Jag har testat: Spirit Camera~

Då var det dags. Det första riktiga blogginlägget om 3DS-spelet Spirit Camera, som är ett sidospår i Project Zero-serien.
 
 
Spirit Camera the Cursed Memoir tar vara på det mesta 3DSen har att erbjuda. Gyro-funktionen, kameran, AR-funktionen... Med så många element känns det svårt att få dem alla att bli bra och fungera tillsammans.
 
 
Att de skickat med en AR-bok som ska representera den lila dagboken är dock en riktigt rolig idé. Vid vissa tillfällen i spelet måste en hitta den rätta sidan för att kunna fortsätta. Upplägget i spelet känns dock ganska hackigt, även om storyn är åtminstone lite intressant.
 
 
 
3DS-kameran är ju så otroligt högupplöst. Eller inte, haha! Min 3DS är av den allra första modellen, så den har ju några år på nacken. Typ 4.
 
 
Jag fastnade i en fight ganska så länge, mest eftersom min 3DS tappade kontakten med boken. Det är svårt att hålla den i fokus medan det finns fiender att besegra. Den tidigare gyro-funktionen som jag nämnde tidigare gör att en ibland måste vrida konsolen åt alla möjliga håll för att kunna se spöket. Med andra ord är det här inget spel som lämpar sig för en tåg- eller bussresa, haha.
 
 
Jag gav det sammalagt en och en halv timme. Det är ett minst sagt otympligt spel, men jag gillar ändå idén med det. Fast jag spelar nog hellre Maiden of Black Water på WiiU.
 

Slutkörd efter jobbhelg~

Wow, helgen gick verkligen så himla snabbt förbi! Kan bero på att jag jobbade och minst sagt hade fullt upp. Det var verkligen non-stop hela tiden. Idag är jag ledig, och har tvättat. Jag tänkte skriva ihop massvis med blogginlägg inför veckan, men jag känner att jag är lite för trött just nu, haha. Så det blir lite senare. Ända sedan jag vaknade idag har jag känt att jag verkligen vill spela ett skräckspel. Vilket kan ha lite att göra med att jag bara har spelat ûbergulliga spel den senaste tiden. Så det kanske är på tiden att testa Spirit Camera? Dags att bli rädd!
 

Vi har spelat: Animal Crossing amiibo Festival~

Alltså, Animal Crossing. Värdens mysigaste spelserie, även om den inte är ideal för de, som precis som jag själv, har separationsångest. I fredags släpptes det Mario Party-liknande spelet Animal Crossing amiibo Festival till WiiU, och jag och Andreas var ivriga på att testa det.
 
Och precis som med Animal Crossing Happy Home Designer så nöjer vi oss inte med att bara köpa spelet...
 
Vi måste ju ha alla underbara amiibos också!
 
Hur sött är inte det här spelet!?
 
Hela gänget samlat.
 
De är de finaste amiibos jag har sett. Så detaljerade, så himla fint gjorda. Och så söta!
 
Vi fick med tre nya amiibo-kort också.
 
Gjorda för just amiibo Festival.
 
De fick bo längst bak i vår fina amiibokortpärm.
 
Yay! Dags att spela!
 
Jag valde Isabelle, och Andreas valde Tom Nook. Det roliga är att händelserna i spelet varierar lite beroende på vilken karaktär man spelar.
 
Med hjälp av amiibokorten går det att bestämma vilka som ska bo i byn. Drömmen är att samla Raptures alla underbara invånare.
 
Den gladaste spelaren vinner. Alltså, hur gulligt kan ett spel bli? Åååh!
 
För att slå tärningen behöver spelaren hålla amiibon mot NFC-läsaren på WiiU-plattan.
 
Spelomgångarna sträcker sig över en månad, där olika saker händer varje dag. Här var Katrina på besök.
 
Jag lyckades hamna på en av hennes rutor, och fick välja ett kort. Varje gång någon av oss slog en tvåa, fick jag happy points.
 
Ju mindre pengar du har, desto ledsnare blir du. Låter ju lite halvsant ändå, haha! En är ju alltid gladast i början av månaden... Eller hur?
 
Yay!
 
En månad går väldans snabbt. En runda i spelet tar ungefär 45 minuter. När den första omgången är klarad är det fritt fram att själv välja vilken månad som ska spelas.
 
 
Jag vann! Yay! En sak som jag gillade med det här spelet är att vem som helst kan vinna, oavsett hur det har gått tidigare under rundans gång.
 
Som i måndags. Jag låg dåligt till hela rundan, tills jag, nära slutet, lyckades få ett pengaträd. Som gav mig 90,000 bells. Hoppsan!
 
Förutom huvudspelet finns det även en hel del minispel som kan låsas upp.
 
Som en frågesport! Med lite halvkrångliga regler som tar ett tag att vänja sig vid.
 
Allt som allt så tycker jag att Animal Crossing amiibo Festival är ett jättemysigt spel, som kanske bäst uppskattas av de som redan älskar denna underbara spelserie.
 

En helg med familjen~

I fredags åkte vi tåg hem till min familj. Det var dags för vårt årliga pepparkaksbak! På rummet vi skulle sova i hade vi fått en liten överraskning:
 
Haha, choklad! En rolig liten grej. På fredagkvällen tog vi det mest bara lugnt.
 
Och på lördagen var det dags att baka! Mammas hemgjorda deg, så klart. Den var lite svårarbetad i år, men den var väldans god.
 
Och pepparkakorna blev fantastiskt bra! Jag och Andreas lyckades fylla 3 lådor. Så nu har vi pepparkakor så vi klarar oss framöver. Om nom nom.
 
På kvällen blev det pizza! Här är min mamma och min extrapappa. Så fina!
 
Världens bästa syster var också med.
 
Och vi, så klart. Efter pizzan åkte vi iväg för at se min brors och hans tjejs nya hus. Så mysigt, och så mycket plats! Så glad för deras skull! På söndagen gick jag och Andreas och hälsade på vid morfars grav för första gången. Jag har skjutit upp det jättelänge, för att jag helt enkelt inte har orkat. Fast att det nästan har gått ett år sedan han lämnade oss känns det lika tungt då som nu. Så ibland blir det helt enkelt så att jag inte orkar med bloggen, och då är det så. Sedan åkte vi snabbt och hälsade på hos farmor och farfar innan det bar av hem till pappa och Tina. På söndagseftermiddagen spelade min fina syster en match, som vi så klart gick och tittade på. De vann med 14-0. Woo! Och min fina syster var jätteduktig. Så stolt! Vi har alltid så fullt upp när vi åker hem och hälsar på. Helgen bara flög iväg. Men vi hade det jättebra.
 

Comic Con Gamex, 2015~ (dag 3)

Nu är det här äntligen här - mitt blogginlägg om söndagen på Comic Com Gamex. Ber om ursäkt för att det dröjde så länge!
 
Andreas och jag passade på att köpa en varsin Mochi-glass. En bra start på mässans sista dag!
 
Daniel och Åsa blev ritade av Kalle Anka-tecknaren Arild Midthun. Bilden blev så himla bra - Daniel blev ritad som Joakim von Anka, och Åsa som Magica de Hex. Bråkandes över myntet framför pengabingen.
 
Favorit i repris med Frog Climbers!
 
Vi testade några suspekta Jelly Beans också, från Bean Boozled-setet.
 
En bild säger mer än 1000 ord. Vi fick alla goda smaker. Förutom Andreas. Stackarn! Medan jag fick Buttered Popcorn fick han Rotten Egg. Eeew!
 
Sedan var det dags för söndagens höjdpunkt: kvalet till World Cosplay Summit. De här dansarna var riktigt bra! De stod för inledning och mellanakt.
 
Yaya Han var en av domarna.
 
Efter att alla deltagare hade framfört sitt nummer, var det dags för en danspaus medan domarna gick iväg och pratade ihop sig. Här dansades det till Marilyn Mansons version av This Is Halloween.
 
Här har vi alla deltagarna i väntan på att få höra domarnas beslut. Alla var så himla duktiga på scen!
 
Och vinnarna är...
 
Miranda Fondin och Kim Synnerborn som Medusa och Count D från Pet Shop of Horrors!
 
Grattis till er, och lycka till i World Cosplay Summit i Japan!
 
Och med en bild på Deadpool avslutar min serie av inlägg om min upplevelse på Comic Con Gamex 2015.
 

Ett spel till~

November. Månaden då jag börjar spela en väldans massa spel. I lördags började jag med det efterlängtade New Style Boutique 2. Jag hade riktigt kul med det första, så jag har stora förhoppningar för uppföljaren.
 
 
 
Precis som i det första spelet får man chansen att ha en egen butik. Än så länge har jag bara spelat det i två timmar, så jag återkommer när jag har kommit längre. 
 

Nu tar jag helg~

Tillsammans med ett mysigt gäng.
 
 
Vi ska baka pepparkakor med familjen i helgen. Har sett fram emot det så länge! När vi är tillbaka hemma ska jag blogga om mina första intryck av Animal Crossing Amiibo Festival. Men det jag kan säga nu är att det är jättemysigt! 
 

Fem år med bloggen~

 
Fem år har gått sedan jag började blogga. Fem år fyllda med inlägg om spel, cosplay och min Resident Evil-samling. Helt otroligt att det har gått så snabbt. Minns ni när min blogg var helt rosa? Inte? Så här såg det ut:
 
 
Det var 2012. Tills jag (som tur är) till en annan layout. Som var mindre rosa.
 
 
Men inte var det mycket bättre... Haha!
 
 
Så här såg det ut 2013, när jag äntligen tagit mig tid till att beställa en headerbild från en av mina duktiga vänner. Det blev så himla bra!
 
 
Någonstans på vägen fick jag idén om att min blogg skulle vara som ett papper på ett bord, och gjorde mig av med enkelfärgade bakgrunder.
 
 
Och till slut hamnade vi här. Med en headerbild som jag själv har målat, och som representerar precis vad bloggen handlar om. Det är så himla kul att se tillbaka på hur bloggen har sett ut genom åren.
Fast hur har inläggen förändrats? I början skrev jag massviss med långa textinlägg, som sällan innehöll bilder. Numera är det ytterst sällan som jag bloggar utan bilder. Det ger inläggen mer liv, och det blir ju så mycket roligare att minnas tillbaka i bilder.
 
Tack för de här fem åren, kära läsare. Jag hoppas att ni stannar kvar för fem år till.
 

Amiibo Festival~

Världens mysigaste spelserie har blivit ett Mario Party-liknande partyspel, där den gladaste spelaren vinner. Hur underbart gulligt låter inte det!? Jag pratar så klart om Animal Crossing amiibo Festival. Ett brädspel till WiiU, som jag ser fram emot något så enormt mycket. Vill ni vara med och känna peppen? Klart ni vill! Här har ni en underbar trailer:
 
 
Det kommer bli så himla kul att spela det. Längtar!
 

Borta från lådan~

I juli i år skrev jag ett inlägg som handlade om det där svåra beslutet som alla samlare någon gång stöter på - att öppna eller inte öppna. I det inlägget visar jag bland annat följande bild:
 
Förra veckan fick just Leon och Chris dilemma ett oväntat beslut. Jag dammade av hela min samling, och när jag kom till Chris låda upptäckte jag att plasten hade lossnat. Så.. då kände jag att det var dags att befria honom från lådan.
 
 
Plasten var så här pass trasig.
 
 
Det var så kul att faktiskt kunna se den här figuren på riktigt, och inte bara genom världens sämsta plast. Han är ju så otroligt fin! Så många detaljer!
 
Men... Leon kan ju inte vara kvar i sin låda om Chris inte är det.
 
 
Det här var också en fin figurin, men överlag tycker att Chris känns mer genomarbetad.
 
Titta så fina de blev! Det ser ju väldans mycket bättre ut att ha dem framme. Tog ju bara mer än ett år innan jag insåg det. Haha!
 

Hoppsan~

Hej på er, världens bästa läsare. Jag tog visst en liten mini-paus från i ett par dagar... Hoppsan! Jag har haft fullt upp med jobb (stängde tre dagar i rad) och hann helt enkelt inte med att blogga. Men nu är jag tillbaka igen! Så till veckan har jag en massa inlägg planerade. Det låter väl bra?
 

Så mycket Animal Crossing~

Det blev nästan tre Animal Crossing-inlägg på rad där, haha. Det hände bara så mycket Animal Crossing-relaterat på en gång. Men det kan en ju inte få nog av! Andreas och jag lyckades ju få alla korten i det första setet till Happy Home Designer, men vi saknade något bra att ha korten i. Så vi köpte ett album.
 
 
Så himla sött!
 
 
Och så har alla sidor i albumet en liten lathund så att en ska veta vilket kort som ska vara var.
 
 
Titta så fint det blev! Snart släpps det andra settet. Vi.. kommer nog vänta lite med det...
 

En ny teckning~

Jag ritar inte lika ofta som jag gjorde för några år sedan. I helgen fick jag dock för mig att rita en teckning baserad på en bild på Sanna i hennes otroligt fina cosplay av Mercedes från Odin Sphere.
 
 
Än så länge är det bara lite av ett första utkast, men det var så kul att rita igen så att jag kände att jag ville visa upp den på bloggen. Vi får se om jag tar den här teckningen vidare.
 

Hoppas du trivs i din nya stad~

En till av mina underbara bybor bestämde sig för att lämna mitt Rapture.
 
 
 
Drake, jag vet att vi inte sågs så mycket mot slutet av din tid i Rapture. Men jag hoppas att du kan förlåta mig för det. Och jag hoppas att du trivs i din nya stad, var det än må vara. Tack för den här tiden, Drake. Rapture saknar dig redan.
 

Ett hus till Gloria~

De av er som har följt min blogg länge, vet att Gloria är en av mina favoriter i Animal Crossing New Leaf. Så när jag skaffade Animal Crossing Happy Home Designer längtade jag tills jag skulle få chansen att designa hennes hus. Och på Comic Con Gamex-lördagen fanns hon på plats utanför mitt kontor.
 
 
 
 
 
 
Gloria blev, precis som alla andra som får sina hus designade i Animal Crossing Happy Home Designer, nöjd med sitt hem. Hur en än gör så går det inte att misslyckas. Det är bara du själv som avgör om ett hus blev bra eller inte. Och ja, alla de som röstar på sina favorithus, så klart. Hur som helt så längtar jag tills nästa bybo från mitt älskade Rapture vill att jag ska designa deras hem.
 

Skräckfredag: Maiden of Black Water~

Efter att ha sett Andreas klara ut Project Zero II precis på Wii, var det min tur att ta mig an Maiden of Black Water. Det är seriens femte del - den fjärde kom aldrig utanför Japan. Jag själv har spelat PZI, II och III flertalet gånger, och är nu med under Andreas första kontakt med dessa spel. 
 
 
Maiden of Black Water har, precis som sina föregångare, en mystisk ritual som grundpelare i storyn. Den här gången har den att göra med vatten, vilket avslöjas redan i titeln. Och jag som hatar vatten i tv-spel. Jag skyller allt på den där ålen i Super Mario 64. Haha!
 
 
Det som utmärker Project Zero-serien är att en med hjälp av en kamera ska besegra spöken och vålnader. Detta tas ett steg längre i Maiden of Black Water - WiiU-plattan är själva kameran.
 
 
Vi har tagit oss förbi första kapitlet, och än så länge tycker jag att det fungerar helt okej. WiiU är den perfekta konsolen för Project Zero.
 

Hej, helg~

Den här veckan flög verkligen fram! Det kan ha något att göra med att jag suttit så mycket vid datorn för att redigera bilder, haha. Men nu är det helg igen! Jag jobbade ett extrapass idag, och är nu på väg hem. Vad jag ska göra hemma? Redigera ännu fler bilder! Men det är det värt efter en så himla rolig mässa.
 
Skyndade mig in och köpte en pizza när jag slutat. Så gott! Och visst ja, efrersom det är fredag ska jag blogga om ett skräckspel idag också. Stay tuned!
 

Comic Con Gamex, 2015~ (dag 2)

Lördagen! Den dag då det finns flest cosplayare på plats. Jag fotade så många som jag hann med, så nu dyker vi in i bilderna!
 
Först ut har vi en bild på Andreas och mig. I våra cosplays. Han är Villager, jag är Isabelle. Redo att skriva upp hans förslag på vad som kan göra staden bättre.
 
Och så en närbild på mig!
 
Här har vi Daniel, som cosplayar Pyramid Head. Så häftig!
 
Fniss!
 
Och så har vi Åsa i hennes superfina Totoro-cosplay.
 
Visst är de väl ett sött par?
 
Och på tal om söta par - Mio och Elin som Joker och Harley Quinn! Så himla fina!
 
Klart vi måste ta en gruppbild! Det är så roligt att så många av mina vänner börjat intressera sig för cosplay.
 
Men eftersom det är en spelmässa kan en ju inte missa att spela spel! Här testade David och Andreas Frog Climbers, som snabbt blev an våra favoriter på mässan. Det är skapat av Team Crew, och är ett skolprojekt. Så himla kul!
 
 
Vi gick tillbaka till det några gånger, för att utmana varandra.
 
Asterix och Obelix!
 
En otroligt fin Poison Ivy!
 
Och bästa Supernatural-gruppen!
 
Under lördagen hade Yaya Han en presentation där hon gick igenom skapandet av två av sina cosplays. Jag lärde mig många bra saker och fick en hel del användbara tips. Som att det finns metoder som gör att peruken håller frisyren bättre än vad den gör med hårspray.
 
Först gick hon igenom skapandet av Carmilla från Vampire Hunter D.
 
Och sedan Shao Jun från Assassin's Creed Chronicles: China. Det var så otroligt intressant att höra om arbetet bakom dessa fantastiska dräkter!
 
Yayas presentation drog dock ut lite på tiden på grund av tekniska problem. Så när vi kom fram till scenen där cosplay-tävlingen skulle hållas, fanns det ingen plats kvar. Trist, men så kan det gå! Jag är trots allt glad att jag valde att stanna och lyssna på Yaya.
 
Och på tal om Yaya - här är en bild på Sanna med henne! Sanna cosplayade Kirito från Swort Art Online på lördagen. Yaya cosplayade Sheryl Nome från Macross Frontier.
 
Sanna och jag.
 
Isabelle kan minsann också vara farlig!
 
Så häftig cosplay!
 
Five Nights at Freddy's!
 
Elizabeth från BioShock Infinite.
 
Vincent Valentine från Final Fantasy VII.
 
Andreas provspelade Pavilion. Så mysigt!
 
Här är Rake Makes som Bigby, och Mitternacht som Bloody Mary från Wolf Among Us.
 
SHOVEL KNIGHT! Vi sprang nog runt hela mässgolvet i jakten på honom, haha! "Har ni sett Shovel Knight?" "Ja, han gick ditåt." *Vi springer "ditåt"* "Shovel Knight?!" "Det hållet!" *Andreas får ett sms: Nu är han där ni var nyss!"* Men, till slut, fick Andreas posera med Shovel Knight.
 
 
 
Jag ville också vara med!
 
Vilket team!
 
Asuna och Kirito från Swort Art Online.
 
Sailor Mars från Sailor Moon och Link från Zelda: Twilight Princess.
 
Fredrika, Sanna, jag och Sascha.
 
Det var mina bilder från lördagen! Kvällen avslutades i vanlig ordning med 3DS-spelande i hotellobbyn. Bara en dags bilder kvar att gå igenom, sedan har jag delat med mig av allt från min upplevelse av Comic Con Gamex.
 

Går igenom alla bilder~

Jag sitter just nu och går igenom alla bilder som jag tog i lördags på Comic Con Gamex. När jag valt ut vilka jag vill använda ska jag redigera dem också. Och skriva bildtexter. Så medan jag pysslar med det tänkte jag dela med mig av en bild på mig som Isabelle från en spontan mini-fotografering. Jag gav kameran till Andreas, möblerade om lite grann och poserade för bilden.
 
 
Minst sagt okej för att vara något så spontant! Jag hade en idé, och då var det bara att köra. Nu ska jag fortsätta med bilderna!
 

SVT Play: Kvinnor dominerar i cosplay~

Daniel skickade länken till det här klippet på SVT Play tilll mig. Det är en kort intervju med Yaya Han, om att cosplaya starka, kvinnliga karaktärer. Och så är världens bästa Sanna och världens bästa Olov med ett tag också!
 
 
Klicka här (eller på bilden) för att komma till klippet.
 
 

Comic Con Gamex, 2015~ (dag 1)

Vilken helg! För enkelhetens skull tänkte jag att det blir bäst om jag delar upp vårt äventyr på Comic Con Gamex efter dag. Just det här inlägget kommer bestå av bilder från mässans första dag.
 
Efter att vi lämnat all vår packning på hotellrummet gav vi oss av till mässan. Jag hade min intervju med Yaya Han bokad 14:40, så när klockan började närma sig tog vi oss till den bestämda platsen. Den person som hade tiden före mig drog dock ut på tiden, så jag kände mig lite småstressad inför min intervju. Men allt gick bara bra! Intervjun kommer att publiceras här på bloggen när jag gått igenom inspelningen och har bilderna redo. Daniel är snäll nog att redigera dem åt mig, yay!
 
Jag är så otroligt glad att jag fick chansen att träffa Yaya Han! Jag har följt hennes cosplaysidor i flera år, och har verkligen längtat efter att kunna träffa henne på riktigt. Och vilket sätt är bättre än att faktiskt ha en intervju? Hoppas att jag får träffa henne fler gånger!
 
Och så sprang vi på Sanna i hennes Oddish-cosplay, och Sascha! Så mysigt att krama dem igen.
 
Och så här såg det ut på mässgolvet. Det positiva med Friends Arena är ju att det alltid finns sittplatser när en blir trött i benen. Fredagkvällen avslutades med en rolig runda Cards Against Humanity i hotellobbyn. Skrattade så att jag fick ont i magen, haha!
 
Det var min fredag på Comic Con Gamex!
 

Vilar upp mig efter helgen~

Jag hade riktigt kul på Comic Con Gamex i år. Så många fina cosplayers, så mycket att se. Jag tog massvis med bilder. Så klart. Under dagen ska jag ge mig på att redigera dem så att ni kan få se mässan ur mina ögon. Tills dess får ni en bild på en trött Isabelle-peruk som skriker efter en renovering. 
 
 
Efter att ha lyssnat på Yaya Han när hon gick igenom skapandet av två av sina dräkter, steg för steg, fick jag bra tips på hur jag kan förbättra mina peruker. Det är ju det som är det underbara med cosplay - det finns alltid saker att lära sig.
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0