Ny musikvideo från Poets of the Fall - My Dark Disquiet~

Som nog de flesta av er vet är Poets of the Fall mitt absoluta favoritband. Jag fastnade för deras musik tack vare spelet Alan Wake, år 2010. Det var låten The Poet and the Muse som jag först föll för. En del av låten spelas på repeat i spelet som ett sätt att ge spelaren en ledtråd. Hela låten spelas sedan efter ett kapitel i spelet. Och jag kunde inte släppa den! Jag hittade den på YouTube, och spelade den på repeat. Och det var då jag fick reda på att det band som i spelet kallas Old Gods of Asgard faktiskt finns på riktigt - Poets of the Fall. Den första skivan jag köpte var Twilight Theatre, 30/6-2010. Och sedan dess har de varit mitt favoritband. Jag har sett dem live två gånger, och hoppas på ännu fler tillfällen i framtiden. 
 
Nu, efter det lilla sidospåret, är det dags att prata om Poets senaste musikvideo - till My Dark Disquiet. Videon hade premiär på YouTube i morse klockan 9. Marko Saaresto (sångare), Jani Snellman (basist), Tiia Öhman (fotograf) och videons regissör Miika Hakala hälsade på fansen i chatten. Minst sagt en bra start på dagen! Och videon? Helt fantastisk. 
 
 
Låten My Dark Disquiet finns med i Remedy Entertainments senaste spel, Control. Jag har inte haft möjlighet att spela det än, men jag hoppas att jag kan göra det snart.
 

Mina slumpade barn~

Som ni kunde läsa i det förra blogginlägget har jag börjat streama en utmaning i The Sims 4 som heter The 100 Baby Challege. Målet är att ens sim, som kallas för Matriarch, ska få 100 barn med olika föräldrar. Inspirationen till att jag ville göra den här utmaningen kommer från Buzzfeed Multiplayer på YouTube, där Kelsey Impicciche i skrivande stund nästan har nått halvvägs i utmaningen med sina 46 barn. (Här är länken till Kelseys 100 Baby). Mitt egna försök har ändå gått ganska smidigt. Om man bortser från den stora branden som baby-huset drabbades av i första delen. På fredag föder vår Matriarch Emma sitt 10:e barn! Och på tal om barnen så är det ju dem som det här inlägget främst ska handla om. För det har egentligen inte gått så smidigt med alla barnen. 
 
I utmaningen ska barnens ambition och deras egenskaper slumpas fram. Detta så klart för att kunna göra allting svårare för spelaren. Jag blev snabbt fäst vid mina digitala barn - vilket jag skulle få ångra senare. Men vi börjar med någonting positivt!
 
 
Familjens första jul var supermysig. Från vänster ser vi: Emma - vår Matriarch, Eleonora - vår första blondin, Derrick - vår första son, Athena - min favorit men alla barnen är (inte egentligen) mina favoriter, och Leila - vår äldsta. Vi njöt av den härliga tiden då vi hade två tonåringar som kunde hjälpa sin mamma städa lite i huset. Och ännu bättre blev det när även Eleonora blev en tonåring! Jag såg inte fram emot att få mina två äldsta att flytta ut, men Leila var snart på väg mot sitt eget hem. Jag behöll Athena lite längre, bara för att. Åtminstone tills jag kände att det var dags för mig att släppa taget om henne med. 
 
Men nu ska vi prata om barnen. Först ut har vi Leila:
 
 
Vårt äldsta barn. Alla egenskaper och deras ambitioner ska som sagt slumpas fram. Som småbarn var hon petig, och när hon åldrades till barn fick hon egenskapen ordentlig. Sedan fick allting en oväntad vändning när hon som tonåring fick ambitionen "Samhällets fiende", som gav bonusegenskapen usel. Som pricken över i:et blev hon en barnhatare som tonåring. Så hon var ständigt på dåligt humör bland alla sina småsyskon.
 
Athena:
 
 
Min favorit! Till en början. Hon var ett vilt småbarn, och precis som sin syster blev hon ordentlig som barn. Hennes ambition är att bli en "Mästermixolog". Som tonåring fick hon egenskapen matvrak. Vi hade lyckats uppfostra ett vettigt barn. Trodde vi. När hon blev ungdom fick hon egenskapen ond. Min plan att ha henne kvar i huset lite längre kändes inte så lockande efter det.
 
Eleonora:
 
 
Eleonora var ett petigt småbarn, och som barn blev hon en nörd. När hon blev tonåring fick hon ambitionen "Mästarmetare", och fick egenskapen insider. Även den här gången andades jag ut över att hon blev ganska bra trots allt. Men Eleonora blev ond hon med, när hon blev ungdom. Noll tur med alla de slumpade egenskaperna.
 
Derrick:
 
 
Vår första son! Han var ett självständigt småbarn. Som barn blev han utåtriktad, vilket kändes passande för honom. Hans ambition som tonåring blev "Frilansbotaniker", och han fick egenskapen svartsjuk. Och det är helt klart bättre än att vara ond! Längre än så har vi inte kommit med Derrick - på fredag får vi se om han till slut blir lika ond som sina syskon.
 
Julius:
 
 
Ännu ett petigt småbarn! Egenskapen han fick när han åldrades till barn är hetlevrad. Och jag har tappat räkningen på hur många gånger han har förstört familjens fina dockhus. Även han kommer att utvecklas mer på fredag. Men än så länge är han ju inte så pjåkig. 
 
Jack:
 
 
Precis som de flesta av sina sykon var han ett petigt småbarn. Han blev en nörd som barn. Hans klädstil är ju bara för underbar! På fredag väntar nog tonårstiden för vår julklädda son.
 
Alexia:
 
 
Än så länge är hon bara ett småbarn. Och så söt! Givetvis är hon petig. Förmodligen blir hon väl ond till slut hon med - om inte annat för att leva upp till den karaktär som inspirerade mig att lägga in namnet på listan (Alexia Ashford från Resident Evil Code: Veronica X). Vi får se mer av hennes utveckling till förmodad slutboss på fredag,
 
Ian:
 
 
Vårt nionde barn i ordningen! Och ja, ni gissade rätt - han blev också petig. Jag börjar tro att slumpgeneratorn i The Sims 4 inte riktigt fungerar som den ska. 
 
Häng gärna med i streamen på fredag för att se hur det går för alla barnen när de växer upp. Det blir även den sista streamen med The 100 Baby Challenge på ett tag - så passa på att kolla medan ni kan!
 

Jag har börjat spela: The 100 Baby Challenge~

The 100 Baby Challenge är en utmaning i The Sims 4. Målet är att ens sim (som kallas för matriarch) ska skaffa 100 barn med 100 olika föräldrar. Jag blev intresserad av den här utmaningen när jag snubblade över Kelsey Impicciches försök på Buzzfeed Multiplayer på YouTube någon gång i början av året. Nu några månader senare har jag sett alla avsnitt som har kommit - både i huvudstoryn och alla spinoffs. Och jag har kollat om den från början ett par gånger. Det är bara så kul! Så jag kände väl att det skulle vara kul att testa på det själv. Och givetvis ska det streamas! (Här är länken till Kelseys 100 Baby).
 
I min stream har jag en lista med spel där tittarna bestämmer vad som ska spelas. The 100 Baby Challenge har varit med på listan ett tag, och nu har den till slut valts. I söndags kväll var det dags att dra igång. Jag har planerat inför utmaningen länge: jag hade en separat lista med barnnamn redo, min mamma-sim var skapad och klar, och hennes hus var byggt. Så när det var dags att hoppa in i utmaningen var det bara att hoppa in och försöka hitta den första föräldern.
 
 
Här har vi vår Emma Grönfält. Hennes namn är baserat på mitt, men där slutar våra likheter. (Jag har redan en sim-version av mig själv, men hon ska minsann inte få 100 barn i The Sims 4!) 
 
Matlagning är ju en viktig del av livet - både irl och i The Sims. Och precis som i det verkliga livet är brandvarnare bra att ha även i The Sims. Vilket Emma fick lära sig den hårda vägen när hon skulle laga grönsaksdumplings.
 
 
Hela köket brann upp - och elden spreds sig även in i badrummet. I The 100 Baby Challenge är det till en början väldigt skralt med pengar. Mamman får bara jobba hemifrån, och det tar ett tag innan pengarna börjar rulla in från exempelvis bokskrivande. Fairbuy fångade den dramatiska elden i ett klipp på twitch.
 
 
Och eftersom vi inte hade så mycket pengar tog det ett par dagar i spelet innan vi kunde byta ut våra förstörda möbler. Bra start!
 
 
Här har vi de två första barnen: Leila och Athena! Namnen finns som sagt på en lista jag skrivit, men det är tittarna som hjälper till att slumpa fram ett namn till varje barn. Så kul att de är så lika!
 
 
För att ett barn ska gå från att vara ett småbarn till ett barn måste hen nå nivå 3 av alla färdigheter: kommunikation, rörelse, tänkande, fantasi och potträning. Detta lyckades Leila med i gårdagens stream, så hon har åldrats upp till ett barn! För att hon ska bli tonåring (och kunna skaffa ett extrajobb) måste hon få A i betyg i skolan. Leila blev ju huuuur fin som helst som barn, så ser fram emot att se hur Athena ser ut när hon åldras upp i streamen på fredag!
 
 
Emmas tredje barn, Eleonora, åldrades upp till småbarn i slutet av gårdagens stream. Det börjar bli lite fullt i huset nu! Barn nummer 4 är på gång. Undrar när vi får den första pojken?!
 
Häng gärna med i streamen på fredag för att se fortsättningen! Streamstart 18:30.
 


Hej hej, här är jag~

Hej! Kul att ni fortfarande läser min blogg även fast jag inte uppdaterat på länge. Jag har börjat plugga, och känner mer av ett inre lugn nu när jag vet vad jag kommer göra de närmaste åren. Det var några år sedan som jag hade en fast anställning, så det känns bra tt få tillbaka någon form av trygghet på den fronten. Jag trivs SÅ bra på min utbildning. Jag kommer inte skriva här på bloggen vad jag pluggar, men jag har valt helt rätt för mig. Jag streamar fortfarande på måndagar, fredagar och söndagar - och just nu närmar vi oss nog slutet på Project Zero/Fatal Frame: Maiden of Black Water. Spelet har olika titlar i europa och USA, så det är ju lika bra att slänga in båda på samma gång! 
 
 
Hoppas att allt är bra med er! Hoppas på att kunna publicera några fler inlägg framöver nu. Tack för att ni fortfarande går in här och tittar ibland, det gjorde mig glad att se!
 
Följ mig gärna på twitch!
 

Följ mig på:

Twitter | Instagram | Twitch
Hej! Jag heter Emelie. I den här bloggen skriver jag en hel del om tv-spel, men det blir ibland annat också!


RSS 2.0