Little Sister 2.0~

Jag tog en paus i dagens pluggande och bestämde mig för att fixa klart "renoveringen" av min Little Sister-peruk så jag ska slippa göra det i packningsstressen inför Gamex. Det enda som var kvar var ju att fixa rosetten. Eftersom det här var mitt andra försök med den hade jag den förra rosetten som mall, så jag visste lite mer vad jag skulle göra.
 
Här hade jag sytt fast det vita bandet som är själva grunden för rosetten.
 
Och så här fint såg bordet ut medan jag höll på att fixa.
 
Mycket snyggare rosett än föregångaren. Och med vlieseline i mitten så den håller formen! Den andra gav ju upp på grund av Närcons luftfuktighet.
 
Och fastlimmad på grunden! Ska eventuellt limma fast den ännu bättre, men det får bli imorgon.
 
"Någon" tycker det är kul att nåla fast peruken på perukhuvudet, haha!
 
Och så här ser peruken ut från sidan. Den kommer se ännu bättre ut när jag har den på mig - perukhuvudet är liiiite mindre än mitt eget huvud. Längtar verkligen till Gamex!
 

Bara för att Pokémon är så himla söta~

...Så fick min andra teckning ta en liten vilopaus. Igår kväll fick jag för mig att måla min första seriösa Pokémon-bild någonsin, föreställande Fennekin och Torchic. Fennekin är en av mina absoluta favoriter och Torchic är bara för gullig.
 
Jag blev klar med papper och penna igår, så idag var det dags att ta itu med lineart och färgläggning!
 
Och där blev linearten färdig. Det blev lite ändringar mellan den skissade versionen och den här versionen, men man vill ju inte att min skiss ska synas igenom...
 
Så den gömmer vi bakom ett vitt nytt lager.
 
Något som jag tycker är lite jobbigt med att färglägga är att försöka hitta rätt färger. Det blir en hel del kladd, men det kan man ju bara sudda bort sen. Lite svårare att göra det på vanligt papper.
 
Färgläggningen är färdig! Gav mig till och med på att lägga in skuggor - inte ofta jag är fullt så ambitiös.
 
Så här blev det färdiga resultatet, utan en massa kladd. För att vara första gången jag någonsin ritar Fennekin och Torchic är jag väldans nöjd! Större version av bilden kan ni se här.
 

Sakura följer med till Gamex~

Jag hämtade ett litet paket idag, som jag gått och väntat på i ett par veckor. Som de flesta nog vet så är det dags för Gamex nästa vecka. Jag kommer självklart ta med min Little Sister-cosplay och har även tänkt ta med min Sakura. Innan jag åkte iväg till Närcon märkte jag att linserna jag använder som Sakura hade torkat ihop, och jag fick istället ta linserna jag använder till min Little Sister. Den här gången var mer förberedd och beställde linserna i tid, men på grund av leveranstiden fick jag dem först idag.
 
Det enda jag behöver fixa med Sakura innan Gamex är att fixa lite med peruken. Men det ska nog gå snabbt!
 
Jag har skrivit rätt så många blogginlägg den här veckan, åtminstone jämfört med hur det annars brukar vara. Det sägs ju att hela hemmet blir städat när man har en tenta att plugga till - tydligen blir det en massa blogginlägg när man har en rätt viktig uppgift att göra klart! (Men det är ingen fara, den är faktiskt klar nu.)
 

En halvklar lineart~

Nu är jag faktiskt halvklar med min lineart! Hela den här comicen sträcker sig över två A4 sidor i sin pappersform, där den sista "rutan" är en helsida bara den. De andra rutorna har sina linearts klara, men jag spar den sista till en annan dag. Den kommer ta rätt lång tid, men det ska ändå bli riktigt kul!
 
 
Sen när all lineart är klar är det en väldans massa färgläggning kvar. Även där kommer den sista rutan ta upp mest tid och ansträngning - det är ju trots allt det som är den teckning jag väl målar om.
 

Lite fix inför Gamex~

Nästa vecka är det äntligen dags för Gamex! För mig blir det tredje året på den underbara mässan, och som vanligt kommer jag cosplaya. Med en vecka kvar innan det är dags har jag fortfarande en hel del att fixa innan jag är helt redo. En peruk ska klippas, en annan ska få en ny rosett och kläder ska smutsas ner. Men peruken som ska få en ny rosett - ja, det är min Little Sister - har redan fått sig en liten makeover.
 
Den såg lite risig ut efter Närcon. Luftfuktigheten under den helgen var inte så jättebra för en peruk som var stylad med en massa hårspray.
 
Så för att kunna fixa till peruken var jag först tvungen att montera isär den.
 
Och då får man en liten boll av tränsar!
 
Sen var det dags att bygga ihop allting igen - den här gången lite mer noggrannare än sist.
 
Sådär ja! Alla tränsar är på plats igen, och limmet ska bara torka. Jag tycker den blev mycket finare nu när jag visste lite mer vad jag höll på med. Men som sagt så ska rosetten på igen, men den ska också göras lite snyggare. Little Sister 2.0, nästan.
 
Och för att göra cosplayen ännu lite mer annorlunda än förra gången jag hade den på mig, så köpte jag...
Vit cream makeup! Jag må vara utan en Adam Syringe, men för det kan jag ju ändå vara en lite läskigare Little Sister, när det ändå är runt Halloween!
 
Vad tycks förresten om den omgjorda Little Sister-peruken?
 

En lineart på gång~

Eftersom det var galet längesedan jag faktiskt ritade eller målade någonting överhuvudtaget kände jag att det var dags att göra någonting åt det, nu när jag äntligen kan slappna av en liten stund. Hela den veckan har varit full med stress - stress med bakning och stress med tentapluggande. Teckningen jag jobbar med just nu började jag rita i juni, scannade den i början av september och först nu har jag alltså börjat fixa med den digitalt. Jag har inte kommit så långt ännu, men jag längtar redan tills den är klar!
 
 
Så här ser det ut just nu. Det är som sagt mycket kvar att göra, men nu har jag ju åtminstone börjat. Det här en till "Draw this again", fast att jag den här gången har utvecklat grundidén och gjort en comic istället för att bara måla bilden igen. Det jobbiga med det här blir ju att visa den bilden som inspirerade till den här teckningen, det som hela grejen är baserad på eftersom det var en av de första bilderna jag färglade digitalt (det är så Draw this again fungerar - man tar en gammal teckning och målar om den för att se hur mycket man har utvecklats). Men, det får jag oroa mig för senare, nu ska jag lägga fokus på teckningen!
 

Ut på äventyr igen~

Under det fina 90-talets slut var min GameBoy lite av min bästa vän när jag skulle åka iväg någonstans med familjen. Med min rosa, genomskinliga plastryggsäck (det låg en docka i den från början, men jag tyckte den var perfekt som GameBoy-väska) på golvet vid mina fötter hade jag allt jag behövde - spelen, batteri och så klart konsolen. Min bror hade med sig sin GameBoy minst lika ofta som jag hade med min, så jag hade hans spel i min väska med. Ett spel vi båda spelade väldigt mycket när det begav sig var Pokémon. Jag hade Blå, han hade Röd. Men någonstans på vägen lade vi ifrån oss Pokémon helt och hållet. Varför min bror gjorde det vet jag inte säkert - jag vet bara att jag själv gjorde det för att jag ville hålla mig till de 151 första. Nu, väldans många år senare, är det dags för ett nytt äventyr - den här gången på 3DS.
 
Ramen är inte mitt påhitt, jag lovar! Så här ser Mlie ut i Pokémon X. Just nu, åtminstone.
 
Eftersom jag inte spelat några andra Pokémon spel än Blå, Gul, Röd och Stadium, är X så mycket mer annorlunda. Vatten-Pokémon är mina favoriter, vilket är anledningen till att jag alltid valde Squirtle i början. Den här gången gjorde jag dock ett helt annat val - eld. Lilla Fennekin blev min första Pokémon på väldigt länge. Tillsammans med en Pidgey som fick namnet Birdie (fantasifullt, jag vet) hade jag börjat bygga upp mitt lag. Och än fler Pokémon skulle följa med på resan. Än så länge har jag bara tagit mig igenom ett enda gym, men jag kommer nog ganska snart till det andra. Att spela X känns som att återvända lite till min barndom, fast utan den rosa, genomskinliga plastryggsäcken.
 

Etsy har något för alla~

Du har säkert redan varit in där och kikat förut, eller åtminstone hört talas om det. Det där underbara stället där man kan hitta fantastiska handgjorda saker. Allt från kläder till nyckelringar och precis allt däremellan - vilket faktiskt är mer än vad man kan tro. Idag fick jag hem ett litet paket som innehöll det allra första jag köpte från Etsy - en nyckelring. Jag har varit inne på Etsy flertalet gånger, utan att köpa något. Förrän nu. Det finns så mycket att välja bland så att det blir svårt att välja. Och det bästa är ju att precis vem som helst kan starta sin egna lilla butik och sälja saker. Men, mitt första köp fick som sagt bli en nyckelring. Och inte vilken nyckelring som helst - så klart är den ju Resident Evil-relaterad!
 
Underbar, eller hur? Den är köpt från Etsy-butiken SpaceSheepLaser, som har många olika nyckelringar till salu - och man kan till och med få en specialbeställd om man så vill. Sedan finns det ju en hel massa andra bra butiker på Etsy, så in och ta en titt och se om du hittar något kul!
 

RetroGathering~

I lördags var det alltså dags för årets RetroGathering. Det fanns otroligt mycket att köpa, och många att säga hej till. Jag hittade inte så mycket att köpa som jag hade hoppats på, men jag blev ändå nöjd med mina inköp. Och så klart hade jag med mig min kamera hela dagen, så nu tar vi en titt på bilderna!
 
Det var mycket folk där hela dagen. Riktigt roligt, men jobbigt när det blev lite svårt att ta sig fram.
 
 
 
 
Den här Blood Angeln från Warhammar 40k var galet imponerande!
 
 
 
Hej, säger jag och bjuder på en liten bild!
 
Quartex säljer allt det man inte visste att man behövde.
 
De här skruvmejslarna är till exempel riktigt användbara när man ska göra rent sina spel mer noggrant.
 
Quartex och Sol poserar för en bild.
 
 
 
 
 
 
Game var på plats också!
 
Här fanns det fina tröjor man kunde köpa.
 
Martin Lindell håller i en auktion på scenen.
 
Jan ger tummen upp!
 
Den där Marcus brukar sälja mycket importerade spel.
 
Karl hade fullt upp!
 
 
 
Orvar Säfström hade en föreläsning om hur man går till väga när man anpassar spelmusik för en orkester.
 
En lootandes Nikke och en väldigt glad Andreas.
 
Träffade på Ailada som jag inte sett sedan vi gick ut gymnasiet! Var riktigt kul att ses igen.
 
Vår vän Daniel (Nize) vann Pong-SM!
 
Han fick både en pokal och en vandringspokal. Grattis igen!
 
 
Och där var det slut på RetroGathering för i år.
 
Min lilla loothög. Det blev ett Disney-skate spel (fråga inte) som jag köpte av Karl (inte för det pris som står på), Scooby Doo Night of 100 Frights från Spel & Sånt som även skickade med en liten giftbag (innehållet är det som ligger bredvid), Reisdent Evil 5 Gold Edition från Japanspel och Disney's Atlantis från Sonefors. Lite av varje, helt enkelt!
 

Vi ses väl på RetroGathering?~

Imorgon är det äntligen dags för RetroGathering! Det ska bli kul att se om jag kan hitta något riktigt spännande till min Resident Evil-samling. Just nu håller jag på att ta ett par extra tittar på vad jag faktiskt har - och det blir, tragiskt nog, ett par överraskningar. Det börjar bli lite svårt att hålla koll på allt nu!
 
(Bilden är tagen med mobilkameran och är med andra ord kass, vilket jag är medveten om.)
 
Det blir ingen cosplay imorgon, men ser du mig där får du jättegärna komma fram och hälsa! Vi ses väl där?
 

Plugg, plugg och mera plugg~

Det har varit lite dåligt med uppdateringar här den senaste tiden. Just den här terminen (min näst sista) har jag minst sagt fullt upp och spenderar större delen av dagarna på universitetet. Men jag hoppas att jag snart kan blogga lika flitigt som tidigare!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0