Fartfyllda dagar~

Den här veckan har jag varit på tre introduktionsdagar på sommarjobbet, samtidigt som jag har haft min praktik att tänka på. Det har minst sagt varit fullt upp - men det kompenseras av röddagen imorgon! Blogguppdateringen har därför varit lite småkass. Det händer en hel del som måste fixas när man är på väg att få sin efterlängtade kandidatexamen. Jag har ritat en teckning som jag ska försöka få in lineart och färg på i GIMP så snart som möjligt. Var galet länge sedan jag ritade någonting innan! Jag gör mitt bästa med blogguppdateringen - jag hoppas att ni kan ha överseende med det. Det är ju ni läse som gör det extra roligt att blogga!
 

Glassbild, 2014~

"Det började lite av en slump. I maj 2011 åt jag vårens första glass ute i solen. Och tyckte att det var ett bra tillfälle att ta en bild. Förra året åt jag också vårens första glass i maj, och tog en likadan bild. Igår var det dags för årets glassbild."
 
Ovanstående stycke är från ett blogginlägg som publicerades den 8 maj 2013 - alltså för ett år sedan. Igår tog jag glassbilden för 2014! Det blev senare på året än vad det brukar vara. Vilket bidrog till att min glass smälte ute i den gassande solen. Men en bild, det fick jag minsann!
 
Man kan ju säga att jag brutit trenden lite - antingen borde jag ha ätit en 88:an år 2012, eller en Piggelin igår. Men det är fortfarande kul att se vilka förändringar man har genomgått på ett år! Det har hänt en del sedan 2011. Det blir så klart en glassbild även nästa år. Den här traditionen är alltför rolig för att missas.
 

Jag stannar ett tag till~

PlayStation 4 och Xbox One har trillat in i vissa hem, och sakta men säkert börjar de ersätta sina föregångare. Den nya konsolgenerationen har kommit igång. Som det är just nu har jag dock inget behov av varken Sonys eller Microsofts nya maskiner. Jag sitter mycket med min 3DS. Dels har jag Animal Crossing New Leaf, och dels har jag kommit nästan halvvägs i Phoenix Wright: Justice For All. Tillsammans med Kerstine har jag nästan tagit mig igenom Mass Effect till Xbox 360. När jag är klar med de spel jag spelar just nu (förutom Animal Crossing New Leaf - det blir man liksom aldrig klar med), ska jag tillsammans med Batman hålla gatorna säkra i Arkham City, innan jag drar vidare ut i rymden med Mlie Shepard i Mass Effect 2.
 
Min "lilla" backlogg för PS3 och 360.
 
Det finns så många spel kvar som jag vill uppleva i den förra generationen innan jag är redo på riktigt för PlayStation 4 och Xbox One. Så jag stannar kvar ett tag till, precis som vid det förra generationsbytet. Undantaget blir så klart den dag då Kingdom Hearts III släpps - då är det dags att köpa en PlayStation 4.
 
Är du redo för den nya konsolgenerationen?
 
 

En fantastisk present från Sanna~

Både jag och Sanna fyller år under årets första kvartal. Hon fyller år i januari, jag i april. Vi brukar lämna över födelsedagspresenterna när vi träffas på våren, men in år har vi inte haft möjlighet att träffas för det. Så då får man skicka sakerna istället! Även om jag inte har skickat någon present till henne än, men det är på gång. Jag fick hem ett paket från Sanna idag, och i det låg en massa bra saker. Och världens gulligaste brev!
 
Så här fint var paketet.
 
Väl inslaget!
 
Det söta brevet ville bli läst innan jag öppnade resten.
 
Olov (Sannas pojkvän) hade köpt en present till Andreas, och den låg med i samma paket. Inte så svårt att gissa vilken av sakerna det var!
 
Jag fick guider till Resident Evil 2 och Code: Veronica, japanskt Resident Evil 2 till PlayStation och världens sötaste mugg med Fennekin på!
 
Bara titta så söt den är! Helt underbara presenter. Tack så mycket, finaste Sanna! =D
 

Dag 4 och 5~

Ni får ursäkta min extremt dåliga uppdatering! Jag började min fem veckor långa praktik förra veckan, så det har varit en omställning att komma in i rutinerna. Men nu kände jag att det minsann var på tiden att blogga.
4. Your cosplay communities, where do you go to talk about cosplay?
Jag har inte direkt några communities där jag pratar om cosplay. Bloggen är väl det enda stället, haha! Det blir ju mest att man pratar med sina vänner. Eftersom jag inte kan svara så mycket mer än så på den frågan tänker jag ta en till.
 
5. Blatant self plug! Link us to your cosplay page, be it dA, ACP, Coscom, whatever!
Haha, en till sån där punkt som man inte kan skriva så mycket om! Men de måste väl också betas av. De som kommer efter det här verkar lite roligare.
 
Men nu var det dags för länkar! Jag är dock tråkig nog att bara vara medlem på en av de föreslagna sidorna.
 
deviantART. Min profilbild är ett år gammal. Lev med det. Jag gillar den! Det är för övrigt jättekul att jämföra den med min nuvarande profilbild här. Så kul att jag har nästan samma pose. På deviantART laddar jag upp cosplaybilder, teckningar, bilder på min samling, fanfics... Jag har varit medlem där sedan 2008, så det finns en hel del saker där. Det var faktiskt i och med att jag blev medlem på den sidan som jag "blev" Mlie-Redfield. Mlie var för kort, så då fick jag slänga till någonting. Det första jag kunde komma på var en av mina favoritkaraktärers efternamn.
 

Dag 3~

3. Your most recent cosplay.
Som de flesta som följer min blogg vet är min senaste cosplay Little Sister från BioShock 2.
 
Fotograf: Sascha
 
Arbetet med dräkten tog ganska lång tid, speciellt eftersom jag hade fullt upp med pluggande under den första tiden med dräkten, och var upptagen med sommarjobb under de sista veckorna. Jag började med att sy klänningen i februari 2013 och jag var helt färdig med dräkten i juli - dagen innan jag skulle åka iväg till Närcon. Stressigt som sjutton, men det gick ju ändå! 
 
Cosplayen består av tre delar - klänningen, peruken och Big Daddy-dockan. Jag gjorde alla tre delarna från grunden. Peruken är ihopbyggd av två peruker för att den skulle göra sig bra i hästsvans. Även om jag är väldigt nöjd med dräkten vet jag att det är ett par saker som skulle kunna ha gjorts bättre. Men det blir en lärdom som man tar med sig till arbetet med nästa dräkt.
 

Retrospelsmässan 2014~

Igår var det dags för en av årets bästa dagar - Retrospelsmässan!
 
Årets lokal var större än förra året, så det fanns plats för ännu fler försäljare, ännu fler besökare och ännu fler roligheter.
 
Nintendo hade en mysig liten hörna.
 
Den nya boken 8 bitar fanns att köpa på plats, och man kunde även få den signerad av Tobias Bjarneby. Här har vi en glad Andreas med sin bok. Och en Donkey Kong-slips, dagen till ära.
 
Charles Martinet, som gör rösten till bland annat många karaktärer från Mario-spelen, skrev autografer hela dagen. Jag passade på att fotas tillsammans med honom också. Det kunde man ju inte missa!
 
Andreas hade med sig en ouppvikt Super Punch Out-kartong som han ville få signerad. Charles hade en rolig idé för hur de kunde fotas tillsammans också. Så fint!
 
Under dagen pågick det också en hel del tävlingar. Här var det dags för finalen av Street Fighter II Turbo.
 
Sedan var det även en tävling i Super Mario Bros...
 
...som väldans många av besökarna ville titta på.
 
Det fanns en del cosplayare också, men jag missade att fota många. Nästan alla av de jag väl tog kort på cosplayade karaktärer från Street Fighter-serien. Här har vi ChrisX som Cody.
 
Linkeyla som Faith från Mirror's Edge.
 
Cammy och Sakura.
 
Det här var vad jag köpte på mässan! Jag hade faktiskt inte väntat mig att hitta någonting, särskilt inte till min Resident Evil-samling. Men det blev ett par saker ändå. Resident Evil 2 till Nintendo 64 blev jag glad över att hitta komplett. Jag fick kasetten av Fredrika på förra årets Närcon, men nu har jag det komplett också!
 
Jag hade riktigt roligt på årets mässa. Tack för den här gången!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0