Imorgon är det dags~

Hela dagen idag (i stort sett) har ägnats åt cosplayen. Som faktiskt är klar! Det är så skönt att ha den färdig så jag kan släppa all stress. Längtar tills jag kan visa upp den på mässan imorgon! Mer konstruktionsbilder kommer efter mässan - ikväll ska vi ta det lugnt och förbereda inför morgondagen. Under helgen kommer jag finnas på både twitter (@mlie_redfield) och på instagram (mlieredfield) om ni vill se vad jag hittar på. Blogginlägget om mässan skrivs som vanligt när jag har kommit hem igen.
 
Hoppas att vi ses på Comic Con Gamex!
 

Ännu närmare målet~

Dagen började med att jag fixade med fållen på cosplayens svarta kjol medan Andreas förberedde inför kvällens inspelning av Spelklassiker Musik. Sedan bar det av mot stan för lite sista-minuten-shopping. Nagellack, eyeliner, hårnålar och resår var några av sakerna som fanns på min inköpslista. När jag kom hem igen fortsatte arbetet med fållen. Det tar väldans lång tid att fålla en cirkelkjol - speciellt om den, som min, består av två separat kjolar. Jag är helt klar med den svarta, så nu är det bara den gula som ska fixas. Men för att kunna börja fixa med fållen på den gula kjolen måste jag bestämma mig för mycket av den svarta kjolen som jag vill ska synas under den gula.
 
Så jag drog på mig allt jag hade till cosplayen för att kunna få en helhetsbild. Det känns som att jag vet hur mycket av den svarta som ska synas, men jag funderar ändå på att kora av den gula ännu lite mer. Det ska jag sätta igång med alldeles snart!
 
Jag har hunnit med lite till idag också - armbanden. Men eftersom jag inte skulle hinna med att göra dem efter min originaldesign (det är det bästa med att sy en dräkt man själv har designat - jag kan anpassa den allt eftersom) fick det bli en lite simplare design.
Jag är mer än nöjd med resultatet! Eftersom min symaskin inte gillar resår så mycket fick jag sy dem för hand. Medan jag tittade på tv. Så det blev en liten andningspaus i cosplayverstan, samtidigt som jag ändå gjorde någonting. Nej, nu ska jag ta mig an den sista fållen, så att jag bara har lite detaljarbete kvar att göra imorgon. Förhoppningsvis!
 

Dagens cosplayframsteg~

Att vara ledig dagarna innan mässor eller konvent är guld värt. Det spelar ingen roll när jag börjar med min cosplay - jag sitter ändå alltid i sista minuten och sliter. Idag har jag sprättat upp hela dragkedjan och sytt tillbaka den bättre. Midjebandet är nu på samma nivå på båda sidor om dragkedjan, efter en hel del småpyssel. Jag har börjat fålla klänningen. Eftersom det är en cirkelkjol, som dessutom är dubbel, kommer det ta lång tid. Och många nålar! Jag har precis fått slut på nålar, så jag kan inte göra så mycket mer med det idag. Imorgon blir det ett äventyr på stan innan cosplayverkstan sätter igång för dagen.
 
Men hur kommer det sig att jag inte blivit klar än när jag började i våras, med en dräkt som jag själv ansåg att det inte skulle vara alltför mycket jobb med? Jag pratade lite med Sanna om det tidigare idag och hon sammanfattade allting så väl - det är alltid mer jobb med en dräkt än vad man först kan tro. Man stöter (nästan) alltid på oväntade problem som gör att man hamnar efter. Ni som hängt med på bloggen under hela arbetet med Braixen vet att jag har haft mycket problem med passformen. Det är ju inte direkt någonting man räknar med att ha. Man vill ju att allt ska gå smidigt så att dräkten blir färdig i tid. "Jag börjar tidigt i år så jag slipper stressa". Och så kommer saker emellan och man hinner inte riktigt med. Eller så tar nålarna slut när affärerna har stängt.
 
Men känslan av att nästan vara färdig med en dräkt som man har kämpat länge med är nästintill oslagbar. Jag känner peppen, på riktigt. Det här ska gå, bara jag ger mig sjutton på det.
 

Snart dags för Comic Con Gamex~

Imorgon är det äntligen dags! Årets upplaga av Gamex, som i år bytt namn till Comic Con Gamex, börjar imorgon på Kistamässan i Stockholm. Schemat är fullt av spännande och roliga saker, som till exempel cosplaytävlingar, Nordic Cosplay Championship, Introduktion till cosplay, en Q&A med RJ Mitte från Breaking Bad - listan kan göras väldans lång, och även om jag är superintresserad av allt som har med cosplay att göra (och bra tv-serier) finns det säkerligen någonting på schemat som faller alla i smaken. Jag kommer att befinna mig på mässan lördag och söndag, men den börjar som sagt imorgon. Fullständigt schema för mässan finns att se här.
 
För att peppa er ännu lite mer inför denna (säkerligen) fantastiska mässa tänkte jag visa lite bilder från mina upplevelser från tidigare år!
 
Gamex 2011 var mitt första Gamex. Vi cosplayade från Resident Evil, där Elisabeth var Wesker, jag var (som vanligt) Claire, Sanna var Rebecca och Hanna cosplayade Ashley Graham. Demot till Resident Evil Revelations fanns spelbart på mässan, så där spenderade vi en del tid.
 
Lisette cosplayade sin thief från Dark Souls, Fredrika var C. Viper, Sanna var Cammy, Sascha var Ibuki, och jag själv cosplayade Sakura för första gången. Mycket Street Fighter! Hanna hade tyvärr ingen cosplay det året.
 
Och till sist - Gamex 2013. Lisette cosplayade Raiden från Metal Gear Rising Revengeance, Hanna var female Forsworn från Elder Scrolls V: Skyrim, Helen, Fredrika, Sanna och Sascha var fina i sina Mario-dräkter, Sanna cosplayade även Roll från Mega Man, och jag själv var Little Sister från BioShock 2.
 
I det här inlägget kände jag för att lyfta fram våra cosplays, men i respektive mäss-inlägg finns fler bilder och mer text att läsa om du vill peppa årets mässa ännu mer! (2011, 2012, 2013) I år ska jag försöka fota allt. Det är så kul att se tillbaka på gamla bilder och minnas tidigare mässor.
 
Vi ses väl på Comic Con Gamex?
 

En riktig expert~

Det är kul att spela Fantasy Life. När jag inte jobbar eller stressar alltför mycket med min cosplay inför den kommande helgen, passar jag på att spendera en timme eller två i Reveria. (Nej, det betyder inte att jag slutat spela Animal Crossing New Leaf). De yrken jag har tagit mig an än så länge är Tailor, Cook, Angler och Hunter. Och jag har nått Expert-ranken i samtliga av dessa yrken.
 
 
 
Siktet är nu inställt på att bli Master, men det är en hel del kvar att göra innan jag är där.
 

En vecka kvar~

Nu börjar det dra ihop sig! Nästa vecka, torsdag till söndag, går årets upplaga av Comic Con Gamex av stapeln, och jag ser fram emot en helg fylld av roligheter. Det betyder även att jag har en vecka kvar på att göra klart min cosplay. Men nog ska väl det kunna gå! Det blir mitt fjärde Gamex-äventyr, och jag kommer som vanligt att blogga om allt jag hittar på under den fartfyllda helgen. Dags att börja peppa!
 
Visst träffas vi väl på Comic Con Gamex?
 

Ett lyckat födelsedagsfirande~

I lördags fyllde min fina pojkvän Andreas år, men vi tjuvstartade lite med firandet. Redan en vecka innan bjöd jag ut honom på restaurang som en del av hans present. Vi åt riktigt god mat och hade en jättehärlig kväll!
 
Vi lyxade till det och åt både förrätt och varmrätt, så vi blev nästan lite för mätta, haha. Båda tog den här hamburgaren, och den var helt fantastisk.
 
När man fyller år brukar det ju bjudas på tårta. Jag började baka den i torsdags, och jag tänkte visa upp lite progress-bilder på det som skulle komma att bli en ganska enorm tårta. Inspirationen kommer från Nerdy Nummies, men jag gjorde min egen version av den.
 
Jag hade bakat två stycken tårtbottnar, och delade dem på mitten. I efterhand bör jag kanske ha delat dem en gång till, men det blev bra ändå.
 
Fyllningen blev sylt, mosad banan och chokladmousse. Så god kombination!
 
Sedan täcktes hela tårtan med chokladgrädde. Om nom nom!
 
Chokladfingrarna och lakritssnöret, vad gör de där? Vänta och se!
 
Andreas fick uppgiften att dekorera tårtan med marsipanlöven.
 
Och massa skumbananer!
 
Sådär ja, en tårt-tunna fylld med bananer.
 
Så här glad blev Andreas för tårtan! "Best cake ever", som han själv uttryckte det.
 

En sorglig dag i Rapture~

Rodeo har lämnat Rapture, och kvar finns endast minnena. Jag lyckades inte trigga flytt-diskussionen efter att jag hörde talas om att han ville flytta. Så då började jag skicka en massa presenter för att få honom att stanna, men det räckte tyvärr inte. Det roliga med Rodeo var att han först bodde i Andreas stad Palett innan han kom till mig. Jag får se det positiva i det och se fram emot en ny bekantskap med en framtida Rapture-bo.
 

It Ends Tonight~

Min senaste teckning är klar! Jag tänkte som vanligt passa på att visa hur den gick från skiss till färdig bild. Jag börjar alltid rita på papper. När jag känner att bilden är tillräckligt färdig scannar jag den, för att sedan fixa till linjerna i GIMP - GNU Image Manipulating Program.
 
Sedan är det bara att bygga upp en massa lager. Jag brukar alltid lägga ett vitt lager mellan linjerna och originalskissen, så att jag snabbt och lätt kan se om det är någonting jag missat. Varenda färg hamnar sedan på sitt eget lager.
 
Jag passade på att testa en massa olika effekter och verktyg som jag aldrig har jobbat med tidigare för att ge den här teckningen lite mer liv. Det är kul att experimentera lite!
 
Stängslet var faktiskt riktigt kul att göra. Min första version av det var en massa sneda streck. Sedan sökte jag efter bilder på stängsel och hittade den här lilla formen. Sedan var det ju bara att kopiera och klistra in tills det blev ett riktigt stängsel! Vid det här laget tror jag nog att de som läst min blogg länge vet vem det är jag har målat den här gången.
 
När allt väl är färglagt är det dags att få in lite skuggor! Det känns som att jag blir bättre och bättre för varje gång vad gäller skuggning. Det känns som att jag börjar få grepp om det. Innan jag visar er slutresultatet tänkte jag visa skissen:
 
Som sagt, det där stängslet. Min första tanke var att hennes vänsterarm skulle vara framför stegen, men det ändrade jag på när jag insåg att det inte riktigt fungerade. Så hur blev då den färdiga bilden?
 
Verkligen en stor skillnad mellan skiss och färdig bild. Det är alltid lika kul att göra de här inläggen och gå igenom processen steg för steg. Hoppas ni som läser känner samma sak! Arbetsnamnet för den här teckningen har varit "Up the Ladder", men i (nästan) sista stund ändrade jag titeln till "It Ends Tonight". My nightmare, it ends tonight. Up the ladder lies my future.
 
Den här teckningen var en request från en användare på deviantART som vann en Kiriban jag satte upp för när jag skulle nå 15,000 pageviews. Han ville att jag skulle måla Claire Redfield i den här outfiten. Så då gjorde jag det! Här finns en större version av bilden.
 

En liten tjuvtitt~

Jag sitter just nu och fixar lite detaljer på en teckning som jag jobbat med under en lång period. Anledningen till att det har tagit så lång tid är att jag inte haft energi nog att sätta mig med den och göra den klar. Men snart så! Så eftersom jag (förhoppningsvis) inte har så mycket kvar att göra innan jag äntligen kan visa upp teckningen tänkte jag bjuda på en tjuvtitt.
 
Den här skärmdumpen är ungefär en vecka gammal, och nu har jag kommit längre än så. Men det ger ett litet smakprov på den bild jag kämpat med i vad som känns som en evighet. Men den blir bra, och är jag är redan nu väldigt nöjd med. Längtar tills jag kan visa upp slutresultatet!
 

Mina nya favoriter~

Sedan jag upptäckte Poets of The Fall har de varit ett av mina absoluta favoritband. Det var i och med Alan Wake som jag kom i kontakt med detta underbara band. Deras senaste skiva, Jealous Gods, släpptes relativt nyligen, och jag har redan hittat ett par nya favoriter bland nykomlingarna.
 
Vi kan börja med Daze, som är skivans första låt. Men, enledningen till att det var den jag hörde först är den här fantastiska musikvideon.
 
Love Will Come to You är en annan favorit. Så söt, så mysig, så Poets of the Fall.
 
Rumors, för att refrängen är så himla rimmig och rolig.
 
Till sist har vi Rebirth. Den känns också väldigt mycket Poets of the Fall, precis som många andra av låtarna på skivan. De har verkligen hittat det som fungerar för dem.
 
Det som är lite kul med Poets of the Fall är att deras skivor bildar två olika trilogier, där debutskivan Signs of Life, Carnival of Rust och Temple of Thought (näst senaste skivan) utgör den ena. Revolution Roulette, Twilight Theater (första skivan jag köpte med dem) och Jealous Gods utgör den andra. Medan jag satt och valde ut låtarna till det här blogginlägget hörde jag i slutet på Choice Millionaire texten "like a masquerade for life you hide behind". Vad är det för speciellt med det då? Det är exakt så texten går i Dying to Live, som är en låt från just Twilight Theater! Nu när jag lyssnade på Choice Millionaire igen upptäckte jag att det var en hel vers från Dying to Live som hade gömt sig därinne. Men jag lyckades minsann hitta den.
 
Från 4:06 och framåt kan man höra texten från Dying to Live.
 
Och där har vi Dying to Live! En annan rolig sak som binder ihop Twilight Theater och Jealous Gods är att omslaget till den förstnämnda skivan är den look som sångaren Marko har i musikvideon till Daze från den sistnämnda. Jag antar att det nu är ganska uppenbart att jag verkligen älskar Poets of the Fall!
 

En höstdag inomhus~

Denna tisdag råkar vara en av mina lediga dagar. Jag tycker verkligen om att ha ett "rullande" schema, där jag jobbar varannan helg och är ledig ibland mitt i veckorna. Det blir aldrig att man fastnar i ett och samma mönster. Att jag sedan är på olika arbetsstationer bidrar även det till att jobbet känns lite nytt varje dag. Ja, jag trivs otroligt bra på mitt jobb! Idag är som sagt en ledig dag. Jag har precis varit ut en sväng på stan när Andreas skulle till jobbet, och nu medan jag sitter här med nytvättat hår och ett stort glas vatten på skrivbordet har jag massvis med roligheter planerade för denna inomhusdag. Jag har en hel del teckningar som ska scannas, fixas till och färgläggas. Sedan ska jag spela Fantasy Life - mitt tredje Life blev Angler - och så klart Animal Crossing. En härlig promenad skulle också vara kul att ge sig ut på (det där med inomhusdag behöver man inte ta alltför hårt på), eller kanske en cykeltur! Det visar sig hur det blir, helt enkelt. Nu, tillbaka till teckningarna!
 

Framsteg med cosplayen~

Jag har jobbat riktigt mycket senaste tiden, vilket har lett till att jag inte haft så mycket energi att lägga på min cosplay. Idag kände jag dock, eftersom det var min andra lediga dag på raken, att det var dags att göra någonting åt det.
Numera sitter kjolen fast i överdelen, så nu är det faktiskt en klänning! De sömmar som är kvar nu är sidsömmen på kjolen och fållen. Sedan är klänning klar! Men det finns ändå en del att göra när det är klart. Men det blir vid ett senare tillfälle. Nu ska jag spela Animal Crossing och Fantasy Life!
 

Mitt andra liv~

Idag var jag ledig, så jag passade på att tvätta, diska, ta det lugnt och spela Fantasy Life. Efter många timmar Tailor kände jag att det var dags att skaffa ett andra liv - som Cook!
 

Man kan byta Life när man vill. För att få ut det mesta av alla små yrken kan man till exempel fånga en fisk som Angler, för att sedan laga till den som Cook, så att man kan äta den för att få tillbaka hp när man springer runt som Paladin, så man som Tailor kan sy kläder av det material man kan hitta på sina äventyr. Spelet har en story också, men allt för ofta ägnar man sig mer åt Life-quest än att faktiskt komma vidare. Fantasy Life ger samma känsla som Animal Crossing - man vill inte att det ska ta slut.
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0