Nästa tiotal~

Sommaren 2011 hade jag 30 spel i min Resident Evi-samling. Lite mer än ett år senare nådde jag nästa tiotal - 40. Efter det tappade jag lite av den koll jag har haft när det gäller numreringen av mina spel (i vilken ordning jag köpte dem), mest för att jag inte använde min kalender lika flitigt längre. Igår var det dags att räkna alla spelen igen, eftersom jag ville ha en exakt siffra på den hemsida jag har fixat via skolan (som ingår i delkursens sista arbete). Jag trodde jag låg någonstans nära 52, kanske 54. Men där hade jag minsan fel. Jag räknade till så mycket som 61 spel, 62 med det jag fick hem i brevlådan idag.
 
När jag började samla trodde jag nog knappast att jag nu, ett par år senare, skulle ha hunnit köpa så pass mycket som jag väl lyckats med. Kanske hade jag trott att det skulle ta stopp runt 30-någonting, men det verkar ju flyta på ändå! Både när det gäller spel och allt annat runt omkring. Nästa tiotal blir 70. Om jag sedan väl kommer upp även över det återstår att se - det beror mest på hur mycket jag känner att jag ska "vidga mina vyer". Att sluta samla är dock inget alternativ. Det finns så otroligt mycket figurer, soundtracks och guideböcker som jag fortfarande saknar. Det är det som är charmen med att samla.
 

En kreativ uppgift~

Som en del av delkursens grupparbete med kampanj samt tillhörande websida och trycksak, ska vi göra en egen individuell websida för att visa att vi greppat kodning någotsånär. Jag satt länge och väl och funderade över vad min sida skulle handla om. Kraven var att det skulle vara minst två separat sidor med en fungerande navigationsmeny för att ta sig mellan dem, en bakgrund och en header. Ganska basic sida, med andra ord. Först tänkte jag göra en websida om mina cosplays, men eftersom jag inte har gjort så många dräkter än kände jag att det skulle vara svårt att få till ett bra innehåll. Något som är mer omfattande än min samling av cosplaydräkter är, så klart, min Resident Evil-samling.
 
Jag utgick från en av de befintliga mallarna i programmet Dreamweaver som vi jobbar med. Mest för att jag inte är fullt så bra på det där med kodning att jag kan strukturera något helt från grunden. Websidan ser dock inte alls ut som mallen efter alla ändringar jag gjort! Flikar är ju en sån där sak som jag vekligen gillar (jag är bara lite skadad sedan jag organiserade min Resident Evil 5 guide med flikar för att lättare kunna hitta rätt och slippa slå i registret) så det är så klart något jag har även där. Jag har inte suttit så jättelänge med websidan än, och jag har massvis kvar att skriva på alla mina 11 separata sidor. Kravet var ju som sagt minst 2, men jag kände att det i mitt fall skulle vara lättare med en flik för varje år.
 
Den egentliga idén med websidan är att man ska kunna läsa mer om min samlings utveckling från år till år. Jag har även tagit med en flik för favoriter och en för mina framtidsplaner gällande samlingen. Än finns det mycket saker jag saknar.
 
Så hur ser den här sidan ut då? Den är rosa, väldigt rosa. Vilket är en lite smårolig kontrast om man tänker på hur våldsamma spelen är. Headern är samma som jag har här på bloggen - jag har dock ändrat texten som står. Men, nog med prat! Så här ser websidan ut just nu:
 

Ett välgömt tecken~

Vi kan väl säga att det här är något av en andlig uppföljare till "När texten förstör" - mest för att jag verkligen saknar att skriva lite längre inlägg här på bloggen. Så på vilket sätt är det här en andlig uppföljare? Går man på titeln på det inlägget är man på rätt väg. Det handlar så klart om fler tillfälen då texten verkligen förstör upplevelsen. Den här gången har de dock alla en sak gemensamt - apostrofen.
 
Jag tror det är det mest välgömda tecknet på tangentbordet. Det är extremt sällan som jag faktiskt ser rätt tecken användas, än mer sällan vid rätt tillfälle. Apostrofen är det här lilla tecknet ' - som symbolisera ägande. Det bästa exemplet för när det ska användas är i det engelska språket. Ska man säga "Emelies blogg" på engelska blir det "Emelie's blog". Okej? Inte "Emelie´s" som jag ser fler gånger än vad jag klarar av att räkna till. Det tecknet i det senare exemplet är en så kallad accent, som främst används i franskan. Som till exempel i "Les Misérables (som för övrigt är en helt fantastisk musikal). Accenten visar var betoningen ska läggas. Med andra ord är det långt ifrån apostrofens användningsområde. Så varför blandas dessa ihop? Accenten (i båda dess former) sitter ju vid backspace, medan apostrofen sitter vid enter - hur kan de blandas ihop? Antagligen för att det är tangentbordets mest välgömda tecken.
 
Den första gången jag behövde använda mig av apostrofen var när jag spelade spelet Age of Empires 2. Jag vet att ja har nämnt det här i bloggen förut, men lite upprepning skadar inte. Jag har nästan alltid använt mig av fusk i det här spelet - "robin hood" för guld, "rock on" för sten. Och det som har att göra med det här blogginlägget - fusket för att få mat. Som ni nog kanske gissat er till är apostrofen en del av fusket: "cheese steak jimmy's". "cheese steak jimmy´s" fungerar inte. Tro mig, när jag var liten testade jag alla möjliga varianter. Tills jag hittade apostrofen.
 
I det svenska språket har vi inte någon användning för apostrofen - ägande symboliseras bara med ett "s". Varför krånglar folk till det? Jadu, det är en väldigt bra fråga. Det värsta är när företagsnamn skrivs med felaktigt tecken. För mig är det lika illa som att på allvar använda sig av Comic Sans.
 

Retrospelsmässan~

Min lördag spenderades i Göteborg - det var äntligen dags för Retrospelsmässan! Jag tog en del bilder under dagen, men eftersom jag inte har köpt en bättre och ny kamera än (min gamla börjar klappa ihop efter ett par års trogen tjänst) fick jag fota med mobilkameran. Bättre än inget! 
Det fanns mycket att göra på mässan - tävlingar, pysselrum, utställningar, shopping (så klart), spel och se speedruns. Sen fanns det även möjlighet att bli fotad i sin cosplay inför cosplaytävlingen. Och dj:s - hiro och Sol. Vad de spelade för musik? Spelmusik, så klart! Under de timmar som mässan var igång hade jag aldrig en tråkig stund.
 
Förutom att spana efter saker att köpa träffade jag även på massor av härliga människor. Här har vi två av mina tre poddkamrater från Spelsoffan - Andreas och Andy. Det var första gången jag träffade dem, så det var riktigt kul!
Min RE2 Claire fick följa med även den här gången. Jag tror dock att den här dräkten får pensioneras nu - ska jag använda den igen ska jag nog göra om det mesta av den. Det är ju en av mina första cosplays, och jag har utvecklats sedan jag jobbade med den. Jag hittade en bild på Alexia Ashford och försökte smyga mig på henne med min lilla teaterkniv!
Det var många på mässan som hade med sig sin 3DS!
 
Den övre bilden visar det som fick följa med mig hem från Retrospelsmässan. Jag fick omorganisera i min Resi-hylla för att kunna få plats med det nya!
 
Till slut fick allting plats - jag fick flytta på min lilla Alan Wake-samling och några av mina andra spel, men så kan det gå!
 
Det var första gången jag var på Retrospelsmässan, och det var verkligen så bra som folk säger att det är - om inte ens bättre när man väl upplever det själv. Jag ska utan tvekan dit nästa år igen!
 

Vi ses väl på Retrospelsmässan~

Nu på lördag är det äntligen äntligen dags för Retrospelsmässan i Göteborg! Jag ska dit, så klart, och kommer vandra runt i cosplay. Som vanligt, med andra ord! Det blir min Resident Evil 2 cosplay som får hänga med den här gången. Vet inte när jag hade den sist - kan det ha varit Gamex 2011? I början av dagen ska jag dock ha på mig "vanliga" kläder innan jag byter om till cosplayen. De "vanliga" kläderna blir samma outfit som "jag" har på mig i min fina header-bild som min vän Elisabeth har gjort till mig *pekar uppåt*. Med andra ord kommer jag (förhoppningsvis) bli lätt att känna igen. Kom gärna fram och säg hej!
 

Min årliga glassbild~

Det började lite av en slump. I maj 2011 åt jag vårens första glass ute i solen. Och tyckte att det var ett bra tillfälle att ta en bild. Förra året åt jag också vårens första glass i maj, och tog en likadan bild. Igår var det dags för årets glassbild. 
 
Den översta bilden är från 2011, den i mitten är från förra året och den längst ner är tagen så sent som igår. Jag har samma min på alla bilder, men förutom det och mitt rosa nagellack (jag har nästan bara rosa) har de inte så mycket gemensamt - jag ser lite annorlunda ut nu mot vad jag gjorde för två år sedan. Men så har det ju ändå gått två år.
Jag tänker så klart ta en glassbild även nästa år - det är ju lite kul att se hur man förändras genom åren. Sen när man gör det till ett sammanhängande tema blir det genast lite roligare!
 

En bra bit på vägen~

Jag fick en del gjort på cosplayen idag. Peruken har lagts åt sidan för att ge plats åt klänningen ett tag. Det första jag fick göra idag var att ta itu med det sista sidstycket på överdelen.
Sådär, då var åtminstone alla sidstycken fastsydda!
 
Sen var det dags för bakstycket. Det blev "ett par" nålar för att det skulle hålla sig på plats!
 
Det där med att sy för hand kommer man sällan undan - ibland vill maskinen bara inte sy vissa partier. Då åker vanliga nålen fram! Det vita ska sys in lite mer bak, men det får bli en annan dag. Har suttit så länge vid maskinen att jag fått ont i ryggen. Så kan det gå! Härligt att jag snart är färdig med överdelen dock. Sen kommer ärmar, knappar och krage, men det är en annan historia.
 

Långa pluggdagar~

Det har varit galet mycket att göra under hela den här delkursen, för att inte säga hela terminen. När man har långa pluggdagar (idag har jag suttit från 10 imorse till nästintill nyss) orkar man inte riktigt ta itu med cosplayen. Tyvärr. Jag fick lite gjort igår, men jag hoppas att jag kan fortsätta på det imorgon. Idag har all min energi gått åt till att förbereda inför morgondagens examination av en kampanjplan som jag och min grupp skrivit på i ett antal veckor. Vad jag ska göra nu? Äta lite kvällsfrukost och vila på soffan. Det är ungefär det jag orkar med just nu.
 

Så mycket att göra~

Idag skickade vi äntligen in kampanjplanen, som är en de tre delarna som slutbetyget för den här kursen hänger på. Jag är så trött efter allt stressande för att få klart den att jag till och med skriver om det i bloggen. När blev det så personligt här, egentligen? Med en månad kvar av vårterminen är det inte så konstigt att man blir lite sönderstressad. Otroligt härligt med helg nu! 
 
Det jag tänkte visa idag är det jag väl har fått gjort på min peruk sen sist. Så sent som idag sydde jag fast det andra lagret perukhår på min basperuk så att man ska kunna sätta upp den i en hästsvans på ett snyggt sätt.
Det börjar bli något av det här! Tycker dock att ett tredje lager skulle vara bra att ha också, när jag ändå är igång. När jag väl börjat med nästa steg är det för sent att sy på extra tränsar.
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0