En tillbakablick på 2017~

Då var dagen här - nyårsafton. Årets sista dag! Och jag vill passa på att avsluta året med en liten sammanfattning. I januari åkte jag och Andreas på vår första utlandsresa bara han och jag. Vi spenderade ett par dagar i London (bilder finns här och här), där resans huvudpunkt var att se mitt favoritband, Poets of the Fall, live
 
 
En så otroligt häftig upplevelse att se dem live! Och de spelade så många av mina favoriter.
 
Resident Evil 7 släpptes i början av året, och det blev årets spel för mig, redan då. Det fanns inte en chans att någonting skulle kunna vara bättre - och det stämmer fortfarande. Resident Evil 7 är mitt Game of the Year. Och jag har haft så himla roligt med det! (Läs mer om mina tankar om spelet här).
 
 
I mars drog Andreas igång med sitt Projekt Game Boy - där han ska spela igenom alla de 136 SCN-märkta Game Boy-spelen. Där han i streamen i torsdags klarade av spel nummer 100. Jag är så himla stolt över honom! Han streamar tisdag, onsdag och torsdag, 18:00-21:00 på https://www.twitch.tv/grannen_hiro
 
 
Jag började även själv streama mer regelbundet i år, eter att ha streamat lite då och då från min PlayStation 4. Jag har streamat en hel del olika spel, och just nu sitter jag med Resident Mlievil - där jag ska spela alla Resident Evil-spelen. I skrivande stund har vi kommit en bra bit in i LeonB-scenariot. Det är så himla kul att streama! 
 
 
I juni bestämde jag mig för att streama ett av mina favoritspel från barndomen - Disneys Actionspel med Herkules. Det ledde till streamens första ragequit, haha! Det gick verkligen inte bra att spela spelet. Mest för att jag bara hade spelat det på easy när jag var liten. Där spelets två sista banor inte ens finns. Men jag fick till slut min revansch. Inte bara för att jag klarade spelet - i oktober tog jag världsrekordet i att speedrunna det! 
 
 
Utan tvekan det häftigaste jag har gjort i år. Jag började ta tid på mina runs i juli, och i oktober var alltså världsrekordet mitt. Yay!
 
Jag blev faster i år också - en helt fantastisk känsla! Och ännu underbarare att jag fick bli hennes gudmor. Så himla glad! Min fina, älskade, lilla brorsdotter. 
 
 
Jag fick chansen att ta med mig Herkules och speedrunna på två olika välgörenhetsstreamar! Först ut var Spelhjälpen, där jag spelade Herkules på svenska. 
 
 
Och nu senast var det Webhallens Streamhjälpen, där jag tog med mig NTSC-versionen och körde Herkules på engelska. 
 
 
Båda eventen var riktigt kul att vara med på, och jag är så himla glad att jag fick chansen att komma dit! 
 
Jag är ändå väldans nöjd med mitt 2017. I det här blogginlägget har jag endast tagit upp ett par av alla de saker som har hänt. Vi får hoppas att 2018 blir ett bra år! Tack för att ni har följt med mig på den här resan, och gott nytt år! Vi ses i januari!
 

Mina nio mest gillade bilder i år~

Året börjar gå mot sitt slut, och som vanligt ville jag se vilka av de bilder jag lagt upp på instagram i år är de mest gillade. Så vi tar en titt på dem!
 
 
En väldans massa selfies med min fina sambo, så klart. Som vanligt lite Resident Evil-relaterat. En riktigt rolig behind-the-scenes av hur jag tar vissa av mina bilder, haha. Och så det gjorde mig väldans glad - att mitt världsrekord är en av årets mest gillade bilder.
 
2017 har varit ett intressant år (mer om det en annan gång), och det ska bli spännande att se vad 2018 har att bjuda på. 
 

Årets sista stream~

Ikväll är det dags är stream igen, och det blir årets sista. Streamen börjar 18:30. Helt sjukt hur snabbt 2017 har gått. Jag började streama regelbundet i mars i år, efter att tidigare ha streamat nån gång då och då. Och det är så himla kul! Älskar verkligen att sitta och spela och ha chatten att prata med samtidigt. Och ikväll blir alltså den sista streamen för i år. Då kommer vi fortsätta spela Resident Evil 2!
 
 
Jag spelar GameCube-versionen, även om bilden ovan visar något helt annat, haha. Alla bilder för Resident Mlievil togs samma dag, och jag tänkte inte på att det var GameCube-versionen jag skulle spela, haha. Så kan det gå! 
 
Det skulle vara kul om ni ville komma och säga hej i chatten. Streamen börjar 18:30, och ni har länken till min twitch-kanal här: https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Den Magiska Maskinen~

Under i stort sett hela december har utsidan av Örebro Slott visat en liten julsaga - Den Magiska Maskinen. Jag har inte direkt varit intresserad av att se den. Tills jag hörde talas om vilken låt som de spelade i början av den tio minuter långa föreställningen. Så igår gav jag mig ut för att ta del av det. Det var ju ändå sista dagen, och sista chanserna att se allting.
 
 
 
Och det var riktigt häftigt att se Slottet förvandlas. Det hade de gjort riktigt häftigt! Men höjdpunkten för mig? Den där låten de spelade i början. Hikari Orchestra från Kingdom Hearts. Helt seriöst. 
 
 
Jag vet inte varför de valde att ha med den här låten i Den Magiska Maskinen. Men jag är glad att de gjorde det - den är så himla fin!
 
 
Och här har vi en live-version av låten. Det var tack vare Kingdom Hearts som jag upptäckte Utada Hikaru för väldans många år sedan. Hennes musik är så himla fin. 
 
Snart är det dags för en mina egna äldsta traditioner - att spela årets första spel 2018. Vilket spel det blir? Kingdom Hearts. Som vanligt. Det är det bästa sättet att börja spelåret på, och jag vet inte hur många år jag har haft den lilla traditionen. Så det var ju väldans passande att just Hikari spelades i början av Den Magiska Maskinen. Längtar så himla mycket tills jag ska spela Kingdom Hearts igen!
 

Mitt 2017 i klipp~

Det är riktigt kul med klipp på twitch. Och så här nära årets slut har twitch fixat en liten tillbakablick på mitt streamår - med hjälp av klipp! De som har valts ut tycker jag själv är riktigt roliga. Men så kanske jag är lite partisk, haha! Ni kan titta på det via länken nedan:
https://clips.twitch.tv/2017/mlie_redfield
 
 
 

Min första långstream~

Idag kommer jag ha min allra första långstream. Runt klockan 15:00 fortsätter vi med Resident Evil 2, och spelar till ca 21:00. 
 
 
Hoppas att vi ses i chatten! Länk: https://www.twitch.tv/mlie_redfield 
 

Sista streamen innan jul~

22 december! Ehrmahgerd!  Det betyder att kvällens stream blir den sista streamen innan jul. Helt galet! Streamstart 18:30 med Resident Evil REmake.
 
 
Länk: https://www.twitch.tv/mlie_redfield.
 
Hoppas att vi ses i chatten!
 
Om inte annat önskar jag er en riktigt god jul.
 

Lyssnar på just nu~

 
 
 
Tre av de låtar jag lyssnar mest på just nu. Så klart är det Poets of the Fall, hihi.
 

Herkuleeeeeees~

Onsdag! Det betyder, som vanligt, att jag kommer att streama världens bästa Herkules med start ca 13:30. 
 
 
Länk: https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 
Hoppas att vi ses i chatten!
 

Mlie på Streamhjälpen~

I lördags var jag gäst hos Streamhjälpen och speedrunnade Herkules. Det var så himla kul! Även om rundan inte gick så bra som kunde göra hade jag ändå riktigt roligt. Så ett stort tack till Webhallen och alla inblandade för en fantastisk vecka med Streamhjälpen! Att deras första försök på att göra en veckolång välgörenhetsstream gick så bra som det gjorde är ju helt fantastiskt. Och att allt insamlat sedan går till Radiohjälpen och deras kamp om att stoppa människohandel av barn gör det ju bara ännu bättre. Barn är inte till salu, så enkelt är det. Det har Sverige visat den gånga veckan - Musikhjälpen slog rekord på både engagemang och insamlade pengar. Jag är så himla glad över allt som vårt lilla Sverige lyckades med. Tänk vad många barn som kan få hjälp! 
 
Om ni missade min speedrun kan ni se den i efterhand här:
 
 
Det var en hel del coola speedruns innan det var min tur (och efter att jag hade spelat) så det finns mycket att kolla på i den VOD:en! Det blev lite teknikstrul innan min run, men den börjar ungefär runt 01:26:07 när vi får in Andreas i buren som kommentatorstöd, yay!
 
Som sagt - ett stort tack till Webhallen för ert härliga initiativ med Streamhjälpen! Och så klart, ett minst lika stort tack till Ludendi som ville ha med min speedrun!
 
Vill ni se mig spela Herkules på hemmaplan så kommer jag streama det imorgon från ca 13:30. Länk till min twitch-kanal hittar ni här: https://www.twitch.tv/mlie_redfield.
 
 

Stream ikväll~

Det är fortfarande en bit kvar av Resident Evil REmake, så ikväll klockan 18:00 börjar streamen!
 
 
Häng med på https://www.twitch.tv/mlie_redfield.
 
 

Jag har spelat: End of Zoe~

Igår bloggade jag om att jag hade klarat Resident Evil 7 DLC:t Not A Hero. Det blev ett inlägg helt fritt från spoilers, och jag skrev om mina tankar kring det. Igår kväll, under Andreas stream av Projekt Game Boy, klarade jag av Resident Evil 7:s sista DLC: End of Zoe. För mig är det 10/10. Jag hade SÅ HIMLA KUL med det. Det slog Not A Hero med hästlängder. Så annorlunda, så överdrivet, och så otroligt roligt. Det blev en hel del retries under de timmar jag spelade det, men jag gav inte upp ändå. Trots att jag slängde ur mig en hel del svordomar och ett dussintals "skitspel". End of Zoe är utan tvekan en av mina favorit-DLC från Resident Evil 7. 
 
 
Har ni inte spelat det tycker jag att ni absolut måste göra det! Jag själv har blivit sjukt sugen att streama Resident Evil 7 igen, så vi får se hur snart det blir!
 
Har du spelat End of Zoe? Vad tyckte du isåfall om det? Inga spoilers!
 
 

Stream ikväll - med REmake~

Freeedaaaaag! Vilket innebär stream, yay! Det blir fortsättningen på äventyret i Resident Evil REmake. Kommer vi kanske kunna ta oss till labbet? Vi får hoppas att det går smidigt! Streamen drar igång 18:30.
 
 
Hoppas att vi ses i chatten! https://www.twitch.tv/mlie_redfield (Streamstart 18:30).
 

Jag har spelat: Not A Hero~

I förrgår släpptes Resident Evil 7 Gold Edition som, förutom grundspelet och de tidigare släppta DLC-materialen, innehöll två helt nya spellägen - Not A Hero och End of Zoe. Not A Hero är även gratis för alla de som tidigare har köpt Resident Evil 7, och End of Zoe ingick i season pass. Jag har klarat Not A Hero. Oroa er inte - det här inlägget är helt fritt från spoilers.  
 
 
Det var meningen att Not A Hero skulle ha släppts i våras. Men det sköts upp. Och släpptes alltså först i förrgår. Ärligt talat hade jag förväntat mig mer av det. Jag hade kul med det, det hade jag. Men det kändes som att det kunde ha blivit så mycket mer än vad det var. Not A Hero känns lite som en blandning mellan Resident Evil 1, 4, och 7. Det har ett par idéer som jag verkligen gillade, och jag satt ofta på helspänn när jag spelade. Men, storyn. Den kändes alldeles för framtvingad och hastig. När det sköts fram så mycket som det gjorde trodde jag att Capcom skulle göra Not A Hero till ett mästerligt DLC. Men det blev endast "bra". Det är absolut inte dåligt, det är det inte. Men det kommer nog dröja innan jag spelar det igen. Till skillnad från End of Zoe. Men mer om det en annan gång!
 
Har du spelat Not A Hero? Vad tyckte du isåfall om det? Inga spoilers!
 

Herkules på Streamhjälpen~

Den här veckan kan vi inte bara se Musikhjälpen, vi kan även se Webhallens Streamhjälpen! Som alltså är samma sak som Musikhjälpen - fast med spel. Det är Webhallens initiativ, och pengarna som samlas in (i skrivande stund över 80.000 kronor) kommer gå till Musikhjälpens insamling. Streamhjälpens schema är fullspäckat med saker, så det finns någonting som intresserar de flesta under den här veckan. På lördag, mellan klockan 12:00 och 20:00, har Speedrunner-föreningen Ludendi styrt upp en massa speedruns. Och då, på lördag klockan 13:00, kommer jag speedrunna Herkules. Det kommer bli så kul! Men jag är redan så himla nervös. Segmentet innan Ludendi är speedruns med Endy. Så det blir minst sagt mycket speedrunning på lördag.
 
 
Alltså, lördag klockan 13:00 spelar jag Herkules på Streamhjälpen! Länk: https://www.twitch.tv/webhallen
 

Herkules-stream 13:30~

Idag är det onsdag, yay! Så jag kommer speedrun-träna Herkules. Streamen drar igång ca 13:30, och idag har jag någonting roligt att berätta! Häng med här: https://www.twitch.tv/mlie_redfield.
 
 
Hoppas att vi ses i chatten!
 

Guld värt~

Idag släpps äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN Resident Evil 7 Gold Edition! Som helt enkelt är en liten samling av huvudspelet, och all DLC som släpptes i början av året. OCH det DLC som släpps idag - End of Zoe och Not A Hero. Just Not A Hero är gratis för alla som tidigare har köpt spelet, eftersom det sköts fram så himla mycket. Det skulle ha släppts i april, men det är alltså först idag som det går att spela.
 
 
Och som jag har längtat! Resident Evil 7 är utan tvekan det bästa jag spelat i år. En värdig uppföljare till en spelserie som jag älskar. Så nu vet ni vad jag kommer göra så fort jag får möjlighet. Längtar så himla mycket!
 

Tillbaka där allt började~

I streamen i fredags klarade jag ÄNTLIGEN av Resident Evil original med Jill. Och så började vi spela Resident Evil REmake med Chris på en gång. REmake är helt enkelt en omgjord version av original, så det blir lite kaka på kaka. Men det är en hel saker som är annorlunda. Och så är ju grafiken mycket snyggare, haha! Det är lite skillnad mellan gammal PlayStation 1 grafik från 1996, och GameCube grafik från 2002.
 
Det roliga med att jag nu streamar Resident Evil REmake är att vi är tillbaka där allt började. Och då menar jag inte bara det uppenbara med att vi spelar det första Resident Evil-spelet (fast uppdateringen) - REmake var faktiskt det andra spelet jag streamade. Då var det HD-uppdateringen till PlayStation 4. Och det var 20/1-2015. Innan dess hade jag bara streamat The Binding of Isaac för att testa lite - det var Resident Evil HD REmaster som var det jag verkligen ville streama på min då nyköpta PS4. Eftersom jag var ny på det där med streamande, så förstod jag inte riktigt hur highlights fungerade. Så jag tror inte att allt från den genomspelningen finns kvar på min twitch-kanal. De finns dock på min YouTube-kanal, haha! Videokvaliteten är allt annat än bra, men så kan det gå. Det roligaste från den genomspelningen är ju dock det plötsliga slutet.
 
 
Jag hade köpt spelet digitalt, och det stod att jag kunde börja spela. Men jag fick inte spela så långt som jag ville, haha! Efter att ha spelat igenom HD REmaster med Jill, började jag spela igenom det som Chris. Men om jag minns rätt spelade jag aldrig klart det. 2015 var helt enkelt början på mitt streamande -även om det inte alls gick bra ibland. År 2016 streamade jag Resident Evil 4, men jag blev inte klar med det heller. Sedan släpptes Resident Evil 7 i januari i år. Och det streamade jag RIKTIGT mycket. Men det finns inte heller sparat på twitch. Utan endast på YouTube. Det var ju så smidigt att streama från PS4:an! Efter att ha streamat Resident Evil 7 (både storyn och lite DLC), gav jag mig på att ta revansch i Resident Evil 4. Mlie REplays Resident Evil 4 är min första hela dokumenterade genomspelning på twitch, yay! Det var i mars. I slutet av april streamade jag via OBS för första gången. Och då spelade jag Stardew Valley!
 
 
Layouten var ju långtifrån fin, men det gick ju bra ändå. Efter en väldans massa timmar med Stardew Valley spelade vi igenom Herkules, och spelade ett par rundor i The Binding of Isaac: Afterbirth. Herkules-geomspelningen gck ju minst sagt dåligt, haha! Men vi klarade av det. Och vi begav oss av på ett helt annat äventyr med Pokémon Leaf Green. Där vi körde en variant av en Nuzlocke. Och så plötsligt fick jag för mig att börja speedrunna Herkules.
 
 
Så i ganska många veckor varvades Herkules-speedruns med Pokémon Leaf Green. Och sedan var det äntligen, äntligen dags att streama Haunting Ground. När det var klart drog vi igång Resident Evil 0. Och efter det blev Resident Evil original. Och här sitter jag nu, några timmar innan det är dags för nästa stream av Resident Evil REmake. Precis som i januari 2015, fast "lite" mer van att streama. Vi är helt enkelt tillbaka där allting började. 
 
Kvällen stream startar 18:00 på https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Resident Evil-stream ikväll~

Resident Mlievil, mitt Resident Evil-maraton på twitch (https://www.twitch.tv/mlie_redfield), fortsätter ikväll. Streamen börjar 18:30, och då ska vi klara ut Resident Evil original och börja spela Resident Evil REmake. Yay!
 
 
I måndags när vi avslutade streamen av Resident Evil original, hade jag helt slut på Ink Ribbons. Eftersom jag inte kunde spara, så tog det 30 minuter att komma fram till slutbossen. Så då blev det en ragequit. Sedan dess har jag hittat en Ink Ribbon, och det är en Classic Mlie på var den fanns nånstans. Så förhoppningsvis så kan vi klara av spelet i kvällens stream. Och om vi klarar det?
 
 
Resident Evil REmake! Med Chris! Hoppas att vi ses i chatten! 
 

Resident Mlievil~

Jag har redan klarat ut Resident Evil 0 HD, och är på väg att bli klar med Resident Evil original. Att spela igenom alla Resident Evil-spelen i följd är någonting som jag länge har velat göra. Och vad är väl bättre än att göra det live på twitch?! Mitt lilla "maraton" har någonstans på vägen fått namnet Resident Mlievil - och jag tycker att det är så himla klockrent! Så det får bli det officiella namnet, helt enkelt. 
 
 
Imorgon är det dags för min nästa stream, och då blir det slutboss-fight i Resident Evil original! Efter det hoppar vi direkt in i Resident Evil REmake. Och då blir det som Chris! Det är stor skillnad mellan originalet och REmaken, så det ska nog bli bra att köra dem direkt efter varandra, haha. Streamen imorgon börjar runt 18:30 på https://www.twitch.tv/mlie_redfield. Resident Mlievil HYPE!
 

Mlie speedrun-tränar Herkules~

Onsdag idag! Vilket innebär att jag kommer att streama Herkules igen, yay! Kommer aldrig tröttna på det, haha. Streamen drar igång runt 13:30 på https://www.twitch.tv/mlie_redfield. Hoppas att ni kommer in och säger hej!
 
 

På camping med Fauna~

Att jag har spelat väldans mycket Animal Crossing är ju inte direkt någonting som chockar någon. Jag har haft mitt lilla Rapture i Animal Crossing New Leaf i fyra år, och Mayor Mlie tar fortfarande sitt jobb på största allvar. Många av de som bor i Rapture nu har faktiskt varit med mig sedan i början. Medan vissa tragiskt nog har flyttat ifrån mig - Pierce, Bella och Pate för att nämna några av de som jag saknar allra mest.  
 
 
På bilden ovan har vi de tio djur som just nu bor i Rapture (och som förhoppningsvis aldrig komma att flytta därifrån). Vi har Becky, Curlos, Muffy, Fang, Rocket, Antonio, Chadder, Erik, Molly och Gloria. Jag har spelat en del Animal Crossing Pocket Camp, och jag väntar med spänning på att den första Rapture-bon ska komma och campa med mig. Som det ser ut nu är det stor chans att det blir Antonio! Bland mina favoriter av alla Animal Crossing-karaktärer finns så klart de tio på bilden ovan, och många av de som har bott där tidigare. Och så finns det de som har blivit en favorit utan att jag någonsin har sett dem i New Leaf. Som Fauna. 
 
 
 
 
Så jag blev ju minst sagt glad när jag fick träffa Fauna i Pocket Camp. För det bästa med Pocket Camp är ju att en får bestämma precis vilka djur du vill ha på besök på din camping, bara du når en viss vänskapsnivå med dem. För mig är Fauna en given gäst på Mlies Camping.
 
 
 

Jag har börjat spela: New Style Boutique 3~

Nintendo presents: Style Boutique (i resten av blogginlägg utelämnas "Nintendo presents" för samtliga titlar) släpptes 2009 till Nintendo DS. Tre år senare, alltså 2012, släpptes New Style Boutique till Nintendo 3DS. Och det är med det spelet som min historia börjar. För två år sedan var jag och Andreas på en leksaksbutik som hade en stor rea på DS och 3DS-spel. Bland de titlarna fanns New Style Boutique - ett spel som jag aldrig hade hört talas om. Med en prislapp på 50 kronor hade jag inte direkt några stora förväntningar på spelet. Efter en snabb googling såg vi att det hade fått ganska höga betyg. Så jag tog en chansning. 50 kronor kunde jag ju avvara för vad som skulle kunna vara ett roligt spel. Och visst hade jag kul med det! Hela 22 timmars fantastisk spelglädje. (Som ni kanske märker på alla länkar så har jag bloggat den hel om de här spelen tidigare, haha).
 
I november 2015 köpte jag New Style Boutique 2. Som gjorde allt det som New Style Boutique gjorde, plus mycket mer! Den här gången var du inte bara en stylist - du kunde även extraknäcka som frisör, modell och designer. (Jag är själv väldans nöjd med att jag tydligen lyckades länka till ett inlägg som hette samma sak som länken). När det sedan blev dags för mig att köpa en ny 3DS då min gamla fick för sig att stänga av sig när den kände för det (den hade ändå hängt med mig sedan 2011), blev valet enkelt. Passande nog kom det ut en konsolbundling med en New 3DS och New Style Boutique 2! 
 
Och nu, för bara ett par veckor sedan, släpptes New Style Boutique 3. Det fjärde Style Boutique spelet, men det tredje till 3DS med "New" i titeln. 
 
 
Jag började spela det i onsdags, och eftersom jag tycker så otroligt mycket om föregångarna har jag höga förväntningar på det. Precis som i de tidigare spelen så får du ta över en klädesbutik. Och som alltid så gäller det ju att ha ett välfyllt lager av kläder som du sedan kan sälja till dina modemedvetna kunder. En sak som jag tycker var en rolig detalj är att du kan be kunderna vänta ett tag medan du snabbt som sjutton springer iväg till utställningshallen och köper de där blåa strumporna som kunden villa ha men som du inte hade i ditt lager. Istället för att säga "nej, tyvärr" och kanske förlora en kund, får du en chans att köpa in varorna i sista minuten. Hittills har jag spelat i sju timmar, så jag har mycket kvar att upptäcka. Jag längtar mest till att frisörsalongen ska öppna - Stylist-Mlie är i stort behov av en makeover, haha.
 
En vanlig dag för Stylist-Mlie börjar med att hon väljer ut en snygg outfit för dagen och matchar med smink och naglar. Just att kunna måla naglarna är nytt för det här spelet. Och det är en rolig detalj som jag uppskattar. När Stylist-Mlie sedan är redo går hon ner till butiken och börjar jobba. Sedan kanske lagret måste fyllas på, så hon beger sig till utställningshallen och köper in lite nya plagg och accessoarer. Och så fortsätter det, med några bitar av story här och var. Tiden flyger iväg, och plötsligt har jag spelat längre än planerat.
 
New Style Boutique är en spelserie som för mig snabbt blev en oväntad favorit. Än så länge är New Style Boutique 2 min favorit - men vi får se om 3 tar över den titeln! Jag har minst sagt många roliga timmar framför mig med New Style Boutique 3.
 
 

Stream ikväll~

Ikväll fortsätter äventyret i Resident Evil! Streamen drar igång 18:30 på https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 
 
Hoppas vi ses i chatten!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0