Streamdags 18:00~

På't igen bara - precis nu, 18:00, drar streamen igång!
 
 
 
Klicka på bilden (eller här) för att komma till streamen. Hoppas vi ses!
 

Häng med i streamen~

Nu är nedladdningen av Resident Evil 5 klar, och då är det dags att dra igång streamen. Kommer bli så kul!
 
 
 
Hoppas att vi ses där!
 

Imorgon är det dags~

Imorgon är den dagen som jag har längtat efter. Dagen som inte kunde komma snabbt nog. Dagen då Resident Evil 5 äntligen släpps till PlayStation 4. Visst, jag har spelat RE5 till både PlayStation 3 och Xbox 360 - men det som gör PS4:a-versionen unik är att jag kan streama och dela med mig av mitt äventyr! Hur kul? Så kul!
 
Resident Evil 5 är ett av mina favoritspel. Bilden kan ha avslöjat det redan, haha. Jag har haft väldigt många härliga timmar med det spelet, och jag kan aldrig få nog. Det kommer bli helt fantastiskt att kunna streama det direkt från min PS4:a. Visst följer ni mig väl på twitch? Annars är det lika bra att passa på att göra det direkt så ni inte missar när jag drar igång. Med tanke på hur det gick när jag skulle release-spela PS4-versionen av Resident Evil REmake kommer jag nog vänta tills på kvällen innan jag ger mig ut på detta äventyr.
 
Jag hoppas att vi ses i streamen!
 
 

Mitt äventyr i Bloodborne~

Gårdagens timmar med Bloodborne resulterade i att jag till slut besegrade Amygdala. En så otroligt häftig bossfight, som tog några försök att bemästra.
 
Och när det var gjort - var det dags att ta sig an nästa hinder. Martyr Logarius. En riktigt seglivad jäkel, haha. Det jobbiga med den bossfighten är att det är en så lång bit att ta sig innan, trots att jag öppnat en genväg. Det gör ju att en kommer lite ur balans mellan försöken. Så jag har tagit en liten paus för att levla och samla fler blood vials innan jag ger mig på honom igen. Men snart ska han ner.
 

Let's start a fire~

Jag är ledig idag, efter en jobbhelg i högt tempo. För ungefär en halvtimme sedan kom jag och Andreas hem från en promenad, och jag kände att det var dags att fixa lite blogginlägg. Och det första jag kom att tänka på var att det var väldans längesedan jag visade upp en bild från Braixen-photoshooten i höstas med Daniel. Så jag passade på att redigera en av dem. Jag kallar den för "Let's start a fire".
 
Foto och färgredigering: Daniel Engdahl
Eld tillagd av mig
Cosplay designad, skapad, och buren av mig, Mlie-Redfield
 
Det här var första gången jag testade på att göra eld, och jag tycker det blev effektfullt! Jag hade så himla kul under den här photoshooten. Så kul att kunna visa upp en till bild!
 
 

Resident Evil 7~

Nu är det på väg. Under Sonys presskonferens på årets E3 visades det upp i form av en trailer. Resident Evil 7.
 
 
Min första tanke var att loggan var riktigt fyndig. Att det liksom blir 7 i romerska siffror i själva titeln. Men förutom det? Jag vet inte riktigt. Det är ju lite kul att det blir första persons-perspektiv. Det för en ju närmare skräcken. För skräck verkar det bli, åtminstone hoppas jag det efter att ha sett trailern. Spelet släpps i januari 2017, och än så länge har vi ju endast fått en enda trailer. Eller ja, en trailer och ett demo som är spelbart och gratis att ladda ner för de som har PlayStation Plus. Lika mycket som jag hoppas på att det här är en riktigt reboot, hoppas jag på välkända ansikten. Vi får se vilken riktning Capcom väljer med det här spelet. Jag hade förväntat mig en trailer till Resident Evil 2 REmaken, men blev istället överraskad av Resident Evil 7. Med biohazard i undertiteln.
 
Vad tyckte ni om trailern?
 

Mlie och hiro~

Tidigare idag visade jag upp mina senaste teckningar. Så här på kvällskvisten bestämde jag mig för att göra om två av teckningarna lite. Så att det blev en enda bild.
 
Jag är väldans nöjd med resultatet!
 
 

Mina senaste teckningar~

Jag håller fortfarande på att lära mig använda mina nya målarverktyg (min ritplatta och mina Copic Ciao-pennor). Båda sätten att måla är så olika, men ändå så lika. Här vi några av mina senaste teckningar som jag målat med Copic Ciao:
 
Ett litet självporträtt!
 
Och världens bästa Andreas.
 
 
Och ett till självporträtt. Efter att ha tittat på teckningen igen efter några timmar insåg jag varför det såg lite konstigt ut - jag hade glömt måla dit mina glasögon, haha! Jag har mycket kvar att lära, men det är kul att experimentera lite och testa olika tekniker. Just nu har jag blivit överraskad med en förkylning, som gör att jag inte orkar så mycket av något. Men jag hade nog med energi för att måla lite.

Hemmagjort isté~

Nu när det är sommar och varmt är det gott att ha någonting kallt att dricka. Så då var det dags att dra igång med min isté-produktion! Jag fick tips och recept av min vän Kerstine för något år sedan, och gör ganska så många liter under sommarperioden. Just nu har jag tre olika smaker i kylen, haha! Perfekt för en tédrickare att kunna njuta av denna dryck lika mycket på sommaren som under det kalla vinterhalvåret.
 
Älskar isté! Och att göra eget tycker jag är mycket roligare (och godare) än att köpa färdigt. Det finns ju så många fler smakmöjligheter när en gör själv!
 

En Nemesis till samlingen~

Förra veckan fick jag hem de senaste tillskotten till min Resident Evil-samling. Och nu kände jag att det var dags att faktiskt visa upp dem också!
 
En blå S.T.A.R.S.-mössa, och en Nemesis-staty för 20-års jubileumet. Så häftiga!
 
Nemesis hittade snabbt till en bra plats i hyllan. Mössan får nog ligga på hatthyllan i några månader. Lite varmt för den nu, haha!
 

Spelar just nu~

Jag tänkte att det var dags att fixa en liten uppdatering om vad jag spelar för tillfället. Bloodborne går fortfarande varmt på min PlayStation 4. Jag har besegrat en hel del bossar på första försöket. Andra, som Rom, tog runt 10 försök och en massa farmande av blood echoes.
 
 
På min 3DS spelar jag fortfarande Pokémon Platinum. Jag är fortfarande inte nöjd med mitt lag, men jag vet inte vilka Pokemon jag vill ha istället. Det kanske blir bättre när de har utvecklats och blivit lite starkare. Jag besegrade ännu en gymledare igår kväll, innan jag somnade på soffan av utmattning, haha! Inte lätt att vara en gamer under sommaren.
 
Som ni ser på bilden så består mitt lag (till vänster) av Luxio, Prinplup, Roselia, Staravia, Buneary och Ponyta. Andreas tycker att det är jättekul att döpa sina Pokémon till löjliga namn. Jag skrattade så tårarna rann när han döpte sin Pikachu till Zattata. Så bra!
 
Det sista spelet som jag spelar just, som jag inte kan släppa för att det är så himla kul att ständigt försöka förbättra sin poäng, är HunieCam Studio. Jag har spelat det ganska länge nu, men har bara inte velat blogga om det. Som ni hör på namnet så är det väl inte direkt ett spel som man skryter om att man spelar, haha! Men jag såg Suzy (KittyKatGaming) spela det, och jag föll för det direkt. Det är ett simulatorspel där du ska driva en camshow operation, och- ... vet ni vad, det går inte att försklara vad det här spelet går ut på på ett bra sätt. Utan att låta som ett creep. Haha! Så jag länkar er helt enkelt till min favoritgenomspelning av det, av Markiplier:
 
Spelets söta grafik var det som jag fastnade för från första början. Om det här spelet hade haft en annan sorts grafik hade jag inte ens rört i det med en tång. På riktigt. Jag har försökt hitta ett annat simulatorspel (som är lite mer barnvänligt) som jag faktiskt känner att jag skulle kunna blogga om, men jag har inte hittat något som jag fastnat för. HunieCam är helt enkelt bara för roligt. En spelomgång tar runt 1-2 timmar, och mitt högsta rekord (i skrivande stund) är runt 211,000. Ooops!
 

Det här med att kalla sig nörd~

Nörd. Det ord som från början användes för att beskriva (bland andra) de som spelar tv-spel och gillar sci-fi. Sagt med en negativ klang användes ordet nörd som något av en förolämpning. Jag, som i min hemstad var en av väldigt få som valde att sitta hemma och spela spel på fredagkväller istället för att gå ut och festa, ansågs vara konstig. Ordet nörd används för att särskilja oss nördar från de "normala" människorna. För att skapa ett vi och dem där vi ses som de udda. Vi nördar, som bara råkar vara intresserade av dessa nördiga saker. Nuförtiden är det dock annorlunda.
 
Nörd är numera ett ord som används av nästan alla. Man kan vara hästnörd, sportnörd... Vad man än är passionerad av kan man kalla sig en nörd inom det området. Det ord som användes för att särskilja nördarna från de "normala" används nu istället av nästan alla. Det ord som vi kallade oss själva med högburet huvud för att slå ifrån oss det negativa. Nu är alla nördar. Vad hände egentligen? Visst är det väl bra att ord går igenom den förändringen, att de går från att vara någonting negativt till att få en positiv betydelse. Att vara "nörd" inom ett område är ju en kul grej, även om det inte alltid har känts så för de som kallades det av andra. Nördarnas tid är här - hur fantastiskt är inte det?
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0