Spelsoffan~

Det är inte bara här på bloggen som jag skriver texter. Jag publicerar en text varje onsdag på spelsoffan.se, där jag även är med och podcastar en gång i veckan (nya avsnitt av Semiretro, som den heter, släpps på måndagar). Texterna som hamnar på Spelsoffan hamnar inte här på bloggen, och mina blogginlägg här hamnar inte på spelsoffan. Lite kreativ måste man ju ändå vara med materialet! Resten av veckans vardagar är det mina soffkamrater Andy, Andreas och Björn som publicerar texter. Främst handlar de, så klart, om spel. Så vad väntar ni på, smit in på spelsoffan.se och spana in det som finns att läsa och lyssna på!
 
 

Rykten om en reboot~

Det har varit många rykten på gång den här helgen. Till att börja med har mitt favoritband, My Chemical Romance, splittrats. Och det går rykten om en möjlig reboot av Resident Evil-serien. Man kan då lugnt säga att den här helgen har varit omskakande. Men, en reboot av Resident Evil-serien låter inte som en så dålig idé. "Men du älskar ju Resident Evil, tänk om de förstör allting?!" Jadu, det har de redan gjort. Av spelserien jag älskat sedan jag var liten finns nu inte så mycket kvar.
 
Vi förlorade zombierna (att de gjorde en comeback i Resident Evil 6 räknas liksom inte) - Resident Evil var till början just ett zombiespel. Umbrella Corporation försvann innan Resident Evil 4, och vi som spelare fick inte ens spela oss igenom denna sista fight. Förutom i The Umbrella Chronicles - ett sidospår. Det som gör mig mest besviken är att Resident Evil, även det i och med fyran, flyttade fram sin tidslinje till nutid. Som spelare missade vi hela sex år mellan Code: Veronica och Resident Evil 4.
 
Om jag får säga precis vad jag tycker så har inte Resident Evil-spelen varit bra sedan Resident Evil 4. Visst, jag spelare mycket Mercenaries i Resident Evil 5 och har många speltimmar i spelet, men jag gillar det inte. Jag brukar säga att det är ett helt okej spel om man skippar alla cutscenes. Bitter? Ja, lite kanske. Jag har väl helt enkelt tappat hoppet på att Capcom ska kunna svänga skeppet och göra spelen bra igen. Som spelskapare kan man ju omöjligt göra alla nöjda, det är jag medveten om. Men Resident Evil har tappat bort så mycket av sig själv för att bli mer som andra.
 
Jag skulle välkomna en reboot med öppna armar. Spelen kan inte bli sämre än de redan är, så jag ser gärna vad Capcom skulle ändra om de fick chansen. Kanske ändra hela tidslinjen utifrån Resident Evil 1.5? Då skulle ju Claire dock inte existera, men det kanske är just den förändring som Resident Evil behöver. Så ja, jag har tappat hoppet. Oroa er inte, min samling gör jag mig inte av mig i första taget. Eller ger upp med heller, för den delen. Den är en för stor del av vem jag är. Har jag pinat mig igenom (nästan) hela Revelations och hela Resident Evil 6 kan jag väl lika gärna pina mig igenom resten. Kanske en dag hittar Capcom tillbaka till rötterna på allvar.
 

Cosplaygarderoben~

Mina cosplays har fått flytta in i helt egen garderob. Jag har hängt upp dem i den ordning jag gjorde dem. Tillbehören och resten av dräkterna ligger dock på ett annat ställe - lite svårt att hänga dem i galgar. Så här ser det alltså ut i min cosplaygarderob!
Dräkten längst till höger är ju så mycket work in progress som det möjligen kan bli. Så småningom ska det bli min Little Sister-klänning.
 

Ett efterlängtat paket~

Igår fick jag äntligen hem det som jag förhandsbokade i augusti. Den där saken som bara finns i 500 exemplar världen över. Där en av dem skulle bli en del av min samling. Så vad är det jag har beställt egentligen? Det ska ni få se!
 
Paketet var beräknat att komma fram i förrgår, men det blev en liten försening. Det var först igår jag kunde hämta ut det. Eftersom det var så begränsat antal av den kunde jag ju inte sluta undra vilket nummer i ordningen det var jag hade fått. Det var först när jag kom hem som jag märkte att det stod på utsidan av kartongen.
Att jag skulle få ett så lågt nummer som 26 av 500 hade jag nog aldrig ens kunnat drömma om! Men, nu är det dags att se vad som finns i denna kartong.
En Jill Valentine staty i skala 1:6! Vissa samlare skulle säkerligen ha stannat där. Men, eftersom jag inte betelat så dyra pengar för att ha en kartong ståendes i hyllan (åkte så klart på tull också) så är det klart att jag öppnade även denna låda! "Men samlingsvärdet då?" Heh, jag bryr mig mer om att se hur min nyinköpta figurin ser ut än något samlingsvärde. För mig är hon ovärderlig. Hade det varit den första som gjordes hade jag kanske tänkt annorlunda.
Visst är hon väl fin? =D Hon har haft en given plats i min nya hylla sedan den dagen jag köpte den. Hyllan, alltså.
Behöver jag ens säga att jag är galet nöjd med det här köpet?
 

Spontanköp till samlingen~

Min Resident Evil samling fick sig en utökning idag - Resident Evil Zero till Gamecube. Som det lätt blir när man samlar på en spelserie så har jag redan det spelet. I två olika versioner. Så nu har jag tre! Grejen med det här spelet dock, är att det är första utgåvan av spelet. Tidigare har jag endast haft Player's Choice och den portade utgåvan till Wii.
Som sagt, har man en samling blir det lätt ett par dubbletter - men i de flesta fall finns det en orsak (läs: ursäkt) till att man behöver (läs: vill ha) fler av samma spel. Det är ju trots allt lite av charmen med att samla.
 

En annan typ av Archives~

Ordet Archives i Resident Evil-sammanhang betyder ju för det mesta portningen av REmake och Zero till Wii. Det finns dock ännu ett Resident Evil Archives - del ett och två. Vad är då detta för något? Böcker! Den första delen har all möjlig slags information om Resident Evil, från år 1960 till 1998. Del två har ungefär lika många sidor, men spänner inte över fullt lika många år - 2002 till 2009.
I början av del ett kommer en sammanfattning av handlingen i spelen; från Resident Evil Zero till Code: Veronica. Längre fram finns även information om de karaktärer som dyker upp i dessa spel.
Del två är uppbyggd på ett annat sätt, men tar upp Resident Evil 4 och Resident Evil 5 minst lika omfattande, med Umbrella Chronicles, Darkside Chronicles och Degeneration som en bonus. De är som en blandning mellan artbooks och guideböcker. Med andra ord finns all information man behöver för att fördjupa sig i den här spelserien. Hittade till och med en så detaljerad genomgång av Resident Evil 2 att man till och med fick se vilken tidpunkt allt händer!
Jag köpte dem till mig i julklapp, men har inte satt mig i lampans ljus och plöjt igenom dem än, men det kommer. För några år sedan visste jag "allt" som fanns att veta om Resident Evil (enligt mig själv), så de här böckerna kanske kan spä på den där kunskapen jag tyckte att jag hade.  
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0