Den som väntar på något spännande...

...väntar bara lite för länge. I somras (i augusti, för att vara exakt) fick jag syn på en sak som skulle passa riktigt bra in i min samling. Jag tänker dock vara lika lurig som med årets cosplay och inte avslöja vad det är förrän jag har fått hem den. Anledningen till att jag först nu berättar om det är att jag förhandsbokade denna unika pryl på stört, men först idag fick jag reda på att jag är garanterad att få en. Varför är det så viktigt? Hemligt! Men, så fort jag fått hem den till samlingen blir det ett blogginlägg som inte bara är en teaser ;)
 
 

Emelie har spelat: Bioshock~

Jag köpte Bioshock för ett par år sedan, men det var inte förrän i december som jag bestämde mig för att spela det. Mitt mål är att klara ut både ettan och tvåan innan Infinite kommer. Jag klarade ut det igår, efter många timmars spelande - alla mer eller mindre lika uppskattade. Bioshock är ett sådant där spel som man måste uppleva själv. Pratar man om det kan man råka avslöja vissa detaljer som kan leda till en något försämrad spelupplevelse. Eftersom jag inte vill avslöja alltför mycket för de som ännu inte spelat det kommer detta inlägg vara så spoilerfritt som möjligt.
 
Det tog ett tag för mig att vänja mig vid kontrollen. Tack vare ljusinställningarna - jag hade ställt in det alldeles för mörkt - tog det lång tid innan jag lyckades hitta wrenchen. Det mest skrämmande i spelet var när jag skulle ge mig på min första Big Daddy. Aldrig hade jag trott att jag skulle göra tillräckligt mycket skada! Sen när man väl lärt sig hur man ska hantera dem, byts Rosie ut mot Bouncer.
 
 
Att det är ett bra spel råder det ingen tvekan om. Jag körde på normal (mest för att jag ville glida lagom bra igenom spelet istället för att tvingas rage-quitta) och det var tillräckligt av en utmaning för att få mig att vilja spela ännu mer. Ibland var det svårt att lägga ifrån sig handkontrollen.
 
Som spelare har man två val när det kommer till Little Sisters - man kan välja antingen "harvest" eller "rescue". Väljer man "harvest" får man mer Adam än om man räddar dem, men det finns chans att man får gåvor om man väljer det andra alternativet. Jag hittade alla Little Sisters i spelet, just för att få mer möjlighet till att uppgradera olika saker. Om jag tog "rescue" eller "harvest"? Bilden nedan säger allt.
 
 
Det ska bli spännande att se vilka förändringar som gjorts i och med Bioshock 2. Jag har spelat lite Bioshock 2 förut, när Lisette först visade mig den spelserien för ett par år sedan. Jag minns att mina Security Bots levde ett hårt liv. Innan jag går över till det ska jag dock back-tracka ett par trophies - att hitta de radiomeddelanden jag lyckades missa skulle om inte annat ge mig ännu mer information om detta underbara spel.
 

Inför nästa inlägg...

Jag klarade precis ut ett spel som jag började med ett par dagar innan jul (och tvingades ta en paus i på grund av alla högtider i december). Vilket spel det är och vad jag tyckte om det får ni se i nästa inlägg, men... jag kan ju åtminstone säga "Hurry mister B! I can see ANGELS dancing in the sky!"
 
 
 

Lite förändringar på bloggen~

Igår kväll kände jag för att förändra min blogg lite. Resultatet blev de underbara flikarna här ovanför och att alla kategorier som inläggen ligger i syns längst ner i dem. Flikar är något jag har velat ha i min blogg i en halv evighet, och när jag nu äntligen lyckades fixa dem satt jag länge och funderade på vart de skulle leda. En "om mig" var ju givet, likaså en flik för min samling och cosplay. Länken till min DeviantART slängdes in för att det finns så mycket blandat i mitt galleri på den sidan. Gamercarden slängdes in för att det är kul att ha. Försökte lägga den någon annanstans i bloggen men det såg inte så snyggt ut direkt. När jag väl kommer på fler nödvändiga flikar kommer de läggas in också. Det jobbiga med att bloggen ligger på blogg.se är att man måste länka till inlägg eller kategorier på sin blogg eller andra befintliga sidor - det går liksom inte att skapa dessa flikar på något annat sätt. Åtminstone inte vad jag vet.
 
Det var ett tag sedan jag fixade något nytt på bloggen nu - det finns fortfarande lite saker jag vill ändra, men min kodkunskap räcker inte fullt så långt. Än. Det är faktiskt riktigt kul ändå att göra om sin blogg då och då. Man kan då lugnt säga att den inte längre ser ut som gratistemat jag har som grund ;D
 
 

Återblick och framtida cosplays~

Det har snart gått fyra år sedan jag började med cosplay. Min första dräkt var en så kallad garderobscosplay, vilket innebär att man helt enkelt tar saker från sin garderob (med andra ord börjar med kläder som grund istället för tyger) och slänger ihop någonting. Jag valde Claire Redfield (föga förvånande) från Resident Evil Degeneration. Den vita skjortan var det enda jag modifierade, medan resten användes precis som det var. Inte direkt en avancerad dräkt, men det var åtminstone en början som än mer öppnade mitt intresse för denna hobby. Jag har utvecklats och blivit bättre genom åren, och varje dräkt jag jobbar med leder till att jag lär mig nya tekniker och får utmana mig själv.
 
 
(Bilden på min Psycho Mantis cosplay är tagen av artano).
Många av dessa cosplays har fått alldeles för lite tid framför kameran. När det blir lite mer vår ute kanske det är dags att ge sig ut på jakt efter bra bilder. Jag tänkte inte lägga in ha någon bild på min första cosplay i det här inlägget, men det är ju trots allt en del av min cosplay-utveckling. Så jag får leva med det, helt enkelt. Även fast den börjar bli lite till åren är min RE2cosplay fortfarande min favorit - jag har nog aldrig varit lika nöjd med en dräkt förut. Det kan dock ha att göra med att det är den jag har flest bilder på, eller för att RE2Claire är kopplad med så många minnen.
 
Det finns en hel del karaktärer jag skulle vilja cosplaya i framtiden. Vissa, som Meg från Disneyfilmen Herkules, får vänta ännu lite längre tills jag dels har råd med allt som behövs, och även för att jag inte riktigt är "där" än. Att cosplaya Meg skulle vara en riktig dröm! Men det är som sagt en bit kvar innan det blir möjligt. Jag har tjatat relativt mycket om filmen Repo! The Genetic Opera här i bloggen, men eftersom jag ändå pratar cosplay kan jag passa på att nämna den igen. Bara i den filmen finns två karaktärer jag gärna vill cosplaya - Shilo Wallace och den alltid underbara Blind Mag. Fast egentligen blir det fler än två dräkter; Blind Mag har en otroligt fin kappa som jag verkligen vill göra, och sedan är det den lilla klänningen hon har under framträdandet av låten Chromaggia. Och sen har ju även Shilo en varierad garderob.
 
 
Det finns en väldans massa fler karaktärer förutom de här som jag vill cosplaya. I år blir det dock ingen av dessa - om jag inte slänger ihop Shilo för att den är minst komplicerad. Årets cosplay kommer vara en hemlighet tills jag drar ut på äventyr och skaffar tyg och material. Vissa vet redan vem det blir, men det är roligt att vara lite elak ibland och inte avslöja direkt ;D Jag hoppas bara att jag lyckas göra den bra nog!
 

Min Resident Evil-samling, januari 2013~

I början av året bestämde jag mig för att se hur mycket jag köpt till min samling under hela 2012. Det blev en hel del, minst sagt. På spelfronten hände det inte så jättemycket (jag hade gett mig själv köpstopp på spel dels för att ekonomin skulle hålla, men även för att jag ville att Resident Evil 6 skulle bli mitt 40:e spel i samlingen. Blev det det? Egentligen inte, men det är inget jag tänker gå in mer på, haha! Däremot blev det ett par nya guider och minst lika många figuriner. I januari 2012 visade jag upp hur min samling såg ut då, men i år tänkte jag även visa lite "behind the scenes"-foton när jag var i full gång med att organisera spelen och resten av prylarna. Så, nu kör vi!
 
Vi börjar med två bilder från 2012, som jag använde mig av för att se exakt vad som blivit nytt för i år. Det är väldigt kul att se samlingen växa mer och mer för varje år. Det har gått ett tag sedan 2008 när jag först kom igång med samlandet.
 
Det första man måste göra när man ska ta kort på samlingen är ju att ta ner allting från hyllorna. Eftersom det bara skulle vara det som var nytt för 2012 den här gången fick man fundera lite extra.
 
 
 Det tog sitt lilla tag, men till slut hade jag alla nyheter i samlingen samlat på golvet. Sen skulle ju allt så klart organiseras lite så det inte skulle vara så rörigt - det måste ju se bra ut på bild! Och så här blev det i slutändan (Alan Wake-lådan hör så klart inte hit):
 
Det blev en hel del, minst sagt! Tvivlar på att 2013 kommer bli ett lika bra samlingsår - måste ju lugna ner mig lite ;D
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0