Jag har börjat spela: Fantasy Life~

När Pokémon X och Y släpptes började jag och Andreas spela det samtidigt. Att spela Pokémon tillsammans blev som ett gemensamt äventyr. I fredags släpptes ett spel som vi båda har sett fram emot länge: Fantasy Life.
 
Man kan säga att Fantasy Life är som en blandning mellan Harvest Moon och ett traditionellt rollspel. Det är Level-5, som gjort bland annat Professor Layton och Ni No Kuni, som står bakom detta mysiga spel. Det första man får göra när man sätter igång spelet är att skapa sin karaktär. Det finns nästan lite för många alternativ att välja mellan, men det gör även karaktärerna mer unika.
 
Det här blev till slut Mlies utseende. Förutom möjligheten att förändra utseendet och bestämma röst-stil, fick man även välja vilket "Life" man ville börja med. Ett Life är det här spelets motsvarighet till yrken, och det finns en hel del att välja mellan. Redan innan jag satte igång spelet visste jag vad jag ville börja som.
 
Mitt första Life blev som Tailor, passande nog! Andreas valde Paladin.
 
Även fast grundstoryn är densamma oavsett vilket Life man väljer, blir det snabbt tydligt att spelet kan skilja sig på övriga punkter.
 
"Titta, jag syr", sa jag när jag utförde mitt första quest som Tailor.
 
"Och jag letar efter äppeltjuvarna", fick jag som svar från Andreas. Samma spel, två helt olika upplevelser. Vi kommer ha väldigt roligt med Fantasy Life.
 

En komplett lösning~

(Detta inlägg innehåller lösningar på pussel - inte riktigt spoilers, men en varning är bra ändå!)
 
I spel tycker jag att det räcker med att lösa pusslen en gång. Har man suttit och kämpat med att försöka komma på dess hemligheter en gång, ska man inte behöva sitta och traggla nästa gång man spelar. Om det nu inte är så att man helt enkelt vill slita sig i håret varje gång, så klart.  Jag tycker det är kul att lösa pusslen första gången jag spelar, men omgången efter det vill jag helst bara kunna glida igenom spelet och uppleva storyn igen. Till slut lär man sig lösningen utantill - ni skulle se mig spela Resident Evil 4! Jag har ett litet block som jag har skrivit ner ett par pussellösningar i, och tänkte visa hur mina lösningar kan se ut.
 
Jag minns att jag spelade Rebirth Mode i Resident Evil Deadly Silence (till Nintendo DS) under raster och håltimmar - det är därför jag har tejpat fast så många olika papper. Det tog ett tag att lösa det - men när det väl är gjort har jag lösningen med mig till nästa gång.
 
Piano-pusslet i Silent Hill. Jag spelade det tillsammans med Lisette när hon var på besök sommaren 2010. Hon visste hur pusslet skulle lösas, men jag ville ändå ge det ett försök. Och så här fint blev resultatet! Nu vet ni min taktik när det gäller pussel i spel - hur gör ni?
 

En ledig dag~

Idag var jag ledig för första gången på länge. Jobbade åtta dagar på raken (vill inte direkt säga nej till jobb när jag behöver varenda krona jag kan tjäna ihop) och tyckte att jag var värd en dag hemma då jag kunde göra vad jag ville utan krav eller måsten. Efter en snabbtur på stan och lite lunch satte jag igång med att jobba med min Braixen-cosplay. Provdockan underlättar verkligen otroligt mycket. Jag gjorde ett par justeringar på passformen på överdelen (jag gjorde om hela framstycket från grunden) och nålade ihop kjolen med överdelen. Sedan blev jag påmind av att jag fortfarande är lite småkrasslig från min förkylning och var tvungen att sluta för att jag var så utmattad. Nu ska jag snart ta en liten vilopaus medan Andreas spelar Hyrule Warriors, sedan är det snart dags att sova inför den kommande arbetsdagen. Fullt upp!
 
En svartvit selfie från den lediga dagen, med min Resident Evil-hylla i bakgrunden.
 

En växande vänskap~

De som har läst min blogg länge vet att jag tycker om att spela Animal Crossing New Leaf. Jag spelar det i stort sett varje dag - säger hej till alla i min by och vattnar lite blommor. Som mest kan man ha 10 invånare i staden, och om man inte pratar med dem under en lång tid blir de mer och mer lockade att flytta till en annan by. Becky, som är en av de senaste att flytta in i Rapture (min by), har precis gett mig hennes foto. Vad det innebär är att vår vänskap har nått en högre nivå, och chansen att hon flyttar minskar. Jag började spela Animal Crossing New Leaf förra sommaren, och jag kan bara inte få nog att detta underbart mysiga spel.
 

Min nya assistent~

Peruken som jag visade i det förra blogginlägget var det tredje paketet jag hämtade inom loppet av en vecka. I den andra två fanns de linser jag beställt, och min nya assistent. Vad för sorts assistent kan en cosplayare tänkas behöva förutom en symaskin? En provdocka! Efter många om och men har jag äntligen unnat mig en sådan fin hjälpreda.
 
 
För att inte lådan skulle vara alldeles för stor och otymplig skickades provdockan omonterad. Så då hade jag någonting att sysselsätta mig med medan Andreas spelade in Spelklassiker.
 
Och där var den klar! Det enda som återstod var ju det där med att ställa in den efter mina mått. Det tog sitt lilla tag innan allt blev rätt, men det gick. Det här kommer att underlätta mitt cosplayarbete så otroligt mycket - när jag väl har tid nog att fortsätta sy.
 

Jag testar något nytt~

Jag har velat färga mitt hår i någon slags orange nyans i lite mer än ett år nu. Idag tänkte jag att jag lika gärna kunde testa någonting nytt! Och det nya råkar vara en peruk. Till min Braixen-cosplay. Kan säga att jag är otroligt mer lockad att färga håret i någon liknande färg efter det här. Även om peruken är jättefin, var det ju inte riktigt så jag designande Braixens hår.
Färgen är ju så rätt som den kan bli. Men någonting saknas ju - var är tofsarna?
 
Där har vi dem! De är avtagbara, så man kan sätta fast dem på resten av peruken precis var man vill. Det som ska fixas med peruken är att luggen ska klippas, och så ska ett par slingor färgas vita. Sedan ska så klart rosetten på. Det är alltid lika kul att testa nya peruker!
 

Fullt upp~

Nu var det ett tag sedan jag publicerade ett nytt blogginlägg. Till att börja med måste jag säga att jag jobbat så mycket jag har kunnat på mitt sommarjobb, som slutade i söndags. Så vad händer nu då? Jag fick ett vikariat fram till årsskiftet! Sedan har jag hunnit med uppsamlingstentan, som jag fick godkänt på - vilket innebär att jag nu är utbildad kommunikatör. Yay!
 
Nu, när jag äntligen kan slappna av lite mer, har jag dragit på mig en förkylning. Som tur är har jag två schemalagda lediga dagar nu, så att jag hinner vila upp mig innan det är dags för jobb på lördag. Och att ha ett riktigt schema är så fantastiskt att jag knappt vet vad jag ska ta mig till. Så härligt att inte behöva hoppas på att bli inringd på jobb varje dag, utan veta långt i förväg vilka dagar jag jobbar och när jag är ledig. Jag har varit oroad över vad som skulle hända när sommaren tog slut och hösten började. Det känns jättebra att slippa tänka på det nu. Vad som händer efter det här, återstår att se.
 
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0