Nagellack, disksvamp och en baseball~

Idag har det kliat riktigt i mina fingrar efter att kunna göra något på cosplayen. Så jag bestämde mig för att köpa en disksvamp och lite billigt nagellack (i en färg jag knappast kommer att återanvända) och gick lös på min stackars baseball. Det var min vän Hanna som gav mig idén om nagellacket när jag tappat hoppet om att hitta en bra lösning när inte ens den lokala färgaffären hade något jag kunde använda mig av som var i rätt nyans. Jag var inne på att köpa dekorsand och rulla bollen i och sedan få den att fastna med hårspray, men inte ens sand fanns i den färg jag ville ha. Inte konstigt att man tappar hoppet, så tur att det finns nagellack!
Så här såg det ut innan jag började kladda.
 
Testade först på en "liten" yta och tyckte det blev ungefär så som jag ville ha det.
 
Sedan var den klar! Vad det ska bli av det här? Det får ni se längre fram!
 

En vecka med Animal Crossing New Leaf~

Det såg så roligt ut, så jag kunde inte låta bli. För en vecka sedan (närmare bestämt natten till förra lördagen) köpte jag Animal Crossing New Leaf från Nintendo e-shop. Eftersom jag aldrig spelat ett Animal Crossing förut var allting så nytt att jag fastnade direkt - hittills har jag spelat 32 timmar och 3 minuter och startat spelet 42 gånger. På lite mer än en vecka. Så smidigt att ha det direkt i konsolen! Jag har tagit en massa kort i spelet med hjälp av fotofunktionen som 3DSen så smart har i det här spelet. Av 155 foton har jag valt ut de bästa. Här är min första vecka med Animal Crossing New Leaf i bilder.
 
Att jag upptäckte att man kunde ta kort i spelet hände lite av en slump när jag sprang på stranden - jag glömde bort vilken av de bakre knapparna det var som man sprang på och råkade trycka ner båda samtidigt. Detta var början på mitt foto-dokumenterande av livet i Rapture.
 
Jag hittade en riktigt mysig bänk med utsikt över havet.
 
Resultatet från Bug-off.
 
När jag väl sett att man kunde designa sina egna kläder tog det inte lång stund innan den här rosa klänningen var färdig - sött matchad med ett rosa hjärtformat hårspänne.
 
Mitt nybyggda hus!
 
Till en början hade jag inte så mycket yta, och knappast några möbler att fylla det lilla huset med. Eller tapeter.
 
 
Glad, trots ett svullet öga! De där bikuporna är inte att leka med.
 
Rapture har en hel del härliga invånare - Pate är en av dem!
 
 
 
Midsommar var en ljus dag i det annars så regniga Rapture. Så går det när man döper sin stad efter en som ligger på havets botten!
 
Bella, en av de senare att flytta in. Minst sagt lite speciell av sig.
 
Mitt nya staket, som satte temat för mitt hus även på insidan. Jag kände att mermaid-serien skulle passa bra för ett hus i Rapture, plus att det är snyggt. Gloria ville också vara med på bilden.
 
Mer vatten i Rapture!
 
Att åka till den tropiska ön blir roligare med lite sällskap.
 
Och så kan man samarbeta i de olika minispelen för att samla ihop ännu fler medaljer, som är valutan på ön.
 
 
Förutom djur, frukter och roliga minispel har den tropiska ön en del mermaid-saker - de gånger man har tur, åtminstone. Här blev det nya tapeter.
 
Lite större, mycket finare. Så här bor jag just nu i mitt Rapture!
 
Som avslutning visar jag hur fin fontänen blev med lite blommor. Hoppas ni gillade min första vecka med Animal Crossing New Leaf.
 

Klänningen börjar ta form~

Det som är första steget när man gör en veckad kjol, är att bestämma hur stora och hur många veck man vill ha. Jag testade ett par olika veck, och bestämde mig för att köra på 11 centimeter stora veck. 
 
Så då var det ju bara att nåla om de andra vecken så att alla blev lika stora och på jämna mellanrum. 22 centimeter mellan varje nålning, mätte upp 11 centimeter och vek åt båda hållen och nålade.
 
Så där någonting!
 
Det syns inte så jättebra på den här bilden, men tanken var att jag skulle visa att jag sydde på mina 11 centimetersmarkeringar utan dubbelvikningen för att det inte skulle glida när jag väl skulle sy vecken.
 
Sedan nålade jag mina veck igen.
 
Eftersom jag inte hade klippt av tyget på längden hade jag "lite" extra tyg att hålla reda på!
 
Så då var det verkligen dags att ta till saxen, så jag även kunde få ett bakstycke.
 
Sen kunde jag äntligen sy mina veck utan krångel.
 
När jag hade gjort det här även på bakstycket tyckte jag det skulle vara kul att nåla fast kjoldelarna på överdelen.
Just nu ser den mest ut som något Elizabeth i Bioshock Infinite skulle ha på sig, haha! En blå långklänning med vitt midjestycke. Men det känns galet bra att vara tillbaka på banan igen.
 

Dagens uppdrag: kjolen~

Jag har aldrg sytt en klänning förut, men kjol har jag minsann sytt! Det som skiljer kjoldelen på Little Sister-klänningen från min Sakura-kjol är att vecken går åt båda håll istället för endast åt ett. Vad det innebär är att det är krångligare att få till det snyggt. Jag har fått en rejäl dos motivation till att göra kjoldelen, så det ska bli kul!
 
Det man får räkna med när man gör veckade kjolar är att det går åt rejält mycket tyg. Kjolen till min Sakura består av 3 meter tyg. Galet! Det jobbiga med det här tyget är dock att jag har ränder att tänka på, som måste lägga sig i rätt riktning. Men det ska nog gå ändå, det här.
Min webkamera tar galet bra bilder (inte) men lev med det, haha! Här sitter jag och jobbar för fullt - på golvet. Det blir så mycket lättare när tyget ligger plant.
 

Äntligen~

De senaste dagarna har varit jobbiga och väldigt påfrestande. Jag har tvivlat på att det ens skulle gå att få till passformen. Men nu så. Efter många om och men har jag nått dit jag ville - klänningens överdel sitter som den ska. Nu när jag tagit mig över det enorma hindret som passformen väl har varit för mig, känns det skönt att kunna sikta in sig på det som väl är kvar att göra. Ärmarna ska sys på, kragen ska sättas på plats och, så klart, ska den underbara kjoldelen (som just nu bara är... tyg) sys fast. Sen har jag en komplett klänning, som bara behöver få sina fyra knappar innan den blir klar. Känns bra att kunna lägga det här bakom sig nu.
 

Härliga, produktiva måndag~

För en gångs skull, haha! Måndagar brukar ju vara veckans mest lata dag - näst efter söndag, åtminstone. Jag började min måndag i soffan framför TV:n, men kände att det var dags att ta itu med cosplayen för att få den att sitta rätt. Så, nu sitter jag här framför datorn i en klänning som sitter åt som aldrig förr. Jag kan inte ta så jättestora andetag, men det är inte värre än min Psycho Mantis, så då är det okej. Klänningen består just nu av väldigt många ihopnålade partier, men när jag väl har sytt allting kan jag gå vidare till nästa del.
 
Jag börjar få "lite" cosplaypanik, men när man väl når stadiet då paniken gått över till en känsla av att man klarar av det brukar det gå bra. Nästa vecka börjar mitt sommarjobb, vilket gör att jag kommer få ännu mer begränsad tid att jobba med cosplayen, speciellt eftersom jag ska pendla fram och tillbaka på helgerna. Symaskinen får stanna kvar här hemma, så jag hoppas att jag kommit långt nog på klänningen för att kunna koncentrera mig på min peruk ett tag. Nej, nu får det vara nog med skrivandet - tillbaka till symaskinen!
 

Gör om, gör rätt~

Eftersom passformen på klänningen aldrig blir riktigt bra kände jag att det bara fanns en lösning - att sprätta upp och göra om. Passformen på den blå delen måste vara perfekt innan jag syr fast det vita. Att justera i efterhand när båda delarna satt ihop var inte alls lätt. Så nu hoppas jag att det här ska lösa problemen med passformen. 
Först var jag tvungen att sprätta för att dela på de två tygerna.
 
Sen skulle dragkedjan nålas fast igen. Inget slår säkerhetsnålar vid såna tillfällen!
 
Eftersom jag inte har någon pressarfot till min symaskin för att sy dragkedjor fick jag sy för hand. Tar lite längre tid, men så kan det gå.
 
Såhär ser min klänning ut just nu. Jag ska sy axlarna och ta in den lite i sidorna, sen blir det dags att testa med det vita tyget igen.
 

Sommarlov~

...åtminstone ett litet tag. I början av veckan hade vi vår redovisning för gruppens websida och trycksak. Med andra ord fick jag sommarlov, som sträcker sig fram i lit mer än en vecka innan jag börjar jobba. Cosplaypaniken börjar verkligen kännas nu - börjar nästan tvivla på att jag kommer hinna bli klar till NärCon. Håller tummarna!
 
Sovmorgon är något som, än så länge, inte har existerat på mitt nyligen påbörjade sommarlov. Kanske är det lika bra med tanke på hur mycket jag faktiskt har att göra. Jag börjar bli trött på att klänningen fortfarande inte vill sitta som den ska - vill få den klar snart så jag kan fortsätta med peruken. Ska försöka få så mycket som möjligt gjort idag. Är man bara tillräckligt envis så går det nog till slut.
 

Murder of Crows~

Med en sådan rubrik är det väl inte direkt svårt att lista ut vilken vigor jag gillade bäst i Bioshock Infinite. Tack vare alla underbara och mordiska kråkor i kombination med Songbird har jag fått upp ögonen för fåglar - åtminstone i smyckes- och pysselväg. Jag fick ett otroligt fint halsband av Lisette i fredags, som jag hade spanat på i lite mer än en vecka. Halsbandet pryds, så klart, av en fågel. Men, nu var det inte smycken jag skulle skriva om, utan det var ju den där fantastiska vigorn.
Från första ögonblicket jag såg den otroligt fina flaskan kände jag att jag ville göra en egen. Det första jag tänkte på var lera, så så fick det bli. Jag tog kort på TVn (väldans effektivt) för att minnas hur den såg ut. Eftersom Booker stod i skuggan såg det dock ut som att den var blå och svart. Jag köpte blå och svart lera, och började pyssla. Tills jag senare under spelets gång upptäckte att det mesta av det svarta faktiskt var guld, som ju syns på bilden ovan. Jag hade ingen lusta att börja om från början med min lilla skapelse, så lösningen fick bli guldfärg. Det som är bra med det valet är att även om färgen skulle skavas bort skulle det se snyggt ut med det svarta under.
 
Så här såg vägen från lerklump till vigor ut!
 
Den var huvudlös lite för länge - mest för att jag inte visste hur sjutton jag skulle göra det. Men, i helgen fixade jag minsann ett huvud åt min kråka. Idag (måndag) fixade jag de sista detaljerna och målade på guldfärgen.
 
Eftersom jag inte har gjort mycket alls i lera är jag nöjd med hur den blev, till slut. Den står nu i hyllan bredvid min Songbird. Den ser ut att trivas riktigt bra.
 

En pysselhelg~

Fredagen började med att jag tog en sväng på stan för att köpa lite cosplay- och pysselmaterial. Det här är vad jag kom hem med.
 
Penslar, guldfärg, pärlor, fingerborg, pärltråd och lite tyg. Mot slutet av min lilla shoppingrunda ringde Lisette och frågade om jag ville umgås med henne, och självklart ville jag det! Eftersom hon behövde köpa material till sin cosplay (massor med ännu mer superlim och fogskum) blev det en till tur i affärerna. Att shoppa cosplaymaterial är så mycket roligare när man har någon med sig. Då kan man snabbt få feedback på sina idéer och hjälpas åt att hitta det man behöver.
Liss köpte en Cola som jag visst skulle få smaka =D
 
Det här var vad jag hade med mig hem efter den andra shoppingturen. Blått garn, ståltråd, spikar, metallringar, rep och en rundstav. Men, hur går det här ihop med min cosplay!? Det får ni se när jag väl börjat pyssla med det.
 
Eftersom den där pärltråden inte var så bra som jag trodde var jag tvungen att trä om alla pärlor på en ny (elastisk) tråd.
 
Det gick liksom sönder när jag försökte ta på mig det.
 
Jag har en del att pyssla med ett tag framöver - guldfärgen ska jag nog sätta igång med senare mot kvällen. När det projektet väl är klart får ni se vad det blev.
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0