Välspenderade timmar~

Vi är bara några timmar ifrån årets första sommarmånad. Imorgon blir det äntligen juni. För två år sedan, i mitten av juni, köpte jag ett spel. Och inte vilket spel som helst - Animal Crossing New Leaf. Som jag har spelat nästintill varje dag de senaste två åren. Jag har verkligen kärat ner mig i min lilla by.
 
Jag har bloggat om Animal Crossing New Leaf väldans många gånger. Det blev en del av mig, det där spelet som jag impuösköpte en kväll. Vem hade kunnat ana att jag skulle vara lika fast efter 382 timmar och 772 spelsessioner? Förmodligen inte. Helt klart ett otippat favoritspel. Men definitivt inget bra val om man, som jag, har separationsångest. Jag vill sluta spela, men det kan jag bara inte. Fast... vill jag verkligen, ändå?
 

Allt på en gång~

Jag såg klart på Sex and the City idag. Redan. Jag tänkte passa på att se båda filmerna snart också, men de fanns inte på Netflix. Så då började jag kolla på Modern Family istället. Till en början var jag skeptisk, men jag gillade det mer och mer för varje avsnitt. Just ni spelar Andreas Monster Hunter, så jag passar på att se ännu fler avsnitt. Hur många jag har sett i sträck? Så här många:
 
Netflix tror att jag har somnat, haha! Minst sagt en mysig fredagskväll. 
 

Andra delen av Resident Evil-podden~

Jag är lite småsen med att uppdatera om det här, men den andra delen av podcasten som jag spelade in tillsammans med Robert finns att lyssna på här! (Missade ni första delen finns den här.)
 
I det avsnittet pratar vi om Resident Evil 4, 5, Revelations och 6. In och lyssna på våra tankar om dessa spel!
 
Och om ni inte orkar vänta på del 3 finns det ett litet bonusavsnitt som ni kan lyssna på mellan varven. Inte helt fel!
 

Ett nytt äventyr~

Resident Evil 5 är ett av mina absoluta favoritspel - så länge man skippar storyn och alla cutscenes och bara spelar för att det är kul. För det är ju det det är. Ett roligt spel. Som jag haft många härliga timmar med. Jag har länge velat spela det igen, men inte tagit mig tid till det. Så för några dagar sedan började jag och Andreas på en co-op omgång!
 
Helt inne i spelet - så kul att spela tillsammans! Vi har nästan tagit oss till Marshlands. Det blir någon timme varje kväll.
 
Vi kände att det skulle vara bättre med en varsin helskärm istället för att dela på en split-screen. Så så fick det bli!
 
Hur mycket jag tycker om Resident Evil 5?
 
Så här mycket. Haha! Men det är ju som sagt ett riktigt bra spel. Och har man en samling kan man ju lika gärna skaffa så många versioner som man bara kan. De flesta spel blir ju ännu bättre i gott sällskap.
 

"Det är ett senare problem"~

Rubriken sammanfattar hur jag tänker kring var jag ska få plats med allt nytt jag köper till min Resident Evil-samling. Sagt senast för tre minuter sedan av Andreas, som svar till min fråga om var sjutton jag ska ställa mitt kommande nytillskott. "Det är ett senare problem". Men likväl måste det ju lösas, haha! Men det finns plats. Någonstans. Om inte annat får jag omstrukturera hela min hylla. Vad det är jag har köpt den här gången? Det får ni se när den väl är här! Tills dess får ni nöja er med denna lilla teaser.
 
 

Nästa spel till HD~

Då är det dags. Äntligen. För en HD-REmaster som vi alla väntat på. I början av nästa år släpps det till PlayStation 3 och 4, Xbox 360 och One, samt PC. Åtminstone i Japan. Jag pratar så klart om HD-REmastern av... Resident Evil 0? Ja. Än en gång har vi snuvats från den där otroligt efterlängtade uppdateringen av Resident Evil 2. Men men - det här är ju bättre än inget. Zero släpptes till en början till GameCube, och portades sedan till Wii. Nu tar även det här spelet steget bort från Nintendo.
 

Mitt bästa Pokémon-lag~ (Kanto)

Tack vare JWittz suveräna video om att måla och gissa Pokémon, hittade jag den minst lika suveräna RandomPokemon.com. Mitt nya stora nöje är att slumpa fram fantastiska Pokémon-lag. Så jag tänkte passa på att visa mitt bästa Pokémon-lag någonsin:
 
...Alltså... ja... Det kan väl fungera? Eller? Haha! Fast ingen vatten eller eld. Vi tar en till!
 
Nu fick jag åtminstone min eld-Pokémon! Och Gloom verkar ju gilla mig. Men... Bulbasaur och Charmeleon? Tredje gången gillt då!
 
Sådär ja. Efter ett par mindre lyckade försök fick jag fram mitt bästa Pokémon-lag. Mewtwo och Charizard är ju en duo som kommer gå långt. Som jag sa så är det här mitt nya stora nöje.
 
Hur blir ditt slumpade Kanto-lag?
 

Homeland~

Alltså. Homeland. Helt klart en av de bästa serier jag någonsin har sett. Och vi är bara i början av andra säsongen! Men oj, vad spännande det är. Andreas och jag tycker om att se serier tillsammans - jag såg om runt 5 säsonger av Supernatural för att kunna se på den tillsammans med honom. Han såg om Dexter. Vi har sett Breaking Bad. Och nu är det alltså Homeland som gäller.
 
 
Eftersom denna fantastiska serie bara är 3 säsonger lång har vi ju inte så jättemycket kvar. Ändå. Vi peppade kvällens avsnitt av Homeland redan när jag satt på bussen hem från jobbet. Och nu har vi sett två. Men jag vill bara se ännu mer! Så då är det dags att ta en paus och se någonting annat - som Sex and the City. För min del, åtminstone. Vi får se vilken serie vi siktar in oss på efter Homeland. Det finns ju så otroligt många fler jag vill se!
 
Vilka serier rekommenderar ni?
 

De längre berättelserna~

Det finns en del likheter mellan tv-serier och spel. Visst, den sistnämnda är mer interaktiv, men det är ändå samma princip. Vi lägger ner flertalet timmar på att följa karaktärer under deras äventyr och personliga utveckling. Vi längtar efter att kunna se vad som händer sen, när veckans avsnitt är sett eller när det är dags att lägga ner kontrollen för kvällen. De är båda en berättelseform som är mer invecklad än filmens - här gäller det ju trots allt att materialet (förhoppningsvis) håller längre än 90.
 
Jag blir oftast väldigt fast i både serier och spel. Jag föredrar att kunna se eller spela allt i så få sittningar som möjligt, men det är inte alltid så att tiden räcker till. Just nu är jag på den sjätte säsongen av Sex and the City, och jag och Andreas har nyligen börjat se Homeland. Samtidigt som jag har min stad att ta hand om i Animal Crossing New Leaf och min trädgård i Gardening Mama Forest Friends. Men det är ju så mycket lättare att sätta igång dvd:n eller Netflix, än att hämta, ladda och starta sin (förmodligen) batterilösa 3DS. Plus att det ibland är så mycket lättare att bara följa med på ett äventyr snarare än att behöva vandra runt själv i spelens värld. Sedan är det ju betydligt lättare att portionera serieavsnitt - man blir lättare mätt på ett avsnitt än vad det är att avsluta ett spel. "Jag ska bara", sparpunkter och längre uppdrag gör att man lättare dras till enkelheten av att bara trycka på stopp.
 
Men precis som tv-serier har sina fördelar över spelen, har spelen klara fördelar över serierna. Att själv kunna uppleva äventyret på ett annat sätt, leva sig in i historien, känna sig som en del av spelvärlden... Båda dessa former av underhållning har sina speciella egenheter, men sida vid sida är de ändå samma sak - just underhållning. Och visst är det väl fantastiskt.
 
 

En guidad tur~

Det har gått åtta år sedan jag började samla på Resident Evil. Åtta år av jakten på det perfekta tillägget till samlingen. I början var det enkelt - då var det ju bara att köpa allt, för då hade jag ju så mycket kvar att skaffa! Men allt eftersom åren gick samlade jag på mig mer och mer, och det blir allt svårare att hitta det där lilla extra till samlingen, som man blir extra glad av. En av mina favoriter i min samling är faktiskt min guidebok till Resident Evil 5. Som jag köpte en vecka efter att jag klarat ut spelet. Jag har satt postit-lappar på alla sidor för att lättare kunna slå upp just det jag behövde. Den var min guide till att kunna skaffa allt. Åtminstone i Resident Evil 5. Guideböcker har ändå en viss charm. Precis som annan tryckt skrift som har att göra med min samling. Under dessa åtta år som Resident Evil-samlare har jag köpt på mig en hel del guideböcker. Så idag tänkte jag ge er en (någotsånär) guidad tur genom den delen av min samling.
 
Vi börjar med de stora böckerna.
 
Längst upp till vänster finns min välanvända RE5-guide. Sedan har vi RE4 och Code: Veronica. På den nedre raden har vi två guideböcker till Resident Evil 2. För varför inte? Och så en till det allra första spelet.
 
Längst upp till vänster i den här bilden hart vi Resident Evil Archives I och II. De tar upp i stort sett allt som har att göra med Resident Evil-storyn, från 1960 till 2009. Väldans bra läsning! Sedan har vi guideboken till Resident Evil 6, och på raden nedanför har vi artbooken till densamma. Och artbooken och samlarversionen av guiden till RE5.
 
Och här har vi de lite mindre böckerna. Biohazard Marhawa Desire, som är en manga-prequel till Resident Evil 6. Den publicerades mellan 2012 och 2013. Sedan har vi Finish Resident Evil 5 today, som är en liten miniguide till spelet, en lika liten guide till det första spelet och en väldans röd bok till Code: Veronica. På raden nedanför har vi guider till Resident Evil 2, Code: Veronica och RE4 på japanska, och det första numret av en serietidning om BSAA. Och på nedersta raden har vi Resident Evil Fire and Ice, en till serie-bok och, till sist, guiden till Resident Evil Outbreak som jag köpte på Retrospelsmässan. Man kan hitta en hel del på åtta år!
 

Den andra samlingen~

Som nog de flesta av er vet så samlar jag på Resident Evil. Någonting som inte lika många vet är att jag också samlar på Resident Evil. Till viss del. Även om mitt fokus främst ligger på min Resident Evil-samling. Förvirrande? Jag skyller på en viss Paul W.S. Anderson. Här är min andra Resident Evil-samling:
 
Jag har inte alla filmer, eller alla böcker, eller alla soundtrack (jag har ett av dem, men jag har ingen aning om var) eller Quadrilogy. Men jag har det här. Och det är åtminstone någonting. Böckerna är faktiskt riktigt bra. Trots allt. Jag har mycket att säga om filmerna, men det enda jag klan säga om den första av dem är att den är bra. Och att ni borde se den om ni inte redan har gjort det. Sedan är det bara att skippa resten.
 
Det universum som målas upp i Andersons version av Resident Evil är så långt ifrån Capcoms som man kan komma. Men ändå lånar de in platser och karaktärer fritt från samtliga spel. Och kopierar vissa scener rätt av. Den här komplicerade sörjan beskrivs ändå bäst på framsidan av böckerna av Keith R.A. DeCandido:
 
"Based on the screenplay by Paul W.S. Anderson
Based on Capcom's bestselling video games."
 
Böcker baserade på filmer som är baserade på spel. Det skulle inte förvåna mig om det till slut blir ett spel av dessa filmer. Ja, jag samlar på båda versionerna av Resident Evil. En av dem älskar jag. Den andra hatar jag. Men jag antar att det inte är svårt att lista ut vad som är vad. Andersons Resident Evil är ingenting som jag samlar aktivt på, det har bara blivit ett par grejer här och där genom åren. Men det har ju ändå en koppling till de spel jag älskat så länge jag har kunnat hålla i en handkontroll.
 

Retrospelsmässan, 2015~

Årets upplaga av Retrospelsmässan toppade tidigare års mässor med jättekliv. Det var helt klart den bästa mässan jag någonsin har varit på. Och det beror så klart mycket på allt det arbete som RSM-Crew har lagt ner på mässan. Stort tack för en fantastisk lördag!
 
Vårt äventyr till Retrospelsmässan började i fredags, när vi åkte mot Göteborg. Väl framme checkade vi in på hotellet (som smidigt nog ligger mittemot mässhallen) och möttes av denna utsikt från vårt rum:
 
Vi hade en balkong! Som vi dock bara var ut och tittade på snabbt. Det regnade ju så mycket i helgen.
 Fredagskvällen spenderades uppe i hotellbaren i gott sällskap och god mat. Och efter en minst lika god hotellfrukost på lördagsmorgonen var det dags för helgens höjdpunkt - Retrospelsmässan.
 
Gaminggrannar passade på att intervjua skaparna bakom Alwa's Awakening, och jag passade på att fota.
 
Pappas Pärlor var så klart på plats med sina fantastiska pärlskapelser.
 
 
Eriksbergshallen fylldes snabbt med shoppingsugna besökare.
 
 
Andreas hittade ett spel.
 
Och jag hittade en Leon!
 
 
 
Det fanns många duktiga cosplayare på plats under dagen, men jag hann inte med att fota alla. Här har vi Hilda och Link från The Legend of Zelda.
 
Och Rinoa från Final Fantasy.
 
Andreas fick gästa livesändningen av Bitar till Kaffet.
 
Och jag sprang på Linnea!
 
Det fanns även en del speedrunners på mässan.
 
Och Nintendos bärbara konsoler i en liten utställning.
 
För att inte tala om tävlingar! Här var det nästan dags att slåss om pallplatserna i Super Mario Bros.
 
Och en glad Emelie med sin loot-påse.
 
Crazy-loot-lady!
 
Lördagskvällen spenderades även den på hotellet. Den här gången höll vi oss dock i lobbyn, tillsammans med, mer eller mindre, det här gänget. Det blev mycket skratt - en perfekt avslutning på en toppenbra mässa.
 
 
Här är min kompletta loot från Retrospelsmässan 2015! Sex stycken nya figurer till samlingen, en guidebok till Resident Evil Outbreak, Biohazard till PlayStation (en utgåva av det första spelet som jag inte hade) och så fick jag ett par klistermärken. Jag hade inte förväntat mig att hitta så här mycket till samlingen! Nu måste jag bara lista ut vart sjutton jag ska ställa allting. Figurerna får nog inte plats i hyllan. Åtminstone inte alla. Men det blir ett roligt problem att lösa.
 
Tack igen för en fantastisk mässa!
 

Förkylning~

Så... jag har gått och blivit förkyld. Väldigt förkyld. Ingen energi, ingen ork. Det enda jag gör är att vila och sova. Och kämpa för att bli frisk. Så det har inte blivit så många blogginlägg den senaste tiden. Men jag ska bättra mig, och förkylningen ska försvinna. Hoppas ni får en trevlig helg, så är jag tillbaka när jag är frisk igen. Jag har en del inlägg som jag bara väntar på att skriva. Så de kommer så fort jag blir frisk.
 

Snart dags för Retrospelsmässan~

Det här året flyger verkligen iväg! Nu på lördag är det dags för en av årets bästa dagar - Retrospelsmässan i Göteborg. Vi ska gå på mässan i år igen, och det kommer bli så himla kul! Visst ses vi väl där?
 

Podinspelning ikväll~

Ikväll är det dags! Jag och Robert ska ta oss an det sista inspelningstillfället av Resident Evil-podcasten. Har ni några som helst kommentarer kring denna fantastiska spelserie har ni fram till 18:00 att höra av er till oss. Det ska bli så himla kul att spela in den här delen! 
 

Ingen stream ikväll~

Det har blivit ändrade planer för min del. Istället för att streama ska jag ha en filmkväll. Jag har ingen energi kvar, så vi sparar streamandet till en annan gång. Ha en härlig lördagskväll!
 

Snart dags för stream~

Det närmar sig nu. Om bara några timmar är det dags att dra igång streamen och spela Resident Evil HD REmaster som Chris!
 
 
Och visst hänger ni väl med?
 
Klart ni gör! Klicka här för att följa med på äventyret. Vi drar igång 19:00.
 

En ledig fredag~

Jag hade en period för ett tag sedan då jag var ledig i stort sett varje torsdag. Den här veckan hamnade min lediga dag på denna (ganska) soliga fredag. Och här sitter jag med persiennerna neddragna och dricker en stor kopp te. Idag har jag en massa tvätt att ta hand om, och sedan ska jag skriva in min del av "läxan" från förra inspelningstillfället med Robert. Vi ska spela in på söndag, så än så länge har ni möjlighet att lämna kommentarer. Passa på! Det är den sista delen som ska spelas in på söndag, och då kommer vi gå in på alla olika sidospår i den här otroligt utspridda serien. Och det är där min läxa kommer in - eftersom jag har spelat de flesta av sidospelen är det min uppgift att skriva en liten sammanfattning om dem så att vi är lite förberedda när det väl är dags att börja prata.
 
 
Det har varit så otroligt kul att spela in den här podcasten tillsammans med Robert! Det är lite trist att det bara är ett inspelningstillfälle kvar, men jag ser fram emot att lyssna på de olika avsnitten när de är färdiga och har laddats upp.
 
Bilden ovan (och nästföljande länk) länkar till Spel 223:s Facebooksida. Vill ni lyssna på alla avsnitt av podcasten (klart ni vill!) klickar ni här. Det här projektet blev mer omfattande än jag trodde det skulle bli, men jag är så glad att jag fick vara en del av det. Nu måste jag börja skriva, men vi syns väl i min stream ikväll?
 

Glassbild, 2015~

De av er som har följt min blogg länge vet vad jag har för tradition i början av maj. Ni som är lite nyare kommer att få upptäcka det i dagens inlägg. Det är dags för årets glassbild - femte året i rad. Den här traditionen "råkade" bara bli en tradition:
 
"Det började lite av en slump. I maj 2011 åt jag vårens första glass ute i solen. Och tyckte att det var ett bra tillfälle att ta en bild. Förra året åt jag också vårens första glass i maj, och tog en likadan bild. Igår var det dags för årets glassbild."
 
Det blogginlägg som ovanstående stycke kommer ifrån, publicerades här på bloggen den 8 maj 2013. Alltså två hela år sedan. Idag var det dags att bidra med årets glassbild.
 
Lyckades få Andreas att vilja vara med i år! Det är verkligen först när man tar likadana bilder varje år som man ser hur mycket man faktiskt har förändrats genom åren. Jag var ju så himla liten 2011! Men jag har haft min lugg på samma sätt sedan 2012. Nämen såatteh... Och att det bara var år 2012 som jag åt en annan glass för att det var dyrt att köpa glass på Universitetet. 88:an håller i alla lägen. Förutom då, haha! Men, som sagt, den här traditionen är för rolig för att brytas. Nästa år är det dags igen!
 

Lite måste man ju unna sig~

Idag plingade det på dörren, och jag fick ta emot det här:
 
Det som är i det här paketet är någonting som jag har sett fram emot i ett par månader. En present till mig själv, kan vi säga. Jag missade att köpa det som finns i paketet när det först fanns tillgängligt. Så då ville jag inte missa chansen att få hem en när den blev tillgänglig igen.
 
Massa små skumpluppar, men... vad är det där svarta?
 
Jag fick min alldeles egna Jaclyn Hill Favorites palett! Mitt köp slutfördes tre minuter efter att den kommit upp igen på hemsidan. Några dagar senare var den helt slutsåld, för andra gången. Men jag lyckades knipa åt mig en.
 
28 ögonskuggor från Morphe Brushes. Det är alltså Jaclyn som själv har valt ut sina favoriter, och satt samman dem till den här paletten.
 
Jag var så ivrig att testa dem att jag tänkte ut en liten look med både glittriga och icke-glittriga färger. Fyra stycken, totalt. Ögonskuggorna kosta i normala fall 2 dollar styck (galet), men det var så klart ett specialpris när man köpte den här paletten. Då blev det ungefär 1 dollar per ögonskugga. Yes please! Men i jämförelse med ögonskuggorna från Makeup Geek, som Andreas gav mig i födelsedagspresent, är skillnaden tydlig. Makeup Geek, som säljer sina skuggor till "normalpris", är bättre än dessa som kostar 2 dollar. Men, för att kosta så lite så är Morphe-skuggorna ändå riktigt bra. Jag är nöjd med paletten, och kommer leka med både de här färgerna och mina Makeup Geek-skuggor. Möjligheterna är ju nästintill oändliga!
 

Mitt första frieri

Tjejer (och kvinnor) som spelar tv-spel finns ju inte, egentligen. Åtminstone inte i stor skala. Tjejer (och kvinnor) som spelar tv-spel OCH ser bra ut finns ju definitivt inte, egentligen. Tjejer (och kvinnor) som spelar tv-spel OCH ser bra ut OCH spelar killars (och mäns) favoritspel är så ovanliga (nästintill icke existerande) att det inte går att missa en så bra chans när en väl kommer i kontakt med en. Men vad ska en göra för att komma i kontakt med dessa mytomspunna varelser? Det bästa är att börja med att ge dem en komplimang av deras utseende. För det är ju det som spelar mest roll. Det vet ju alla. Nästa steg blir att fria till dem, direkt. Skippa allt det där jobbiga med att dejta någon för att lära känna dem på riktigt - fria direkt så är saken klar!
 
Låter det otänkbart? Vad bra. Gör aldrig någonting sådant. Det är obehagligt och gör en obekväm. Jag streamade The Binding of Isaac Rebirth på min Twitch-kanal igår och var med om mitt första spontana frieri. Jag har råkat ut för förr att killar (och män) som ser min stream passar på att ge råd och berätta för mig hur jag ska spela, in i minsta detalj, eftersom jag är kvinna och, som vi kom fram till i början av detta inlägg, inte egentligen kan spela spel. Jag gör det ju bara för att träffa killar (och män). Och för att jag vill ta ifrån dem deras intresse. För jag gillar ju inte spel, egentligen. Jag vill ju bara hitta någon som friar till mig utan att de vet vem jag är eller hur jag är som person. Att jag "ser bra ut" och spelar tv-spel är ju det enda som spelar någon roll. Nej, inte okej beteende. Jag spelar tv-spel för att det är mitt största intresse, och för att det gör mig glad. Jag kan ta att någon försöker vara "hjälpsam", och ragequittar min stream när jag inte gör som de vill. Men börjar en konversation med en komplimang om mitt utseende tätt följt av ett frieri blir det blockning på en gång. Jag tänker inte tolerera sådant beteende. "Han ville ju bara vara snäll". Jaså? Då måste jag ha missuppfattat allt.
 
Tjejer (och kvinnor) som spelar tv-spel är faktiskt inte ovanligt alls. Men det är någonting som jag har fått höra flera gånger när jag har pratat med gamers av det manliga könet. Att vi är så ovanliga. Att det, faktiskt, inte går att hitta tjejer (och kvinnor) som ser bra ut och spelar tv-spel. Men det kan mycket väl bero på beteenden som de jag tagit upp i det här inlägget. Det är inte kul att råka ut för sådana saker, och det är långt ifrån en komplimang. Jag får bara en sån olustkänsla av hela grejen. Kan en någonsin, som kvinna, få spela sitt favoritspel utan att sättet en spelar på ska kommenteras in i minsta detalj? Nu vill jag passa på att skilja på hjälp och hjälp. Ber jag om hjälp med att förstå vad ett objekt i The Binding of Isaac Rebirth gör tar jag givetvis emot den hjälp jag kan få. Det är de gånger då minsta lilla rörelse ska kommenteras som det blir för mycket. Jag kan spela. Jag har gjort det i nästan hela mitt liv. Ingen behöver hålla min hand. Jag kan.
 
Den vänstra kommentaren är hjälpsam, på riktigt. Jag undrade om det var värt att offra ett hjärta för ett objekt som omvandlar hjärtan till blåa hjärtan. Att be om råd och få hjälp underlättar spelandet. Kommentaren på höger sida, däremot, har ingenting att göra med min stream. Den handlar bara om mitt utseende.
 
Jag är en kvinna, som ändå ser helt okej ut, som spelar tv-spel (riktigt bra om du frågar mig) och som är trött på denna typ av beteende. Bara för att jag är kvinna ses jag som en damsel in distress så fort jag plockar upp en handkontroll. Och jag är trött på det. Jag tänker inte stå ut med denna typ av beteende bara för att jag väljer att streama. Det är inte okej.
 
 

Streamdags i helgen~

 
Det var ganska längesedan som jag klarade av min omgång av Resident Evil HD REmaster med Jill. Nu känner jag att jag har tid att faktiskt spela igenom med Chris också! På fredag börjar min streaminghelg, som kommer att vara både på fredag kväll och lördag kväll. Klart ni ska vara en del av äventyret!
 
Klicka på bilden (eller här) för att komma till min stream!
 
Så här ser min planering ut:
fredag drar vi igång runt 19:00, och spelar så länge som vi orkar utforska det zombiefyllda huset.
lördag börjar streamandet runt 20:00, och pågår i åtminstone några timmar.
 
Jag vet inte hur långt vi hinner under de timmarna, men förhoppningsvis kommer vi en bra bit på vägen! Sedan får vi se när jag har möjlighet att fortsätta, men det bör inte dröja alltför länge. Har jag väl börjat spela vill jag fortsätta till slutet.
 
Visst hänger ni väl med?
 

Ännu mera Isaac~

Häng med mig på kvällens stream! Klicka här, eller på bilden, för att följa med mig på äventyr.
 

Nu är det gjort~

I gårdagens blogginlägg nämnde jag att jag länge hade skjutit upp köpet av den samlingslådan. När jag ändå tog tag i att köpa den, som jag velat göra så länge, passade jag på att färga håret i samma veva också. I en färg som jag har pratat om i ungefär två års tid. Idag var det äntligen dags att ta det steget. Min vän Kerstine hjälpte mig att fixa den nya färgen. Så här blev resultatet:
 
Det är en kopparaktig ton, men det är klart mycket roligare att kalla den orange. Så nöjd med hur det blev! Har som sagt velat ta det här steget länge, men bara skjutit upp det. "Jag gör det i sommar", "jag gör det i höst", "jag gör det i vinter"... i två års tid. Så nu blev det istället "jag gör det på söndag", så var det bara att ta tag i det! Jag behövde den här lilla förändringen.
 

Mer till samlingen~

Min bror och hans sambo gav mig ett presentkort på GAME i födelsedagspresent, så jag passade på att genomföra ett efterlängtat köp.
 
 
Resident Evil 6 Anthology innehåller (nästan) alla numrerade delar av spelserien som jag ägnat så många år av mitt liv åt. En ganska komplett samling spel i ett enda fodral. Grejen är att jag redan har dennes motsvarighet på XBOX360 (Archives), vilket är anledningen till att det här köpet har tagit mig så lång tid. Men när jag ändå fick ett presentkort hade jag ju världens bästa möjlighet att äntligen ta med mig den hem. Så nu har jag 88 Resident Evil-spel i min samling. Vi får se när jag kan komma över 100-strecket!
 

Hej, maj~

April flög iväg, och vi är redan inne i maj. Hur gick det här till? Andreas och jag har varit och hälsat på hos mina föräldrar i några dagar för att fira min systers födelsedag. Så nu är vi tillbaka hemma och tar det lugnt. Jag tar hand om min trädgård och Andreas bygger rustningar. Jag har precis låst upp ett nytt tema - vinter. Inte så passande när vi precis kom in i en fantastisk vårmånad, men så kan det gå.
 
 
Även fast jag har ganska många teman finns det fortfarande tre kvar att låsa upp. Spännande att se vad det är. Så här ser vintertemat ut:
 
 
Jag byter nog tillbaka till vårtemat direkt...
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0