Jag har börjat spela: New Style Boutique~

Ett av de spelen jag köpte på ToysRUs rea var New Style Boutique. Det kostade endast 50 kronor, och hade mot all förmodan fått bra betyg. Så jag köpte det. Och vilket spel! Jag kan knappt slita mig ifrån det. (Bilderna i inlägget är tagna med mobilkameran. Fotofunktionen i spelet fungerar inte som jag vill).
 
Spelet börjar med att du går in i en klädbutik, och på något sätt lyckas få ett jobb som assistent där. Jobbar du på tillräckligt bra får du så småningom ta över butiken. Och får välja ett nytt namn på den. Jag satt länge och funderade, och bestämde mig till slut för att döpa min butik efter en av mina favoriter i Animal Crossing New Leaf - Gloria. Butiken Glorious slog några dagar senare upp portarna.
 
Kunde de inte ha sagt det innan jag funderade och hade beslutsångest i tio minuter? Haha!
 
Så vad går spelet ut på då? Att bli världens bästa stylist och sätta ihop en massa snygga outfits. Otroligt ytligt, och så himla kul. Speciellt när man kan tävla i styling också. Och vinna. Två dagar i rad.
 
 
 
Tänk att ett spel som bara kostar 50 kronor kan vara så himla roligt.
 

Spontant spelköp~

Efter en relativt lugn jobbdag passade jag och Andreas på att spana in spelrean på ToysRUs. Jag plockade på mig 4 spel. Till 3DS.
 
 
Det ska bli kul att testa dem! 
 

Ett nytt självporträtt~

Det var längesedan jag faktiskt ritade någonting "vettigt". Så tidigare i veckan bestämde jag mig helt enkelt för att göra det. Resultatet blev ett självporträtt som ännu inte är klart, men jag har ändå kommit en bit på vägen.
 
Jag har så otroligt många idéer som jag bara vill pressa in i den här teckningen! Kommer bli så kul att visa er det färdiga resultatet sen!
 

Spontan streaming~

Jag kom precis hem efter en supertrevlig middag med en underbar vän. Istället för att spendera resten av kvällen med att se på serier tänkte jag att jag lika gärna kan passa på att streama lite!
 
Det blir The Binding of Isaac, för enkelhetens skull. Titta in och håll mig sällskap!
 
 

Äntligen lite ledigt~

Det blev en del jobbande den senaste tiden. Idag och imorgon har jag mina första två sammanhängande lediga dagar sedan midsommar. Tog på mig en extra jobbhelg, så det blev det lite knas. Men så kan det gå! Jag hade planerat att ta sovmorgon ända fram till 9 idag (går annars allt som oftast upp runt 8), men jag vaknade redan 8:30. Eftersom jag var relativt pigg då kände jag att jag lika gärna kunde gå upp. Och nu sitter jag här! Snart väntar frukost och ett avsnitt av The Blacklist, sedan får vi se vad denna lediga dag har att erbjuda.
 
En annan sak som jag har tänkt på är att det var längesedan jag streamade. Med tanke på hur det gick förra gången tänker jag börja om min omgång av Resident Evil HD REmaster med Chris - men jag har inte riktigt bestämt mig för när det ska bli av. Mitt schema är så blandat med tidiga morgonar och sena kvällar att det är svårt att få in en bra streamingstruktur. Men nog sjutton ska vi nog kunna ta oss igenom det äventyret ändå! För visst skulle ni väl hänga med?
 

Att öppna eller inte öppna~

När en samlare köper en ny figur till sin samling ställs denne omedelbart inför ett svårt val. Att öppna eller inte öppna. Ska figuren få visas upp i all sin prakt, eller väntas den ett evigt liv i sin box? Jag brukar för det mesta basera svaret på frågan beroende på priset. Betalade jag mycket pengar på att visa en låda eller figur? Är figuren gammal, förblir den dock oöppnad. Jag bloggade tidigare om att jag köpt någonting nytt till min samling som bör anlända inom en månad eller så. Den kommer att öppnas på en gång. Och givetvis kommer jag att blogga om det också. Här nedan kommer ett par bilder på figurerna i min samling. Vissa står fritt, andra bor kvar i sin box.
 
 
 
På dessa tre bilder står endast en fritt - min Zombiehund. Jag har nummer 50/750 av denna limiterade skönhet. Givetvis måste den visas upp fritt. Vad gäller de andra, med undantag av Sheva, så är de helt enkelt för gamla för att jag ska kunna öppna dem med gott samvete. Plus att figurerna, med undantag av Sheva, syns väldans bra även genom boxen.
 
 
 
En sak som dessa tre bilder har gemensamt är Chris. Och att han är box-fri i alla tre. Den första tror jag att jag hade boxad ganska länge innan jag till slut kände för att öppna den ändå. De andra två bilderna visar vilken hycklare jag kan vara ibland, haha! Den öppnade Chris och Lickern är från exakt samma serier som de boxade figurerna. Varför jag öppnade just dem? De var de första av dem jag köpte... Jag har fortfarande boxarna gömda i hyllan. Kommer jag öppna resten? Nej. Ehe... Vi går vidare!
 
 
 
För den övre bilden av dessa tre gäller samma som föregående trio. De andra är än en gång av de äldre slaget och kommer behålla sin box. Förutom Sheva och Executioner, som var öppnade när jag fick dem.
 
 
Jill är, precis som Zombiehunden, en limiterad utgåva. Min är 26/500. Givetvis öppnades den boxen så fort jag fick hem den. Den kostade en del, trots allt. Leon och Chris skulle öppnas, var tanken. Men så gjorde jag aldrig det. Boxarna är dock så otroligt förskräckliga (det går ju inte ens att ta en vettig bild av dem) så jag funderar på att öppna dem ändå. Någon gång. Till slut hade jag tänkt visa upp en liten bonusbild. Ni som vet vad jag köpte på årets Retrospelsmässan undrar nog vart de figurerna är. Här får ni svaret:
 
I en påse. I min garderob. De får liksom inte plats någon annanstans. Nu ska jag göra det jag borde gjort innan jag tog dessa bilder - damma hyllan. Bättre sent än aldrig!
 
Brukar du öppna dina figurer? Varför/varför inte?
 

The Blacklist~

I förrgår började jag följa The Blacklist. Tidigare har jag bara sett ett par avsnitt här och var, när Andreas spelade in Spelklassiker och jag zappade bland kanalerna. Så nu har jag äntligen sett det första avsnittet och mer därtill. Det var intressant att se hur allting började!
 
 
Mitt favoritavsnitt hittills är The Stewmaker. Det var ett av de avsnitten jag såg när jag behövde något att göra medan Andreas spelade in. Jag får lite Homeland-känsla av den här serien - man vet aldrig riktigt vad man ska tro. Förutom att det här helt klart är en serie för mig.
 
Har du sett The Blacklist?


En seriefantasts bästa vän~

En av mina underbara kollegor tipsade mig om en app för ganska länge sedan - TVShow Time. Idag, när jag ändå var ledig, passade jag på att testa den själv. Jag har alltid svårt för att komma ihåg vilken säsong jag är på av alla de serier jag följer. "Var det säsong 9 av Supernatural, eller säsong 9 av Grey's Anatomy? Vilken har jag sett till 10?". Allra jobbigast blir det ju när det är dags att köpa en ny säsong på dvd, och det enda man har att gå efter är texten på baksidan. Som i mitt fall spoilade en hel säsong - det var den innan den jag läste på som var rätt. Så kan det gå! Men det känns som att den här lilla appen kommer att göra mitt serietittande lite lättare.
 
 
Nej, jag har inte sett 220 avsnitt av Grey's Anatomy på en vecka. Om ändå! Det blir helt enkelt så när man lägger till alla serier man har sett eller kollar på för tillfället. Eller vill se i framtiden. Eller bara för att man kan. Trycker jag på "To Watch" kan jag se exakt vilken episod jag är på i samtliga serier jag följer. Hur bra som helst ju! Inga fler spoilers från baksidan av dvd-boxar. Eller Netflix.
 
 
Jag har sett fram till S04E08 av Modern Family (kärlek på den serien), S05E01 av Game of Thrones (INGA SPOILERS NU!), och S11E01 av Grey's Anatomy. The Blacklist började jag kolla på idag, så där har jag inte hunnit lika långt. Tidigare har jag bara sett några avsnitt här och där, men jag kommer nog med största sannolikhet börja följa den.
 
Med tanke på hur lång tid appen säger att jag har lagt på serier vill jag verkligen inte veta motsvarande siffra för tv-spel... Haha!
 

Tisdagsmusik~

 
En av många favoriter från Poets of the Fall.
 

Sommarpresent~

Jag fick en sommarpresent av Andreas förra veckan.
 
En väldans massa färgglada överraskningar!
 
Som innehöll det här. Så himla fina Animal Crossing-dekorationer! De fick flytta in i min spelhylla på en gång. Eller ja, kaffemuggen fick Andreas, haha. Han gillar kaffe. Och Brewster.
 

Gårdagens dejtkväll~

Igår var jag och Andreas ut på en dejtkväll (och firade ytterligare en månad tillsammans, yay!). Vi hade sett fram emot kvällen ända sedan vi bestämde oss för att vi skulle ut och äta just igår. Vi gick så klart till favoritstället Sen Street Kitchen. Så himla god mat!
Vi väntade med spänning på att få testa den nya startern.
 
Gua Bao - ångat bröd med char siu marinerad karré. Åh, vad gott det var! Den blir det helt klart fler gånger.
 
Och så tog vi en av våra absoluta favoriträtter - en varsin Porky Brown. Älskar smakerna! Längtar redan nu tills nästa gång vi ska äta där. Förhoppningsvis blir det väldans snart. Sedan avslutade vi kvällen med säsongsavslutning av Homeland (säsong 3). Helt klart en bra kväll.
 

Shoppingdag hemifrån~

Det är alltid lika kul att införskaffa lite nya grejer vid årstidsbytena. Framförallt älskar jag att köpa nya kläder på sommaren! Det finns så mycket fint då. Igår blev det lite shopping hemifrån, medan jag ändå höll på att tvätta. Köpte till slut tre nya väskor. Jag som är så petig med väskor jämt! Sedan drog vi ut på en snabbtur på stan, och då passade jag på att köpa lite kläder. När jag ändå var igång.
 
Kiss the Girl-tröjan är ju bara för söt. Den högra kommer passa grymt bra ihop med mina Disney villain-leggings. Sedan köpte jag en topp till, men den ska jag ha på lördag, så den får ni inte se nu. Men jag är minst sagt nöjd med gårdagens shopping!
 

En oväntad syn~

Jag har bloggat många gånger tidigare om de videos som på allvar drog igång min kärlek för Resident Evil-serien. De videos som gjorde mig nyfiken på Code: Veronica X. De videos som på något sätt både var fortsättningen och början på mitt Resident Evil-samlande. Jag pratar så klart om ShadowLeggys underbart fantastiska Resident Evil-videos.
 
 
Resident Evil Numa REmake är en av mina personliga favoriter. Originalet laddades upp för 8 år sedan och har setts 4.5 miljoner gånger. Varav ungefär 0.5 av dem är mina visningar. Haha!
 
Så varför skriver jag om dessa videos i dagens blogginlägg då? Jo, för 14 timmar sedan laddade ShadowLeggy upp en video jag längtat efter i en sisådär 4 års tid: Survivor episode 6. Jag blev minst sagt förvånad när jag såg den videon i min prenumerationslista. "Ser jag verkligen rätt!?". För de av er som har missat helt vad denna serie handlar om så har ni spellistan med alla avsnitten precis här:
 
 
Det som alltid får mig att skratta "lite" för högt är tribe-namnen. Oreegin, Siquwil, Umbi och Utha'. Varför är det kul? Original, Sequel, Umbrella och Other. I den senaste videon lades det till ett ytterligare tribe-namn. Vad det är får ni dock se själva.
 
Under alla dessa 8 år av Resident Evil-samlande har jag haft ShadowLeggys videos i mitt hjärta. Så mycket nostalgi, så mycket kärlek - så mycket så att jag började samla. Har ni helt missat ShadowLeggy, trots att jag har bloggat om hennes videos massvis med gånger, tycker jag minst sagt att ni ska ta er tid att se åtminstone någon av dem. Helst alla. Det har ju jag gjort. Haha! Minst 200 gånger. På ett ungefär.
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0