Do not shoot the water~

Ni minns den där teckningen jag lade ut lite progress-bilder på tidigare men sedan inget mer? Den är klar - så här kommer fler bilder!
 
Det tog rätt lång tid att bestämma sig för rätt typsnitt på texten. Det måste ju se bra ut, men ändå passa i serieform.
 
Första gången jag någonsin målade Hunnigan! Jackan hade en jobbig färg.
 
Lite färg på Leon också!
 
Och så seriens sista ruta - det som egentligen är själva inspirationen till den här serien. Men mer om det en annan gång!
 
Båten blir så fin så! Den här bilden visar jag inte lika mycket från. Det skulle liksom ta bort hela poängen med serien om ni visste om det redan innan. Så, pang på med det färdiga resultatet!
 
 
Sådär, någonting! Jag tycker själv att den är lite för rolig. Har man inte spelat Resident Evil 4 försvinner dock halva poängen... Större version av bilden hittar ni här.
 

Super Mario 3D World~

Att spela spel ensam är roligt, att spela med andra är också roligt. I början av veckan klarade jag och min sambo ut Kirby's Epic Yarn, som vi började med tidigare under året, men la åt sidan för att spela andra spel *host*AnimalCrossingNewLeaf*host*. Nu är dock dags att ta tag i nästa spel tillsammans - Super Mario 3D World. Kattdräkten är nog faktiskt det som lockat oss mest till det här spelet - ett Mario-spel är ju trots allt ändå ett Mario-spel. Man vet att man får ett roligt spel med mynt att samla. Kort förklarat. Jag hade inte motivation nog att ta mig igenom hela 3D Land till 3DS, så jag hoppas att det faktum att jag spelar med sambon motiverar mig åtminstone lite mer. Det är ju trots allt inte så jätteofta vi spelar tillsammans - det brukar mest ske på skilda håll.
 
Något som är väldigt uppfriskande med Super Mario 3D World är att det inte är Peach som behöver räddas. Hon är mycket bättre som en spelbar karaktär. När vi skulle börja spela var karaktärsvalet för mig enkelt - det blev så klart Toad. Sambon valde Peach, vilket inte heller var så förvånande. Spelet är vad man förväntar sig av ett Mariospel, men ändå så mycket mer än så. Banorna känns fräscha och nya, vilket nog främst beror på den charmiga kattdräkten. Att spela det här tillsammans med någon påminner mig om när jag och en vän satt med ett varsitt halvliterspaket med polkagrisglass från Glassbilen och spelade Super Mario Bros. 3 för en väldans massa år sedan.
 
När man vinner får man en jättefin, skrytsam liten krona.
 
Och det hänger med på världskartan. Och kattdräkterna är så söta att jag inte vet vad jag ska ta mig till!
 
Det som precis hade hänt här fick mig att skratta lite för mycket.
 
Än så länge har vi bara kommit till andra världen, men det roligaste som har hänt var på ett ställe där en grupp fiender står på rad på båda sidor om där man ska gå, redan att hacka på oss med sina näbbar. "Hur ska vi klara det här?" frågade min sambo mig. Jag, som Toad (spelets snabbaste karaktär) bestämde mig för att det helt enkelt skulle vara bäst att bara springa och inte se sig om. Jag lyckas dock plocka upp en viss Peach när jag började springa också. Eller jag menar, det var min... plan.
 

Harvest Festival~

Idag var minsann ingen vanlig dag i Animal Crossing New Leaf! Årets Harvest Festival drog igång redan tidigt i morse. Kocken Franklin var på plats (inbjuden av Isabelle) för att laga all den goda maten dagen till ära, med lite hjälp från en viss borgmästare. Jag har vetat rätt så länge att det skulle vara en Harvest Festival - mina kära bybor hade upplyst mig om detta för ett par veckor sedan och uppmanat mig att bunkra upp med en massa svampar och fiskar för att vara förberedd inför denna högtid.
 
 
 
 
 
 
Alla mina fina bybor var förväntansfulla över allt denna dag hade att erbjuda! Maten var dock fokus nummer ett för de flesta.
 
 
Franklin hade redan klart för sig vilka rätter han ville laga, samt vilka ingredienser som behövdes. För att samla in dem kunde man antingen plocka svampar och ta fram sitt fiskespö, eller helt enkelt knacka på hos de fina byborna och se om de ville byta ingredienser.
 
 
 
 
 
 
Jag hade som sagt laddat upp med massor av svampar och fiskar långt innan - så mycket att mina lådor blev fulla! Ändå lyckades min sambo bli klar med allting före mig. Det kan ju ha något att göra med att jag ville ha det mesta på bild...
 
 
Här har vi Franklin! Varje rätt man skulle laga innehöll tre ingredienser, plus en hemlig som man fick luska fram hos sina bybor.
 
Tycker det var lite kul att alla hade på sig så fina kock-kläder!
 
Skrattade lite för mycket när jag upptäckte denna fina placering av svamparna...
 
 
 
 
 
 
Det är stor skillnad på Harvest Festival och en viss annan högtid, med andra ord.
 
 
 
 
 
 
När all mat lagats klart hade jag fortfarande en hel del ingredienser kvar. Jag sålde dem, och fick totalt 44620 bells! Animal Crossing är som bäst när det händer lite saker som bryter av lite från det man gör alla andra dagar. Harvest Festival förgyllde verkligen min dag. Ska bli spännande att se vad som händer framåt jul!
 

Det snöar i Rapture~

Inte nog med att jag bör skaffa en kategori för mina teckningar - blogginläggen om Animal Crossing New Leaf blir bara fler och fler! Nej, jag har inte släppt det spelet än. Jag försöker ta mig tid att springa runt i min fina stad minst en gång om dagen. Jag började spela när det var sommar. Sedan kom den orangea hösten. Nu har snön börjat falla i Rapture!
 
Snöflingorna är ju inte direkt små heller! Tråkigt nog stannade de inte kvar på marken.
 
Mina fina bybor hade en del att säga om snön.
 
Det fina trädet som planterades när jag blev borgmästare i Rapture har bara ett stackars löv kvar, som säkert kommer att falla snart det med. Jag har ingen aning om vad som kommer att hända med min blomsteräng med snön kommer. Det återstår att se, helt enkelt.
 

Nämen, se där~

Jag märkte precis att mina navigeringsmenyer på bloggen inte riktigt fungerar som de ska. Är man på startsidan går det utan problem att trycka på de olika dräkterna i rullistan under cosplay. De länkarna fungerar dock inte om man är inne i ett inlägg eller en kategori. Vilken miss! Men, nu ska det fungera igen - hade missat att lägga in länkarna i koden för de andra sidorna.
 
Listan är ju liksom där för att man ska kunna komma till en viss dräkt utan att behöva gå igenom precis alla inlägg som finns i kategorin cosplay.
 
Men det är ju "lite" svårt att trycka på en länk när den inte leder någonstans. Nu är dock problemet löst! Har ni inte varit inne i de underkategorierna och kikat kan ni ju göra det nu och se så att det fungerar ;D
 

Pepparkaksbak med familjen~

Ända sedan jag var liten har vi i min familj bakat pepparkakor inför jul. I början var vi hemma hos mormor och morfar, men på senare år har vi varit hemma hos min kära mor. Igår morse satte jag mig på tåget för att vara med även detta år!
 
Mamma hade gjort dubbelsats av pepparkaksdegen, precis som vanligt. Jag, mamma och min söta syster började med bakandet klockan 12 igår, och degen räckte i väldans många timmar! I början var det bara jag, mamma och syster som bakade, sen kom min bror och hans flickvän och hjälpte till att få slut på degen. Min extrapappa var dock inte på något bakhumör - han var mer intresserad av att smaka på degen (som faktiskt är väldigt god).
 
Syster, jag och mor. Nackdelen med att inte bo hemma längre är ju att man träffar familjen så sällan! Speciellt när man inte bor i samma stad.
 
Fina syster fick en krigsmålning av mjöl, och var redo att börja baka!
 
Mamma hade koll på ugnen och alla kakor.
 
Den röda burken är min! Fyra och en halv plåt blev till slut en och en halv burk full med pepparkakor. Har jag så det räcker över hela julen!
 
Här har vi syster och bror.
 
Och bror och hans flickvän. Pepparkaksbaket blir en så härlig dag med familjen! Längtar nästan redan till nästa år!
 

Underbara milstolpe~

Jag spenderar min fredag tillsammans med min (än så länge) lilla C-uppsats. Mitt i allt detta pluggande nådde jag en riktig milstolpe - 200 följare på twitter! Har ni missat att följa mig finns ju en direktlänk till min twitterprofil på bloggens vänstra sida!
 
Jag har haft min twitter sedan 2009, om jag inte minns helt fel. Om man slår ut mina totala tweets på fyra års tid blir det ungefär 1625 tweets om året, eller 4,5 tweets om dagen. Fast egentligen så twittrar jag ju liiiite oftare än så!
 

En rolig sak på gång inför jul~

Nu när julen kommer närmare (snart exakt en månad kvar!) börjar det dyka upp ett par julkalendrar här och var. I år har jag bestämt mig för att ha egen liten julkalender på min blogg, med temat "det här visste du inte om mig". Så under decembers 24 mer magiska dagar ska ni få lära känna mig lite bättre! Men, för at göra det hela lite roligare ska jag även skissa upp en bild till varje dag. En är redan klar - den fixade jag med igår när jag fick hela den här idén. Jag har lite tankar på vad mer jag skulle kunna ha, och hoppas att jag kan hitta på 24 saker om mig som är intressant att veta utan att det är alltför mycket fokus på min samling. Det blir som en liten ritutmaning samtidigt som det (förhoppningsvis) blir kul för er att upptäcka lite nya saker om mig. Ser du fram emot december?
 

Det har redan gått tre år~

Först nu kom jag på att jag ju glömde fira min blogg igår! Det har nämligen gått tre år sedan jag först började blogga. Tänk att tiden går så fort! Den 18:e november 2010 klockan 14:42 lades ett automatiskt första inlägg upp på bloggen att jag hade startat den, och elva minuter senare hade jag skrivit mitt allra första blogginlägg. På tre år har jag publicerat 219 inlägg, och skrivit nio inlägg som inte kom ut från mappen "utkast". I början fokuserade jag mest på att skriva långa texter, men i början av december samma år lade jag upp en bild på min Resident Evil-samling, som då bestod av 25 spel. Följande text är ett utdrag från ett längre blogginlägg:  
 
 
Hihi, det var lite roligt ändå när de här var alla jag hade - själv tyckte jag att det var en stor samling. Om jag bara hade vetat då hur samlingen skulle se ut nu tre år senare...
 
Den 22:a december ska jag äntligen ta itu med något jag har gått och väntat på i tre år. Vad det är får ni se när det väl är dags!
 

Cosplayplanering inför 2014~

Vi är snart inne på årets sista månad, och det är dags att tänka på vad jag vill cosplaya nästa år. Högst upp på listan över vem jag vill cosplaya är den underbara Meg från Disneys Herkules, men jag känner mig ännu inte redo att ta mig an henne. Istället har jag börjat fundera än mer på Blind Mag från Repo! The Genetic Opera. Har ni inte sett den filmen men gillar musikaler och inte har något emot att organ flyttas lite hit och dit kan jag varmt rekommendera denna smått beroendeframkallande film. Det jag dock måste fundera lite mer på är vilken dräkt jag helst vill göra. I låten Chase the Morning har hon på sig en riktigt fin kappa, medan hon i Chromaggia har kläder som nog är lite roligare att göra. Just nu lutar det faktiskt mest åt Chromaggia.
 
 
 
Om jag har tid och lust har jag även funderingar på ytterligare en cosplay utöver Blind Mag - PokéMlie. Igår klarade jag av sista medlemmen av Elite Four och The Champion i Pokémon X, så nog är väl en Pokémon-relaterad cosplay lockande!
Kanske hinner jag även med Shilo från Repo! också? Och kanske Wick från The Devil's Carnival! Det finns så otroligt många jag vill cosplaya, men några får nog ändå vänta ett år till.
 

Throwback thursday~

Jag tänkte att jag lika gärna kunde passa på att fixa en throwback thursday jag med när det nu faktiskt är torsdag, och jag vet precis vad jag vill visa. Jag har ju lagt upp en hel del teckningar den senaste tiden, så vad är mer passande än att låta denna throwback thursday vara tillägnad mina tidigare teckningar? Medan jag drar skämskudden över huvudet bjuder jag in er till att se några av mina första teckningar som jag gjort på det sätt jag jobbar med numera - skiss på papper, fix i GIMP. Alla börjar ju någonstans, så nu ska vi se var jag en gång befann mig. Skämskudde, var med mig nu!
 
Först upp: Ada Wong från Resident Evil 4. Det var första gången jag använde GIMP, och hade inte en aning om vad lager var bra för. HEJ jag hade 19 lager på den bild jag la upp förra veckan på PokéMlie och Fennekin! Lager är underbart och underlättar. Men ja, det här var en 17-årig Emelies version av Ada.
 
Näst upp är denna bil av Wesker i en drive-through. Allt började med att en vän sa till mig att hon hade sett en tråd på ett forum där de diskuterat vem som skulle vinna mellan Wesker och Tofu. Hur det gick från det till det här har jag ingen aning om. Den är från samma år som Ada, men med (lite) mer finess. Fortfarande inga lager.
 
Fortfarande inne på 2008. Den här teckningen fick en vän av mig i födelsedagspresent. Det var runt den tiden då jag trodde att låg opacitet var nyckeln till allt. Det är det inte. Lager, däremot - det är bra grejer. 17-åriga jag har inte kommit dit än, som sagt.
 
År 2009 var ärligt talat ett väldigt omtumlande år för mig. Det blev många teckningar med fokus på Claire Redfield och Steve Burnside, fortfarande med låg opacitet. Pappersskissen av just den här målade jag 09/09-09 klockan 09:09 på morgonen. Mitt i en lektion. Hoppsan!
 
Mer Claire och Steve, behåller även linjerna från pappersskissen istället för att göra om dem digitalt. Det blir en viss charm ändå. Kanske.
 
2010 - året då jag äntligen gav mig på det där med lager. Jag lade ner extremt mycket tid på den här bilden för att få den så perfekt som möjligt. Tror nog inte jag har varit lika ambitiös med bakgrunden som jag var med den här. Det gick in otroligt mycket känslor i den här bilden också - den var lite av ett farväl till det föregående omtumlande året.
 
2011 skiljer sig från de tidigare åren - jag färglade mer med färgpennor än digitalt. Så vi hoppar fram till ett år med mer digitalt, helt enkelt.
 
2012. Det var i och med den här teckningen som jag upptäckte det underbara verktyg som jag gör mina linjer med.
 
2013 - använder mig av så pass många lager att GIMP ger mig "programmet svarar inte" när jag försöker spara. I de senaste två teckningarna jag lagt upp här på bloggen (mina Pokémon-teckningar) har jag ju även försökt mig på att skugga. Jag har kommit långt sedan jag började med det här 2008, men än finns det utrymme för förbättring. I vilket fall är jag väldigt nöjd över hur jag har utvecklats genom åren.
 

PokéMlie och Fennekin~

Jag kanske borde fixa en kategori för mina teckningar snart?
 

Att måla Fennekin och Torchic var verkligen riktigt roligt. Därför bestämde jag mig för att måla en till bild på Fennekin, den här gången tillsammans med min karaktär i Pokémon X - Mlie. De kläder jag målade henne i är de jag köpte under resans gång, och alltså inte det man börjar i. Jag ville ju att det skulle vara Mlie och inte vilken tränare som helst. Tröjan kostade för övrigt en halv förmögenhet. Men det var det värt, haha!
 
Det tog ett tag innan jag kände att jag var helt nöjd med pappersversionen av teckningen, främst för att jag blev osäker på hur Fennekin skulle se ut hängandes i luften. Och Mlies arm var inte heller en dans på rosor. Jag vet inte hur många gånger jag ändrade den. Men, till slut var det dags att fixa med den digitalt! Här har jag scannat in bilden och börjat lite med själva linearten.
 
Jag använde mig av mer varierade linjestorlekar den här gången. Främst för att ge bilden lite mer liv.
 
Och där var linearten klar! Komplett med kladd om linjestorlekarna. Det blev en del ändringar även i det här stadiet, vilket syns om man jämför linjerna på pappret och vart jag valde att ha dem istället. Här kan man även se vart Fennekins svans har befunnit sig när jag skissade på pappret.
 
Men eftersom jag inte vill att skissen ska lysa igenom längde jag in ett vitt lager mellan det lager som är pappersskissen och det som är den digitala linearten. Nästa steg är att färglägga!
 
Eftersom jag redan målat Fennekin en gång hade färgschemat för henne klart och behövde inte leta färger. Samma lyx hade jag dock inte med Mlie. Håret tog sitt lilla tag att hitta rätt nyans till, men...
 
Den där hatten! Vet inte hur länge jag försökte hitta rätt färg eller hur många gånger jag ändrade mig. Men jag kan ju glädja mig med att jag inte behöver göra det igen.
 
Och där var allting färglagt och klart! Jag bestämde mig för att skugga den här bilden också. Vet inte riktigt vad som har flugit i mig. Men än har jag mycket kvar att lära.
Så här blev den färdiga teckningen! Jag är så otroligt glad att jag gett mig på att åtminstone försöka skugga. Det ger teckningen så mycket mer liv. Jag antar att det är tydligt att jag har en ny favorit-Pokémon?
 
Större version av teckningen finns här.
 

Jag minns dig, men du minns inte mig~

Det har gått ganska lång tid ändå sedan du lämnade mig. Jag trodde du skulle stanna hos mig för alltid, men en dag var du bara borta. Jag trodde aldrig jag skulle få se dig igen, men nu har jag hittat dig. Jag minns allt det roliga vi gjorde ihop, jag minns vår tid tillsammans och jag minns så klart dig. Men det tog ett tag för dig att komma på vem jag var när vi sågs igen. Jag mindes dig, men du mindes inte mig. I Pallet har du ju din träningskompis Sheldon, men Rapture är inte detsamma utan dig. Pierce, du bara fortsätter att såra mig, men nu vet jag ju trots allt var du bor! Kanske kan vi bli lika bra vänner igen någon dag. Jag kan åtminstone trösta mig med att både du och Broccolo (som faktiskt kommer ihåg mig) fann varandra trots att ni flyttade vid olika tillfällen.
 
 
Ni ska veta att ni alltid är välkomna tillbaka till Rapture.
 

Gamex 2013~

I fredags bar det av till Stockholm och Gamex! Med mig hade jag min Little Sister-cosplay, och min underbara kamera. Totalt togs 181 bilder med min kamera i helgen (lämnar man den hos någon som ska vakta den kommer man tillbaka till en hel del nya bilder, haha!) men här har jag valt ut de som bäst speglar min helg. Nu kör vi!
 
Fredag, 1/11-2013
Jag hittade Sascha och Helen nästan direkt. De poserade så här sött för kameran.
 
Och sen hittade jag Sanna och Olov också! Sanna cosplayare Mega Mans syster Roll, och hade så klart en Mega Man med sig!
 
Det var mycket folk på mässan hela helgen, så det var inte helt ovanligt att man hade en stor klunga framför sig när man gick.
 
Men jag var glad ändå! Jag tycker förresten det är lite kul vad mina glasögon lyckas göra med mitt högra öga.
 
 
 
När Fredrika var på plats passade vi på att ta ett par gruppbilder. Denna är min favorit!
 
Olov fick ta hand om min kamera ett tag här, och passade på att ta lite bilder på Fredrikas vän som cosplayade Judge Death.
 
Man hittar alltid så intressanta bilder när någon annan har hand om ens kamera!
 
Sedan efter lunch var det dags för mig att slänga på mig min cosplay och göra mig klar inför tävlingen.
 
Här lyckades min fina fotograf få med sig själv i bilden också!
 
Man känner sig så fin när peruknätet åker på.
 
Speciellt när man bara har satt i lins på ena ögat också.
 
Efter att ha satt i den andra linsen, haft vitt Halloween-smink över nästan hela kroppen för att se än mer blekare ut, fått på peruken och en hel massa smink hade jag blivit en Little Sister.
 
Blev lite läskigt ändå. Redo att gå tillbaka till mässan igen...
 
...där jag hittade Loki!
 
Titta, kameran är visst utlånad igen! Eftersom hela cosplaytävlingen gick så snabbt (vi hade tio sekunder på oss från att vi gick in i rummet, upp på scenen för att posera och sen tillbaka ut igen) blev de flesta av bilderna rätt suddiga. Tråkigt, men så kan det gå.
 
Men det blev ändå en rätt bra bild på Hanna i hennes Female Forsworn från Skyrim.
 
Och Lisettes Raiden från Metal Gear Rising Revengeance.
 
Här har vi domarna i den bakre raden och de vinnande cosplayarna i den främre raden. Grattis!
 
Lördag, 2/11-2013
Här har vi Tobiichi som Albert Wesker!
 
 
Passade på att smyga in i ett par bilder jag med.
 
Namco Bandais monter var nog den bästa på hela mässan, främst för att de hade cosplayare på plats som poserade för foton. Här har vi Lightning från Final Fantasy XIII Lightning Returns.
 
 
Sanna cosplayade Roll på lördagen också, åtminstone till en början.
 
 
Hittade ett härligt gäng från The Last of Us!
 
Fniss, Ghost Busters.
 
Nej då, jag hade inte missat att man kunde testa på PlayStation 4 och XboxOne på Gamex. Jag hade bara inte tid att stå och köa när det var som mest folk! Speciellt som att fredagens cosplaytävling var rätt sent. Passade istället på att de när andra spelade spelen.
 
Lisette hade med sig sin Alexia-cosplay från Resident Evil Code: Veronica X som jag inte sett henne i på ett par år. Kul att se den igen! Hon tjatade på mig att jag skulle ta med någon Claire, men jag har inte direkt håret för henne längre. Måste fixa en peruk i framtiden.
 
 
Här har vi Helen, Fredrika, Sanna och Sascha som ett riktigt härligt Mario-gäng!
 
Sedan mötte de upp med Stanley the Bugman också!
 
En viss Donkey Kong-samlande Andreas tyckte om denna cosplay.
 
Här har vi Caitlyn från League of Legends.
 
Tony Stark!
 
På kvällen när det var lite mindre kö passade jag på att testa Knack till PlayStation 4!
 
 
Kasper höll ställningarna vid Dark Souls II i den här cosplayen.
 
 
En glad Andreas är redo att äntligen få testa spelet!
 
Precis innan vi skulle bege oss ner för rulltrappan passade jag på att fota Lara Croft.
 
 
Kvällen avslutades i hotellets egna bar, där Randomseb, Nize och SpJ (och Andreas) spelade Magic The Gathering. Sedan flyttade vi oss ner till lobbyn...
 
...där jag spelade Animal Crossing tillsammans med det här härliga gänget från Åland! Vi pratade och skrattade så mycket att jag blev helt hes, och runt en halv tre kände vi att det kanske var dags att sova, haha!
 
Vi åkte hem på söndagen utan att ta en till tur inne på mässgolvet. Nog för att det är kul att cosplaya, men det fanns så mycket andra spel jag hade velat testa och inte bara sett andra spela. Bra att tänka på i framtiden. Tack till alla som gjorde mitt Gamex roligt ändå!
 

Vi ses väl på Gamex?

Imorgon åker vi ivög till Gamex! Det har biivit lite ändrade planer vad gäller cosplay - jag kommer lämna Sakura hemma och bara fokusera på Little Sister. Främst för att det skulle ta sån tid att byta från Sakura till Little Sister, och dels för att jag inte vill ha cirkellinserna i alltför många timmar. Sakura fick ju vara med på Gamex förra året, så i år blir det alltså bara Little Sister.
 
Jag kommer lägga upp ett blogginlägg om min Gamex-upplevelse som senast någon gång nästa vecka, beroende på hur det blir med plugg och tid att redigera bilder. Men vill ni hade lite snabbare uppdatering om vad jag har för mig på Gamex kan ni ju följa mig på twitter! Mlie_Redfield heter jag där. Jag ska försöka uppdatera med rätt många tweets under helgen.
 
Ska du till Gamex är det bara att komma fram och säga hej om du ser mig, så hoppas att vi ses där!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0