Snart dags för en resa till Norge~

 
I mitten av maj är det dags för Retrospillmessen i Sandefjord. Pappas Pärlor, The Game Chasers och The Completionist är några av gästerna. Bara det är väl anleding nog att åka dit! Det blir min första resa till Norge, så jag ser minst sagt fram emot mässan. Hoppas att vi ses där!
 

Jag har spelat: Rhythm Thief and the Emperor's Treasure~

Efter 10 timmar har jag nu klarat ut mitt första rytm-spel. Det är ett riktigt mysigt spel, men eftersom jag råkar ha en väldans dålig taktkänsla har jag skjutit upp att spela det. Men jag har trots det haft kul när jag har spelat Rhythm Thief and the Emperor's Treasure, även om jag vid några tillfällen har blivit frustrerad över att det ska vara så svårt.
 
 
Och nu 10 timmar senare känner jag den vanliga tomheten som uppstår så fort ett spel är avklarat. Tur då att jag har en massa andra spel som bara väntar på mig, haha!
 

Ett år äldre~

 
I söndags var det min tur att bli ett år äldre. Jag överraskades på förmiddagen av några av mina närmaste vänner (Elin, Mio och lilla Freia), när jag hade min onepiece på mig och höll på att städa, haha! Andreas visste att de skulle komma, och skickade ut mig för att kasta soporna så att han kunde förbereda kaffet i smyg. Minst sagt en bra start på ens 25-årsdag! Senare på dagen kom (nästan) hela min familj över på fika. Så kul att träffa alla på en och samma gång. Och äta tårta. Och öppna presenter. 
 
Det här fick jag av Elin, Mio och Freia. Så himla fina saker!
 
Och det här fick jag av familjen. Världens gladaste 25-åring.
Andreas och jag tjuvstartade födelsedagen redan i lördags - vi åt sushi, och jag fick öppna två av mina tre presenter. Jag fick Pokémon Platinum, som vi ska spela tillsammans, och så fick jag en sak som jag har velat ha i väldans många år: en ritplatta. Så glad! Igår fick jag den tredje och sista presenten. En customized repro av ett Gameboy-spel som endast släpptes i Japan. Specialtillverkad till min 25-årsdag med världens gulligaste text på baksidan. Och mig och Andreas på framsidan.
 
 
Jag hade en väldans bra födelsedag. Jag är så himla glad att (nästan) alla kunde komma! Tack för att ni var med och firade min dag.
 

Jag har gästat Good Luck, Have Fun~

Den här veckan har jag varit gäst i spelpodcasten Good Luck, Have Fun. Vi pratade om bland annat Resident Evil, Bloodborne, Haunting Ground, Kingdom Hearts och Project Zero. Markus och Kristoffer var väldans lätta att prata med, och det var jättekul att gästa deras podcast!
 
 
 
Klicka på bilden (eller här) för att lyssna på avsnittet.
 
 

Blanda V-Jolt en torsdagskväll~

Min storebror spelar igenom Resident Evil HD REmake (REmaster) för tillfället. Han är inte lika galen i spelserien som jag är, men han är ju trots allt anledningen till att jag började spela alls till att börja med. Jag minns när vi var små, och han hade lånat det allra första Resident Evil-spelet av en klasskompis. Min bror spelade, och jag satt med och hjälpte till att lösa pusslen. Ingen av oss minns riktigt om vi klarade ut spelet då, men vi tyckte att det var spännande att spela det. Jag spelade Resident Evil REmake första gången 2008. Min bror spelar det för första gången nu.
 
 
Idag, eller nu ikväll, har vi pratat i telefon i nästan två timmar. Om Resident Evil REmake. Precis som när vi var små, och jag satt med bredvid honom. Om jag kan hela REmake i minnet? Nej. Men jag har koll på väldans mycket. Det var minst sagt läskigt när det var dags att tömma ut vattnet i Aqua Ring. Bara lite panik, haha! Det är bara så himla kul att spela Resident Evil med min bror igen. Även om jag bara är med över telefon den här gången.
 

Jag har börjat spela: Bloodborne~

Inga fler ursäkter. Det är på tiden att jag tar itu med det här spelet, som jag velat spela så himla länge. Bloodborne.
 
 
Det är min första egna riktiga kontakt med From Softwares spel. Jag har sett Andreas spela Dark Souls. Jag har sett honom spela Dark Souls II. Och jag har sett honom spela Bloodborne. (Och nästa vecka kommer jag se honom spela Dark Souls III. HYPE!). Men jag har inte spelat spelen så mycket själv. Mer än att ha suttit i knappt ens en timme med ett lånat exemplar av Dark Souls när jag fortfarande bodde i min lilla studentetta. Så jag kastar mig ändå ganska så ovetandes in i Bloodborne. Åtminstone när det kommer till att faktiskt spela det. Jag har koll på en hel del lore redan. Jag tycker att From Softwares spel är så fantastiska när det kommer till lore att det är svårt att hålla sig borta från den. Men jag vet ändå inte tillräckligt för att ha full koll på vad det är jag gör. Och än så länge älskar jag det.
 
 
Jag satt ganska så länge med karaktärseditorn. Och jag är väldans nöjd med den här versionen av Mlie.
 
 
Vilket vapen jag valde? Saw Cleaver. Om jag gillar den? Klart jag gör! Det är bara lite halvsvårt att nyss ha spelat ett buttonmash spel som Kingdom Hearts II till att komma till ett Bloodborne där varenda knapptryckning spelar roll. Men jag börjar komma in i det nu. Det är snart dags att återvända till Yharnam.
 

Andreas har börjat med en speedrun~

I början av februari började Andreas speedrunna Pokémon Röd. Han har nu även börjat streama sina försök att få ett personbästa på under 2 timmar.
 
 
Klicka på bilden (eller här) för att hänga med på äventyret!
 

Mlie i Florida, del ett~

Från kylan i New York, till den underbara värmen i Florida. Min bror och hans sambo landade i Tampa någon timme före oss, och när vi mött upp med dem så begav vi oss mot vår hyrbil. Så kul att de kunde vara med på den här delen av resan!
 
 
Så här fint var det när vi åkte från flygplatsen.
 
 
Efter att ha varit och handlat mat på kvällen åkte vi till det hus som skulle vara vårt hem i två veckors tid. Och packade in allting i kylen och valde rum. Det blev en lugn kväll, och vi såg fram emot vår första dag i Florida.
 
 
Och vilken dag det blev! Jag hoppade i poolen direkt efter frukost, och klockan 11 satt jag ute i det underbara vädret med en kall Code Red i handen. I slutet av februari. Helt fantastiskt!
 
 
Andreas lyckades hitta den perfekta gaming-solstolen.
 
 
Inte helt fel att vakna upp till det här. Saknar poolen.
 
 
Vi passade på att ta en promenad till stranden för att se hur det såg ut.
 
 
 
 
 
Med min fina syster. Vi hade en bra och lugn första dag i Florida.
 

Jag har spelat: Kingdom Hearts II Final Mix HD~

Ända sedan i fredags har jag kunnat klara ut Kingdom Hearts II precis när som helst. Det enda jag hade kvar i storyn var att besegra slutbossen. Men jag kom på saker hela tiden som jag ville göra innan spelet var slut. Först ville jag hitta alla pusselbitar. När det var klart ville jag istället hitta alla skattkistor. Och när det (typ) var klart då? Ja, då kunde jag väl lika gärna ta och fixa Ultima Weapon när jag ändå var igång. Jag hade helt enkelt alldeles för roligt med Kingdom Hearts II och var inte redo att släppa det. Trots att det var lite segstartat i början, och trots att Xaldin var en idiot. Kingdom Hearts-serien har ju legat mig varmt om hjärtat sedan jag gick i högstadiet för en sisådär hundra år sedan.
 
 
Men hur gick det med Ultima Weapon och allt annat jag ville göra då? Efter att ha sprungit runt i väldans många timmar i jakt på Dense- och Twilight-material, hade jag äntligen det jag behövde för att först skapa det sista som vapnet krävde, och sedan själva vapnet.
 
 
Ultima Weapon. Mitt, för första gången någonsin. Vilken känsla! Jag har aldrig orkat med att fixa det, eftersom det är en sån väldans långsökt process. Men att ha det klart precis innan sista fighten kändes som världens belöning.
 
 
Jag kände mig bara "lite" överlevlad dock, haha! Jag kanske borde ha sparat allt detta farmande tills efter slutbossen. Men så kan det gå!
 
 
Äventyret blev totalt 58 timmar och 7 minuter långt. Ändå finns det så mycket mer att göra. Jag känner mig klar med Kingdom Hearts II. Åtminstone för den här gången.
 

Fullt upp med redigering~

Nu var det ett tag sedan jag lade upp de sista bilderna från vår resa till New York. Vi var som sagt i Florida i två veckor efter New York-resan, och jag hann ta en hel del bilder under de veckorna. Så det kommer ta ett tag att redigera dem. Men ge mig en dag eller två så ska jag nog ha det första Florida-inlägget klart för publicering. Fram tills dess får ni en bild på mig och Andreas.
 
 

En lördagsutflykt~

Idag har vi varit iväg på ett litet äventyr till butiken Örebro Records & Stuff, där även Pappas Pärlor hade en pop-up store. Inte helt fel!
 
 
Här har vi Tomas, som äger Örebro Records & Stuff.
 
Och Johan, även känd som Pappas Pärlor.
 
Det var helt enkelt en härlig blandning av LP-skivor och fina pärlplatteverk denna lördag.
 
 
 
 
 
Det blev dock inget köp för min del idag - men Andreas hittade två jättefina tavlor som han precis har hängt upp här hemma. Det var helt klart en rolig utflykt!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0