev. Det finns ett par saker jag skulle vilja ändra på den, men det får bli någon gång i framtiden.
 
 
 Det var allt för den här gången!
Jag kommer förmodligen prata mer om mina dräkter framöver. Det är så svårt att välja vilken man ska säga vad om, bara. Men de här två passar bra i sina två kategorier.
 

Mlies Julkalender, Lucka 20~

Julen är riktigt nära nu!
 
Vi fortsätter lite på gårdagens spår med musik. Det spelas ju mycket julmusik i affärer och lite överallt nu så här års. Här hemma spelas det mest spel. Så då passar det ju perfekt att visa upp mina favoritlåtar från spel! Jag rekommenderar en varm kopp te eller ett kallt glas julmust medan vi går igenom låtarna. Sedan passar det nog sig bäst om ni spelar låtarna medan ni läser mina tankar om dem. Redo? Nu kör vi igång!
 
Först ut har vi Hollow Bastion från Kingdom Hearts:
 
 Hollow Bastion - en av spelets sista världar. Den här låten beskriver verkligen känslan man har i den världen. Hopp. Förtvivlan. Ilska. Glädje. Allt på en gång. Det är en låt som passar bra ihop med världen. Den har länge varit en av mina favoriter i spelet. Eftersom Hollow Bastion inte direkt är en Disney-värld står den mer på sina egna än att musiken är baserad på mer kända låtar. Visst, Hollow Bastion är ju inte den enda icke-Disney-världen, men det är en plats man länge minns.
 
Nästa låt är 12PM (Rain) från Animal Crossing New Leaf:
 
 
Den här låten spelas mitt på dan när det regnar. I Animal Crossing New Leaf är det en ny sång vid varje klockslag, som även varieras beroende på vädret i staden. Just regnversionen av den här låten har jag fastnat vid. Det är en väldigt gullig låt - perfekt för att springa runt i staden med sin spade och leta efter gömda skatter (även känt som fossiler). Det finns väldigt många bra låtar i Animal Crossing New Leaf, men det är främst den här jag har som favoritlåt. Det finns en mysig nattlåt också, men den tar vi kanske en annan gång.
 
Vi kan ju inte gå igenom en sådan här lista utan lite Resident Evil! Så här har vi The Front Hall från Resident Evil 2:
 
Underbara Front Hall! Det är den här låten jag minns mest från min barndom när jag först upplevde Resident Evil 2, när min bror spelade det och jag var med som pussellösare. Endast 8 år gammal. Den har liksom satt sig i minnet, och jag ser polisstationens hall framför mig varenda gång jag hör den här låten. Allt ifrån Claires fotsteg, dörrar som låses upp, zombiernas hasande steg... Den här låten förmedlar känslan i Resident Evil 2 på ett väldigt bra sätt. Den får mig att vilja spela om spelet igen.
 
Vi tar väl en till Resident Evil-låt då! Lachrymal, från Resident Evil Code: Veronica X:
 
Även fast låten inte ens är en minut lång tar den fram så många känslor. Så många minnen. Det är mycket på grund av den här låten som jag blev så pass kär i Resident Evil-serien som jag är. Code: Veronica X var det första Resident Evil-spelet jag spelade som min bror inte hade spelat före mig. Jag gick in i äventyret och upplevelsen utan någon som helst aning om vad som skulle hända. Åtta år efter min första kontakt med Resident Evil 2 blev mitt 16-åriga jag tagen tillbaka till alla minnen med spelserien. "Resident Evil... det har väl du spelat många av? Tror du det här är bra?" frågade jag min bror när vi var inne i en spelbutik. "Det vet väl inte jag, testa så vet du." fick jag som svar. Och nog är det ett bra spel alltid.
 

Mlies Julkalender, Lucka 18-19~

En dubbel lucka igen? Nämen se där!
 
Lucka 18
Decemberlöften. Nej, inte nyårslöften - det är det ju för tidigt för. Det här är mina decemberlöften. Saker som jag ska ta itu med innan årets slut. Här har vi listan!     
 HD-remixen av Kingdom Hearts är så bra så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Men mer om det när jag klarat ut det! Borde gå innan årets slut. Hoppas jag.
 
Lucka 19
Nu är det dags - jag ska avslöja min ytterst blandade musiksmak. Jag valde ut en skiva från de artister jag tycker allra bäst om.
 
Först har vi Bee Gees - OneNight Only. Tack vare min pappa är jag "uppvuxen" med Bee Gees. Jag föredrar de äldre låtarna, där Words är den som är allra mest underbar. Bredvid har vi underbara Poets of The Falls senaste album Temple of Thought. Jag hittade detta fantasticka finska band genom spelet Alan Wake. 2010. Sedan har vi Sarah Brightman. Skivan heter Symphony, och förutom en live cd/dvd är det den enda av hennes skivor jag har. Men den är så otroligt bra. Sedan har vi, så klart, My Chemical Romance. The Black Parade. Bröt ihop totalt när de splittrades i början av året. Hittade dem runt 06-07. Hann se dem live en gång. Alltid något. Och till sist har vi All-American Rejects. Skivan heter When The World Comes Down. Med den underbara låten Another Heart Calls.
 
Blandad musik? Ja. Bra artister? Verkligen! Jag lyssnar ju inte enbart på de här, men om jag skulle välja en skiva av alla band jag lyssnar på skulle jag bli klar med den här listan först nästa år. Vi får ta det i omgångar. De här skivorna är de som går varmast just nu, i vinterkylan.
 

Mlies Julkalender, Lucka 17~

NUUUUU är det en vecka kvar till jul!
 
Idag tänkte jag berätta om min petighet vad gäller de spel jag faktiskt väljer att spela. För jag är faktiskt väldans petig när det kommer till just spel. När det gäller Resident Evil-spelen så kommer jag ju spela dem alla så småningom, något annat vore ju konstigt. Men när det gäller andra spel är inte det där "det här ska jag spela!" fullt lika självklart. Jag köpte Alan Wake till mig i studentpresent. Jag hade läst på mycket om det och bestämt mig för att det spelet skulle passa mig. Vilket det gjorde - faktiskt väldigt mycket. Det blir oftare att jag spelar ett spel jag redan har tagit mig igenom än att börja på något nytt. Det är något jag tänkte ta itu med nästa år - jag har bestämt mig för att sluta vara så petig och ge vissa spel en chans ändå. Det kanske till och med visar sig att jag gillar dem!
 
Min favorittyp av spel är skräckspel, alla gånger. Även om det skrämmer slag på mig. Men spel som innehåller härliga äventyr ligger inte alls långt efter. Men jag har fler läskiga spel än vad jag har spel med långa, oförglömliga äventyr - mycket på grund av min Resident Evil-samling. Men också för att det är den typen av spel jag brukar tycka allra mest om både under spelets gång och när jag har klarat ut det. Det är något speciellt med skräckspel, ändå.
 
Här är mina små, söta skräckspel. De som inte har Resident Evil i titeln, alltså. De skulle ju inte direkt få plats i den här bilden. Sen är de jobbiga att ta ner från hyllan. Jag har inte klarat av alla spelen på bilden, men jag har tagit mig igenom de flesta. Silent Hill Homecoming, Silent Hill Homecoming och Dead Space har börjat med, men inte klarat ut. Clock Tower 3 har jag inte ens tagit ut ur fodralet än. Silent Hill 2 och Sielnt Hill 3 spelade jag med Lisette när hon hälsade på mig en gång. Project Zero/Fatal Frame-spelen och Hanting Ground älskar jag så otroligt mycket att jag inte ens vet var jag ska börja.
 
Att det blev just skräckspel som fångade mitt intresse så är i sig lite spännande. Efter alla timmar av Kingdom Hearts skulle man kunna tro att rollspel skulle vara min genre. Men de spelen har jag tidigare knappt ens haft en tanke på att spela. Förhoppningsvis kan jag ändra på det nästa år. Det finns ju så många bra spel!
 

Mlies Julkalender, Lucka 16~

En vecka kvar till jul! I stort sett. Om ni undrat varför min julkalender uppdateras så sent varje dag, så är det för att jag på dagtid sitter med min lilla C-uppsats. Jag går just nu min nästa sista termin på universitet. Helt galet hur snabbt det har gått! Snart börjar ju livet på riktigt, liksom. Efter massa år av plugg.
 
Man samlar ju på sig en hel del böcker när man pluggar. Så här ser det ut i min lilla bokhylla, även om de böcker jag sitter med just nu var för blyga för att vara med på bild. Guiderna står där för att jag inte direkt har plats för dem någon annanstans. Så kan det gå! Jag kommer förmodligen sälja av några av de här böckerna när jag väl har pluggat klart, men man kan aldrig vara riktigt säker på när man behöver skumma igenom dem igen. Vissa av böckerna har jag blivit så fäst vid att jag nog aldrig kommer göra mig av med dem. Det är då man vet att man har valt rätt utbildning.
 

Mlies Julkalender, Lucka 14-15~

(Jag hade lite fullt upp igår, så det blir två luckor idag istället!)
 
Lucka 14
När jag var hemma hos min kära mor senaste gången plockade jag med mig en låda med lite blandade saker. Bland dem fanns min pärm, som jag hade låttexter och spelfusk i. Härlig blandning, haha! I pärmen fanns även det som jag själv minns som min allra första riktiga fanart. Målad 22 februari 2006 - alltså innan jag ens hade någon tanke på att måla i GIMP. Främst för att jag inte visste vad det var. Men, nog om det! Här har vi teckningen.
 
Kairi från Kingdom Hearts! Målad på randigt papper. Och med fina, raka, stolpiga ben. Kanske bör göra en Draw this again av den här?
 
Lucka 15
Oftast när jag målar scannar jag min skiss, fixar till linearten i GIMP och färglägger med en massa lager. Trots det har jag faktiskt en hel del färgpennor.
 
 
Även om det som sagt främst är GIMP som ger mina teckningar färg, så får färgpennorna vara med och leka ibland. Som när jag färglade min teckning av Gerard Way - sångaren i det numera splittrade bandet My Chemical Romance.
 
Färgpennor kändes mer "rätt" än att färglägga den digitalt. Den blev ändå lite charmigare. Det är kul att måla med färgpennor. Det är bara så jobbigt om man skulle måla något fel. CTRL + Z är ju lite mer effektivt än att försöka måla över eller sudda bort. Men ibland är ändå pennorna ett bättre alternativ~ 
 

Mlies Julkalender, Lucka 13~

Lucia! När jag gick i lekis och lågstadiet så jag var nästan alltid tomte i Luciatåget medan de andra tjejerna var lucia eller tärna. Jag höll mig till min röda tomtedräkt - de senare åren var jag tomtemor. Varför? Jag minns inte riktigt. Jag antar att jag trivdes bättre med en luva än kliande glitter i håret, haha! 
Målad direkt i GIMP med musplattan på min laptop. Bilden ser ut därefter. Ville testa något nytt.
 

Mlies Julkalender, Lucka 12~

Halvvägs, wohoo! Passande nog tänkte jag att dagens lucka skulle handla om några av mina halvfärdiga (om ens det) teckningar. See what I did there? Haha! Vi tar en teckning var från mina fem senaste ritblock.
 
Vi börjar med den här - inspirerad av ett pussel i Resident Evil 0. Teckningen är från 2008-2009.
 
Och så har vi Claire, klädd som Christine från Phantom of the Opera. 9/11-2009.
 
En teckning baserad på en fantastisk runda av Mercenaries i Resident Evil 5. Skrattade så mycket så jag fick ont i magen. 4/12-2010.
 
Raccoon Police Department. 31/8-2012.
 
Och så den sista - Daenerys Targaryen från Game of Thrones. Började med denna i september i år.
 
Jag skulle så klart vilja göra klart de här teckningarna, även om vissa av dem verkligen behöver göras om från grunden. 
 

Mlies Julkalender, Lucka 11~

11/12-13! Ett roligt och unikt datum. Nu är det dags att se vad som finns bakom dagens lucka!
 
Eller ja, "vem" är väl snarare rätt benämning - Claire Redfield. "Men din julkalender skulle ju handla om dig?" Jodå, det gör den ju idag med!
 
När jag var liten såg jag upp till Claire. Jag tyckte hon var en härlig och tuff tjej som minsann kunde klara sig själv, även mitt i en stad full av zombies. Det är inte direkt en slump att hon blev min första cosplay. Även fast jag hittills har fyra olika Claire-cosplays, har hon en hel el häftiga kläder som jag mer än gärna skulle vilja sy. Som den på bilden ovan, till exempel. Det är nyversionen av hennes kläder från Resident Evil 2. Med lite mindre rosa, tråkigt nog. I samma spel (Darkside Chronicles) har hon även en otroligt häftig biker-outfit som jag hoppas kunna göra relativt snart. Har ju en hel del andra projekt som ligger och väntar också.
 
Cosplay är ett perfekt sätt att visa sin uppskattning för sina favoritkaraktärer, vilket jag minst sagt gjorde när jag bara cosplayade Claire Redfield (i olika dräkter) från 2009 fram till 2011. Året därefter bestämde jag mig dock för att ta en paus från Claire och utveckla mina färdigheter på annat håll, med en förhoppning om att komma tillbaka till henne senare och cosplaya henne bättre än någonsin.
 

Jag börjar visst bli bra på Isaac~

(Eventuell spoilervarning på detta inlägg - hatar dock spoilers och försöker undvika till den mån det går.)
 
När man först spelar The Binding of Isaac slutar spelet efter att man har klarat av Mom. Bara det tar ett par rundor att genomföra. Omgången efter det fortsätter spelet efter Mom, ända fram till Mom's Heart. Som måste besegras nio gånger. Efter det byts Mom's Heart ut mot en annan boss, som också måste besegras. Sedan efter det är det något annat som ska göras sex gånger. Sedan är man åtminstone nära att se spelets riktiga slut.
 
Så här ser mina stats ut just nu. Idag har jag klarat av Mom's Heart två gånger, och alltså sett end 5 och 6.
 
Lyckades låsa upp denna achievement på rundan som ledde till end 6. För att få detta achievement ska man klara av basement-nivåerna utan att ta någon skada. Nice!
 
Men, mina framsteg idag ledde till det här. Från och med nu kommer The Binding of Isaac vara ännu svårare. Det här blir en spännande utmaning!
 

Mlies Julkalender, Lucka 10~

Redan lucka 10! Idag tänkte jag skriva om The Binding of Isaac, ett spel som jag tycker "lite" för mycket om. Förutom The Sims är det det enda spelet jag spelar på PC - brukar annars hålla mig till konsoler. Jag hade sett på när min pojkvän spelade The Binding of Isaac flertalet gånger, och ville själv prova det. Det finns att köpa på Steam, men jag tycker det är roligare att ha spelen i fysisk form. Så jag önskade mig helt enkelt den versionen i julklapp förra året, och fick det av min bror. Min pojkvän spelar med en PlayStatiion 3-kontroll, men för mig känns faktiskt tangentbordet bättre. Eftersom jag har Most Unholy Edition ligger allt DLC med redan från början. Det ska då inte vara lätt heller! Jag började spela det på min stationära dator, men numera är det min laptop som gäller. Tangenterna känns bara lättare.
 
Här är en bild på stackars Isaac och (nästan) alla bossar.
 
De olika spelbara karaktärerna i The Binding of Isaac har sina för- och nackdelar. Jag spelar som Maggy, som har Yum Heart (ett item som ger ett rött hjärta när det är uppladdat), men hon är mycket långsammare än Isaac, som då är spelets grundkaraktär. Grejen med spelet är att det är permadeath - dör man, så är spelet över. Hur en spelomgång blir beror helt på hur våningen ser ut och vilka item man får under spelets gång. Ingen spelomgång är någonsin helt lik en tidigare.
 
På varje våning finns det en boss, ett item-rum och en shop (åtminstone tills man kommit tillräckligt långt ner). För att klara av bossen måste man lära sig dess mönster så man vet hur den lättast ska besegras. Bland mina favoritbossar har vi Pin, som inte gör så mycket skada när man väl har mött honom. Han håller sig mest under jorden och kommer upp då och då. Bland de jag varje runda hoppas att jag inte ska möta har vi Daddy Long Legs. Detta av två anledningar: 1, jag hatar spindlar och 2, han är en äcklig spindel. Och jag hatar honom något så fruktansvärt. Visst, Widow är också en spindel, men henne har jag åtminstone lärt mig att hantera. Daddy Long Legs, not so much. The Wretched ska vi inte ens nämna. Den spindeln ger mig mardrömmar.
Mitt favorit-item (förutom underbara Yum Heart som jag aldrig släpper ifrån mig) är Small Rock. Eftersom Maggy är lite svag till en början är damage up extremt viktigt. Small Rock ökar damage med två och gör tårarna gråa (man gråter på sina fiender - det är så man skadar dem), men det gör henne även långsammare. Förhoppningsvis kan man dock plocka upp ett item som gör någonting åt det. Odd Mushroom, till exempel. Ett item som jag dock aldrig plockar upp är IPECAC (kräkmedel), som gör att tårarna byts ut mot gröna projektiler som spränger saker. Svåra att få att träffa rätt, och jag tycker bara det blir jobbigt.
 
Sådär, det var lite om The Binding of Isaac och hur jag spelar det. Om jag skulle skriva allt jag ville för att förklara spelet bättre skulle det bli alldeles för långt. Så jag höll kortfattad. Ganska.
 

Mlies Julkalender, Lucka 9~

Gloria har bott i min stad i Animal Crossing New Leaf sedan jag först började spela det. Hon har blivit en av mina absoluta favoriter, och jag hoppas att hon aldrig flyttar ifrån Rapture. Vad är det då som gör Gloria så speciell?
 
Till att börja med är hon ju så otroligt söt.
 
Och gullig!
 
 
Hur kan man inte tycka om denna underbara anka?
 
I Animal Crossing får man ett foto av de bybor som man har blivit närmast vän med. Gloria var den första som gav mig en bild.
 
Den passar så fint i mitt lilla kök. Underbara Gloria, jag hoppas att du kommer stanna i Rapture.
 

Mlies Julkalender, Lucka 8~

Sommaren 2008 hände det som nog påverkat mitt liv mer än vad ShadowLeggys videos har. Jag hittade ett rollspels-forum för Resident Evil, där man skrev som en gemensam berättelse ur varsin karaktärs synvinkel. Claire var ledig, så jag valde henne. Jag hade aldrig skrivit något Resident Evil-relaterat förut, så det var riktigt kul att få vara med om det projektet. De andra på forumet var alla medlemmar på deviantART, där de delade med sig av sina teckningar, så kallade fanarts, och egenskrivna berättelser, så kallade fanfictions. På forumet var jag registrerad som Mlie, men på deviantART var det namnet redan upptaget, eller så var det för kort. Jag minns inte riktigt. Det ledde åtminstone till att jag valde att lägga till ett visst efternamn - Redfield. Sommaren 2008 "blev jag" Mlie-Redfield. Det var även det året jag började måla i GIMP. Med andra ord gjorde det där forumet att jag blev jag.
 
Nu när jag har pratat lite löst om mina fanfictions tänkte jag faktiskt länka dem här, så att ni kan läsa dem. Om ni vill. Den första jag skrev kommer jag dock inte att länka, eftersom det var min första. Och jag lovar att de nyare är bättre än den! Så vi börjar med en av de jag tycker bäst om av de jag har skrivit - Almost Like A Dream. Den är uppladdad 21 november 2010, och den hör lite löst ihop med en teckning jag har målat som är baserad på ett av mina foton på solnedgångar. Den handlar om Claire och Steve och deras tragiska historia. Känner att jag måste spela Code: Veronica snart igen. Fanficen kan ni läsa här.
 
De flesta av mina fanfics är så kallade oneshots - att de består av endast ett kapitel. Jag har skrivit fanfics som har fler kapitel än så. Min enda riktiga långkörare heter Realization And A New Beginning (RAANB) och är baserat på ett rollspel jag hade tillsammans med en vän (det var då vi insåg att Claire och Carlos faktiskt skulle vara ett riktigt bra par. Ja, Claire och Steve är mitt OTP, men man får väl ha andra? haha!). Jag laddade upp det tionde kapitlet 21 januari 2011. Det har liksom inte blivit av att jag har fortsatt skriva det elfte kapitlet. Allt plugg kom i vägen. Men förhoppningsvis kommer jag kunna fortsätta på historien och se vart den leder. Jag saknar verkligen att skriva.
 

Sötaste mössan~

Jag tycker om att klicka mig runt på Etsy. Det är en underbar värld med en massa fina saker. Jag har en hel del jag vill köpa efter jul, när jag får köpa saker till mig själv igen (vill ju inte få några dubbletter!). Bland dem finns en mössa. Som råkar vara det absolut sötaste jag någonsin sett!
 
En Fennekin-mössa. Vad kan vara sötare än det?!
 
Jag vill ha en. Vem kan motstå dess söthet? PawStitch Crafts, som butiken heter, har en del fina grejer, men det var så klart denna jag fastnade för mest. Efter jul, lilla Fennekin. Efter jul.
 

Mlies Julkalender, Lucka 7

Ända sedan jag klarade ut Kingdom Hearts II har jag väntat. Och väntat. Under årets E3 kom det jag hade längtat så mycket efter - Kingdom Hearts III är på gång! Efter alldeles för många sidospår, nästan i stil med en viss annan spelserie jag gillar, känns så galet underbart att det äntligen, äntligen blir en riktig uppföljare. Då, ska ni veta, skaffar jag mig minsann PlayStation 4!
 

Julförberedelser i Rapture~

Det är inte bara här hemma som jag har julpyntat den senaste tiden. Idag i Animal Crossing New Leaf var det Naughty or Nice Day - en dag som jag inte har någon aning om vad den år ut på. Men det blev lite julpyntat!
 
 
Vid town plaza fanns denna fina julskylt.
 
Mlie känner inte riktigt julstämningen...
 
 
Isabelle gav mig en julstrumpa. Eftersom hon var så otroligt söt i sina små julkläder bestämde jag mig för att ta tag i julstämningen i Rapture ett par veckor för tidigt och fixa en ny klänning!
 
Den blev så klart röd! Med lite vita detaljer.
 
På med en krage, knappar och vita ärmkanter.
 
Och så ett bälte och lite skuggning för att ge den lite mer liv.
 
 
Med en röd rosett och varma skor var jag redo att springa runt i Rapture igen!
 
Sötaste Isabelle!
 
 
 
Julstrumpan hänger så fint där på väggen. Lite mer julstämning åtminstone!
 

Mlies Julkalender, Lucka 6~

Dags igen! Den här gången blev det en liten serie. Det är fortsättningen på gårdagens lucka - ShadowLeggy fick mig att vilja spela alla Resident Evil-spelen. Jag hade testat min brors Resident Evil 2 till PlayStation, men det hackade mest. Så jag hoppade till 3:an istället. Vad som hände då? Det får ni se här!
 
Helt plötsligt hade jag tre versioner av Resident Evil 3. Ett par år senare så hade jag en hel samling. Och nu... en "lite" större samling.
 

Mlies Julkalender, Lucka 5~

Dag 5! Idag blir lite annorlunda. Jag hade nämligen inte tänkt ha med någon teckning idag, utan snarare en liten förberedelse inför morgondagens teckning.
 
I slutet av 2006 blev jag länkad till en video som helt skulle förändra mitt liv. Detta visste jag så klart inte då, men det var där det började. Jag har skrivit om det här en gång tidigare, men jag tänkte göra det lite annorlunda den här gången. Jag tänkte faktiskt visa just den videon! Tänk att det snart har gått sju år sedan jag såg den första gången.
 
 
Videon är målad i paint, till en låt som inte ens var bra när den var populär, men med den där gnuttan av humor som jag fastnade för. I och med den här videon blev jag nyfiken på vilka de alla karaktärerna var. I slutet av 2006 hade jag bara sett min bror spela Resident Evil 1, 2, 3 och 4. Det sista nämnda hade jag till och med spelat själv, medan jag sett de tre tidigare spelas när jag var väldigt liten.
 
Jag fortsatte kolla på dessa videos, och insåg att den där ShadowLeggy gjorde en hel del roliga saker. Men främst insåg jag att jag ville spela alla andra Resident Evil-spel som fanns. I januari 2007 köpte jag därför Resident Evil Code: Veronica X. Det var med andra ord i och med den här videon som min Resident Evil-samling först växte fram. Men som sagt - min enda tanke då var att spela alla spelen. Mer om det i morgondagen lucka!
 
 

Ett och ett halvt år~

Idag var inte direkt en vanlig dag - idag firar jag ett och ett halvt år med min fina pojkvän. Tänk att det redan har gått så lång tid! Vår ettårsdag firade vi på en av mina favoritrestauranger, och det var så himla mysigt. Nu så här inför jul har pengarna mer gått åt julklappar, så vi bestämde oss för att ha en mysig kväll hemma med lite glasstårta. Men så klart så kan man lyxa till det lite ändå!
 
Med min fina torkade ros och lite levande ljus blev det genast lite mysigare. Det hela var väldigt spontant - jag hade ingen direkt plan, men det blev bra till slut!
 
Pepparkakshjärtan, glasstårta och de fina små bilderna från fotomaskinen på Gamex passade in så bra.
 
Och så lite mysiga ljus, och den goda glsstårtan. Enkelt, men så gott!
 
Andreas bestämde sig för att dekorera sin bit. Ytterst vackert!
 
Min bit välte, men jag var glad ändå.
 
Puss på dig, min älskling, och tack för underbara ett och ett halvt år~
 

Mlies Julkalender, Lucka 4~

Lucka 4! Färglagd den med.
 
 
Sommaren 2008 tog jag dessa två bilder på samma solnedgång. Älskar färgerna i den sista bilden!
 
Den här från förra månaden, tagen på Teneriffa. Jag kommer aldrig tröttna på att ta sådana här bilder!
 

I ship it~

Den här videon av Not Literally hamnade på min dash på underbara tumblr igår, och jag fastnade för den direkt. Det är ju så klart extra rolig om man själv shippar något. På samma sätt som att "I will go down with this ship" får en helt annan betydelse för oss i en fandom. Hängde du inte riktigt med där bland dem orden? Ingen fara - Urban Dictionary är här för att hjälpa! Ship = "Short for romantic relationship, popularized in fanfiction circles." Fandom = "The community that surrounds a tv show/movie/book etc." OTP = "One True Pairing. Meaning the your favorite combination of characters in a fandom." Sådär - nu vet ni vad ni behöver veta för att tycka att den här låten är fantastisk att gå och nynna på mest hela dagen. Mitt OTP? Claire och Steve, alla dagar i veckan!
 
 
 
Visst var den bra? Jag kan då inte få nog av den!
 

Mlies Julkalender, Lucka 3~

Dag 3! I min förkylning bestämde jag mig för att ändå fixa och färglägga dagens bild. Så det gjorde jag! Det blev lite mer liv i bilden.
 
Man kan tänka sig att stickade, gråa stövlar skulle vara ytterst passande för mig, haha!
 

Mlies Julkalender, Lucka 2~

Andra december, vilket så klart betyder andra luckan i julkalendern! Lite mer detaljerad än gårdagens. Så kan det gå.
Resident Evil-samling, tv-spel, cosplay, rita, måla och skriva... Hur ska man egentligen kunna hinna med att göra allt man faktiskt vill göra?
 

Draw this again - Wesker~

Teckningen jag visade igår var ju faktiskt en ny version av en gammal bild. 2008, om man ska vara precis. Jag tar fram skämskudden, så går vi vidare.
 
Här vi en Wesker med väldigt stela och raka ben. Anatomi som jag vet inte vad, och en brygga som inte ser ut som en brygga. 2008 var jag faktiskt riktigt nöjd med den här bilden. Numera skäms jag mest. Men, eftersom jag valde att göra en Draw this again igen (den förra kan ni se här), så måste jag ju visa upp den.
 
Och så har vi här, den nya versionen av bilden. Den är inte perfekt, men jag nöjer mig med att den åtminstone är bättre än sin föregångare.
 

Mlies Julkalender, Lucka 1~

Då var det dags! December är här, vilket innebär julkalendrar mest över allt. Så självklart måste ju jag ha en också! Som jag sagt tidigare kommer denna julkalender innehålla 24 saker du kanske inte visste om mig. I teckningsform! Och eftersom jag har 24 bilder att göra så kommer de vara i sin nyscannade form, utan något fix i GIMP. Istället lade jag mitt GIMP-fokus på texten här ovanför, hehe. Men, nog med prat - här kommer den första!
Har man spelat med mig har man förmodligen upptäckt min lite argare sida. Det blir sura miner och svordomar, men än har jag inte haft sönder något! Trauma Center ligger dock illa till...
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0