Toy Day i Rapture, 2015~

 
Toy Day! Den dagen då jag, förutom att vara Raptures borgmästare, är julrenen Jingles medhjälpare. Men även om min egendesignade julklänning är jättesöt tillsammans med min björnmössa, passar det sig inte för någon som ska leka tomte i Rapture.
 
 
Det krävs ju så klart att en har på sig de officiella tomtekläderna! Jag har sparat mina i en låda sedan förra året. Annars finns de att köpa i stadens klädbutiker.
 
 
Fast utan skägget är jag bara borgmästaren, haha. Det krävs ju att alla delar är på för att en ska vara tomten.
 
 
Detta gäller även i Jingles ögon.
 
 
Dags för skägget igen då!
 
 
 
 
Väl iklädd tomtedräkten fick jag ta över Jingles säck med julklappar. Låt julklappsutdelningen börja! Jag hade redan innan pratat flitigt med mina bybor för att ta reda på vad de önskade sig. Så det var bara att ha anteckningen uppe och börja med det lätta först. Ingenting får ju gå fel!
 
 
Gloria hade önskat sig hade en vit möbel.
 
 
Det började ju bra!
 
 
Beckys önskning? En orange frukt... Haha!
 
 
Nämen! Molly kanske ser igenom skägget ändå?
 
 
Alla mina 10 bybor blev nöjda med sina julklappar. Yay!
 
 
Och jag fick också en present. Inte helt fel!
 
 
Utan skägget är jag bara Mlie i tomtens kläder.
 
 
Haha, ja, hon har ju en poäng där. Men hennes slutsats blev att jag helt enkelt berättade för tomten vad hon hade önskat sig.
 
 
Oops! Och Gloria spionerar på oss, haha! Åh, underbara Rapture. Tack för ännu en mysig Toy Day.
 

Inte bara en stylist~

 
Minns ni när jag spelade så mycket Fantasy Life? Ni vet, det där spelet där en kan ändra sitt Life och testa alla yrken som spelet har att erbjuda. Jag började mitt liv som skräddare, och sedan gick jag över till att bli bland annat kock, fiskare och stenhuggare. Jag har spelat New Style Boutique 2 ganska mycket den senaste tiden, och på just jobbpunkten är det likt Fantasy Life. I New Style Boutique börjar spelaren som stylist och butiksmanager. Och på den punkten är spelet mycket likt sin föregångare. Men efter det öppnas verkligen en helt ny värld. Innan vi går in på det tänkte jag dock börja från början. Med spelets smått usla karaktärseditor.
 
 
Visst, du får välja bland annat ansiktsform, ögon och frisyr. Och det är ju bra, Men hur kan en designa sin karaktär om en inte ens får se hur den ser ut!? Det enda en får göra är att gissa sig till hur karaktären ser ut. Minst sagt frustrerande, och verkligen inte en bra start på ett spel som jag längtat mycket efter.
 
 
Fast när du väl har valt alla separata delar, så får du faktiskt möjlighet att se hur karaktären ser ut medan du ändrar utseendet. Så varför då inte göra på det här sättet från början? Känns ju lite lättare.
 
 
Säg hej till Mlie! Så, tillbaka till likheterna med Fantasy Life. Som sagt så börjar spelet med att du blir en stylist och butiksmanager. Sedan öppnas dörr efter dörr med möjligheter.
 
 
Du får till exempel hjälpa Arabella i hennes skönhetsbutik. Som sminkös!
 
 
Glad Mlie är glad. Men det kommer mer!
 
 
Frisör!
 
 
Modell!
 
 
Du får göra egna smink-paletter!
 
 
Designa kläder!
 
 
Det finns helt klart alltid något att göra. Och det är mer än vad jag kunde hoppas på att denna uppföljare skulle vara. Jag har haft väldigt kul med det hittills, och det kommer utan tvekan bli ännu fler timmar med detta spel.
 

God Jul~

Julafton! Det är julafton! Så God Jul, underbara läsare! Jag hoppas att ni får en fantastisk dag oavsett hur ni spenderar den. Jag tycker att julen är så himla mysig!
 
 
Nu blir det snart lite julglögg och choklad. Som sagt, ha en riktigt bra jul!
 

Det blev bio idag med~

Eftersom världens bästa Andreas är ett jättestort Star Wars-fan ville han se Episide VII igen på bio. Och jag, som nyblivet fan, var inte sen med att haka på den idén.
 
 
Jag lovar, till 100 procent, att det här inlägget är helt fritt från spoilers. Jag vill bara säga att jag är riktigt glad att vi såg den igen - för att det var en del saker som klarnades upp. Och så avslutar jag med att säga att jag längtar såååå mycket till nästa del!
 

23 december~

God morgon, bästa läsare! Imorgon är det julafton, och precis som i gårdagens inlägg hoppas jag att ni inte stressar för mycket idag. Jag själv har ett ganska kort jobbpass, som några av mina kollegor vill byta till sig. Men eftersom min korta dag igår blev en heldag på nästan nio timmar, känner jag att jag behåller dagens minipass.
 
Förutom att det givetvis är julafton imorgon, innebär den 24:e december även Toy Day i Animal Crossing New Leaf. Jag pratade om ett tidigare julfirande i min stad Rapture i min lucka av Spelklassiker Musiks Julkalender. Eftersom jag bloggar från mobilen är det lite svårare att länka snyggt, så jag klistrar helt enkelt in länken här för er som inte har lyssnat: http://radiospeltorsk.se/2015/12/17/julkassiker-2015-17/
 
Mina kära bybor har redan talat om för mig vad de vill ha i julklapp. Det jobbiga är att de bara ger en detalj åt gången, sedan får en gissa sig till vem som vill ha vad. Så här ser Raptures önskelista ut i år:
 

Nu håller jag bara tummarna att det inte finns en grå lampa i säcken, hehe. Jag kunde inte hitta varken Erik eller Molly igår, så jag hoppas att de är vakna nu så att jag kan få deras andra detaljer. Och... jag tror att Becky vill ha en apelsin, haha!
 
Vad är era planer idag?
 
 

22 december~

Hejsan, underbara läsare! Jag hoppas att ni inte stressar för mycket så här i juletider. Det är ju tyvärr lätt att det blir så med allt som ska göras. Andreas och jag kommer fira jul ihop för första gången, och vi har bara valt ut det allra nödvändigaste från julbordet för att slippa ha en miljon grejer att göra. Det kommer bli en så himla härlig julafton! 
 
 
Jag skulle ha haft en jättekort jobbdag idag, men fick hoppa in ett par timmar tidigare och stanna lite längre. Inte helt fel! Hoppas ni får en fantastisk dag.
 

Bärbart är bäst~

Eller ja, det är väl den slutsatsen som en kan dra utifrån det faktum att jag i stort sett bara har spelat på min 3DS den senaste tiden. När all energi går åt till sena jobbkvällar är det ju så mycket lättare att bara plocka fram 3DSen och börja spela. Istället för att starta en konsol som uppdateras var och varannan gång innan en kan börja spela. Jag hoppas kunna orka med att spela ett konsolspel snart. Saknar ju att hålla i en riktig handkontroll. Kanske blir lite The Binding of Isaac som uppvärmning. Vi får se, helt enkelt.
 
Vad spelar du just nu?
 
 

Min lucka~

Då var det dags! Idag var det min tur att ha hand om en lucka i Spelklassiker Musiks julkalender - Julklassiker. Jag pratar om ett julminne som är relaterat till min underbara stad i Animal Crossing. 
 
Klicka på bilden (eller här) för att lyssna!
 

En biodejt~

Jag och Andreas har precis kommit hem från bion. Vi såg den efterlängtade nya Star Wars-filmen, The Force Awakens. Jag kommer inte skriva någonting om handlingen, så ni behöver inte vara oroliga för det, haha. Allt jag kommer säga om filmen är att jag gillade den.
 
 
Det här var första gången som jag såg en Star Wars-film på bio. Ja, om en inte räknar den gången då jag som liten skulle se en av filmerna på bio med min farbror. Jag somnade... Haha! Men det var som sagt när jag var liten. Jag vill se The Force Awakens igen, nu på en gång!
 
 

Kurragömma~

Mitt underbara Rapture har återigen 10 invånare! Drake flyttade för ett tag sedan, och även om han är saknad kunde jag inte låta bli att hoppas att någon ny skulle flytta in i staden. Och en dag fanns Muffy på plats i Raptures lilla camping. Jag designade Muffys hus i Happy Home Designer, så jag ville minst sagt att hon skulle flytta in. Så Muffy föreslog att vi skulle leka charader. Om jag vann, skulle hon flytta till Rapture. Om hon vann, skulle hon få en av mina möbler.
 
 
Jag vann! Men det var snarare en Mayorvictory, haha! (Jag är ju trots allt borgmästare). Ett par dagar senare flyttade Muffy in, och ville att vi skulle leka kurragömma. Och vem är jag till att säga nej till min nyaste bybo!
 
 
Haha, världens bästa gömställe! Tack för att du flyttade in i mitt Rapture, Muffy.
 
Du följer väl mig på instagram? @mlieredfield är mitt namn!
 

Hej fredag~

Förkylningen har inte riktigt lagt sig, men jag är frisk nog att vistas bland folk och jobba. Jag har minst sagt snöat in mig helt på Picross nu. Eftersom Pokémon Picross är ett free to play och jag vill kunna spela det utan begränsningar, så har jag köpt Picross E1 från e-shoppen. Oops! Men det är ju så himla kul. Ett riktigt bra tidsfördriv. Och jag har blivit väldans bra på det!
 
 
Min helg kommer spenderas på jobbet, men det är inte helt fel det heller! Jag tror vi kommer ha en hel del att göra, så det blir kul. Hoppas att ni också får en bra helg!
 

Nytt om Resident Evil 2 REmake~

Det var ett tag sedan jag skrev om en kommande REmake av Resident Evil 2. Nu har det kommit fram nya uppgifter om detta spel - som jag hoppas kommer bli fantastiskt. Det som sägs är det som jag så länge har hoppats på. Till skillnad från alla HD-REmasters som Capcom har slängt runt omkring sig de senaste åren (Code: Veronica X, Resident Evil 4, REmake) och den kommande REmastern av Resident Evil Zero, kommer det i Resident Evil 2:s fall bli en fullfjädrad REmake. Resident Evil 2 och Code: Veronica släpptes med två års mellanrum.
 
 
Trots detta är bilden ovan bevis på hur lite som ändrades när Code: Veronica X fick sin HD-uppdatering. Med det sagt är jag glad att Capcom väljer att ge Resident Evil 2 den REmake som det förtjänar. Och givetvis är jag ledsen över att Code: Veronica inte fick den chansen.
 
 
Min förhoppning är att Resident Evil 2 kommer att bli det spel som jag så länge har längtat efter. Ett spel som bevarar det som var så fantastiskt med originalet, medan det har en minst sagt uppdaterad grafik. Och jag hoppas att de väljer att behålla de olika scenarion som finns i originalet, istället för att endast ge oss canon-versionen.
 
Vad är era förhoppningar?
 
 

Åtta dagar senare~

Men hejsan kära läsare! Det har gått åtta dagar sedan mitt senaste blogginlägg. Nej, jag har inte spelat Bloodborne under den tiden. De senaste dagarna har jag varit megaförkyld och knappt orkat med någonting alls. Jag har bott i soffan och bara försökt vila upp mig. Imorgon ska jag äntligen tillbaka till jobbet igen. Längtar!
 
Så vad har jag gjort under mina förkylningsdagar? Jag har börjat spela Pokémon Picross och blivit minst sagt beroende av det. Jag har börjat se How To Get Away With Murder - som ÄNTLIGEN finns på Netflix. Och så har jag drömt mig bort till hur ett Animal Crossing-spel skulle kunna se ut på WiiU. Eller ja, egentligen är det ju inte min dröm. Men jag gillar verkligen hans idéer!
 
 
En verktygslåda för alla verktyg är typ det bästa jag hört på länge. Och på tal om Animal Crossing så har jag 10 bybor i mitt Rapture igen. Yay!
 
Vad har ni haft för er när jag var borta?
 

Frestad att testa~

Andreas har spelat väldigt mycket Bloodborne den senaste tiden. Och jag har sett på när han spelat. Så mycket att jag själv känner att jag verkligen vill spela det. 
 
 
För vilket häftigt spel det verkar vara! Känns som en bra introduktion till From Softwares spel.
 
Har du testat Bloodborne?
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0