En annan sorts Pokémon-spel~

Det finns ju en uppsjö av olika Pokémon-spel. Och så finns det bootleg Pokémon-spel. Som inte är Nintendo-licensierade, utan bara är olika typer av hemmabyggen och liknande som ibland säkert kan vara bra. Och så finns det de som är rent ut sagt katastrofala. JonTron visar upp några av dessa fantastiskt udda spel i en video. Som vi har skrattat så himla mycket åt.
 
 
Det är svårt att säga vilket av dessa spel som är "bäst" - de är ju smått katastrofala på sitt eget lilla sätt. Nej, inget slår de riktiga spelen. Men det är ändå kul att sådana här spel existerar.
 

Cosplay SM~

Snart är det dags. Finalen i Cosplay-SM 2016. Klockan 20:30 drar sändningen (och tävlingen) igång på SVT Play och SVT24. För de av oss som inte är på Närcon Vinter. Tävlingen eftersänds i SVT2, och går så klart att se om och om igen på SVT Play. Så strunta i Mello och kolla på tävlingen som faktiskt betyder något. 
 
Sju minuter kvar. Känn peppen för finalen!
 

Närcon Vinter, Cosplaytävling~

Just nu, den här helgen, är det Närcon Vinter. Och precis som de flesta andra konvent kommer det vara en massa tävlingar. Ikväll, om lite mindre än en timme, är det dags för cosplaytävlingen. Som även går att se via twitch, för de av oss som inte kunde vara med på riktigt den här helgen. Klockan 23 börjar det, så det är bara att ta fram popcornen och njuta av denna show av fantastiska cosplayare! 
 

Min nya, nördiga tröja~

Under årets Awesome Games Done Quick beställde jag en tröja från The Yetee. Där pengarna gick till Prevent Cancer Foundation. Välgörenhet OCH en snygg tröja? Vem kan säga nej till det?! Idag fick jag hem den underbara skapelsen. Eller ja, just det här är den söta förpackningen som tröjan kom i.
 
Grejen med The Yetee är att de har olika tröjor per dag, som endast kan köpas just den dagen. Eller dagen efter, om en har tur och de inte är slutsålda. Ser du en snygg tröja du vill ha - köp direkt. Sedan har de även tröjor som är tillgängliga under längre perioder. Men nu antar jag att ni vill se min tröja!
 
Jag tyckte den var alldeles för fin för att inte köpa. Visst, jag har inte spelat Bloodborne än - men jag har sett Andreas spela det tillräckligt mycket för att ha fallit för The Doll. Så när jag såg att det här var en av tröjorna för dagen under AQDQ-veckan kunde jag inte hålla mig borta.
 
Älskar den! Och att The Yetee är underbara nog att erbjuda bra formpassning för alla gamers. Lady Fit for the win! Jag kommer bo i den här tröjan ett tag, okej?
 

Inte redo för ett avslut~

I Kingdom Hearts II fokuserar jag för tillfället på att hitta skatter och dylikt som jag hittills inte har kunnat komma åt. Jag skulle kunna avsluta äventyret när som helst. I storyn har jag trots allt kommit till sista världen. Men jag är inte redo att avsluta mitt äventyr riktigt än. Vilket är lite kul ändå med tanke på hur mycket ångest jag hade under äventyrets början. Det första Kingdom Hearts-spelet är så fantastiskt. Det andra... kommer inte riktigt lika långt i mina ögon. Men nu, under just det här äventyret, har jag hittat tillbaka till den tid då även Kingdom Hearts II var ett fantastiskt spel. För det är just vad det är. Jag hade bara inte återupptäckt den enorma kärleken jag har till den här spelserien. Jag kommer avsluta det här äventyret. Bara inte just nu. Jag har alldeles för roligt på resan dit.
 
 
Så här såg det ut hemma hos oss igår kväll: jag spelade Kingdom Hearts II på en tv medan Andreas spelade Kirby's Dream Land 2 på en annan. En nördig kväll i soffan, helt enkelt. Just nu sitter Andreas med sin 3DS, medan jag spelar Kingdom Hearts II på den lite större tv:n. Så härligt att dela livet med en som även delar ens intresse.
 

En ny bild på Braixen~

Jag har fått bilderna från Braixen-photoshooten, och de blev så himla bra! Så jag tänkte passa på att dela med mig av en av mina favoriter.
 
Foto: Daniel Engdahl
Cosplay designad och skapad av mig, Mlie-Redfield
 
Jag älskar verkligen färgerna i den här bilden! Så himla kul att ha fler bilder på den här cosplayen.
 

Skräckfredag: Kingdom Hearts~

 
Då var det (äntligen) dags för ännu ett inlägg med temat Skräckfredag. I den första delen skrev jag om det underbara skräckspelet Haunting Ground. Så hur passar då Kingdom Hearts in på ett tema som detta? Kingdom Hearts, som är ett av de mysigaste spelen som finns? Som blandar Disney med Final Fantasy? Förutom allt det underbara, så finns ju det där som gör att vissa ens blir rädda åt att titta åt dessa spel. Det där lilla, men ack så avgörande - Kingdom Hearts tidslinje. Som, sedan det första spelet släpptes, har gått från simpel till katastrofal. Jag har själv extremt dålig koll på tidslinjen, trots att jag har spelat Kingdom Hearts sedan jag gick i högstadiet. Så jag har tagit mig tid till att gå in mer på detta skräckinjagande ämne. För att kanske äntligen få ordning på alla lösa delar. Vi får se hur väl det går.
 
 
Som sagt så började det ju simpelt. När Kingdom Hearts var det enda som fanns. Sedan kom Game Boy Advance-spelet Chain of Memories, som utspelade sig direkt efter ettan, och innan spelets andra del. Som även det lätt hittade sin naturliga plats i tidslinjen. Sedan började det gå utför. Vi har till exempel spelet 358/2 Days, som jag själv spelade relativt nyligen. Det utspelar sig från mitten av det första spelet, under Chain of Memories, och fram tills tvåan tar vid. Inte alltför komplicerat. Birth By Sleep utspelar sig innan ettan, och under den första delen av ettan. Mobilspelet Coded (som även finns till DS under namnet Re:coded) utspelar sig efter Kingdom Hearts II. Dream Drop Distance utspelar sig efter samtliga spel. Var bör en börja? Vad kommer sedan? I vilken ordning är det tänkt att spelen ska spelas? Vad händer om en inte spelar i den ordning som det är tänkt? Sedan är det ju givetvis viktigt att tänka på att flera av spelen på något sätt handlar om exakt samma sak. Storyn går in i sig själv, och det blir svårt att riktigt hänga med i vad det är som händer, vilket givetvis gör spelseriens tidslinje än mer komplicerad.
 
Och som om det inte vore nog. Tror ni att spelen är släppta i rätt ordning, enligt tidslinjen? Så klart inte! 358/2 Days släpptes 2009 - alltså fyra år efter KHII. Birth By Sleep släpptes ett år efter 358/2 Days. Att försöka hålla koll på tidslinjen när det ständigt släpps nya spel som tränger sig emellan, under och efter, är anledningen till varför Kingdom Hearts passar så bra in i Skräckfredag. När spelskapare är för ambitiösa med sina verk och vill visa allt som händer, men kanske inte har detta planerat från början. Har de koll på varenda detalj som någonsin har hänt i samtliga Kingdom Hearts-spel? Förmodligen inte. Kingdom Hearts III bör ju utspela sig allra sist. Men det kommer säkert innehålla en hel del tillbakablickar som suddar ut i stort sett allt. Jag skulle då inte bli förvånad över det. Trots detta skräckexempel på en tidslinje, betyder spelserien så otroligt mycket för mig och många andra. Det är bara så trist att det behövde bli så här komplicerat.
 

Min loot från Retrogathering~

Jag jobbade hela helgen. Ändå har jag lite loot att visa upp från Retrogathering. Hur går det ihop? Jag har världens bästa sambo som shoppade åt mig. Hur bra som helst! Så kul att komma hem och se vad han hade hittat. Mindre kul för plånboken dock, haha! Så här har vi looten:
 
En dubbelsidig Resident Evil Zero-poster (det är Billy på andra sidan, så klart), en riktigt häftig Resident Evil 2-poster, två Mirror's Edge-tidningar, några söta Kirby-godisaskar (som var en present från ett par vänner) och fyra nya och otroligt fina Animal Crossing-amiibos.
 
Kicks, Mr. Resetti, Celeste och Blathers.
 
De fick flytta in bland de andra i vår lilla Animal Crossing-hörna. Och snart släpps fyra amiibos till... Var ska de ens få plats!? Haha! Det var lite trist att inte kunna gå på mässan själv, men det blir ju fler gånger!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0