Imorgon är det äntligen dags~

Imorgon är det dags. Dagen som jag har väntat på SÅ länge. Jag har drömt om att spela Resident Evil 2 REmake i flera års tid. Och imorgon är det äntligen dags. Det är bara TIMMAR kvar - så sjukt! Kan knappt ta in det. Jag kommer förmodligen inte kunna somna ikväll - det här är ju minst sagt som julafton för mig. Jag har INTE spelat demot, jag har INTE sett några trailers, jag har sett SÅ FÅ bilder som jag bara kunnat. Jag vill gå in så ovetandes som jag bara kan i det här spelet - även om det är en REmake på ett av mina absoluta favoritspel. Och samtidigt precis därför. 
 
 
Här har vi min fina samling. Jag minns knappt när jag senast köpte något till den. Men imorgon så, då blir det påfyllning med lite fina saker. 
 
Jag är så redo att återvända till Raccoon City!
 

En oväntad rymdkram~

Jag började spela Dead Space på stream i söndags (efter att vi klarat av Silent Hill 2 så klart), och det var kul att komma tillbaka till det. Jag ragequittade Dead Space 2009, och inte velat spela det sedan dess. Som det lätt blir. Men jag har riktigt kul med det nu när jag streamar det - åtminstone än så länge, haha!
 
OhNoSpyware var snabb och klippte ett litet klipp när jag fick en oväntad rymdkram:
 
 
Klicka på bilden (eller här) för att se detta fantastiska klipp.
 

Jag har börjat spela: The Sims 4~

Såååå... det hände en grej. Jag har visst börjat spela The Sims 4.
 
Jag hade det allra första Sims-spelet på engelska när jag var liten, och så minns jag att jag fick The Sims 2 i julklapp 2004. Jag spelade RIKTIGT mycket Sims 2. Så mycket att den första skivan till slut fick lite sprickor så att jag inte kunde spela det. Jag minns att jag målade upp mina simmars släktträd i min dagbok. Helt normalt, haha! Sedan kom ju The Sims 3. Och det tog många år innan jag ens testade det. Jag kände att det inte kunde vara ens i närheten så bra som tvåan - som ju i mina ögon varit perfekt. När jag så väl köpte Sims 3 gillade jag det inte alls. Det var förvirrande att ens flytta runt kameran. Det var krångligt, och alldeles för annorlunda. Med ett ledset Sims-älskar-hjärta avinstallerade jag det, och spelade det aldrig igen. The Sims 3 var inte alls det jag ville att det skulle vara.
 
Så släpptes The Sims 4. Jag fick höra om att grundspelet saknade alldeles för mycket saker, att de bara ville sälja en massa expansioner och set med saker och kläder. Så jag köpte inte det heller. Förrän för bara någon månad sedan - när det var på rea. Det var för bra pris för att motstå. På grund av mina dåliga erfarenheter av The Sims 3 tvekade jag dock lite ändå. Men jag köpte det. 
 
Och nu kan jag knappt sluta spela det. The Sims 4 är precis som jag minns att tvåan var, men mycket mer välpolerat. Byggläget är min nya favorit, haha. 
 
 
Så här ser mitt rosa hus ut, där mina nuvarande simmar bor. Jag renoverade det helt i helgen - killen flyttade in hos tjejen alldeles nyligen, så då behövdes mer plats. Och helt utan fusk-pengar - mina simmar jobbar hårt, haha.
 
Kanske visar er insidan av huset en annan gång - nu ska jag fortsätta spela!
 
 

Jag har börjat streama: Silent Hill 2~

Vi klarade av BioShock i streamen igår, yay! Men mer om det en annan gång. Vi började spela Silent Hill 2 direkt efter, och det tog bara en halvtimme innan vi fick vår första jumpscare.
 
 
Klicka på bilden (eller här) för att komma till klippet. Alldeles för roligt!
 

Stream - mer BioShock~

Lång titel är lång! Streamstart 18:30 med ännu mer BioShock. Om det klaras av idag får vi se vilket spel som ska spelas efter Silent Hill 2 - som ju är nästa spel efter BioShock. Hoppas att vi ses i chatten!
 
https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 

Streamandet är igång igen~

Hade precis en fantastisk början på det nya stream-året! Vi tog oss närmare slutet i BioShock - och på söndag bör det klaras av. Åh, vad det är kul att streama!
 

Årets första stream~

Imorgon är det äntligen dags för mig att streama för första gången för i år! Åh, som jag har längtat. Det blir så klart fortsättningen på BioShock. Jag har ingen aning om hur långt det är kvar av spelet, så det kommer helt klart bli spännande! 
 
 
Streamstart 18:30 - https://www.twitch.tv/mlie_redfield
 
Hoppas att vi ses i chatten!
 

Mitt 2018~

Den absolut största som hände under mitt 2018 var att min andra brorsdotter föddes. Tänk att jag har två små brorsdöttrar nu! Jag träffade den yngsta för första gången i helgen, och det var, precis som med hennes syster, kärlek vid första ögonkastet. De är så himla fina, mina små tjejer.
 
 
Titta så liten hon är! Så glad att jag är faster till två små underverk.
 
Jag klarade av mitt streamingprojekt Resident Mlievil! 21 Resident Evil-spel klarades, på totalt 238 timmar. Det var en så himla rolig resa - och jag är så glad över att så många ville följa med mig på äventyret. 
 
 
Jag medverkade i min första panel någonsin, på Retrospelsfestivalen i Malmö. Vi pratade om retrospels-streaming, och det var riktigt kul att få vara med!
 
 
Samson Wiklund var moderator för panelen, som bestod av Andreas "hiro" (min fina sambo), Christoffer "Koffa" Johansson, mig själv, och Simon "Dragonfangs" Lövgren.
 
Jag var på Spöktimmens livepodd i Örebro Slott! Det var en riktigt rolig kväll - även om jag hade önskat att själva podd-delen hade varit längre. 
 
 
Så himla kul att träffa Linn och Jenny!
 
Tänkte även passa på att dela med mig av mina Topp 9 mest gillade bilder på instagram för 2018:
 
 
1: Min julbild med Andreas.
2: De fina blommorna jag fick efter panelen på Retrospelsfestivalen.
3: En selfie tagen efter att jag klarat Resident Mlievil.
4: Jag fick möjlighet att både hålla i och spela på Nintendo PlayStation-prototypen, yay! 
5: Firade Resident Evil 2:s 20-årsdag med att ta fram allt jag hade relaterat till det spelet.
6: En somrig Mlie.
7: En selfie med TheMexicanRunner! Träffade honom på Retrospelsmässan - så häftigt!
8: Jag och min yngsta brorsdotter. 
9: En somrig bild på mig och Andreas.
 
2018 var ett roligt år. Förutom det som jag pratade om i det här inlägget så hann jag med att träffa ett par vänner som jag verkligen saknat, som jag inte hade träffat på länge. Hoppas på att kunna träffa dem alla mycket mer 2019.
 
Min lillasyster tog studenten 2018, och jag kunde inte vara stoltare. Hon är verkligen helt fantastisk.
 
Jag har inga direkta löften eller mål för 2019 - förutom att fortsätta jobba med mig själv och bli en ännu bättre version av mig. Och att streama en massa, så klart! Det är så himla kul att streama. 
 
Tack alla som på ett eller annat sätt var en del av mitt 2018. Nu gör vi 2019 till det bästa året det kan bli!
 

Janurai igen då~

GOTT NYTT ÅR alla bloggläsare! Vi har kommit fram till 2019. Det är den första januari, och vi har ett helt år av möjligheter framför oss. Jag kommer prata mer om mitt 2018 i ett annat inlägg - nu tänkte jag fokusera på gårdagen. Eftersom jag och Andreas har rest så mycket till familj under jul, bestämde vi oss för att ha ett lugnt nyår hemma tillsammans. Så det blev god mat, god efterätt - och ett par avsnitt av Supernatural. Och så spelade vi det nya kortspelet The Binding of Isaac 4 Souls också! Och det är så himla roligt. En bit in på dagen fick jag migrän, så då var jag än mer glad att vi hade lite lugnare planer. 
 
 
Hade den här klänningen på mig i typ 5 minuter - sedan började jag sakna myskläderna igen. Men jag fick en bra bild till instagram och bloggen åtminstone, hihi. Nu när jag har skrivit årets första blogginlägg, är det dags att börja spela årets första spel. Ni som har följt mig en längre tid vet ju precis vilket spel det är. Kingdom Hearts - det som jag alltid spelar den första januari. Jag "behöver" inte spela mer än ett par timmar av det, men jag älskar att starta mitt spelår med en riktig favorit. 
 
Jag hoppas att ni alla hade ett bra avslut på 2018, och att ni får en minst lika fantastisk start på 2019. 
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0