Bloggen är nu mobilanpassad~

Jag tog äntligen tag i att anpassa min blogg för mobila enheter. Det går nu lättare att kommentera min blogg via mobila enheter, så passa på att dela med dig av dina tankar om mina blogginlägg även när du surfar på mobilen eller surfplattan. Jag har dock märkt att genomskinligheten i png-bilder inte fungerar som den ska på den mobila versionen... Plus att den envisas med att visa bilder i varje inlägg. MEN MEN. Allt kan inte vara perfekt. Mobilversionen finns, och just nu nöjer jag mig med det. Vad tycker du om min bloggs mobilanpassning?
 

Ut på nästa äventyr~

 
Jag hade halvt bestämt mig för att spela Batman Arkham City när jag hade spelat ut Mass Effect. Det var ju trots allt efter Batman Arkham Asylum som jag och Kerstine drog igång med första Mass Effect. Men istället för att ge mig ut i Arkham City med Läderlappen följde jag istället med Commander Mlie Shepard på hennes nästa äventyr i Mass Effect 2. Kerstine kommer vara med mig även den här gången, men jag kommer spela lite på egen hand vid sidan om också. Att ha henne vid min sista genom hela Mass Effect var verkligen givande. Men när man är två som spelar är det ibland svårt att hitta tillfällen när båda kan spela vidare.
 
 
Idag har jag (än så länge) en ledig måndag. Jag har tänkt varva diskningen och städningen med Mass Effect 2. Det är ju trots allt en regnig dag, så då har man än mer anledning att spendera dagen framför ett spel.
 
Att det spelet sedan råkar vara Mass Effect 2 gör ju allting väldans mycket bättre.
 

Jag har spelat: Mass Effect~

Efter 18 timmar är mitt första äventyr i rymden som Commander Mlie Shepard över. Jag och Kerstine tröck av det sista skottet på slutbossen tillsammans igår. Efter alla dessa timmar då jag haft henne vid min sida kändes det som ett passande avslut på det här äventyret. Det har varit riktigt kul att dela den här resan med henne.
 
Under alla dessa speltimmar träffade vi bara på en enda glitch. Eftersom vi endast spelade när vi båda hade tid blev det ganska många sparningar. Men vilken resa! Mass Effect är en spelserie som jag har velat spela länge, men aldrig riktigt haft tiden till tidigare. Jag hade hört så mycket gott om den, och längtade verkligen tills jag hade möjlighet att spela det. Jag gick full-on Paragon, med Liara och Wrex vid min sida under större delen av äventyret.
 
Någonting som jag verkligen uppskattar med Mass Effect är den omfattande storyn. Som spelare har man möjlighet att styra hur mycket extra man vill prata om i varje konversation. Jag passade på att prata så mycket som möjligt för att få ut det mesta av denna fantastiska berättelse. Spelet levde upp till alla mina förväntningar, och mer därtill. Vilken värld, och vilken story! Jag är glad att jag äntligen, äntligen tog mig tid att ge mig ut på den här rymdresan.
 
Tack för det här äventyret, Commander Mlie Shepard.
 

Sanna och Olov på besök~

För två veckor sedan fick vi finbesök här hemma. Sanna och hennes pojkvän Olov kom och hälsade på, och vi hade en riktigt härlig helg!
 
Så fina tillsammans!
 
Hihi!
 
När jag och Sanna hade en liten cosplayverkstad satt Andreas och Olov och spelade spel. Här är Sanna redo att ge sig på mitt jobbiga tyg!
 
Men efter att vi båda blivit smått galna av att tyget verkligen inte vill samarbeta, fokuserade vi på roligare saker istället. Här målar Sanna löv till sin Oddish-cosplay. Ska bli så kul när vi båda har våra cosplays klara!
 
Jag började sy de första sömmarna på kragen till min Braixen-cosplay.
 
Vi passade på att gå ut och äta också. God mat och härligt sällskap.
 
Tiden gick alldeles för fort den helgen. Jag hoppas att vi kan ses snart igen!
 

Daenerys Targaryen~

Känslan av att måla igen går inte att beskriva. Det här blir min första Game of Thrones-fanart! Ritad på papper, inscannad och fixad i GIMP.
 
 
 
 
Ögonfärgen var svår, speciellt eftersom det är olika mellan serien och böckerna.
Men jag är nöjd med resultatet! Underbara Daenerys Targaryen, med världens mest svårstavade namn. Större version av den färdiga bilden finns här.
 

Jill Sandwich~

Jag sitter och färglägger en teckning just nu. Till en början lyssnade jag på låtar i iTunes, men det byttes ut mot mina favoritlåtar på YouTube. Där den här låten finns. Så underbar på så många sätt.
 
 
Teckningen visar jag upp när den är klar. Som vanligt med en massa progress-bilder. Njut av denna fantastiska låt så länge, haha!
 

Dag 6~

6. Your favourite cosplay (that you have done).
Min Resident Evil 2 Claire-cosplay var länge min favorit av de dräkter jag har gjort. När jag var liten var Claire en förebild, och jag såg upp till henne. Jag var själv runt Sherrys ålder när jag såg på när min bror spelade Resident Evil 2 för första gången, så jag tog till mig av hur hon behandlades av Claire. Jag visste att jag en dag ville bli som den rosaklädda motorcyklisten. Så när dagen väl kom då jag för första gången hade på mig den cosplayen var min lycka bortom ord. Den blev favoriten. Nu har det dock gått ett par år sedan jag gjorde den, så jag har växt ur den en aning. Tur att jag har en hel del fina bilder från när den satt som allra bäst!
Den här är en av mina absoluta favoritbilder i den cosplayen. Bilden är tagen av min vän Nadia, och det är Sanna som har redigerat färgerna en aning. Bilden är från hösten 2010. Galet att det är fyra år sedan!
 
I dagsläget är jag faktiskt smått osäker på vilken cosplay som är min favorit. Claire-dräkten må vara föråldrad, men den har ändå en speciell plats i mitt hjärta.
 

Glad midsommar~

Mitt sommarjobb drog igång för fullt den här veckan. Vad som hände förra helgen kommer jag berätta om i ett senare inlägg. Nu ville jag bara passa på att önska en trevlig midsommar!
 

E3 2014 - Microsoft~

Nu är det dags igen! Årets E3 har dragit igång, och det blir dagar fyllda med en massa konferenser och visningar av spel. Microsoft drog igång idag med sin konferens som varade i ungefär 90 minuter. Under den tiden hann en hel del visas upp - däribland ett par som jag verkligen fastnade för. Nyckelorden för årets E3 verkar redan nu vara Open World och Multiplayer.
 
Så vad bestod Microsofts konferens av? Om vi skippar spelen som inte riktigt väckte mitt intresse (Call of Duty, Forza, Assassin's Creed, Dragon Age - för att nämna ett par), utan istället blickar mot de som gjorde det, hittar vi Evolve. Smartaste loggan någonsin, och med ett upplägg som har riktigt stor potential.
 
Och Sunset Overdrive, med en riktigt rolig E3trailer. Ett spel som man måste spela!
 
Dlc:t till Dead Rising 3 ser roligt ut, mest för att trailern var så galen. Och titeln - Super Ultra Dead Rising 3’ Arcade Remix Hyper Edition EX + α. Fnissade lite för mycket. Bara att Tofu är med är ju anledning nog att spela det! Om inte titeln var nog motivation, så klart.
 
Project Spark verkar underbart och ser riktigt lovande ut.
 
Ori and the Blind Forest. Alltså, vilket sött spel!
 
Phantom Dust ser också intressant ut. 
 
 
Platinum Games nya spel, Scalebound, fångade mitt intresse. Mest för att det är just Plantinum Games.
 
Det visades även upp en massa lovande indiespel, men den sekvensen gick så fort att jag knappt hann hänga med i vad som hände. Efter det här är jag ändå ganska frestad att köpa en Xbox One. Vad tyckte du om Microsofts konferens?
 

Underbara spets~

Jag har ju bestämt mig för att ta en liten paus från överdelen till min Braixen-cosplay, men jag känner ändå att jag vill komma någon vart med dräkten. Så då tänkte jag att jag lika gärna kunde kila in på tygaffären och börja med någon annan del av dräkten. Jag fick jättebra hjälp av personalen att leta fram en väldans många olika spetsmodeller.
 
Dagens skörd! Det här ska bli kragen och armbanden. Vilken spets som ska vara var får ni se när det börjar ta form. Jag ska snart ta itu med att fixa mönstret. Det ska bli jättekul att pyssla med det här! Även om man stöter på en del motgångar får man inte låta det vinna över en. Det finns alltid någonting annat man kan ta itu med så länge. Man ska aldrig sluta kämpa.
 

Motgång efter motgång~

Idag hade jag bestämt mig för att äntligen fixa lite med min Braixen-cosplay. Jag sprättade upp dragkedjan, mätte ut igen och sydde i den på nytt, för att passformen skulle bli bättre. Men det blev den inte. Så jag får hel enkelt börja om från början. Hatar att arbeta med tyger som halkar runt hela tiden. Det försvårar verkligen saker och ting. Just nu längtar jag mest till att börja sy på PokéMlie - har blivit lite småtrött på Braixen efter alla motgångar. Det är kanske dags att lägga undan överdelen och börja sy på kjolen istället?
 
Jag gillar fortfarande min design, och jag vill verkligen få klart den här dräkten. Passformen av Little Sister-överdelen hade jag ju också massa problem med, men i det fallet var det på grund av alla olika sömmar. En "enkel" överdel borde inte vara svår att göra - ändå sitter jag här och är nära att ge upp.
 

Det är nära nu~

Idag var jag på ett seminarium på universitetet där vi pratade om vår praktikperiod. Jag lämnade in min praktikrapport och visade vad jag skrivit under de här veckorna. Dagens seminarium var det sista under utbildningen. Nu är det bara en tenta kvar, sedan har jag äntligen min kandidatexamen! Jag har kämpat för det här i tre års tid, och det är snart dags. Nu börjar yrkeslivet - inga fler terminer att kunna falla tillbaka på. Det känns spännande, men samtidigt lite smått läskigt.
 
Jag kommer vara på min praktikplats även under nästa vecka, eftersom jag inte riktigt har fullbordat alla uppdrag än. Främst eftersom en av intervjuerna bokades idag och kommer att genomföras nästa fredag. Så kan det gå! Jag är bara väldigt glad att jag får en möjlighet att skriva klart allting. Jag längtar tills jag får mitt examensbevis!
 

Två underbara år~

"Vi går ut och äter på någon restaurang istället för att köpa presenter", var vad vi hade bestämt. Ett härligt restaurangbesök är perfekt för att fira någonting. När jag kom hem från praktiken möttes jag ändå av det här:
 
Vackra rosor, chokladpraliner och en gullig text. Idag har jag varit tillsammans med världens bästa Andreas i hela två år. Tack för att du är så underbar!
 

En helg man sent glömmer~

I helgen var det dags för en av de helger på åren som man längtar till allra mest. Efter att ha ätit galet mycket godis och onyttighter ända sedan i torsdag förstod jag ingenting när klockan ringde i måndags morse. Jag har fortfarande inte återhämtat mig ordentligt. Det kommer komma upp bilder från helgen så småningom. Här kommer en sammanfattning av helgen som en teaser.
 
Hela helgen sammanfattad i en bild. Madness.
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0