Gott nytt år~

Nu lämnar vi 2014 och går vidare mot
 
 
Hoppas att ni alla får ett härligt avslut på 2014 och en fantastisk början på det nya året! 
 

Äventyret fortsätter~

 
Jag har varit ute på mitt nya Pokémon-äventyr i Omega Ruby i 16 timmar. Under den tiden har jag hunnit bygga upp mitt lilla lag och samlat på mig fem av åtta gym badges. Inte helt illa! Men det här äventyret kommer nog inte bli färdigt i år, haha.
 

Det blev jul i år med~

Till att börja med vill jag säga att jag hoppas att ni alla har haft en fantastisk julhelg. Jag åkte hem till familjen för att fira jul där. När jag kom hem igår firade jag jul med Andreas. Så för mig blev det väldans mycket julfirande. Och julmat. Det är alltid lika mysigt att träffa familjen under julhelgen.
 
Den första julklappen som öppnades på julafton fick jag i min supersöta julstrumpa. Vad det var i? Samma som alltid - Romerska Bågar. Om nom nom. Årets första julfirande blev hos farmor och farfar, där det blev både mat och fika. Sedan blev det mat en gång till hemma hos mamma, med fika och massvis med godis. Igår kom jag som sagt hem igen, och åt julmat med Andreas. Är det jul så är det! Och för mig var det en riktigt härlig jul.
 

En liten uppdatering~

Det har blivit ganska få blogginlägg den här månaden. Jag har jobbat mycket den senaste tiden. Väldigt mycket. Och knappt ens vilat något alls. Så då har jag blivit sjuk. Förkyld. Lagom till jul. Jag har jobbat ändå både igår och idag, men jag känner att jag behöver vila nu. Har liksom ingen energi kvar. Till och med jag hade en gräns för hur mycket jag egentligen orkar.
 

Att bygga upp ett lag~

Givetvis handlar det här inlägget om Pokémon. I det här fallet om mina äventyr i Omega Ruby. De som läste det här blogginlägget vet att jag valde eldfågeln Torchic som min starter. Senare hängde Zigzagoon, Poochyena, Taillow, Surskit och Seedot med på vårat äventyr. Laget är inte det mest balanserade, men det har fungerat bra ändå hittills.
 
Jag brukar inte tänka så strategiskt när jag bygger upp mina Pokémon-lag. I det här fallet blev det de första fem jag stötte på. En flygkunnig Pokémon är dock ett måste i mitt lag, alltid. Utöver det blir det lite som det blir. Men det är många gånger som jag har velat byta ut Surskit.
 
Men jag höll ut, och till slut utvecklades denna lilla krabat till Masquerain och blev faktiskt användbar. Vips hade jag en vatten-Pokémon! Så det går ändå, även om det ibland känns lite ostrukturerat. Men än har vi en lång bit kvar.
 

Det är ju så kul att spela tillsammans~

En av de absolut bästa sakerna med att vara tillsammans med någon som delar ens största intresse är att man kan ägna sig åt det intresset tillsammans. Som i vårt fall är att spela. Andreas har spelat en hel del Dota 2 det senaste året, och han har försökt få mig att spela det också. Igår kväll lyckades han.
 
En match räckte för mig. Åtminstone till att börja med. Minst sagt fartfyllt, men kul var det! Ge mig några försök till, så ska jag minsann bli säkrare på vad jag håller på med, haha.
 
Men det gick inte helt illa ändå. Vi vann ju, trots allt. Men... det var kanske inte det bästa motståndet. En vinst är ändå en vinst!
 

Dags att spela: Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX~

Så många spel, så lite tid. Inte nog med att jag väldigt nyligen startade ett nytt Pokémon-äventyr i Omega Ruby, idag släpptes den efterlängtade HD-uppdateringen av Kingdom Hearts II till PlayStation 3! Jag kände att jag inte kunde missa chansen att spela det direkt när det släpptes. Det var ett tag sedan jag senast spelade igenom Kingdom Hearts II, så jag ser jättemycket fram emot att ta itu med det underbara äventyret en gång till. Att det sedan är Final Mix-versionen gör det ju bara ännu bättre.
 
Förutom Kingdom Hearts II så får man i den här fina utgåvan även med Birth By Sleep (som jag aldrig spelat) och cutscenes från Kingdom Hearts RE:Coded (som jag heller aldrig har spelat). Så jag har en hel del att göra, minst sagt! Nej, nu ska jag sätta igång spelet. Längtar verkligen tills det är dags att lyssna på den underbart fina intro-låten. Resident Evil i all ära, men Kingdom Hearts har en minst lika stor plats i mitt hjärta.
 

Ett gym klart~

Det går sakta framåt i Pokémon Omega Ruby. Spelets första gymledare använder sig av sten-Pokémon, som är svaga mot gräs, vatten och fighting, vilket gör att min tappre lille eldfågel Torchic inte har så mycket att säga till om. De andra Pokémon som jag har med i mitt lag är Zigzagoon, Poochyena, Taillow, Surskit och Seedot. Den sistnämnda hade bara "attacker" som var statusändrande, så den kunde inte göra någon skada i strid. Men det var min enda gräs-Pokémon, så det var bara att sätta igång och levla! Till slut utvecklades Seedot till Nuzleaf och jag kunde besegra gymledaren Roxanne.
 
Mot nästa gym!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0