Att välja sin starter~

Blastoise, min första riktiga Pokémon-kärlek, var orsaken till varför jag alltid valde Squirtle som starter i Pokémon Röd och Blå. När Pokémon X och Y släpptes förra året hade jag ett svårt beslut framför mig – skulle jag välja den nya vatten-Pokémonen, eller skulle jag testa på hur det är att ha en eld-starter? Till slut hamnade valet på den söta Fennekin – eld-startern. Ett beslut som jag inte ångrade ens för en sekund (jag cosplayade ju till och med Braixen, som är utvecklingen av Fennekin!). Så, nu när Pokémon Omega Ruby och Alpha Sapphire har släppts (jag köpte Omega Ruby) är det dags igen. Att välja starter. Vatten eller eld, eller kanske gräs?

 

Torchic är ju lite för gullig för att motstå. Det blev med andra ord eld den här gången också!
 
Men visst är jag det, haha!
 
Min stackars Torchic fick inget smeknamn. Det är väldigt få av alla Pokémon jag har haft under åren som har fått smeknamn - min Pidgey döpte jag till Birdie i X, men det är ungefär så långt min fantasi går. Så nej, Torchic får heta Torchic, helt enkelt. Nu har vi ett spännande äventyr framför oss!
 

Ordning och reda, Pokémon på fredag~

Jag skrev förut att jag just nu är inne i en period där jag främst spelar bärbara spel. På fredag släpps ännu ett bärbart spel - Pokémon. Eller ja, två Pokémon-spel: Omega Ruby och Alpha Sapphire. Det är en uppdatering av gamla Pokémon-spel, i den otroligt underbara X/Y-motorn. Pokémon X spelade jag förra året, och jag längtar verkligen tills det är dags att ge sig ut på det här äventyret! X var det första Pokémon jag spelade sedan Röd och Blå var nya (för väldans massa år sedan), så jag har inte spelat den här storyn förut.
 
Men... jag är egentligen ännu inte riktigt redo för de här spelen. Jag har ju fortfarande Fantasy Life att ta itu med. Som känns som ett evighetsspel, precis som Animal Crossing New Leaf. Jag hade tänkt spela ut storyn i Fantasy Life när jag nått den högsta ranken i de yrken jag har startat. Jag spelade Fantasy Life i ett par timmar igår kväll, men jag kom inte så mycket närmare mitt mål - jag startade ett nytt liv. Som Carpenter. Eller, det gjorde ju att jag kom närmare målet - jag kunde ju göra en bättre pilbåge! Men eftersom jag drar ut på Fantasy Life så mycket har jag helt enkelt bestämt mig för att det får ta den tid det tar. Jag ska minsann ta mig tid till att spela Pokémon också. Vilken lycka ändå, att ha så många spel man vill spela på samma gång!
 

En helg hemma hos familjen~

Den här helgen har Andreas och jag varit hemma hos mina föräldrar för en av min familjs bästa jultraditioner - pepparkaksbaket. Vi sov hos min bror och hans flickvän, och det var riktigt kul att umgås mer med dem. Förutom pepparkaksbak har vi varit på en liten julmarknad och hunnit träffa hela familjen. Fullt upp så fort man kommer dit!
 
Så här såg det ut när pepparkaksbaket var över för den här gången. Degen tog slut fort i år, men så hade mamma och min syster tjuvstartat lite. Det blev ändå tre lådor kakor, så inte helt illa. Längst ner till höger i bild syns min sista plåt - fyra små kakor som väntade på att få gräddas. Nu har vi pepparkakor så vi klarar oss ett tag fram över. Så gott att mumsa på när julen börjar närma sig.
 

Planerar inför min första stream~

Nästa år, någon gång i vårkanten, släpps en uppdaterad version av den uppdaterade versionen av Resident Evil. Alltså en REmake på REmake. Originalet släpptes som bekant till PlayStation på det sena 90-talet, och REmake släpptes till GameCube 2002. Jag snubblade över den här videon från IGN som visar att det faktiskt ändå var på tiden att denna klassiker dammades av än en gång:
 
Det ser så otroligt snyggt ut! Och det bästa med att det släpps till PlayStation 4 är ju att jag faktiskt har möjlighet att streama. Jag har länge velat streama, men jag har inte haft möjlighet att köpa utrustning tidigare. Att det går att streama direkt från PS4:an är så underbart att jag knappt vet vad jag ska säga. Nu är det bara att hålla tummarna att Resident Evil 2 får sig en välbehövlig uppdatering också. Åh, vad jag ser fram emot att kunna streama!
 

Fyra år med bloggen~

Idag, den 18:e november, är det fyra år sedan jag startade min blogg och skrev det första inlägget. Under de här fyra åren har jag skrivit 382 blogginlägg. Inte helt illa, ändå! Designen på bloggen har gått igenom ett par ändringar under de här åren. Den såg ut så här 2012, till exempel:
 
Jag minns att bloggen har sett ut så här. Och jag är så glad att jag en dag insåg att det kanske inte såg så snyggt ut, haha! Fast... det tog ju ett tag innan det hände. 2013 lade jag in mina flikar i bloggen:
 
Och då hade jag även min nuvarande header, som Elisabeth målade åt mig. Den rödrosa bakgrunden hängde kvar ett tag till, av någon anledning. Min nuvarande bloggdesign känns mer passande för bloggen, och den kommer jag nog hänga kvar vid ett tag till. 
 
Tack till alla som har varit med mig under mina bloggäventyr under dessa fyra år!
 

Min bärbara speltid~

Animal Crossing New Leaf. Rogue Legacy. Fantasy Life. Pokémon Art Academy. Förutom att vara riktigt bra spel så har den en annan väsentlig sak gemensamt - de är alla bärbara. Och mycket lättare att bara börja spela än vad tv-spel är. Igång med tv:n, igång med konsolen, uppdatera, starta spelet, uppdatera... Mitt äventyr i Mass Effect 2 har hamnat lite i skymundan den senaste tiden.. För att jag helt enkelt inte har haft nog med energi att ens sätta igång det. Jag tror det kan ha att göra med att det blir mörkt så tidigt på dygnet. Man ställer in sig på att det är senare än vad det är och tänker att man inte hinner med att spela så mycket innan det är dags att sova. Just nu lockar de bärbara spelen mer, men vi får se om det tar sig en vändning snart. Under tiden ska jag njuta av min bärbara speltid.
 
Hoppas vi ses snart igen, Commander Mlie Shepard.
 

Livet i Fantasy Life fortsätter~

Nu när min cosplay är klar har jag haft mer tid till at spela. De senaste dagarna har det blivit mycket Fantasy Life. Målet är att vara klar med det innan nya Pokémon släpps, men jag är osäker på om jag någonsin kommer att bli klar med det, haha! Det är ett så otroligt mysigt spel. Det är kul att springa runt i Reveria och skapa saker. Jag började som Tailor, hoppade sedan till Cook, blev Angler för att kunna fiska min egen fisk, Hunter för att det är bra med ett mer attack-centrerat yrke, Woodcutter för att kunna samla nötter till min matlagning snabbare, Blacksmith för att kunna göra bättre vapen, och till sist Miner för att det underlättar för blacksmithing. Helt plötsligt hade jag väldans många yrken. Spelets huvudstory? Inte lika bra som att bara springa runt och göra det som man känner för. Att spela tillsammans i Fantasy Life är roligt, men eftersom man får ta del av den andres loot kan det lätt bugga spelupplevelsen lite.
 
Det var i förrgår som jag blev Blacksmith och Miner. Jag har följt med Andreas på äventyr när han hade ett par Miner-quests att göra på ställen där jag behövde fiska, Efter åtta minuter som Miner hade jag blivit Adept - bara för att jag fått Andreas Miner-loot och "gjort" avancerade quests. Så kan det gå! Om Andreas bestämmer sig för att bli Angler kommer han säkert avancera lika snabbt. Jag har hittills spelat Fantasy Life i 37 timmar. Och jag är nog inte direkt nära slutet.
 

Tiden mellan cosplays~

Det är här. Lugnet efter stressen. Den tid som jag (sedan fem minuter) kallar tiden mellan cosplays. Att inte ha en dräkt att jobba med är faktiskt en udda känsla. Jag har ju trots allt nästan alltid en dräkt på gång. Vilket kan ha att göra med att dräkterna tar så mycket längre tid än man trott. Men nu då, vad ska jag nu göra? Det börjar ju bli dags att välja vilken dräkt jag ska sy härnäst. I min cosplayplanering för 2014 hade jag Braixen och PokéMlie. Redan nu kan vi ju konstatera att PokéMlie "förmodligen" inte blir färdig i år. Men då krockar hon ju med nästa års planerade dräkter - Meg och Mag.
Ska jag göra PokéMlie först ändå? Ska jag börja med Meg, eller kanske med Mag? Ska jag välja någon helt annan av alla de karaktärer jag vill cosplaya? Så många frågor, så många val. Jag lärde mig otroligt mycket av mitt arbete med Braixen. Jag vill, som det känns nu, börja med PokéMlie. Så att hon blir klar. Innan jag börjar med de mer avancerade som är planerade för 2015. Men om hon drar ut på tiden, på samma sätt som Braixen gjorde? Tiden mellan cosplays - bland det roligaste och det läskigaste med att cosplaya. Egentligen är det ju helt underbart ändå, att känna att jag kan göra vilken dräkt jag vill. Det är ju bara det där med att bestämma sig som är den svåra biten.
 
Vad tycker du?
 

Braixens sista cosplayverkstad~

Det var, som jag nämnt i tidigare inlägg, tack vare min vän Sanna som jag valde att designa min Braixen-cosplay. Hon länkade mig en massa fina Pokémons i Gijinka (mänsklig) version, som alla är ritade av Cowslip. Alla dessa designer är otroligt fina (länk till hela Gijinka-galleriet), och jag fastnade för riktigt många av dem. Det var riktig nära att jag gjorde en cosplay av hennes otroligt fina Ducklett, men jag kände att jag inte hade någon relation till den karaktären. Därför gick tankarna till Fennekin, som jag föll för i och med Pokémon X och Y. Men jag tyckte inte att Cowslips design, hur fin den än är, skulle passa mig. Så då blev det helt enkelt så att jag designade min egen version av Braixen (utveckligen av Fennekin), med Sanna som mitt bollplank. Och resultatet blev ju som bekant det här:
Det bästa med att göra sin egen design är ju ändå att man kan ändra allteftersom om det är någonting som inte fungerar lika bra som man först trott. Jag har en hel del kvar att visa er vad gäller konstruktionen av den här dräkten, och hur otroligt effektiv den sista cosplayverkstaden var - så vi sätter igång med det direkt! Det senaste jag visade upp här på bloggen var att klänningen faktiskt började bli en klänning. Överdelen hade satts ihop med kjoldelen, och det var dags att tackla sidsömmar och fålla hela klänningen. Efter att ha sprättat upp dragkedjan ett par gånger för mycket innan allt satt som det skulle, kunde jag äntligen göra just det.
 
Det jobbiga med att fålla en cirkelkjol är att det inte kommer bli helt perfekt, men det man får fokusera på är att se till så att det endast håller sig på insidan. Efter att ha lagt upp fållen en gång pressade jag ner den med ett strykjärn...
 
...och sedan var det dags att lägga upp den ett steg till för att få en fin fåll. Det tog sitt lilla tag! När den svarta kjolen sedan var klar, stod den gula näst på tur.
 
Enligt designen skulle den gula vara betydligt kortare än den svarta, för att efterlikna Braixen så mycket som möjligt. Efter att ha nålat upp kjolen så här snyggt medan jag testade klänningen, mätte jag hur mycket av den svarta som syntes.
 
Så då var det bara att dra fram måttbandet och märka ut med nålar. Sedan klippte jag av dessa 15 centimeter, och efter det var det samma fållningsprocess som med den svarta. Efter det var det dags för det sista tillägget på cosplayen - svansen. Braixens svans är väldans fluffig och mysig. Så här hade jag designat den:
 
 
Det jag började med var rosetten. Uppbyggd av två så här fina trekanter.
 
Förstärkta med ståltråd så att de skulle hålla formen.
 
Sedan satte jag bara ihop dem med väldans mycket tråd, som jag sedan täckte med ett tunt, svart organzaband.
 
På med sidenbanden! Och så hade jag en rosett.
 
Då var det dags för all gul organza att komma på plats - det som skulle vara själva svansen.
 
Den sydde jag fast i ryggen på klänningen, och sedan sydde jag fast rosetten ovanpå den. Mycket lager på lager.
 
Nog blev det en fluffig svans till slut! Jag är fortfarande lite förvånad ändå att jag faktiskt hann klart med cosplayen i tid. Men jag är väldans nöjd med hur den blev.
 

Comic Con Gamex 2014~

Så var det dags - blogginlägget från Comic Con Gamex! Tidigt på morgonen i lördags bar det av mot Stockholm och Kistamässan. Jag blev klar med min cosplay i fredags kväll, och längtade verkligen att få visa upp den. Men för enkelhetens skull ville jag utforska mässan som mig själv innan det var dags att svepa runt med mitt organza-släp.
Kameran i högsta hugg - här ska fotas!
 
Som de vana mässbesökarna vi är hade både jag och Andreas våra 3DSer med oss för att samla så många Street Pass-träffar som möjligt.
 
Andreas begav sig direkt iväg mot GAME-montern, där han hittade en del spel.
 
Bland hyllorna i GAME-montern (som verkligen kändes som en fantastisk portabel butik snarare än en monter) fanns det massvis med fina plushies. Och Zangief-Kitty.
 
Min första reaktion på detta monster till plushie var ett högljutt fulskratt som knappast kan överträffas. Någonsin.
 
Jag såg Emma Frost från X-Men glida förbi, och bad om att få ta en bild. Så fin cosplay!
 
När jag själv hade bytt om till min cosplay och plötsligt hade en mycket bättre vy över mässan hittade jag Fredrika, Helen, Sascha och Sanna. Sanna hade sin underbara Oddish-cosplay. Det var efter att jag hört att hon skulle cosplaya en mänsklig version (kallat Gijinka) av Pokémonen Oddish som jag själv började designa min Braixen.
 
I Square Enix monter fanns det en Keyblade. Som man fick posera med. Drömmen! Klart att jag inte kunde missa en sådan sak.
 
Jag och Sanna med våra minions.
 
Jag hittade en otroligt häftig Harley Quinn!
 
Med en Joker! Båda var så himla häftiga.
 
På väg ut från mässan hittade jag Rake Makes och Mitternacht Cosplay som Nuada och Nuala från Hellboy.
 
Andreas tyckte att vi skulle passa på att köpa lite godsaker. Om nom nom.
 
Här är min fina nya Blastoise, som för mig faktiskt blev mässans enda köp. Jag hittade ingenting annat den här gången, helt enkelt. Efter att ha tagit en liten paus på hotellrummet var det dags att bege sig mot baren.
 
Daniel och Sebastian spelade Magic.
 
Jocke, Andreas, David, Andreas och jag diskuterade zombies. Efter att musiken hade höjts för mycket för att man skulle kunna prata, bar det istället av mot lobbyn.
 
Där mötte vi upp Conny och Bror, och lite senare även resten av deras härliga åländska gäng, som jag spelade Animal Crossing med förra året fram till ungefär 3 på natten. Målet denna gången var att spela minst lika länge. Vi var ett väldans stort gäng till slut som satt där och spelade 3DS (och DS). Men jag var så inne i spelandet att jag glömde bort att fota. Vi tjuvstartade julen lite med en chokladkalender. Som inte alls höll fram till julafton. Min vinnarskalle drog igång när det blev dags för Mario Kart 7. Men spelet tyckte att jag var för bra så jag fick inte vara med utan fick connection error. Vi var inte uppe lika länge som förra året, men kul hade vi! Och så sa vi hej då och på återseende till vårt åländska 3DS-gäng. Sedan kom vi på att vi ju alla skulle åka med hissen. Haha! Såna stunder blir så roliga.
 
Söndagen började med en riktigt god hotellfrukost, med macka som förrätt för min del. Det var bara Andreas och Åsa som kunde släppa fokus från maten och le in i kameran, haha. Hela gänget var "lite" trötta efter lördagskvällen. Vi var in på mässan lite snabbt även under söndagen, innan det bar av hemåt. Det tar ju ändå sitt lilla tag att resa.
 
Jag träffade på Andrea och Emma från Boss Dungeon också. Alltid lika trevligt att prata med dem på mässor.
 
Mycket av söndagen spenderades i kön till demot av Bloodborne, som släpps 2015. Andreas var väldans pepp på att få testa. "GOTY nästa år" var hans sammanfattning efter det korta demot. Vad annars kan man förvänta sig av skaparna bakom Souls-serien?
 
Tiden i kön till det populära demot fördrevs med lite kakor. Så söta, och så goda! Jag, Andreas och Åsa såg sedan på när Daniel spelade demot till Until Dawn, som även det släpps under 2015. Åh, vad jag är pepp på det spelet! Det här var allt jag hade att bjuda på från årets mässa. Det var väldans mycket folk på plats när vi var där, så det var inte så lätt att hitta alla fantastiska cosplayare som fanns på plats. Men jag hade en rolig helg även den här gången.
 

Hemma efter Comic Con Gamex~

Jag sitter just nu och kollar igenom från Comic Con Gamex. Det var en riktigt rolig helg, även fast jag inte hann med precis allt som jag ville göra. Men jag hade en photoshoot tillsammans med Sanna i våra cosplays, något som känns som en evighet sen! Det var jättekul att få visa upp min Braixen-cosplay på mässan - speciellt efter att jag har kämpat så hårt med att få den klar de senaste dagarna. Och nu är det väl inte mer än dags att jag visar upp resultatet här på bloggen också!
Fotograf: Patrik Carman
 
Jag är väldans nöjd med hur dräkten blev till slut, efter allt slit och alla motgångar. Fler bilder från helgen kommer framöver, när jag har hunnit smälta mässan lite mer.
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0