Halloween i Pokémon GO~

Den här helgen är det dags för Halloween. Imorgon börjar dock en helt annan högtid - Pokéween (det är åtminstone vad jag döpt det till, hehe). Från och med imorgon och en vecka framåt, är det ett Halloween-event i Pokémon GO. Vilket innebär dubbla candies när du fångar, kläcker eller transferar en Pokémon, samt fyrdubbla de candies som din buddy hittar. Det kommer även vara högre chans att stöta på läskiga Pokémon - Gastly, Haunter, Gengar, Drowzee, Hypno, Zubat och Golbat.
 
 
Jag är så pepp på det här eventet! Redan igår köpte jag och Andreas nya incubators, och jag köpte mer plats för fler Pokémon, för att vara väl förberedda och kunna utnyttja eventet till fullo. Det kommer bli så kuuuuul!
 

Ännu fler videos från Resident Evil 7~

Jag har tidigare skrivit om videoserien som Capcom nu släpper inför Resident Evil 7:s release i mitten av januari. I morse fick jag ett mail med två videos till.
 
Här har vi del 5, "Survival":
 
Jag tycker det är en rolig idé att lägga statusen i en klocka - lite som i Goldeneye till Nintendo 64, haha! Och intressant lösning de har gjort för att göra healingen mer "realistisk".
 
Här har vi del 6, "Immortal":
 
Är det en ny Nemesis som aldrig ger sig?!
 

Tillbaka på banan~

Efter en väldans massa ändringar är den nya linearten för Peach helt färdig. Och jag har kommit ikapp med färgläggningen! För vissa delar kunde jag spara mina tidigare färglager, med ett par tillagda ändringar. Men i andra fall fick jag börjar om helt.
 
Det ser helt klart mycket bättre ut nu. Jag är snart klar med basfärgläggningen - sedan är det dags att hoppa in i skuggningen. Men det går åtminstone framåt nu!
 
 

Inte som planerat~

Jag kände för att testa någonting nytt när jag började med linearten för Peach. Någonting som var menat att underlätta steget från scanning till att ha en bra digital lineart som grund. Men det blev inte alls som jag tänkt.
 
Hela teckningen fick ojämna färgtoner - och för att få bort det var det sudd som gällde. Det syntes allra mest i ögonbrynen.
 
 
Jag satt ett tag nu på förmiddagen och försökte få bort så mycket av det som möjligt. Jag hade ju redan börjat färglägga, och kände inte för att börja om helt. Men jag blev tvungen att göra om ögonbrynen och ögonen, för det gick bara inte att komma åt det.
 
Så det här blev de nya ögonen och ögonbrynen. Resultatet blev mycket mjukare. Och jag bestämde mig för att göra om hela linearten, ändå.
 
 
Just nu är allt bara ganska rörigt, men jag hoppas att den nya linearten blir bättre än den gamla. Och nu vet jag åtminstone att min gamla teknik var bättre än det jag testade här, haha.
 
 

Fler videos från Resident Evil 7~

Jag skrev tidigare om två videos inför Resident Evil 7 som jag fått ta del av via min mail, för att kunna dela med mig av dem här på bloggen. I morse såg jag att jag hade fått ett nytt mail, med del tre och fyra i denna tiodelars-serie.
 
Här har vi del 3, "Recorder":
 
Jag är så glad att spelet har en sparfunktion! Jag vågar inte riktigt förlita mig på autosves.
 
Här har vi del 4, "Stock Up":
 
Är det här äntligen det Resident Evil-spel som går tillbaka till rötterna? Jag hoppas det!
 

Söndagsfärgläggning~

 

Nya videos från Resident Evil 7~

När jag gick igenom mina mail i morse, såg jag att jag hade fått länkar till två nya videos från Resident Evil 7, som jag kunde dela med mig av här på bloggen. Bra start på dagen! Videorna är inte långa, men de visar lite intressanta saker som gjorde att peppen för spelet ökade. Åtminstone för mig. De är början på en videoserie i tio delar som Capcom kallar "The World of Resdient Evil 7".
 
Här har vi den första videon, "Mysterious Caller":
 
Kan det vara Ada...?
 
Och här är den andra, "Shotgun In The Box":
 
Item-lådorna från seriens första delar är tillbaka, yay! Det ska bli kul att se hur de fungerar i Resident Evil 7. I slutet av januari släpps detta efterlängtade spel - 24 januari i Europa och Nordamerika, och 26 januari i Japan.
 

Mlie gästar: Spelklassiker Musik~

I måndags släpptes ett avsnitt av Spelklassiker Musik där jag var med som gäst. Med temat PlayStation 2 - eftersom det är min absoluta favoritkonsol. Förlåt, 3DS. Haha.
 
 
Klicka på bilden (eller här) för att komma till avsnittet. Det var jättekul att gästa Spelklassiker!
 
 

Mitt egna ljusbord~

Jag har alltid tyckt om att rita och måla. Runt 2008 började jag experimentera mer med lager i ritprogrammet GIMP, och hur en bäst går från en pappers-lineart till ett färglagd digital bild. Resultatet var långt ifrån perfekt, men det var en teknik som jag började lära mig. När jag skulle måla min egen version av trycket på Claires väst till min Resident Evil 2-cosplay av henne, använde jag mig av ett ljusbord som fotorummet i mitt gymnasium hade, som jag fick sitta vid på mina håltimmar om det var ledigt.
 
Det var väldans användbart, då jag ständigt gjorde nya versioner av ängeln för att få den så perfekt som det bara gick. Jag minns att jag bland annat förlängde hennes ben några gånger. Lätt gjort med ett ljusbord. Sedan dess har jag väl egentligen velat ha ett eget ljusbord, men aldrig riktigt haft möjlighet att skaffa eller bygga ett eget.
 
Den senaste tiden har jag börjat se en del ritvideos på YouTube, främst för att få inspiration och kanske lära mig någonting nytt. Och så snubblade jag över den här videon av Baylee Jae, där hon visar lite olika sätt att göra eget ljusbord på.
 
Och jag blev så klart väldans frestad att testa!
 
Så jag köpte en ram och lite led-lampor. Totalt betalade jag runt 150 kronor. Inte så illa!
 
Jag valde en ganska så tjock ram, för att utan problem kunna få plats med en ljuskälla under. 
 
Sedan var jag redo att börja rita. Jag gjorde min första skiss på vanligt kopieringspapper, och med hjälp av mitt lilla ljusbord kunde jag enkelt rita min lineart på ett marker-tåligt papper.
 
Det fungerade hur bra som helst!
 
Och precis som med min ängel, kunde jag fixa till och ändra lite detaljer. Som att sätta hennes hennes ögon i en jämn höjd, och gör kronan lite högre. Jag är minst sagt nöjd med min lilla budget-lösning.
 

Retro Gathering 2016~

I år var det väldans mycket folk på Retro Gathering. Kul, men lite svårt att komma fram till borden ibland. Men vi hade en riktigt rolig dag på mässan!
 
 
 
Spel & Sånt var på plats, och de hade med sig en väldans massa saker.
 
Här har vi lite olika glas som Retro Overlays hade med sig. Jag köpte 6 stycken S.T.A.R.S.-glas av dem för ett år sedan, och är otroligt nöjd med dem! De har använts flitigt sedan de köptes.
 
Och så fanns det ju så klart massvis med spel hos flera olika säljare. Just de här grejerna tillhörde Söders Spel och Skivhandel.
 
Pokémon!
 
 
Och här har vi det som jag fick med mig hem efter mässan. Jag hade ingenting som jag direkt letade efter, så det här var en glad överraskning. Längtar redan till nästa mässa!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0